Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Οι φοιτητικές εκλογές είναι η πρώτη εκλογική διαδικασία που πραγματοποιείται στην Ελλάδα μετά τις διπλές βουλευτικές εκλογές, με την αντίδραση της νεολαίας να αναμένεται με ενδιαφέρον...
Όπως όλα δείχνουν, η συμμετοχή θα ξεπεράσει το 55% των ενεργών φοιτητών, γεγονός που αναμένεται να στείλει στις κάλπες περισσότερους από 130.000 φοιτητές και σπουδαστές.

Για ακόμα μία χρονιά αναμένεται πάντως να επικρατήσει η γαλάζια ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Από τη μία με τις προτάσεις για αξιολόγηση,σύνδεση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τα πανεπιστημιάκα ιδρύματα, ουσιαστική φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων και των μελών της κοινότητας, που καταθέτει,ουσιαστικά καθιστά σαφές στην κοινωνία ότι οι νέοι δεν είναι απαθείς και έχουν προτάσεις, ενώ στους πολιτικούς στέλνουν το μήνυμα της ανάγκης για περισσότερες μεταρρυθμίσεις και δραστικότερες πρωτοβουλίες.


Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ πάντως, που φαίνεται να παραμένουν σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να αποκτήσει ερείσματα στα ιδρύματα, δε δείχνουν προς το παρόν ικανές να κεφαλαιοποιήσουν την απόγνωση της νέας γενιάς για τη σημερινή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου