Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΤΡΑ: “Κούκος” διπλός με… αγκάθια για Κατσιφάρα

Σ
ε παιχνίδι για καλούς ...παίκτες εξελίσσονται οι διεργασίες στην παράταξη της πλειοψηφίας στην αιρετή περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, όπου από την Κυριακή αρχίζει το σκοτσέζικο ντους της εκλογής προεδρείου του Συμβουλίου και ορισμού αντιπεριφερειαρχών και προέδρων επιτροπών.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Απ. Κατσιφάρας δεν προτίθεται να ανοίξει τα χαρτιά του νωρίτερα από την ημέρα εκλογής προέδρου, ακολουθώντας την γνωστή συνταγή του αιφνιδιασμού αλλά και του πλεονεκτήματος που του παρέχει αυτός, δηλαδή να μην προλάβουν να συγκροτηθούν και συντονιστούν οι εν δυνάμει δυσαρεστημένοι από τις όποιες επιλογές κάνει.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης στη Δυτική Ελλάδα εκτιμάται πως θα ανακοινώσει την απόφασή του στην Περιφερειακή του Ομάδα για τον πρόεδρο που προτείνει στο Συμβούλιο λίγη μόλις ώρα πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κυριακής , η οποία έχει ως μοναδικό θέμα την εκλογή προεδρείου του Συμβουλίου.
Σε ότι αφορά στο πρόσωπο του προέδρου οι πληροφορίες οδηγούν στην εκτίμηση, πως οι πιθανότητες παραμονής ή αντικατάστασης του Κ. Καρπέτα είναι 50-50. Πάντως όποια και να είναι η εξέλιξη ο Απ. Κατσιφάρας και οι συνεργάτες του δεν πρόκειται να ανοίξουν θέμα προσώπων για άλλες θέσεις πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Σε επίπεδο αντιπεριφερειαρχών καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως δεν πρέπει να αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις, αφενός γιατί ο κ. Κατσιφάρας δεν επιθυμεί να φέρει στο προσκήνιο πρόσωπα που σε μια δύσκολη στιγμή δεν θα είναι σίγουρος πως θα τον στηρίξουν απόλυτα και αφετέρου γιατί τα όσα προβλέπονται από το νόμο για τις ανύπαρκτες πλέον απολαβές όσων ασχοληθούν καταλαμβάνοντας θέσεις, κόβουν ορέξεις και διαθέσεις του παρελθόντος.
Όπως και να ‘χει, το σενάριο που κυριαρχεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, εμφανίζει ως ενδιαφερόμενο για «υπουργοποίηση» των πρώην περιφερειακό γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Α. Κελεπούρη ενώ για αξιοποίηση ακούγεται το όνομα και του πρώην προέδρου στο επιμελητήριο Αχαΐας Τρύφωνα Φωτόπουλου.
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως τα πάντα θα κλειδώσουν σε συνδυασμό και με τι ακριβώς θα «παιχθεί» σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.
Από τις επιλογές του κ. Κατσιφάρα θα καταδειχθεί κατά πως εμμένει στην αρχική θέση του, σύμφωνα με την οποία η αξιοποίηση κάποιου είναι συνάρτηση της αποδοχής που έτυχε από το εκλογικό σώμα κατά την αναμέτρηση του '10 ή επί της ουσίας έγινε μετατόπιση από την θέση του αυτή και αντί για τους πρώτους και άριστους, η εξέλιξη των πραγμάτων των οδήγησε στην αναγκαστική επιλογή των έσχατων και αρεστών                        dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου