Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Ακυρώθηκε για μία ακόμη φορά η αναδιάρθρωση των ΑΕΙ...

 
Σοβαρές ενστάσεις κατά του νέου ακαδημαϊκού χάρτη που παρουσίασε χθες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας διατύπωσε ο αρμόδιος Τομέας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Για άλλη μια φορά η αναγκαία αναδιάρθρωση των ΑΕΙ ακυρώθηκε», τονίζει συγκεκριμένα ο...
Τομέας Παιδείας της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι ο νέος χάρτης προήλθε μέσα την προσθαφαίρεση ιδρυμάτων και τμημάτων και δεν υπακούει σε ακαδημαϊκές λογικές.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «αντίθετα με ό,τι διαδίδεται δεν υιοθετήθηκαν οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ», καθώς η ομοσπονδοποίηση των πέντε πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Αθήνα δεν ήταν στη λογική της πρότασης του κόμματος.

Ο Τομέας Παιδείας της ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμη ότι παρά τις προβλέψεις του Ν. 4009/2011 και 4076/2012 «δεν τηρήθηκαν οι αναγκαίες διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ». Αντίθετα, όπως αναφέρει, «οι εν λόγω διαδικασίες υπήρξαν προσχηματικές χωρίς να είναι βέβαιο ότι έγιναν».

Στηλιτεύει τέλος το γεγονός ότι «αντίθετα από ό,τι απαιτεί η αναδιάρθρωση των ΑΕΙ, το σεβασμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και την αναγκαία σοβαρότητα, το υπουργείο Παιδείας περιφέρει τροπολογίες από σχέδιο νόμου σε σχέδιο νόμου [Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, κλπ] προκειμένου να εξασφαλίσει τη νομιμότητα για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος» και «χωρίς να την έχει διασφαλίσει δημοσιοποιεί το μηχανογραφικό δελτίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου