Από τα 55 δισ. ευρώ που ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τα 44 δισ. ευρώ θα υπαχθούν στη λίστα με τις μη εισπράξιμες οφειλές (θα επανακατεθεί η διάταξη για τις ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές).
Δηλαδή περίπου 11-12 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι μπορούν να εισπραχθούν. Από την άλλη πλευρά οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται στο ποσό των 14 δισ. ευρώ. Από αυτές θεωρούνται εισπράξιμα περίπου 5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στις ρυθμίσεις αναμένεται να υπαχθούν πολλοί λιγότεροι και τα προσδοκώμενα έσοδα υπολογίζονται σε 5,2 δισ. ευρώ περίπου. Από αυτά τα 3,7 δισ ευρώ θα προέλθουν από τις οφειλές στην εφορία και τα υπόλοιπα 1,5 δισ. ευρώ από τις οφειλές των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Το σχέδιο της κυβέρνησης και για τις δύο έκτακτες ρυθμίσεις προβλέπει 48 δόσεις (η τρόικα ωστόσο μπορεί να επιμείνει για 36 δόσεις) με στόχο να ανακουφιστούν περισσότερο οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι μικροί φορολογούμενοι που αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.