Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ο Δ. Καζάκης στο Αγρίνιο (φωτο)


Στο Αγρίνιο βρέθηκε ο κ. Δημήτρης Καζάκης, Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ και γνωστός οικονομολόγος στα πλαίσια μίας ανοιχτής ομιλίας- συζήτησης με θέμα «Η επόμενη μέρα, ‘’Χρεοκοπία ή Δημοκρατία’’», που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού πάρκου
Αρκετοί συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τα όσα είχε να πει ο κ. Καζάκης και την θέση του απέναντι στην κρίση που διανύουμε. Δίπλα στον κ. Καζάκη, βρισκόταν τοπικά μέλη του Ε.ΠΑ.Μ (Βάσης Βασίλειος, Υφαντής Γιώργος κ.α)

Σχετικά με το θέμα της χθεσινής ομιλίας, ο κ. Καζάκης δήλωσε: «Ο τίτλος τα λέει όλα. Στο βαθμό που υπάρχουμε μέσα στην Ευρωζώνη και να επιβάλλονται αυτές οι πολιτικές, θα πρέπει να αποφασίσουμε τι προέχει: η ζωή αυτής της χώρας και του λαού της, ή να επιβιώσει ένα νόμισμα του οποίου οι λαοί βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία καλπάζει και αγγίζει όλο και περισσότερες χώρες.»

Σε ερώτηση του agriniopress για το πια κατά τη γνώμη του είναι η στάση που θα έπρεπε να κρατήσει ο μέσος Έλληνας απέναντι στην όλη κατάσταση, ο γνωστός οικονομολόγος απαντά: «Να κρατήσει μια απόσταση από τα Μ.Μ.Ε. Να επιλέγει από πού θα ενημερώνεται. Όχι τόσο γιατί του λένε ψέματα, όσο για το ότι διεξάγεται ένας ψυχολογικός πόλεμος με στόχο να οδηγηθεί σε μανιοκαταθλιπτική κατάσταση, σε κατάσταση αποχαύνωσης, ώστε να μη μπορεί να αντιδράσει. Είναι ένα σχέδιο γνωστό και καλά δουλευμένο. Να κλείσει την τηλεόραση λοιπόν και να ανοίξει-αν έχει τη δυνατότητα- το διαδίκτυο ή να ξαναβρεί τη χαμένη του κοινωνικότητα».

Στο αν η δύναμη του Έλληνα σύμφωνα με το πώς είναι διαμορφωμένο σήμερα το πολιτικό σκηνικό, βρίσκεται στην κάλπη, ο ίδιος απαντά κατηγορηματικά πως όχι. «Γιατί όχι μόνο είναι στημένο το παιχνίδι, αλλά έχουν περάσει στις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας στο εσωτερικό δίκαιο και για να ανατραπούν αυτές θα πρέπει να έχουμε ριζική αλλαγή του Συντάγματος ώστε να αποφευχθούν οι εξωτερικές απειλές. Μόνο και μόνο που κανένα κόμμα δεν το θέτει αυτό σαν ζήτημα, σημαίνει ότι είναι όλοι στο παιχνίδι.»

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ανέλυσε μεταξύ άλλων το πώς κατά τη γνώμη του δημιουργήθηκε η κρίση και το ποιους εξυπηρετεί αυτή λέγοντας :«έβαλαν την Ελλάδα στο ευρώ, λόγω του ότι ήδη είχε χρέος, αλλά με νόμισμα τη δραχμή, οι διεθνείς τράπεζες δεν μπορούσαν να επέμβουν» ενώ τόνισε ότι «καμία χώρα της Ευρωζώνης-ούτε η Γερμανία-δεν θα επιβιώσει της κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου