Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Δυο χρόνια φυλακή σε πρώην γιατρό του ΓΝ Αγρινίου για φακελάκι

"Τι να τα κάνω τα κρασιά. Εγώ 400 ευρώ παίρνω" φέρεται να είπε στον έκπληκτο γιο ασθενούς στο Κιλκίς
Γνωστός χειρούργος ορθοπεδικός  που για χρόνια υπηρετούσε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, πλήρωσε τελικά ακριβά τη "συνήθεια"  που είχε να ζητά φακελάκι για τις επεμβάσεις που έκανε.

Ο ιατρός τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στο νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου πριν από μερικές ημέρες συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που είχε λάβει από συγγενή ασθενούς που νοσηλεύονταν στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς αλλά και στο δικαστήριο ο γιος της ηλικιωμένης γυναίκας, έμεινε έκπληκτος από την κυνικότητα του γιατρού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο καταγγέλλων, σε μία προσπάθεια να ευχαριστήσει τον γιατρό τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και του έδωσε δύο μπουκάλια κρασί.Ο γιατρός όμως ήθελε... φακελάκι και γύρισε και είπε με απόλυτη ψυχραιμία: «Τι να τα κάνω τα κρασιά; Εγώ 400 ευρώ παίρνω».
Ο ίδιος δεν αντέδρασε, αντιθέτως έκλεισε ραντεβού για αργότερα με το γιατρό για να του φέρει τα χρήματα, ενημέρωσε όμως την αστυνομία. Κατόπιν επέστρεψε στο νοσοκομείο μαζί με μια αστυνομικό που προσποιήθηκε την σύζυγο του νεαρού και του έδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία και εντοπίστηκαν στην τσέπη του επίορκου γιατρού, ο οποίος και συνελήφθη.   

Το Πρωτοδικείο του Κιλκίς του επέβαλε ποινή φυλάκισης δυο ετών κατά της οποίας άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά την ακροαματική διαδικασία η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα προσφέρθηκαν στον γιατρό χωρίς ο ίδιος να τα ζητήσει. Πάντως, η κατηγορία αφορά σε παθητική δωροδοκία, αφού τα χρήματα ζητήθηκαν μετά την εγχείρηση της ασθενούς, κι όχι εκβιασμό που θα επέσυρε βαρύτερη ποινή.
Εφημερίδα "Γεγονος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου