Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

24,5 εκατομμύρια ευρώ για την σύνδεση του Αστακού με την Ιόνια Οδό

 
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση για την έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 24.500.000 € για τη δημοπράτηση με ανοικτή διαδικασία του έργου: «Σύνδεση της Ιονίας Οδού με τον Αστακό από τον κόμβο Πλατυγιαλίου έως τον ισόπεδο κόμβο Αγίου Δημητρίου στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας»
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τμήματος μήκους επτά χιλιομέτρων (7 χλμ) του οδικού άξονα Αστακός – Γέφυρα Γουριάς (από τη διασταύρωση προς το λιμάνι του Πλατυγιαλίου έως τη διασταύρωση προς Αγ. Δημήτριο). Ο οδικός άξονας θα συνδέει τον Αστακό και το λιμάνι Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, διερχόμενος από τη γέφυρα Γουριάς και εν συνεχεία διαμέσου της υφισταμένης σήραγγας του Αγ. Ηλία. Η προβλεπόμενη διατομή της οδού είναι 11.00 μ. και στα πρώτα 3,5 χλμ. η χάραξη ακολουθεί την υφιστάμενη οδό με βελτιώσεις μικρής κλίμακας. Στη συνέχεια ακολουθείται νέα χάραξη προκειμένου η υφιστάμενη οδός να λειτουργεί ως παράπλευρη οδός.
Για την εξυπηρέτηση των παροδίων οικισμών και την αποκατάσταση του υφισταμένου οδικού δικτύου προβλέπεται επίσης κατασκευή:
• τεσσάρων παράπλευρων οδών μήκους 3,5 χλμ περίπου,
• 2 γεφυρών,
• και δύο ισόπεδων κόμβων
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» και ο διαγωνισμός θα γίνει από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Οδικών Σηράγγων και Υπογείων Έργων (ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου.



thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου