Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ενστάσεις από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για το "Αθηνά"

 
Ενώ χιλιάδες άτομα διαδήλωναν ο υπουργός Παιδείας Γ. Αρβανιτοπουλος επέμεινε στη βουλή για την αναγκαιότητα του Σχεδίου "Αθηνά"
Σοβαρές οι ενστάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Δείτε πλάνα από τη διαδήλωση και τις δηλώσεις των δημάρχων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου
«Δεν έχουμε καιρό να χάσουμε με την ανεργία και την κρίση, βλέποντας γύρω μας τμήματα που δεν προσφέρουν συγκριτικά πλεονεκτήματα» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρουσιάζοντας το σχέδιο «Αθηνά» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σημείωσε δε ότι πρέπει να κάνουμε ένα μηχανογραφικό δελτίο στις επόμενες εξετάσεις, όπου οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε αναβαθμισμένα Ιδρύματα και πρόσβαση σε ισχυρά πτυχία.

Ενώπιον της Επιτροπής, ο Κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι η Πολιτεία και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι έχουν διαχρονική ευθύνη για τις παθογένειες, καθώς το 1993 η χώρα διέθετε 334 τμήματα σε ΑΕΙ και σήμερα έχουμε 534 τμήματα και 40 ανώτατα Ιδρύματα.

«Αρκούσε η βούληση ενός καθηγητή και η στήριξη ενός βουλευτή για τον άναρχο τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκε ο ακαδημαϊκός χάρτης, σημείωσε.

Στόχος του νομοσχεδίου, όπως τον περιέγραψε ο υπουργός, είναι όχι μόνο η θεραπεία των παθογενειών, αλλά η παροχή ευκαιριών στη νέα γενιά και γι αυτό -όπως είπε- προηγήθηκε διεξοδική μελέτη και διαβούλευση μηνών, η οποία έγινε χωρίς δογματισμούς για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Έξω από τη βουλή, περίπου 3 χιλιάδες άτομα, κυρίως φοιτητές αλλά και πολλοί Αιτωλ/νες διαδήλωσαν κατά του Σχεδίου και της υποβάθμισης του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο και του ΤΕΙ Μεσολογγίου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου