Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αναβάλλει την εκδήλωση η Χρυσή Αυγή

  

Την αναβολή της συγκέντρωσης της στο Αγρίνιο που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή αποφάσισε η Χρυσή Αυγή
Η πρόθεσή της να οργανώσει την εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα αλλά και σφοδρές αντιδράσεις-ήδη υπήρξαν σκληρές ανακοινώσεις- καθώς συνέπιπτε με την επέτειο της 14ης Απρίλη του 1944 όταν οι φασιστικές δυνάμεις κατοχής κρέμασαν τρεις πατριώτες στην Πλατεία και εκτέλεσαν άλλους 120 στην Αγία Τριάδα.

Μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου που διεξήχθη το απόγευμα, βρέθηκαν αντιεξουσιαστές, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ που διατράνωσαν την αντίδραση τους και ζήτησαν να μην επιτραπεί η εκδήλωση, επισημαινοντας πως ο δήμος δεν πρέπει να μεινει απαθής σε αυτην την πρόκληση
Ο δήμαρχος Π.Μοσχολιός παράλληλα τόνισε πως θα υπάρξει ψήφισμα ενάντια στην επιλογή αυτή της Χρυσής Αυγής. Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβουλιο του Αγρινίου, απο την Λαϊκή Συσπειρωση, που ζήτησε "να καταδικαστούν οι τσαμπουκάδες της Χρυσής Αυγής".

Ωστόσο πλέον αλλάζουν τα δεδομένα μετά την απόφαση για αναβολή της εκδήλωσης που έθετε μάλιστα σε εγρήγορση την τοπική αστυνομία. Μιλώντας στο agriniopress.gr στέλεχος της Χ.Α υποστήριξε πως η συγκέντρωση αναβάλλεται «για την αποφυγή κινητοποιήσεων που πιθανόν να κάνουν αντιεξουσιαστές και κάποιοι του αριστερού χώρου με την πρόφαση της επετείου, την οποία εμείς αντίθετα θέλαμε να τιμήσουμε καταθέτοντας στεφάνι. Μεταθέτουμε λοιπόν τη μέρα της συγκέντρωσης κάποιες εβδομάδες αργότερα, ώστε να μη δώσουμε το πρόσχημα σε κανέναν να εναντιωθεί στην εκδήλωση και να προκαλέσει προβλήματα στην πόλη».
πηγηagriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου