Απογοητευτικές και άκρως δυσμενείς για το Μεσολόγγι και το ΤΕΙ είναι οι ειδήσεις που έρχονται από την δημοσιοποίηση του νέου μηχανογραφικού που έγινε πριν από λίγο.
Το εγκληματικό σχέδιο "Αθηνά" επιφέρει ίσως τις μεγαλύτερες επιπτώσεις πανελλαδικά για το ΤΕΙ Μεσολογγίου καταργώντας οριστικά και αμετάκλητα ως αυτόνομα τα τμήματα:
- Αυτοματισμού
- Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία
- Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων
- Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας.
Το Μεσολόγγι και το ΤΕΙ παραμένουν με τρία μόλις τμήματα και εντός τριετίας με περίπου το 1/3 των σημερινών φοιτητών. Αυτά είναι το Διοίκησης Επιχειρήσεων, το Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και το Τεχνολογίας Αλείας - Υδατοκαλλιεργειών. Μεταβατικά θα λειτουργεί το Μηχανολογίας έως ότου τελειώσουν οι σημερινοί φοιτητές ενώ στο Διοίκησης Επιχειρήσεων στο 5ο εξάμηνο θα προβλέπονται τέσσερις κατευθύνσεις: 1) Διοίκησης Επιχειρήσεων, 2) Διοίκησης Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας, 3) Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, 4) Πληροφοριακά Συστήματα. Στο τελευταίο θα μπορούν να ενταχθούν οι σημερινοί φοιτητές του ΕΠΔΟ, τμήμα που αποτελούσε την ραχοκοκαλιά του ΤΕΙ.
Ένα άλλο έγκλημα της τελευταίας στιγμής είναι η μεταφορά του τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών με τα υπερσύγχρονα εργαστήρια και το πλούσιο ερευνητικό έργο που μεταφέρεται οριστικά στην Αμαλιάδα και θα στεγάζεται σε ένα σχολείο. Σε ότι αφορά τους υποτιθέμενους σπουδαστές που θα έρχονταν στο Μεσολόγγι φυσικά ούτε λόγος... Σημειωτέον επίσης πως τα δύο από τα τρία τμήματα έχουν ελάχιστα εργαστήρια, οπότε δεν απαιτείται η παραμονή των φοιτητών στην πόλη... Πάντως πληροφορίες της τελευταίας στιγμής μιλούν για δέσμευση από πλευράς υπουργείου ότι ο αριθμός των φοιτητών δεν θα πληγεί σε σχέση με σήμερα, κάτι βέβαια που βάσει των όσων ανακοινώνονται δεν επιβεβαιώνεται. Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργείου η κατανομή των φοιτητών ανά τμήμα θα γνωστοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Σε εκκρεμότητα μένει και γίνεται μάχη για να αποτελεί, τουλάχιστον, το Μεσολόγγι την έδρα του νέου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, κάτι που ίσως χρυσώσει λίγο το χάπι. Αξίζει να σημειωθεί πως το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με απόφαση του υπουργείου παραμένει αυτόνομο...
Εντελώς διαφορετικό είναι το κλίμα στη Ναύπακτο, όπου το τμήμα παραμένει όπως είναι μέχρι σήμερα, κάτι που επιβεβαιώνει τις διαρροές των τελευταίων ημερών.πηγη aixmi-news.gr