Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Παπανδρέου και Κλίντον για την κρίση

 

20130315-151537.jpgΣυνεχίζει τα ταξίδια ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αυτή τη φορά βρέθηκε στη Νέα Υόρκη όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και να συζητήσουν για τις διεθνείς εξελίξεις, τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα.
Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Κλίντον για την πορεία και τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα για την έξοδο από την κρίση καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Κοινή ήταν η εκτίμηση, ότι ο ελληνικός λαός έχει καταβάλει μεγάλες θυσίες και ότι πρέπει να συνεχιστεί η προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Συμφώνησαν ότι αν και η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα έχει αποφέρει πρωτόγνωρα αποτελέσματα και μάλιστα σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα, εντούτοις το πραγματικό κλειδί για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών δεν είναι η λιτότητα, αλλά η συνέχιση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμησή του για την πρωτοβουλία ενημέρωσης και κινητοποίησης επενδυτών για την Ελλάδα που έχει αναλάβει ο Μπιλ Κλίντον μαζί με Ελληνες της Διασποράς και υπογράμμισε την πρόθεσή του να συμβάλει σε αυτή την πρωτοβουλία με κάθε τρόπο, καθώς η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα αποτελεί βασική προτεραιότητα στην ατζέντα των διεθνών επαφών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου