Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Λοβέρδος: εξαντλείται η εμπιστοσύνη μας προς την κυβέρνηση με πραγματικούς όρους στη βουλή

 


Προτάσεις για ενισχυση των επιχειρησεων ετσι ωστε να μην διευρυνθει η υφεση και η κριση στην αγορά κατεθεσε ο Ανδρεας Λοβερδος δεσμη μέτρων για ανοικτές επιχειρήσεις. Μαζί με τους κύριους Χρήστο Αηδονη, ανεξάρτητο βουλευτή, και τους κ.κ. Δημ. Καρέλα και Δημ. Γιτσα, ο κ. Λοβερδος επεσήμανε τα εξης:
ΛΟΒΕΡΔΟΣ : με τον κ, Αηδονη ετοιμάσαμε δέσμη μέτρων για χωρις δαπάνες να διατηρηθεί όρθιο το σύνολο επιχειρήσεων. Αρα δηλαδη όχι επέκταση ανεργίας και ύφεσης. Εύκολο να το λες πως μπορεί να γίνει;
Ακούσαμε μεγάλα γραφεία λογιστικά, επιμελητήρια, κατεστραμμένες επιχειρήσεις , στον τομέα μεταποίησης και τουριστικό τομέα και η συνισταμένη των προτάσεων μας ειναι μετρα που δεν χρειάζονται χρήματα, αλλα διασωζουν επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση δε δρα, αλλα εξαντλεί την εμπιστοσύνη του λαου και ότι αποτελεί τροχοπέδη απο εκει που στην αρχη αποτελούσε ελπίδα τα τρία κόμματα.
Η κυβέρνηση κατέβασε τα μολύβια. Υπάρχει κεντρικό διευθυντήριο που αντικατέστησε την κυβέρνηση, το διευθυντήριο των πολιτικών αρχηγών .
Απέναντι σε αυτο , δυο μελη του κοινοβούλιο μαζι με 40 άλλους ανθρώπους δουλέψαμε πάνω σε αυτα τα θέματα για την ανάπτυξη.
Χρήστος Αηδόνης : χρειάζεται άμεση δράση έτσι ώστε ηνοικονομια να ξεπεράσει τα προβλήματα της. Επίθεση αγορών και συμφερόντων στη κοινωνία. Χρειάζεται ενα αναπτυξιακό σοκ ενας οδικός χάρτης αναπτυξης αλλα η κυβέρνηση αυτη δεν εχει τη διάθεση να τα κάνει. Ειναι πρώτη φορα που κυβέρνηση απαξιώνει το ελληνικό κοινοβούλιο ακυρώνεται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.
Παραμύθια της χαλιμας αυτοι που κάθονται στα γραφεία και σχεδιάζουν.
Που ειναι κ. Σαμαρα οι προτάσεις αυτοδυνάμων του ζαππειου.
Ερωτήσεις γιατι προχωράτε σε κόμμα , θα επιστρέψετε στο πασοκ ;
Απαντηση: ΑΗΔΟΝΗΣ δεν ειναι εποχη για ανέκδοτα. Δεν μας αφορά το θέμα της επιστροφής στο ΠαΣοΚ . Εγω συγκρούστηκα με το παρελθόν δεν μπορούσα την ανημποριά.
ΛΟΒΕΡΔΟΣ : σε σχέση με αντίστοιχες προτάσεις για θέσεις εργασίας εχει καταθέσει πρώτος ο υπουργός εργασιας και στη συνεχεια ο κ. Βενιζέλος. Αυτα ειναι Προγράμματα που σχετίζονται με ΟΑΕΔ όταν προωθηθούν σε θετική κατεύθυνση.
Για επιστροφη του στο πασοκ : Επιστροφές στην ακινησία δεν μπορεί να υπάρξουν.
Ερώτηση: υπάρχει ημερομηνία λήξης στην εμπιστοσύνη σας προς τη κυβέρνηση και η χθεσινη εκδήλωση, δράση , ΡΙΚΣΣΥ και δυναμική ελλαδα θα πάτε μαζι ;
ΛΟΒΕΡΔΟΣ:
Συμμετέχουμε σε διάλογο Κεντροαριστερά και καταργουμε τις ταμπέλες . Στις 15 Απριλίου κάνουμε συνδιάσκεψη. Η πορεία στην ίδρυση ενός νέου κόμματος ειναι Χωρις επιστροφή. Η κίνηση στη δημιουργια νέου κόμματος θα καταλήξει.
Η δικη μας εμπιστοσύνη προς τη κυβέρνηση εξαντλειται, θα περιμένουμε λιγο αλλα η κριση ειναι μπροστά. Εγκατέλειψε η κυβέρνηση τη Μαχη μετα τη χρηματοδότηση, το κεφάλαιο αυτο εξαντλείται. Θα γίνει με πραγματικούς πολιτικούς όρους στη βουλή όταν θα εξαντληθεί η εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση.
Ερώτηση : σε ανασχηματισμό θα συμμετείχατε στη κυβέρνηση;
ΛΟΒΕΡΔΟΣ : περιφρονηθηκε και διαφημίστηκε απο τους Παπαγάλους της εξουσίας όταν είπαμε αρχικά να βοηθήσουμε. Στηρίζουμε δύσκολες στιγμές , αλλα αφού δυσφημιστηκε η συμμετοχή μας στα θέματα αυτα της κυβέρνησης τώρα , ας τα αντιμετωπίσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου