Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Υλοποίηση προγράμματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

 
Το Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων (Μ.Υ.Π.) του Τ.Ε.Ι. υλοποιεί το πρόγραμμα «Εφαρμογές σύγχρονων Τεχνολογιών Κινητών Συσκευών για την υποστήριξη του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη γεωργική παραγωγή και την Ιχνηλασιμότητα αγροτικών προϊόντων» (AGROTRACE)
Το πρόγραμμα έχει κωδικό αριθμό 11ΣΥΝ_3_2032 σε συνεργασία με την βιομηχανία τροφίμων BRETAS ΕΠΕ, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νίκαιας παραγωγής σίτου και υποπροϊόντων και το ΚΕΚ Γεωργικής Ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ-ΙΙ), Άξονας Προτεραιότητας (Α.Π.) 1 «Δημιουργία και Αξιοποίηση της Καινοτομίας Υποστηριζόμενης από Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη», Συνεργασία 2011 - Συμπράξεις παραγωγικών και ερευνητικών φορέων σε εστιασμένους ερευνητικούς και τεχνολογικούς τομείς.
Τη Δευτέρα 8Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας. Οι υπεύθυνοι του έργου συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα αναλύθηκαν η αρχιτεκτονική και η υλοποίηση του συστήματος, η εφαρμογή σε γεωργική εκμετάλλευση, τα κριτήρια επιλογής καλλιεργειών και οι υπηρεσίες web προς κινητές συσκευές.

Στην πρώτη συνάντηση εργασίας για το πρόγραμμα «AGROTRACE» συμμετείχαν η Επιστημονική Υπεύθυνη, Επίκουρος Καθηγήτρια κ. Λίτσα Λιόπα-Τσακαλίδη, ο Γενικός Διευθυντής, ο Πρόεδρος και ο Νόμιμος Εκπρόσωπος των φορέων που συμμετέχουν στο έργο, καθώς επίσης και τα μέλη υλοποίησης του έργου όλων των φορέων.
Το πρόγραμμα «AGROTRACE» καινοτομεί χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες προκειμένου να παράσχει κινητές υπηρεσίες στους αγρότες εφαρμόζοντας αγροτικά πρότυπα σε πραγματικές συνθήκες σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Η Ιχνηλασιμότητα αγροτικών προϊόντων, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αποδεικνύουν ανά πάσα στιγμή την προέλευση και τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων τους, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου