Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις στο Αγρίνιο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα αλλά και το επόμενο διήμερο στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Δείτε σχετική πρόγνωση
Αν και το Αγρίνιο, έχει δοκιμαστεί και αντέξει σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτείται πάντως επιφυλακή σε περιοχές που υπάρχουν ρέματα, χείμαρροι κλπ, αφού οι ποσότητες νερού που θα πέσουν θα είναι μεγάλες

Διαβάστε τις προγνώσεις που δημοσιεύει στο προσωπικό του blog o Αγρινιώτης ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής-μελετητής μετεωρολογικών φαινομένων Κώστας Αλεξανδρής (φωτο)

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/1.

Πολύ άστατος ο καιρός σήμερα. Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν και μέσα στην πόλη (τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα), αλλά και την ευρύτερη περιοχή, με πολύ πρόσκαιρα διαστήματα βελτίωσης ή εξασθένησής τους (35-40mm η εκτίμηση για το ύψος του υετού). Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά και αρχικά πάνω από τα 1200-1300μ. υψόμετρο, αλλά ως το βράδυ θα πέσουν στα 800-1000μ. ίσως και λίγο χαμηλότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ, ΑΝΑ, ΝΝΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί (πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις στο Ιόνιο), ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 8-12 ή και 13οC.

ΠΕΜΠΤΗ 17/1.

Διατηρείται και σήμερα το άστατο σκηνικό πάνω από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του κάμπου. Αυξημένες νεφώσεις με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και πιθανές καταιγίδες (38-44mm η εκτίμηση για το ύψος του υετού), σε όλη σχεδόν την διάρκεια της ημέρας. Ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά θα σημειώνονται πάνω από τα 1000-1100μ., αλλά σταδιακά θα πέφτουν πιο ορεινά και πάνω από τα 1500μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ και ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως και ελαφρώς ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου θα κυμανθεί από 8-11 ή και 12οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/1.

Η εμμονή του καιρού με τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά της χώρας συνεχίζεται. Ετσι και σήμερα στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή θα σημειώνονται βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες, αλλά προς το βράδυ θα υπάρξει μια σημαντική βελτίωση ως προς τα φαινόμενα (26-30mm η εκτίμηση για το ύψος του υετού). Χιονοπτώσεις και μάλιστα ιδιαίτερα πυκνές και ισχυρές (όσο πιο ψηλά) θα πέφτουν πάνω από τα 800-1000μ. υψόμετρο και με τις προηγούμενες επίσης δύσκολες ημέρες θα δημιουργήσουν και προβλήματα στο ορεινό δίκτυο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μέτριοι ΝΔ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ΑΝΑ και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου θα κυμανθεί από 7-11οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/1.

Νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα βρέξει, αλλά τα σημερινά φαινόμενα δεν θα είναι και τόσο συνεχή, αλλά θα υπάρχουν τα γνωστά ανοιγοκλεισίματα του καιρού (11-14mm η εκτίμηση για το ύψος του υετού). Χιόνια θα σημειωθούν πάνω από τα 900-1000μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς έως πρόσκαιρα και λίγο μέτριοι από Νότιες, ΝΔ και ΝΑ διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 7-11οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/1.

Αστατος και σήμερα ο καιρός με αρχικά πολύ ισχυρές βροχές μέσα στην πόλη και πιθανές καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή (15-18mm η εκτίμηση για το ύψος του υετού). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πάνω από τα 1200μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ, ΑΒΑ και ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως λίγο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου θα κυμανθεί από 7-12οC. Η μέρα αυτή ενδέχεται να έχει αλλαγές...

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/1.

Πιθανόν θα διατηρηθεί το σκηνικό με τις βροχές και τις καταιγίδες (και τα χιόνια στα ορεινά), με γενικά ΒΒΑ ανέμους έως μέτριους και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή εντός Αγρινίου...7-11οC.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εφόσον στη διάρκεια της εβδομάδος υπάρξουν αλλαγές στην ένταση της κακοκαιρίας, θα τοποθετούνται έκτακτες παρεμβάσεις συμπλήρωσης στην πρόγνωση, ώστε να ενημερωθούν άμεσα και έγκαιρα οι πολίτες για το τι θα συμβεί.

- Η υγρασία για όλη την παρούσα εβδομάδα θα είναι κανονική και θα κυμανθεί από 47-97% (74-88% οι...μεσαίες τιμές).

- Οι άνεμοι μέσα στην πόλη του Αγρινίου θα έχουν μέγιστη ένταση από 13-50 km/h, δηλαδή 2-5, ενώ δεν αποκλείεται πολύ πρόσκαιρα οι ριπές να φτάσουν και τα 6Bf...

- H ατμοσφαιρική πίεση θα παρουσιάσει σημαντικές αυξομειώσεις και η ανώτερή της θα φτάσει έως και τα 1023,8hpa, ενώ η κατώτερή της τα 998,8hpa.

- Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικά πιο επίσημη ενημέρωση για άνω των 3-5 ημερών, θα καταφεύγετε στον επίσημο μετεωρολογικό φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου