Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Στη Δικαιοσύνη η Περιφέρεια για το "χαράτσι"

 


Άμεση προσφυγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στη Δικαιοσύνη για το «χαράτσι» στα ακίνητα, αποφάσισε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, που συνεδρίασε τη Ναύπακτο
Την άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη, στην περίπτωση που η κυβέρνηση θελήσει να επιβάλλει εκ νέου το «χαράτσι» αντικαθιστώντας σε μόνιμο τον προσωρινό και έκτακτο χαρακτήρα του, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά την συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο ξενοδοχείο Ξενία της Ναυπάκτου.

Όπως τόνισε κατά την εισήγησή του για το ειδικό τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών μέσω λογαριασμών ΔΕΗ, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας «η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να αποσαφηνίσει ότι κατά το 2013 δεν θα εφαρμοστεί το χαράτσι και ταυτόχρονα, όπως η ίδια έχει δεσμευτεί, θα προχωρήσει σε ενοποίηση των φόρων επί των ακινήτων» και πρόσθεσε: «Πρέπει να αναπτυχθεί ένα ισχυρό και κοινό πολιτικό μέτωπο που θα ασκήσει τη μέγιστη δυνατή επιρροή ώστε το χαράτσι να μην εφαρμοστεί κατά το τρέχον έτος. Στη συγκρότηση αυτού του μετώπου, το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως φωνή των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας οφείλει να παρέμβει στις τρέχουσες εξελίξεις και να ρίξει όλο του το βάρος για την ανακούφιση των πολιτών μας που δοκιμάζονται σκληρά».

Ενημέρωση και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Στην ίδια συνεδρίαση, έγινε και ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για τη διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Ως νέα αιρετή περιφερειακή αρχή πράξαμε στο ακέραιο το καθήκον μας, φέραμε στην Περιφέρεια μας το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μας και είμαστε έτοιμοι να τελειώσουμε μια και καλή με τα χρέη που κληρονομήσαμε. Έτσι και αλλιώς τα ληξιπρόθεσμα είναι χρήματα που ανήκουν στους πολίτες και στην αγορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και θα αποτελέσουν μια σημαντική ένεση ρευστότητας. Θέλουμε όλοι οι πολίτες και επαγγελματίες της Περιφέρειας μας να γνωρίζουν ότι η διαδικασία των πληρωμών θα τηρηθεί απαρέγκλιτα έτσι όπως την όρισαν τα συναρμόδια Υπουργεία προς το συμφέρον της Περιφέρειας αλλά και του κοινωνικού συνόλου» σημείωσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου