Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Απεργία πείνας στο Μεσολόγγι!

Σε πορεία σύγκρουσης με την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται πλέον ο δήμος του Μεσολογγίου, μετά και την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου για το Σχέδιο" Αθηνά"
Η συνεδρίαση έγινε για την εκτίμηση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων των κινητοποιήσεων για το ΤΕΙ Μεσολογγίου. στην αίθουσα παρευρίσκονται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Β. Αντωνόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιαν. Μπουλές, η αντιδήμαρχος Αγρινίου Κ. Κατσαρή, φοιτητές στελέχη και καθηγητές του ΤΕΙ καθώς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων. Αυτή την ώρα στο βήμα βρίσκεται ο δήμαρχος Μεσολογγίου που κάνει λόγο για έναν διαρκή και απροκάλυπτο εμπαιγμό της κεντρικής πολιτικής διοίκησης της χώρας σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά», για αναξιοπιστία του ελληνικού κράτους καθώς και «κοροϊδία» των κορυφαίων εκπροσώπων του στα αιτήματα των Αιτωλοακαρνάνων.

Ο Παναγιώτης Κατσούλης πρότεινε από αύριο σε όλα τα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μαύρες σημαίες, να αρχίσει το κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος του ΤΕΙ, ενώ ό ίδιος προτίθεται την Δευτέρα 11 Μαρτίου να ξεκινήσει απεργία πείνας με ανοικτή πρόσκληση σε όποιον θέλει ν ακολουθήσει. Φυσικά κανείς εκπρόσωπος της πολιτείας δεν πρόκειται να προσκληθεί στις Γιορτές Εξόδου.

πηγη-φωτο: οnairnews.gr

Αναλυτικά οι προτάσεις που κατέθεσε ο δήμαρχος και που σε γενικές γραμμές βρίσκουν σύμφωνους και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αφού ψηφίστηκε ομόφωνα, έχει ως εξής:

1.     Από το Σάββατο 9 Μαρτίου, «Το Μεσολόγγι υψώνει μαύρη σημαία». Σε κάθε δημόσιο κτίριο, δημοτική υπηρεσία καθώς και στα καταστήματα της πόλης, υψώνεται «η Σημαία της Αδικίας και της Ασέβειας» προς την πόλη και τους πολίτες της.

2.     Την Κυριακή 10 Μαρτίου προχωράμε στο κλείσιμο του εθνικού δρόμου, στον κόμβο του ΤΕΙ Μεσολογγίου, και την εκτροπή των αυτοκινήτων μέσω του δρόμου προς το ΤΕΙ. Αντίστοιχη πρωτοβουλία θα εκδηλώνεται στη Γέφυρα «Χ. Τρικούπης», σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπάκτου.

3.     Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου ξεκινάμε ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ στο Μουσείο – Πινακοθήκη, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

4.     Ο Δήμος και οι φορείς της πόλης δεν συμμετέχουμε στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Στο χώρο των επισήμων θα υπάρχει μόνο το πανό της διαμαρτυρίας μας.

5.     Στις φετινές Εορτές Εξόδου δεν θα προσκληθεί και δεν θα παραστεί πολιτειακός παράγων καθώς και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

6.     Αποστέλλεται επιστολή καταγγελίας της κυβέρνησης, προς όλες τις Πρεσβείες των ξένων κρατών που εκπροσωπούνται στις Εορτές Εξόδου.

7.     Αποστέλλεται επιστολή καταγγελίας της κυβέρνησης, προς όλες τις πόλεις του παγκόσμιου δικτύου «ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ», που θα φιλοξενήσουμε το προσεχή Οκτώβριο στην πόλη μας.

8.     Καλούμε τους Αιτωλοακαρνάνες Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εφόσον το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» γίνει νόμος του κράτους με όσα αναφέρονται σε αυτό για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νομού μας και ειδικότερα για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση κηρύσσονται ανεπιθύμητοι στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου