Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Δυναμικές γυναίκες που τόλμησαν… (φωτο)



Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών πραγματοποίησε το βρλάδυ του Σαββατου ημερίδα με θέμα «Γυναίκα επιχειρηματίας: από την έμπνευση στην επιτυχία»
Η ημερίδα που έγινε στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας χθες το απόγευμα, είχε σαν κύρια στόχευση την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σε θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας, όχι όμως σε θεωρητικό μόνο επίπεδο, καθώς παρουσιάστηκαν επιτυχημένα παραδείγματα γυναικών επιχειρηματιών.
Το ΕΕΔΕΓΕ ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια σύμφωνα με το πρότυπο του Ευρωεπιμελητηρίου και τις αποφάσεις της Λισαβόνας , ως αστική εταιρία των επιμελητηρίων της Ελλάδας. Στόχος του είναι η ενίσχυση και η εξυγίανση των υπαρχόντων γυναικείων επιχειρηματικών μονάδων και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της γυναίκας με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, η προώθηση ίσων ευκαιριών, η άρση των επαγγελματικών στερεοτύπων και η συμφιλίωση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Όπως μάλιστα δήλωσε η πρόεδρος του δικτύου Κ. Σοφία Οικονομάκου το να είναι μια γυναίκα επιχειρηματίας είναι δυο φορές δύσκολο: «Η ανεργία και η φτώχεια είναι γένους θηλυκού. Υπάρχει προκατάληψη και εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει μια γυναίκα για να αποδείξει ότι είναι το ίδιο ικανή».

Την κυρία Οικονομάκου προλόγισε η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του ΕΕΔΕΓΕ κ. Ανθούλα Λανάρα, η οποία και αναφέρθηκε στη δράση του τοπικού συμβουλίου, το πρώτο που δημιουργήθηκε στη χώρα. Στη συνέχεια μίλησε η συγγραφέας του βιβλίου «Γυναικεία επιχειρηματικότητα» κ. Άννα Τριχοπούλου και αμέσως μετά η αντιπρόεδρος του Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών Κέντρου "Εργάνη" κ. Πόπη Σουρμαίδου. Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν γυναίκες επιχειρηματίες, το παράδειγμα των οποίων αποτελεί φάρο στο πέλαγος της οικονομικής- αναπτυξιακής καχεξίας.

Η κυρία Πένυ Βλάχου, πρέσβειρα γυναικείας επιχειρηματικότητας της χώρας μας που δραστηριοποιείται στην παραγωγή σαλιγκαριών δήλωσε: «Η απόφαση μου να ασχοληθώ με την ολοκληρωμένη παραγωγή βιολογικώς εκτρεφόμενων σαλιγκαριών, προέκυψε από ένα αστείο, όταν η αδερφή μου πλήρωσε στην Ελβετία για 12 τεμάχια, 37 ευρώ! Το ξάφνιασμα ήταν τόσο δυνατό, που αποφάσισα να δοκιμάσω. Η κ. Χριστίνα Διαμαντοπούλου, δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα, με έδρα το Μεσολόγγι, στην παραγωγή και προώθηση της σοκολάτας Celina. Η ίδια εστίασε στο πόσο σημαντικό είναι για μια γυναίκα να επιχειρεί… και να τα καταφέρνει. Από το Μεσολόγγι επίσης η κ. Κλεοπάτρα Τζορβατζή, που ασχολείται με την τυποποίηση λαδιού εξήγησε τις δυσκολίες στο γυναικείο επιχειρείν, ενώ η εκδότρια της εφημερίδας «Συνείδηση» και ιδιοκτήτρια των ραδιοφωνικών σταθμών Δυτικά fm και Kiss fm κ. Νάντια Σαμαρά αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους και τόνισε: «Οι γυναίκες πρέπει να αποδείξουμε ότι και στα δύσκολα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η γυναίκα στην περιφέρεια συναντά πολύ περισσότερες δυσκολίες από ότι στα αστικά κέντρα. Εδώ όλοι οι χώροι είναι ανδροκρατούμενοι και θα πρέπει εμείς οι γυναίκες να κάνουμε τη διπλή προσπάθεια από έναν άνδρα».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απήυθηνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής. Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση σε θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου