Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Όλα δείχνουν Οικονομική Σχολή και νέα Τμήματα

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με το μέλλον του Πανεπιστήμιου στο Αγρίνιο, συγκλίνουν σε αυτά που δημοσιοποίησαν το matrix24.gr καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος
Όπως φαίνεται οι δημοσιογράφοι του συγκεκριμένου site αλλά και ο βουλευτής, είχαν καλή και εκ των έσω πληροφόρηση κι έτσι οι ανακοινώσεις του Υπουργείου, που ίσως γίνουν και σήμερα, να  περιλαμβάνουν... "αναβάθμιση δια της υποβάθμισης"!

Δηλαδή το πιθανότερο σενάριο είναι να καταργηθεί η αυτονόμηση (που μέχρι τώρα μάλλον στα χαρτιά υπήρξε) και να δημιουργηθεί μια Σχολή Οικονομικής κατεύθυνσης. Με αυτό το σκεπτικό, θα φύγει ένα Τμήμα που δεν έχει σχέση με τα Οικονομικά για την Πάτρα και ένα ή δυο Τμήματα οικονομικής κατεύθυνσης θα έρθουν στο Αγρίνιο. Η Σχολή θα ανήκει διοικητικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και φυσικά αυτό είναι φυσιολογικό να προκαλεί... αλλεργία σε πολλούς στο Αγρίνιο, ζωντανεύοντας μνήμες από την μεταφορά της Οικονομικής Σχολής από το Αγρίνιο στην Πάτρα, επί υπουργίας Γ. Αρσένη.

Να θυμίσουμε πως εδώ και μήνες το agriniopress.gr, είχε αποκαλύψει πως κορυφαίοι παράγοντες του Πανεπιστημίου της Πάτρας, έβλεπαν με καλό μάτι μια τέτοια προοπτική (δηλαδή την ανάπτυξη μιας μονοθεματικής ακαδημαϊκής οντότητας στο Αγρίνιο, υπό την επίβλεψη της Πάτρας)  και ουσιαστικά η αποκάλυψη αυτή σήμερα επιβεβαιώνεται

Ποιός όμως θα μπορέσει να αποκλείσει μια επανάληψη της θλιβερής αυτής ιστορίας;

Απομένουν όμως οι ανακοινώσεις για μια πληρέστερη εικόνα και φυσικά οι αντιδράσεις που αυτές οι ανακοινώσεις θα προκαλέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου