Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Θέλει να κάνει τα "καναρίνια" να...σωπάσουν!

 


ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Θέλει να κάνει τα Η ήττα στον Ολυμπιακό Βόλου σίγουρα πόνεσε τον Πανσερραϊκό, αλλά δεν ήταν και η... καταστροφή, καθώς αφενός οι "κόκκινοι" είχαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία που από την αρχή έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων και αφετέρου οι αλλαγές στην βαθμολογίας δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και έτσι η ομάδα παραμένει σε απόσταση βολής από την προνομιούχο τριάδα.


Βέβαια το παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό (18:00, LIVE SSN, OTE TV) χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας και η νίκη για τα "λιοντάρια" θα έχει μεγάλη αξία. Από την μία θα μπορέσουν να επιστρέψουν και πάλι στα πιο ψηλά σκαλοπάτια και από την άλλη θα αφήσουν αρκετά πιο πίσω έναν από τους διεκδικητές της ανόδου.

Άπαντες γνωρίζουν πως μπορεί η ομάδα του Αγρινίου να έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας, αλλά οι σημαντικές απουσίες των Μπόγιοβιτς-Σίσιτς, σε συνδυασμό και με το γεγονός πως δεν έχει καταφέρει να αποδείξει την ανωτερότητα της, δίνουν στον Πανσερραϊκό την ευκαιρία εφόσον κάνει ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά του και εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη.

Έτσι και αλλιώς όπως έχουμε αναφέρει και τις προηγούμενες ημέρες το πρόγραμμα που ακολουθεί, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα της Κυριακής, δίνει την ευκαιρία στον Πανσερραϊκό να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να κάνει ένα νικηφόρο σερί.

Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου θέλουν να πάρουν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και με ένα γρήγορο γκολ να πάρουν την θέση του οδηγού, ωστόσο θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα και την άμυνα τους, καθώς η μεσαία γραμμή του Παναιτωλικού και η παρουσία των Φαβάλι-Καμαρά στην επίθεση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα.


Με Μπανγκουρά ο Πανσερραϊκός στην αποστολή

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πανσερραϊκός εστιάζονται για ακόμη μια αγωνίστικη στην επίθεση, καθώς με τον Στεφανίδη να είναι νοκ-άουτ, τον Μπανγκουρά στην αποστολή αλλά αμφίβολο, το βάρος πέφτει και πάλι στον Γιώργο Γκουγκουλιά. Κατά τα άλλα εκτός είναι και ο τραυματίας Ράνιτς. Οι Μπονέρης και Γιαννόπουλος αγωνίστηκαν με την ομάδα των Νέων. Στην αποστολή βρίσκονται οι: Μπίμπης, Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Τοντόροφ, Τσάουσης, Παντελιάδης, Μπριλάκης, Καρασαλίδης, Παρασκευαϊδης, Σιάκκας, Κ. Τριανταφύλλου, Σ.Τσιμίκας, Ντα Κόστα, Μίλιεβιτς, Τσούτσης, Κόντος, Γκουγκουλιάς, Σίμιτς, Μπανγκουρά.



Χάβος, Αραμπατζής και Μουμίν οι πρώην "κόκκινοι"

Τα πρόσωπα που συνδέουν τον Πανσερραϊκό με την ομάδα του Αγρινίου είναι τρία. Αρχής γενομένης ο προπονητής των "καναρινιών" Μάκης Χάβος ο οποίος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Πανσερραϊκό, καθώς το 1988 αποκτήθηκε από τα Τρίκαλα και στα τρία χρόνια που παρέμεινε στις Σέρρες είχε 82 συμμετοχές και 8 γκολ.

Από εκεί και πέρα κόκκινο είναι και το παρελθόν του Σερραίου Νίκου Αραμπατζή ο οποίος αποκτήθηκε το 2000 από τον Θρακικό Άνω Μητρουσίου και έμεινε στα "λιοντάρια" ως τον Δεκέμβριο 2005 έχοντας συνολικα 99 συμμετοχές και 7 γκολ πριν πάρει την μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ.

Τέλος υπάρχει και ο... πρωταθλητής με την φανέλα του Πανσερραϊκού Χουσεϊν Μουμίν που αγωνίστηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό της σαιζόν 2007-08 κάνοντας 10 συμμετοχές, ενώ στο φινάλε πανηγύρισε την άνοδο.



Eντυπωσιακές νίκες στις Σέρρες για τον Πανσερραϊκό κόντρα στον Παναιτωλικό

Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εντός έδρας νίκες πριλαμβάνει η προϊστορία των αγώνων Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός. Στις 10 αναμετρήσεις που έχουν γίνει τα "λιοντάρια" μετρούν 5 νίκες, 3 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι και μόλις 2 νίκες έχει πετύχει ο Παναιτωλικός ο οποίος και επικράτησε με 2-0 στην τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων τη σαιζόν 2009-10. Τα γκολ είναι 23-8 υπέρ των Σερραίων που μετράνε δύο... πεντάρες και μια... εξάρε κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


07/03/76 Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 0-0
17/10/76 Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 3-0 (Σοφιάς 18', Ζελίδης 36', Πανταζής 39')
21/06/87 Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 6-2
20/09/92 Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 0-1
16/03/97 Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 1-1
03/05/98 Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 5-1
13/12/98 Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 5-0
31/10/99 Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 1-1
05/05/01 Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 2-0
06/12/09 Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 0-2 (Βούκοβιτς 18', Μπαϊκαρά 83')
***Στον πρώτο γύρο ο αγώνας έληξε ισόπαλος με 0-0, ενώ οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί σε φιλικό το καλοκαίρι στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό να κερδίζει με 1-0.



Ποντάρουν στον κόσμο...

Οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού ποντάρουν αρκετά και στην παρουσία του κόσμου από τον οποίον και περιμένουν να δώσει μαζικά το παρών στις κερκίδες του Δημοτικού γηπέδου. Έτσι και αλλιώς και η ώρα μόνο απαγορευτική δεν είναι, ενώ η ομάδα με νίκη μπορεί να βρεθεί και πάλι σε τροχιά απευθείας ανόδου.



Xωρίς Μπόγιοβιτς-Σίσιτς ο Παναιτωλικός

Με προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναιτωλικού. Πλην του Μπόγιοβιτς, που κρίθηκε τελικά ανέτοιμος, ο Μίρνες Σίσιτς προσβλήθηκε από γαστρεντερίτιδα κι δεν ταξίδεψε στη Μακεδονική πόλη. Εκτός πλάνων βρίσκεται και ο Γκόλιας για λόγους τακτικής. Αντίθετα, στην 18αδα που ανακοινώθηκε μετά το τέλος της προπόνησης, συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του ο Χουσεΐν Μουμίν, κυρίως για να μπαίνει σιγά-σιγά στο κλίμα της ομάδας. Την αποστολή, που θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου για Σέρρες, απαρτίζουν οι Στεφανάκος, Τακίδης, Δάρλας, Κούσας, Ιωάννου, Μελισσάς, Μπακάκης, Σφακιανάκης, Αραμπατζής, Τζούνιορ, Φαβάλι, Μουμίν, Ιορδανίδης, Καμαρά, Μεταξούλης, Σμίλτος, Μύγας, Κουτσοσπύρος, Μπελόν. Μάλιστα τα "καναρίνια" έκαναν το απόγευμα του Σαββάτου ένα τελευταίο χαλάρωμα σε γήπεδο των Σερρών.


Κυριακή (17/3)

15.00: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
Διαιτητής: Μπλούνας (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Δουδούμης (Φθιώτιδας), Δόσκορης (Φθιώτιδας)
4ος: Συμεωνίδης (Πιερίας)
15.00: ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ
Διαιτητής: Ρατσιάτος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Πλακογιάννης (Δωδεκανήσου), Πατσιόπουλος (Δωδεκανήσου)
4ος: Μήτση (Πειραιά)
15.00: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Διαιτητής: Κιοτζένης (Καβάλας)
Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας), Σίπκας (Πέλλας)
4ος: Σελεμίδης (Πέλλας)
15.00: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΚΑΛΛΟΝΗ
Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Παλαμίδας (Λακωνίας)
4ος:Ντοκάκης (Χανίων)
15.00: ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ
Διαιτητής: Πουλημάς (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Στόικος (Κέρκυρας), Σαββόγλου (Δυτ. Αττικής)
4ος: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)
15.00: ΑΕΛ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Διαιτητής: Τερετίδης (Καβάλας)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Χατζηνάκος (Δράμας)
4ος: Μαλούτας (Ημαθίας)
15.00: ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ
Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Λάμιας (Μεσσηνίας), Νιώτη (Τρικάλων)
4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων)
15.00: ΦΩΚΙΚΟΣ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
Διαιτητής: Καμπαξής (Ευβοίας)
Βοηθοί: Καμπούρης (Ευβοίας), Πασχαλίδης (Ευβοίας)
4ος: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας)
18.00: ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (OTETV)
Διαιτητής: Μουρτζάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Δηλγεράκης (Δράμας), Κουράκης (Ηρακλείου)
4ος: Μπινιχάκης (Λασιθίου)
Δευτέρα (18/3)

19.00: ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ (OTETV)
Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Λιανδράκης (Ηρακλείου), Νικολακάκης (Ηρακλείου)
4ος: Κοσικίδης (Αθηνών).        πηγηserressport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου