Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τιτανικός...

 



Η παρέμβαση εισαγγελέα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής λίγο μετά τις δηλώσεις διορισμένων στελεχών της κρατικής τηλεόρασης για «συμμορίες» και... «κομματικούς διορισμούς», άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για το παρόν και το μέλλον της ΕΡΤ Α.Ε. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται κυριολεκτικά σε σύγχυση, στη μέση αντικρουόμενων συμφερόντων και στόχων, χωρίς να μπορεί να εκπονήσει και να εφαρμόσει σχέδιο για την ομαλή λειτουργία της ΕΡΤ το επόμενο διάστημα. Το αποτέλεσμα είναι ότι διαχειρίζεται την πορεία διάλυσης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
Εργαζόμενοι της ΕΡΤ προσέφυγαν την περασμένη εβδομάδα στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης καταγγέλλοντας «σημεία και τέρατα» σε ό,τι αφορά τις μεικτές παραγωγές.
Όπως, για παράδειγμα, την απασχόληση τεσσάρων σκηνοθετών στη μεικτή παραγωγή «Μεσογείων 136», την πρόσληψη συγγενών διευθυντών της ΕΡΤ, την πρόσληψη συμβούλων υποψηφίων βουλευτών με 3.500 ευρώ ή συμβούλων του υφυπουργού Επικρατείας που δεν πατάνε το πόδι τους στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της διοίκησης επιχειρήθηκε να δοθεί απάντηση στις σοβαρότατες καταγγελίες, μόνο για ένα δημοσίευμα στο «Έθνος της Κυριακής» στο οποίο γινόταν λόγος για τον «Τιτανικό» στη διαχείριση των 235 εκατ. ευρώ της κρατικής τηλεόρασης. Για «συστηματική, εργολαβική, συκοφαντική εκστρατεία» μιλά η διοίκηση της ΕΡΤ που χαρακτήρισε το δημοσίευμα συκοφαντικό. Δεν ανέφερε ωστόσο ούτε λέξη για την παρέμβαση του εισαγγελέα στην εκπομπή «Μεσογείων 136» και συνολικά για την ανάθεση των μεικτών παραγωγών, ούτε και για τις σοβαρές καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων της.

Κίνδυνος συρρίκνωσης
Σύμφωνα με εκτιμήσεις παλαιών στελεχών στην ΕΡΤ υπάρχει πλέον ορατός ο κίνδυνος να προωθηθούν πιο εύκολα και άμεσα τα σχέδια συρρίκνωσης της δημόσιας τηλεόρασης, σχέδια που είχαν υποβληθεί πριν από τρία χρόνια και δεν μπόρεσαν να εφαρμοστούν.
Όπως σημειώνουν, η «πολιτική Προβόπουλου» για τη λειτουργία ενός μόνο κρατικού καναλιού και ενός ραδιοφωνικού σταθμού, όπως εκφράστηκε από το σχέδιο Ηλία Μόσιαλου, συνεχίζει να έχει ένθερμους υποστηρικτές. Με πρόσχημα την κακή πλέον οικονομική πορεία της εταιρείας αλλά και την αδυναμία διαχείρισης και εποπτείας ενός τόσο μεγάλου τηλεοπτικού οργανισμού με ετήσιο τζίρο της τάξης των 244 εκατομμυρίων ευρώ, εκφράζεται ο φόβος ότι θα ληφθούν ριζικές αποφάσεις.
Να μπει λουκέτο στα δυο από τα τρία κρατικά κανάλια και όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς πλην ενός. Στο σενάριο αυτό ταιριάζει και η αμέσως επόμενη ενέργεια της συγκυβέρνησης, η προώθηση απολύσεων από το μόνιμο προσωπικό. Έτσι ερμηνεύεται η δήλωση του αρμόδιου υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος αναφέρθηκε μόνο σε «13 επίορκους» που πρέπει να απολυθούν. Όταν οι παροικούντες το ραδιομέγαρο γνωρίζουν πως οι «επίορκοι» που επικαλείται ως πρόσχημα ο υπουργός παραμένουν στη θέση τους με διακομματική συναίνεση...

greektv-com.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου