Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Σήμερα εκλέγουν στο ΠΑΣΟΚ τον μικρό, αύριο τον μεγάλο γραμματέα

 
20130313-085546.jpg
Τον γραμματέα της εκλέγει σήμερα -παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου- η νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Όπως όλα δείχνουν νέος γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου που αναδείχθηκε στο θυελλώδες συνέδριό της θα εκλεγεί ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο μοναδικός υποψήφιος.
Αύριο, συνεδριάζει στην Ιπποκράτους η νεοεκλεγείσα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ η οποία θα εκλέξει και τα νέα όργανα του ΠΑΣΟΚ. Από τον Γραμματέα της και το 13μελές Πολιτικό Συμβούλιο ως την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου, τους υπευθύνους των τομέων και την νέα ΕΚΑΠ (Επιτροπή Πιστοποίησης και Καταστατικού).
Θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη η μη υπόδειξη από πλευράς της ηγεσίας του κόμματος για την θέση του γραμματέα, του 33χρονου Νίκου Ανδρουλάκη που ήρθε πρώτος σταυρός. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν κάμφθηκε από τις σοβαρές ενστάσεις που διατύπωσαν για τον Ν. Ανδρουλάκη , οι σκληροί “βενιζελικοί” και η ομάδα Παναγιωτακόπουλου και ότι θα “ψηφίσει” ανανέωση ακολουθώντας το μήνυμα του Συνεδρίου.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στις υποψηφιότητες που θα κατατεθούν ώστε να καλυφθούν οι 13 θέσεις του Πολιτικού Συμβουλίου.
Οι βενιζελικοί ενδιαφέρονται να εκλέξουν 8 επομένως- αν το πετύχουν αυτό-οι υπόλοιπες πέντε θέσεις θα κατανεμηθούν μεταξύ των ομάδων που καταγράφηκαν στο συνέδριο. Από το βενιζελικό μπλοκ υποψήφιοι θα είναι οι Πάρης Κουκουλόπουλος, Πάνος Μπεγλίτης, Συλβάνα Ράπτη, Τάκης Ρήγας, Αντώνης Σαουλίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου και ενδεχομένως και κάποια ακόμη γυναίκα από τις νεοεισερχόμενες στην Κεντρική Επιτροπή.
Οι «75» θα κατεβάσουν τον επικεφαλής τους Μιχάλη Καρχιμάκη, αλλά και τους Παντελή Οικονόμου, Άσπα Παπαηλιού, Κατερίνα Μπατζελή και Γρηγόρη Νιώτη. Είναι άγνωστο εάν θα θέσει υποψηφιότητα ο Δημήτρης Ρέππας που ήρθε τρίτος σε σταυρούς.
Επίσης από την Αριστερή Πρωτοβουλία θα είναι υποψήφιοι οι Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και Παναγιώτης Κορμάς, ενώ από την ομάδα των υφυπουργών ενδέχεται να κατέβουν οι Θάνος Μωραϊτης, Γιώργος Πεταλωτής και η Αφροδίτη Παπαθανάση.
Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά και πιθανή εκείνη του Παύλου Γερουλάνου.
Πηγή: Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου