Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Μεσολόγγι: Όσοι ψήφισαν, ανεπιθύμητοι

 
Πλήρης ήταν η στασιμότητα την εβδομάδα που περνά, σχετικά με το Σχέδιο "Αθηνά" αφού δεν έγινε γνωστή οποιαδήποτε πληροφορία, σχετικά με αλλαγές ή την προώθηση των Προεδρικών Διαταγμάτων
Φαίνεται όμως οι διαρροές που υπήρξαν και που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, έθεσαν το Υπουργείο Παιδείας σε "στεγανοποίηση" , αφού η όλη κατάσταση προκάλεσε δυσφορία σε επίπεδο Μαξίμου, ενώ εξαιρετικά ενοχλημένος φέρονταν και από κάποιους χειρισμούς κυβερνητικών βουλευτών ή και υπουργών (σ.σ. όπως ο κ. Σαλμάς με το ΤΕΙ), να είναι ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος.

Έτσι το εάν έγιναν και πάλι αλλαγές αποτελεί μυστικό, αν και τα σενάρια που ακούγονται είναι πάρα πολλά, τα περισσότερα όμως μάλλον άπτονται στη σφαίρα της φαντασίας ή του επιθυμητού και αρεστού.
Στην Πάτρα όπως είναι γνωστό την Πέμπτη προκλήθηκαν πολύ σοβαρά επεισόδια μεταξύ σπουδαστών που απαίτησαν την παραίτηση της Διοίκησης του ΤΕΙ, τόσο εξαιτίας της μεταφοράς της Σχολής ΣΔΟ στο Μεσολόγγι, όσο και για το γεγονός ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί το ποια θα είναι η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, εάν τελικά τέτοιο ΤΕΙ δημιουργηθεί. Αυτό, γιατί σενάρια που ακούστηκαν , ανέφεραν πως υπό την πίεση των αντιδράσεων, τελικά τα ΤΕΙ Μεσολογγίου και Πατρών θα παρέμεναν αυτόνομα, ως έχουν μέχρι σήμερα.

Στο Μεσολόγγι, ειδικά για το θέμα της έδρας του ΤΕΙ, τηρείται στάση αναμονής και αυτό που λέγεται είναι πως θα τηρηθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Πράγμα που σημαίνει πως όποιος ψήφισε την τροπολογία για το Σχέδιο Αθηνά στη βουλή, είναι ανεπιθύμητος. Όχι ότι οι υφυπουργοί κ. Καραγκούνης και Σαλμάς, θα πήγαιναν στις Γιορτές Εξόδου έτσι κι αλλιώς εξαιτίας του κλίματος που υπάρχει σε βάρος τους για το ΤΕΙ και την υπερψήφιση τροπολογίας, αλλά θέμα υπάρχει και με την παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης, που εκφωνεί πανηγυρική ομιλία, την Κυριακή των Βαΐων. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν και με το θέμα της έδρας του ΤΕΙ , οπότε προς το παρόν, τίποτε δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά σχετικά με την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, που από αυτό το Σαββατοκύριακο έχει μπει στους ρυθμούς των Γιορτών Εξόδου, που κάθε χρόνο αποτελούν το κορυφαίο γεγονός για την περιοχή.

Τέλος, το βέβαιο είναι πως το θέμα του Ομόσπονδου ΑΕΙ ναυάγησε εν τη γενέσει του , παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από μερίδα βουλευτών και τον δήμαρχο Αγρινίου, ώστε να ανακινηθεί ειδικά από τους δυο βουλευτές της ΝΔ που είναι και μέλη της κυβέρνησης. Η αποτυχία αυτής της προσπάθειας απέδειξε πολλά για την τοπική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και καλείται η ίδια η τοπική κοινωνία να την αξιολογήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου