Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Οργανωμένο σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων - Μακελειό με πυροβολισμούς και τραυματίες φρουρούς - ΒΙΝΤΕΟ

 

1111-aaa-trikala
Σχεδιασμένη επιχείρηση για την απόδραση κρατουμένων στήθηκε στις φυλακές Τρικάλων όπου πριν λίγο καιρό είχε προσπαθήσει να αποδράσει με ελικόπτερο ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.
Αυτή τη φορά οι φυλακισμένοι διέθεταν καλάζνικοφ, άγνωστο πως είχαν περάσει μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ είχαν για αντιπερισπασμό και τη βοήθεια συνεργών τους έξω από τις φυλακές.
Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν 2 φρουροί, ενώ μέχρι αργά το βράδυ ήταν συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το πόσοι κρατούμενοι κατάφεραν τελικά να αποδράσουν.
Οι φρουροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ένας από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Η πρωτοφανής συντονισμένη επίθεση έγινε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής.
Μία ομάδα, τουλάχιστον δέκα κρατουμένων, κατάφερε να κόψει τα κάγκελα από τα κελιά της Γ' πτέρυγας, όπου κρατούνται κυρίως Αλβανοί, και άνοιξε πυρ κατά των φρουρών που αιφνιδιάστηκαν.
Την ίδια ώρα, άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, ένα βαν κι ένα αγροτικό, άρχισαν να πυροβολούν από την εξωτερική πλευρά των φυλακών.
Πάνω στον πανικό, ένας από τους φύλακες είπε ότι είδε τουλάχιστον πέντε κρατουμένους να πηδούν τον μαντρότοιχο και να χάνονται στο σκοτάδι.
Οι υπόλοιποι οχυρώθηκαν στην ταράτσα.
Η μικρή δύναμη των φρουρών ζήτησε ενίσχυση των ΕΚΑΜ, ωστόσο παρά την έφοδο της Αστυνομίας, η κατάσταση παρέμενε ανεξέλεγκτη, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι στις φυλακές υπήρχε γενικευμένη ανταρσία και ακούγονταν πυροβολισμοί από το εσωτερικό.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τα πράγματα δεν είχαν ηρεμήσει και ήταν αδύνατη η καταμέτρηση των κρατουμένων, ώστε να διαπιστωθεί τελικά αν και πόσοι κρατούμενοι διέφυγαν.
Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμα:
Μακελειό στις φυλακές Τρικάλων με δύο φρουρούς τραυματίες - Πληροφορίες για απόδραση 4 κρατουμένων - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου