Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σε αργία εκπαιδευτικός του Αγρινίου που καταδικάστηκε για υπεξαίρεση

 
Ο γνωστός συνδικαλιστής που είχε καταδικαστεί για μεγάλη υπεξαίρεση σε πέντε χρόνια φυλάκιση με αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τέθηκε σε αργία, προκαλώντας την αντίδραση της συνδικαλιστικής οργάνωσης στην οποία ανήκει
Ο Κ. Κορδάτος, τέθηκε σε αργία κατ'εφαρμογή του νομού περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα και έχουν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους, όπως συμβαίνει με τον ίδιο, που το καλοκαίρι του επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Αγρινίου, η βαριά ποινή της πενταετούς κάθειρξης με αναστολή για την κατηγορία της υπεξαίρεσης μεγάλης αξίας, την περίοδο που ήταν διευθυντής στο ΕΠΑΛ Καινουργίου και Ταμίας της Σχολικής Επιτροπής από το 1998 μέχρι το 2002.

Το δικαστήριο τότε, επέβαλε ομόφωνα στον καταδικασθέντα κάθειρξη 5 ετών και έδωσε στην έφεση ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι ο καταδικασθείς εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής αλλά και αυτοδιοικητικός (ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου παλιότερα και υποψήφιος σύμβουλος το 2010 με την παράταξη του Δημήτρη Σταμάτη) δεν φυλακίστηκε μέχρι τη διεξαγωγή της δευτεροβάθμιας δίκης.

Σύμφωνα με τον νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα αλλά και τα όσα προβλέπονται με τον νόμο περί κινητικότητας, ο εκπαιδευτικός, που στις πρόσφατες εκλογές για την Β' ΕΛΜΕ απέτυχε να εκλεγεί στο ΔΣ, τέθηκε σε αργία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης των εκπαιδευτικών ΡΑΣ (στην οποία ανήκει ο καταδικασθείς) που καλεί την Β' ΕΛΜΕ να τον στηρίξει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Β΄ΕΛΜΕ, την περίοδο της δίκης και καταδίκης, παρά των φυσική παρουσία μελών του ΔΣ στη δίκη του κ. Κορδάτου, δεν εξέδωσε ανακοίνωση όταν αυτός καταδικάστηκε.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΡΑΣ που έχει διανεμηθεί σε εκπαιδευτικούς της περιοχής, αναφέρει:

"Χθες στο ανεμολόγιο του ΕΠΑ.Λ Καινουρίου γράφτηκε ο συνάδελφος Κ. Κορδάτος ιδρυτικό μέλος της ΡΑΣ και του πανελλαδικού δικτύου των Παρεμβάσεων Δ.Ε. (πρώην πρόεδρος Β’ ΕΛΜΕ, αιρετός ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας και σήμερα Πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ κ.λ.π.). όπου από θύτης οι πρόθυμοι «αξιωματούχοι» και μη της εκπαίδευσης των πέτρινων χρόνων τον μετέτρεψαν σε θύμα και τώρα ως «επίορκο» γιατί συνέβαλε να γίνει σχολείο στο χωριό του και κανένας από τη διοίκηση και το υπουργείο δεν γνωρίζουν ακόμα πως έγινε και που στεγάζεται αυτό το σχολείο! Είναι να γελάς πράγματι με την κατάντια ορισμένων που αντί να είχαν φροντίσει να στεγάσουν το σχολείο σε δημόσιο κτήριο και «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και τον γάιδαρο»!

Υλοποιούν παράνομα την απόφαση του β/θμιου πειθαρχικού συμβουλίου που το εφετείο Πατρών την έχει αναστείλει έως ότου κριθεί τελικά από το δικαστήριο!

Αύριο θα είναι ο διπλανός χαμογελαστός συνάδελφος μας, μεθαύριο εσείς οι ίδιοι. «Αφορμές» θα βρούνε. Να είστε σίγουροι. Βασιζόμενοι όμως στην απραξία μας και την ανοχή μας. Άραγε ήρθε η ώρα ώστε να λάβουνε μία ηχηρή απάντηση; Ήρθε άραγε η ώρα ώστε ο Μερκελιστής πρωθυπουργός μας (πρώην αντιμνημονιακός), να διαβάσει το έργο της γιαγιάς του «το παραμύθι δίχως όνομα», για να κατανοήσει τον ρόλο του ΔΑΣΚΑΛΟΥ σε μία κοινωνία;

Ειδάλλως αγαπητοί συνάδελφοι, θα καταλήξουμε σε μία άλλη λαϊκή σοφία που αναφέρει…. «οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου