Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σκέψεις για αναβολή στην εκλογή γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Έντονες πιέσεις, εξωθεσμικές και πολιτικές, φαίνεται ότι δέχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με την εκλογή του νέου γραμματέα της παράταξης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται να αναβάλει τη συνεδρίαση της ΚΕ για την εκλογή γραμματέα ακόμη και μετά τις απόκριες, όχι για... να πέσουν οι μάσκες και να επέλθει κάθαρση την καθαρή Δευτέρα, αλλά για να πέσουν οι τόνοι και τα πάθη που αναπτύχθηκαν μετά το συνέδριο ανάμεσα στα στελέχη της δικής του ομάδας.
Είναι χαρακτηριστικό πως μερίδα στελεχών του κ. Βενιζέλου δεν επιθυμούν το Νίκο Ανδρουλακη για γραμματέα του κόμματος. Πιστεύουν ότι ο πρώτος σε σταυρούς ψήφους στο συνέδριο , βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον κ. Σκανδαλιδη και την ομάδα Παπανδρέου που μέσα σε έξι μήνες θα μπορεί να πάρει από τον κ. Βενιζέλο το κόμμα.
Επίσης πληροφορίες αναφέρουν, πως ούτε η κ. Γεννηματά βλέπει με θετικό μάτι μια τέτοια υποψηφιότητα. Η ίδια δεν αναφέρει κάτι σχετικό, ωστόσο στελέχη του κ. Βενιζέλου αναφέρουν πως η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κινείται προς αυτό το κλίμα. Μάλιστα έλεγαν ότι υπάρχει περίπτωση να μην είναι ούτε και ανάμεσα στα στελέχη του νέου πολιτικού συμβουλίου. Ανάλογα συμπεριφέρονται και τα στελέχη που πρόσκειται στον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο που αναγνωρίζει ο κ. Βενιζέλος πως έβαλε πλάτη στο συνέδριο.
Οι ανάγκες παράλληλα του κ. Βενιζέλου είναι τέτοιες που δύσκολα μπορεί να πει όχι στην συγκεκριμένη υποψηφιότητα, γιατί είναι πρώτος σε σταυρούς, είναι νέος και θέλει να δείξει έμπρακτα την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού αλλά και να εμφανίσει στην ουσία τον αντίπαλο του Τσίπρα ο οποίος είναι και νεώτερος του.
Οι... αντίθετοι, απαντούν ότι τότε δεν θα είναι ο Βενιζέλος πρόεδρος γιατί εκτιμούν πως αν είναι ο κ. Ανδρουλακης γραμματέας, είναι θέμα χρόνου οι εσωκομματικές εξελίξεις. Μόλις ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαρας αισθανθεί ότι δεν του κάνει ο Ευ. Βενιζέλος , τότε το σύστημα θα τον θέσει εκτός.
Οι ίδιοι αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα επιλέξει. Γι αυτό και σκέφτεται να γίνει μονό η εκλογή γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και όχι η εκλογή γραμματέα του κόμματος η οποία μπορεί αν τελικά δεν βρεθεί η μέση τομή, να γίνει μετά τις απόκριες.
Αν πάντως ισχύσει αυτό που διαρρέουν άλλες πλευρές , ότι έκλεισε η θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του κ. Ανδρουλακη, τότε, υπάρχει σκέψη ακόμη και να αποχωρήσουν στελέχη προσκείμενα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, ως ένδειξη διαφωνίας.
Μέχρι στιγμής το θέμα γραμματέα της ΚΕ παραμένει ακόμη ανοικτό προς συζήτηση ενώ διάφοροι άλλοι συνεργάτες του, όχι πολιτικά πρόσωπα, που βρίσκονται κοντά του, παίρνουν γνώμες από διάφορα άλλα στελέχη τις οποίες μεταφέρουν στον έκτο όροφο της Ιπποκράτους.

Πηγή: egiakoumis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου