Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ξανά πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ο Γ. Γρίνος

Επανεξελέγη με αντιπρόεδρο τον κ. Καλαντζή και γραμματέα την κ. Σαλακίδου

Όπως ορίζει ο νόμος την πρώτη Κυριακή του νέου έτους υπάρχουν οι δημαιρεσίες με μυστική ψηφοφορία με κάλπη ενώ εκτός των προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα υπάρχουν και εκλογές για τους προέδρους των Επιτροπών όπως Ποιότητας Ζωής κλπ.
Στο σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο προέδρευσε η κ. Κ. Κατσαρή όπως ορίζει ο νόμος ως πρώτη δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας σε σταυρούς. Πριν την ψηφοφορία το λόγο πήραν για σύντομες ομιλίες οι κ.κ. Μοσχολιός, Καζαντζής και Δήμας. Ο δήμαρχος Αγρινίου έκανε λόγο για μια χρονιά που πιστεύει ότι θα είναι καλύτερη από εκείνη που έφυγε σε γενικότερο επίπεδο αλλά και μια χρονιά που με όσα έχουν προγραμματιστεί για το Αγρίνιο θα ανακουφιστεί μέρος του πληθυσμού με δουλειές που θα υπάρξουν από έργα και δημοτικές δράσεις. Ο κ. Μοσχολιός, όπως έχει κάνει και άλλες φορές, μίλησε για ένα ποιοτικό δημοτικό συμβούλιο που διατηρεί ένα επίπεδο και βοηθά την πόλη κάτι που αλλού δεν είναι αυτονόητο.
Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ο κ. Καζαντζής ανέφερε ότι όλοι οι σύμβουλοι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό όπως κάνουν πάντα, γιατί κατέβηκαν να ζητήσουν την ψήφο των Αγρινιωτών για να βοηθήσουν την πόλη του και μάλιστα πλέον αυτό θα κληθούν να το κάνουν χωρίς καμιά απολαβή ουσιαστικά μετά τα τελευταία μέτρα. “Με αισιοδοξία και ελπίδα θα τα καταφέρουμε, πιστεύω” ανέφερε. Στην πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο κ. Δήμας ευχήθηκε καλή χρονιά με ειρήνη που όπως είπε δεν είναι αυτονόητη και η καινούρια χρονιά να είναι εφαλτήριο για ταξικούς αγώνες για να ανατραπούν οι πολιτικές που θίγουν το λαό.
Στη διαδικασία που ακολούθησε και αφού η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθάρισε ότι δεν θα προτείνει γραμματέα και θα ψηφίσει σε όλες τις διαδικασίες λευκό “για λόγους αρχής”, προτάθηκε γραμματέας η κ. Όλγα Σαλακίδου-Πιστιόλη από τη πλειοψηφία. Νωρίτερα για πρόεδρος είχε προταθεί ομόφωνα από την πλειοψηφία ο κ. Γρίνος και για αντιπρόεδρος ομόφωνα από την μείζονα αντιπολίτευση ο κ. Καλαντζής. Ο κ. Γιώργος Γρίνος εξελέγη με 38 ψήφους σε 41 ψηφίσαντες, ο κ. Κ. Καλαντζής με 39 ψήφους σε 41 ψηφίσαντες και η κ. Σαλακίδου-Πιστιόλη με 38 ψήφους σε 41 ψηφίσαντες. Στην ψηφοφορία προσήλθε με καθυστέρηση ο κ. Σιδερίδης μετά την ανάδειξη προέδρου ενώ αποχώρησε μετά από αυτή ο κ. Στυλιαράς. Ακολούθησαν οι ψηφοφορίες για τους προέδρους των Επιτροπών του δήμου.
πηγηagrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου