Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ανάκληση δηλώσεων Κωστούλα

 
Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού ανακάλεσε τις τοποθετήσεις που είχε κάνει στην ΕΡΑ Σπορ, σχετικά με τους αθλητικούς δικαστές
Με δήλωσή του ο Φώτης Κωστούλας διευκρίνησε: «Στα πλαίσια της συνέντευξης στο Ρ/Σ της ΕΡΑ ΣΠΟΡ που έγινε στις 23-7-2012 και θέλοντας ο 1ος από εμάς να καταείξω την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν στο χώρο της αθλητικής δικαιοσύνης και ειδικότερα στον τρόπο συγκρότησης των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων (αθλητικά δικαστήρια) επεσήμανα την ανάγκη ότι για την αμερόληπτη και δίκαιη κρίση των αθλητικών διαφορών θα ήταν σκόπιμο τα αθλητικά αυτά δικαστήρια να συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές και όχι από δικηγόρους.
Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα ότι οι Επιτροπές θα πρέπει να απαρτίζονται από τακτικούς Δικαστές, οι οποίοι είναι πιο έμπειροι στη σύνταξη και αιτιολόγηση των αποφάσεων από τους Δικηγόρους. Αυτό το νόημα έχει άλλωστε και η φράση μου «πρέπει να αλλάξουν οι δικαστές... αυτοί κάθε άλλο παρά δικαστές είναι, δεν είναι σε θέση να μην μπορούν να διακρίνουν το άσπρο από το μαύρο». Επίσης, οι τακτικοί Δικαστές παρέχουν περισσότερα και ασφαλέστερα εχέγγυα αμεροληψίας και δίκαιης κρίσης κατά την εκδίκαση υποθέσεων σε σχέση με τους Δικηγόρους, οι οποίοι έχουν την τάση να επηρεάζονται συναισθηματικά υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης, άλλωστε αυτή είναι η φύση του δικηγορικού λειτουργήματος.
Ο Δικηγόρος επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες, επιχειρηματολογώντας υπέρ του εκάστοτε εντολέα του και κατά του αντίδικου σε αντίθεση με τον Δικαστή, ο οποίος με αμεροληψία και αντικειμενικότητα θα ακούσει και τις δύο πλευρές πριν καταλήξει στη δικαιοδοτική κρίση του. Η φράση «δεν πάνε με το δίκιο, είναι δικηγόροι, υπάλληλοι της ΕΠΟ» και «ψευτοδικαστές» αντανακλά την πεποίθησή μου ότι οι Δικηγόροι φορτίζονται συναισθηματικά υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς και υστερούν σε αυτόν τον τομέα έναντι των Δικαστών. Συνεπώς, πρόθεσή μου δεν ήταν να θίξω το κύρος της Επιτροπής και της ΕΠΟ, αλλά να επισημάνω τους λόγους για τους οποίους φρονούσα ότι η συγκεκριμένη απόφαση αδικεί τον Παναιτωλικό».

flnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου