Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Αντιφασιστική μαθητική συναυλία (φωτο)

 

Εκδήλωση-συναυλία του «Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αγρινίου», με θέμα «Τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην πλατεία Δημάδη
Στην συναυλία μετείχαν αρκετοί μαθητές και μέλη του ΚΚΕ.

Ακολουθεί αναδημοσίευση από τον 902.gr:
«Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Αγρίνιο, στην πλατεία «Μαρία Δημάδη» (που φέρει το όνομά της από την αγωνίστρια της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, γραμματέα της οργάνωσης του ΕΑΜ στη συνοικία Ντούτσαγα στην πόλη του Αγρινίου, γνωστή για την αντιφασιστική δράση της), εκδήλωση-συναυλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αγρινίου, με θέμα «Τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά». Εκατοντάδες νέοι άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτήν την πρωτοβουλία, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης και απομόνωσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Η συζήτηση με μαθητές που παραβρέθηκαν ήταν πλούσια και οι παραβρισκόμενοι δέχτηκαν πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, από πολλούς περαστικούς και γονείς των μαθητών.

Στη συναυλία συμμετείχαν τα μαθητικά συγκροτήματα της πόλης: «PROJECT FOUR 4», «ROJO VINOS», «ΕΝΑΛΛΑΞ», και «REST'N'SHIELD».
Στην ομιλία του ο μαθητής Φράγκος Φωκίωνας, εκ μέρους της γραμματείας του ΣΑΣ Αγρινίου, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Συναγωνιστές μαθητές, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αγρινίου διοργανώνουμε σήμερα τη συναυλία μας με θέμα "Τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά". Όπως λέει και το τραγούδι "ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον, οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν". Ο φασισμός λοιπόν δεν φέρνει τίποτα καινούριο. Είναι μια πολύ παλιά και σάπια ιδεολογία. Το σύστημα που τον γέννησε λέγεται καπιταλισμός. Αυτό το σύστημα εκτός από φασίστες και νεοναζί γεννάει κρίσεις, πολέμους, φτώχεια, ανεργία. Αυτό το σύστημα φταίει για το χάλι του σημερινού σχολείου, για τα προβλήματα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ».

Στην ομιλία του ο μαθητής στάθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί στο Αγρίνιο για την καταδίκη του φασισμού και την απομόνωση της Χρυσής Αυγής:
«Εδώ και καιρό εμείς και πολλοί συμμαθητές μας οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στη Χρυσή Αυγή, το φασισμό και το ρατσισμό γιατί ξέρουμε πως δεν μας χωρίζει το χρώμα, η θρησκεία, η εθνικότητα. Ξέρουμε πως είμαστε ίσοι.
Για αυτό το λόγο πήραμε κάποιες πρωτοβουλίες που πρέπει να τις συνεχίσουμε σε κάθε σχολείο.
- Συζητήσαμε στα 5μελή και τα 15μελή.
- Μοιράσαμε στους συμμαθητές μας σκίτσα, αφίσες προκηρύξεις.
- Βάψαμε τα σχολεία μας με όμορφα αντιφασιστικά συνθήματα.
- Σβήσαμε από όλους τους τοίχους τις σβάστικες και τους αγκυλωτούς σταυρούς.
Όλα αυτά πρέπει να συνεχίσουμε να τα κάνουμε. Μαζί μας είναι όλοι οι μαθητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου