Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Σταμάτης και Δρόσος στο νέο κόμμα

 

Νέο κόμμα, η «Νέα ΜΕ.ΡΑ.» εμφανίστηκε χθες στο πολιτικό προσκήνιο. Στην πρώτη γραμμή της πολιτικής γραμματείας συμμετέχουν και δυο Αιτωλοακαρνάνες, ο Δ. Σταμάτης και ο Θ. Δρόσος
Σάρκα και οστά πήρε το απόγευμα της Πέμπτης η νέα αντιμνημονιακή κίνηση στο χώρο της κεντροδεξιάς με το όνομα Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (Νέα ΜΕ.Ρ.Α). Του νέου σχήματος, που αποτελείται από στελέχη που αποχώρησαν από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» θα ηγείται ως πρόεδρος, ο πρώην βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ κ. Χρ. Ζώης.

Έμβλημα του νέου κόμματος, του οποίου πρόεδρος θα παραμείνει ο κ. Ζώης έως το τέλος Ιουνίου, οπότε και θα γίνει συνέδριο, θα είναι πέντε δεξιόστροφες καμπυλωτές ακτίνες ενός νοητού ήλιου. Γενικός γραμματέας θα είναι ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ κ. Μιχ. Γιαννάκης, ενώ το κόμμα θα διοικείται από Πολιτική Γραμματεία, 21 μελών, τα οποία είναι τα εξής: οι κκ. Αθ. Αργυρός, Γ. Βάμβουκας, Μιχ. Γαυγιωτάκης, Στ. Γκάβαλης, Ν. Δρίτσας, Θ. Δρόσος (πρώην μέλος της ΚΕ της ΝΔ), Ι. Κουράκος (πρώην βουλευτής ΝΔ), Χρ. Λύτρας (πρώην στέλεχος ΝΔ), Ι. Μανώλης (πρώην βουλευτής ΝΔ), Γ. Νούλας, Στ. Πολίτης, Ν. Πρωτέκδικος, Γ. Ρωμανιάς, Δ. Σταμάτης (πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ), Ν. Σταυρογιάννης (ανεξάρτητος βουλευτής Φθιώτιδας), Φ. Τσιπέλης και Ν. Χριστοδουλόπουλος και οι κυρίες Αικατερίνη Ζαγγανά και Ελένη Πανταζή.

Στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, τα μέλη του επισημαίνουν ότι δεν έχουν την πρόθεση να αποτελέσουνε προσωρινή ή μεταβατική, διαδικαστική ή ρυθμιστική συνιστώσα άλλου κόμματος και αναφέρουν ότι καλούν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε συστράτευση για την Εθνική Συμμαχία που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η στρατηγική της Νέας Μεταρρυθμιστικής Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης έχει ως κεντρικό άξονα την εθνική ανεξαρτησία, την εκχώρηση, όπως σημειώνουν, δεν αποδέχονται.

«Διατηρούμε τη θέση μας στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχουμε και προωθούμε εντατικά και μεθοδικά τα συμφέροντα της χώρας μας. Συνάπτουμε νέες συμμαχίες και ανανεώνουμε υφιστάμενες με βάση την εθνική ωφέλεια και την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων» υπογραμμίζουν και συμπληρώνουν: «Αποκρούουμε κάθε απόπειρα επιβολής όρων διαβίωσης των Ελλήνων που παραπέμπουν σε προτεκτοράτο. Απορρίπτουμε την παραγωγή δικαίου από εξωχώρια κέντρα που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους».

Υποστηρίζουν την παραμονή στη ζώνη του Ευρώ, αλλά διευκρινίζουν ότι δεν έχουν την πρόθεση να συνεχίσουν να το πράττουν με κάθε κόστος και θέτουν ως βασικό κριτήριο των αποφάσεών τους και της πολιτικής τους δράσης, το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.

«Διατηρούμε τη θέση μας ως ένα εκ των παλαιοτέρων μελών της Ε.Ε. και επιδιώκουμε την αναβάθμιση του ρόλου μας σ’ αυτή. Επιδιώκουμε την ισόρροπη πολιτική, αμυντική, οικονομική, κοινωνική και νομισματική ενοποίηση της Ευρώπης με σεβασμό στην εθνική ταυτότητα κάθε κράτους μέλους και στους θεσμούς του» αναφέρεται στην διακήρυξη και σε άλλο σημείο επισημαίνεται: «Απορρίπτουμε οποιαδήποτε διαδικασία ενοποίησης που τείνει να λάβει τα χαρακτηριστικά ευρωπαϊκής ολοκληρωτικής οικονομικής ηγεμονίας. Σε κάθε περίπτωση ενεργούμε με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου