Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ένταση στη ΔΕΗ Αγρινίου (φωτο)


Διαμαρτυρία στον αναπληρωτή διευθυντή της υπηρεσίας για κυρία που της έκοψαν το ρεύμα από πολίτες - μέλη της Επιτροπής ενάντια στα χαράτσια
Έντονες διαμαρτυρίες από πολίτες προκάλεσε η ενέργεια της ΔΕΗ να προχωρήσει στην διακοπή ηλεκτροδότησης σε ασθενή γυναίκα

Το ρεύμα έχει κόψει εδώ και 5 μήνες η ΔΕΗ σε κυρία που δεν είχε καταβάλει τα χρήματα για τους λογαριασμούς των τελευταίων μηνών. Η ίδια ισχυρίζεται πως ζητά από τον διευθυντή της ΔΕΗ (εμπορία) κ. Κοκόσια διακανονισμό της οφειλής εδώ και καιρό, αλλά εκείνος, σύμφωνα πάντα με την ίδια της κλείνει την πόρτα!
Πολίτες και μέλη της Επιτροπής ενάντια στα χαράτσια μαζί με την εν λόγω γυναίκα επισκέφτηκαν το γραφείο σήμερα το πρωί τον αναπληρωτή διευθυντή και του ζητούσαν επίμονα να δεχθεί διακανονισμό με τα 50 ευρώ που είχε συγκεντρώσει η γυναίκα για να πληρώσει το κόστος επανασύνδεσης. Ο διαπληκτισμός ανάμεσα στον αναπληρωτή διευθυντή και τα μέλη της Επιτροπής ενάντια στα χαράτσια ήταν έντονος και οι δεύτεροι ζητούσαν με ένταση από τον πρώτο να υπογράψει χαρτί που θα λέει πως αρνήθηκε τον διακανονισμό αλλά και το να έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Κοκόσια για να επιληφθεί εκείνος του θέματος.

«Ο κ. Κοκόσιας έχει δεσμευθεί ότι θα υπάρχουν ειδικοί διακανονισμοί για συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων όπως η κυρία που είναι άνεργη και έχει προβλήματα υγείας» φώναζαν τα μέλη της Επιτροπής, ενώ από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διευθυντής εξηγούσε πως δεν μπορεί να προβεί σε διακανονισμό από την στιγμή μάλιστα που σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του ίδιου και τα στοιχεία που διαθέτει η υπηρεσία, η εν λόγω κυρία, έχει προβεί κατά τη διάρκεια των μηνών που της έχουν κόψει το ρεύμα σε επτά συνολικά παράνομες επανασυνδέσεις.

«Μου λέτε ότι παρανόμησα… Και τι να έκανα, δεν μπορούσα ούτε να πλυθώ…» προσπαθούσε να εξηγήσει η ίδια…

Το συνολικό χρέος σύμφωνα με πληροφορίες υπερβαίνει τις 3 χιλιάδες ευρώ και σύμφωνα με τις βαθμίδες που υπάρχουν για τους διακανονισμούς αλλά και τις επανασυνδέσεις που έγιναν δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί το πρόβλημα με μια τόσο μικρή προκαταβολή. Τελικά τα μέλη της Επιτροπής κατέθεσαν εγγράφως το αίτημα τους, διαμαρτυρόμενα για την στάση της ΔΕΗ στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου