Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ...

 
Την έντονη αντίδρασή της για την υποχρέωση υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και ζητά την αναστολή...
των σχεδιαζόμενων ρυθμίσεων του ΥΠΟΙΚ.

Η επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών:

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να προωθήσει στη Βουλή προς ψήφιση νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τους εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που έχουν υποχρέωση υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αυτές ως άνω πληροφορίες, ο κάθε υπόχρεος θα κάνει την δήλωσή του στις 20 του μήνα ανά τρίμηνο, θα καταβάλλει τουλάχιστον 10 ευρώ με την υποβολή της και το σύνολο του ποσού έως τις 30 του ίδιου μήνα, αν δεν θέλει να έρθει άμεσα αντιμέτωπος με κατασχέσεις.

Όπως είναι αυτονόητο, με τη νέα ρύθμιση καταργούνται οι 3 δόσεις για την εξόφληση του ΦΠΑ (40% με την υποβολή και 30% ανά μήνα) και στην ουσία ορίζεται εφάπαξ εξόφληση. Παράλληλα, καταργείται η δυνατότητα διακανονισμού της οφειλής σε έξι δόσεις μετά από έλεγχο και όσοι δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα ή δεν πληρώνουν το φόρο θα έρχονται απευθείας αντιμέτωποι με τους κλητήρες του Δημοσίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου