Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τα "χαμένα τέλη" στον τ. δήμο Αλυζίας

 
Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από τον δήμο Ξηρομέρου σχετικά με την μη απόδοση δημοτικών τελών στον τ. δήμο Αλυζίας ολοκληρώθηκε και το πόρισμα εστάλλη αρμοδίως, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου. Αντίγραφο ζητά ο Γ. Λύτρας
Να θυμίσουμε πως το ζήτημα αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έγινε από την μείζονα αντιπολίτευση αφού δεκάδες πολίτες, ενώ είχαν πληρώσει τα τέλη τους στον δήμο, εμφανίζονταν να τα χρωστούν! Με καθυστέρηση η δημοτική αρχή προχώρησε στις σχετικές διαδικασίες και σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση "ολοκληρώθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε) που διενεργήθηκε από τον Προϊστάμενο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξηρομέρου κ.Μασαλή Γεώργιο, μετά από απόφαση (αρ. Αποφ.43/2012) του Δημάρχου κ. Πυθαγόρα Σαμαρά., και αφορούσε τυχόν ευθύνες υπαλλήλου σχετικά με την είσπραξη τελών στον πρώην Δήμο Αλυζίας.

Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε) στάλθηκε σήμερα , όπως προβλέπεται από τον νόμο, στην α) Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας, β) Υπουργείο Εσωτερικών και γ) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας- Διεύθυνση Διοίκησης ), για περαιτέρω ενέργειες."
Αίτηση Λύτρα για να λαβει αντίγραφο της ΕΔΕ
Με έγγραφο του στον δήμαρχο Ξηρομερου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Λύτρας, ζητά αντίγραφο της ΕΔΕ. Η αίτηση του κ. Λύτρα, έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε,

Διάβασα σήμερα το δελτίο τύπου του δήμου στο οποίο αναφέρεται ότι ολοκληρώθηκε η Ε.Δ.Ε που αφορούσε τα τέλη είσπραξης στον πρώην δήμο Αλυζίας.

Ζητώ να έχω αντίγραφο του ανωτέρω πορίσματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου