Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Μακριά ναι, αγαπημένοι όχι

Η κόντρα του Φώτη Κωστούλα με τους οργανωμένους στον Παναιτωλικό, τα κέρδη της, οι απώλειές της και πως μπορεί να ξανακολλήσει το γυαλί.
Σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες αποφάσεις της χρονιάς έφτασε ο Φώτης Κωστούλας στις αρχές της σεζόν και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, όταν το πέταλο του γηπέδου… έχασε κάποια μέρη του.
Για την ακρίβεια, τα μέρη αυτά αφαιρέθηκαν και η εξέδρα δεν ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθεί από τους οργανωμένους. Κι όπως καταλαβαίνετε, η κόντρα του αφεντικού με τους οπαδούς του Παναιτωλικού δεν άργησε να κορυφωθεί. Η κίνηση του Φώτη Κωστούλα, προκάλεσε αίσθηση και συζητήθηκε πολύ. Σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, βρέθηκε απέναντι στον «σκληρό» πυρήνα των φίλων του Παναιτωλικού, κάτι που ουσιαστικά σήμαινε απώλεια εσόδων, αφού οι οπαδοί αποφάσισαν με τη σειρά τους να απέχουν από το γήπεδο. Η «SD« αναζητεί απαντήσεις στο γιατί ο Κωστούλας προχώρησε σ’ αυτή την απόφαση και ποιες ήταν οι συνέπειές της.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ
Πάγια τακτική της διοίκησης Κωστούλα ήταν να αποτρέπει τα επεισόδια στο γήπεδο. Στα επτά χρόνια που έχει τα ηνία, τόσο αυτός και οι συνεργάτες του, έχει τύχει να συναντηθούν πολλές φορές με τους οργανωμένους για να συζητήσουν το θέμα. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι στο φινάλε της περασμένης σεζόν, όταν ακούστηκαν συνθήματα, τα οποία ξεπερνούν τον όρο «υβριστικά». Ηταν εμετικά… Ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού θέλει πρώτιστα να βλέπει στο γήπεδο οικογένειες και οι παραπάνω συμπεριφορές δεν βοηθούσαν σ’ αυτό. Και ένιωσε πως έπρεπε να κάνει κάτι… αποφασιστικό.
ΔΕΝ «ΠΟΝΕΣΕ» ΣΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Η φετινή κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας είναι λογικό να μη συγκρίνεται με την περσινή, καθώς η ομάδα είναι στη Football League και η κρίση έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Για τα δεδομένα της κατηγορίας όμως και σε σύγκριση με την κίνηση των διαρκείας άλλων ομάδων, αυτή στον Παναιτωλικό φαντάζει… εξαιρετική. Χωρίς να έχουν διατεθεί εισιτήρια στους οργανωμένους, το καλοκαίρι έφυγαν 1.400 κομμάτια κι αυτό δείχνει πως πολλοί φίλαθλοι που δεν ανήκουν σε κάποιον σύνδεσμο, παραμένουν κοντά στην ομάδα και θέλουν να τη στηρίξουν.
«ΞΕΧΑΣΕ» ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Με παρόντες τους οργανωμένους οπαδούς στο γήπεδο, ο Παναιτωλικός θα έκοβε προφανώς περισσότερα εισιτήρια. Αρα, θα είχε περισσότερα έσοδα. Σίγουρα όμως θα είχε και περισσότερες… ποινές από τη συμπεριφορά των θερμόαιμων, που όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, κάποιες φορές γίνεται επεισοδιακή. Πλέον, δεν ηχούν «καμπάνες» στο Αγρίνιο. Οι ποινές έχουν εξαλειφθεί. Πόσα πλήρωσε πέρυσι η ΠΑΕ για πρόστιμα; Περίπου 120.000 ευρώ! Το κέρδος, επομένως, δεν το λες και μικρό…
Ο «ΜΥΘΟΣ» ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑΤΟΣ
Εδώ και μήνες, πολλοί είναι αυτοί που χρεώνουν στον Κωστούλα ότι… γκρέμισε το γήπεδο. Αυτό είναι ένας μύθος. Αυτό που έγινε, ήταν (έπειτα από δική του εντολή) να αφαιρεθούν κάποια βοηθητικά κομμάτια της εξέδρας, ώστε να μην μπορεί κάποιος να κάτσει εκεί. Η εξέδρα ήταν ήδη κλειστή, ύστερα από την απόφασή του να μη διατεθούν εισιτήρια με μειωμένη τιμή στους οργανωμένους, αλλά μερίδα τους προσπάθησε να σπάσει την πόρτα για να μπει στο γήπεδο. Προκλήθηκαν ζημιές και από τότε έχει μπει λουκέτο!
ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ
Οσο για το μέχρι πότε θα κρατήσει η κόντρα με τους οργανωμένους, φως στο τούνελ δεν υπάρχει. Η διοίκηση δεν αποκλείει τον διάλογο μαζί τους, με στόχο να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να βρεθεί μια λύση για αρμονική συνύπαρξη. Θέλει όμως να δει από την πλευρά τους να υπάρξει ένα δείγμα καλής θέλησης. Περιμένει να γίνει το πρώτο βήμα από αυτούς και να πράξει ανάλογα. Μέχρι τότε, θα μείνουν μακριά και σίγουρα, όχι… αγαπημένοι.
www.sportday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου