Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Επανεκκίνηση της ανάπτυξης, εύχεται ο Κατσιφάρας

 
Τι λέει στο μήνυμα του για τη νέα χρονιά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας
«Το 2013 ανατέλλει με την κοινωνία μας σε μια πρωτοφανή για τα σύγχρονα δεδομένα κρίση. Η ανάγκη αναστροφής αυτής της κατάστασης και η επανεκκίνηση της ανάπτυξης δεν μπορεί να είναι απλά μια ευχή. Είναι ένας στόχος που όλοι μας έχουμε χρέος να πετύχουμε». Αυτό επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του.

Και προσθέτει: «Οι αντοχές της κοινωνίας δοκιμάζονται, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, τα εισοδήματα συρρικνώνονται, η επιχειρηματικότητα κλυδωνίζεται, η πραγματική οικονομία ασφυκτιά υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας και της παρατεταμένης ύφεσης. Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον ευθύνη όλων μας είναι να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ώστε η χώρα και η περιοχή μας να κρατηθούν όρθιες. Ειδικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ακόμα ταχύτερη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, η στήριξη των κοινωνικών δομών και η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων είναι όροι αδιαπραγμάτευτοι για την έξοδο από την κρίση και την εξισορρόπηση των δυσμενών συνεπειών της. Είναι οι μοχλοί που θα αναπτερώσουν τις ελπίδες μας για έναν νέο κύκλο ανάπτυξης, με έμφαση στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και στην καταπολέμηση της ανεργίας που αγγίζει πλέον κάθε νοικοκυριό.

Μέσα στο 2013 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκινά 36 νέα έργα προϋπολογισμού 136 εκατομμυρίων ευρώ. Άλλα 39 έργα προϋπολογισμού 54,5 εκατομμυρίων ευρώ ολοκληρώνονται τους επόμενους μήνες. Έργα που συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους και αποδεικνύουν στην πράξη τον γρήγορο βηματισμό μας στην πλήρη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, μέχρι και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ. Σ’ αυτούς τους ρυθμούς θα κινηθούμε και στο νέο έτος.

Δεν κατεβάζουμε τα χέρια, δεν μένουμε αδρανείς απέναντι στην κρίση. Απαντάμε με σκληρή δουλειά, με ευθύνη απέναντι στον πολίτη, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, με ορθολογική ιεράρχηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Το 2013 πρέπει να είναι χρονιά ανάταξης, δημιουργίας, ελπίδας και προοπτικής. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, Υγεία, Αγάπη, ατομική και οικογενειακή ευτυχία».

Διοικητής της Δίωξης και 7 αστυνομικοί στο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών...

 
Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας για την εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο δρούσε σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο.

Τους επτά έχουν ... φτάσει οι αστυνομικοί, εκ των οποίων δύο διοικητές Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών, που εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε συνεργασία με κύκλωμα εμπόρων.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει τις τελευταίες ώρες σε συλλήψεις 29 ατόμων, ανάμεσά τους τρεις από τους αστυνομικούς. Εις βάρος των υπολοίπων τεσσάρων ενστόλων που εμπλέκονται στην υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία.

Από τους συλληφθέντες αστυνομικούς ο ένας είναι ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Βόλου και οι άλλοι δύο αρχιφύλακες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ο άλλος στο Τμήμα Ασφάλειας Αγρινίου.

Όπως έγινε γνωστό, οι έρευνες για τη δράση του πολυμελούς κυκλώματος ξεκίνησαν πριν από τουλάχιστον δέκα μήνες. Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη τής εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο και στο Αγρίνιο, χρησιμοποιώντας τον υπερσύγχρονο κοριό της ΕΥΠ.

Από τις εκατοντάδες ηχογραφημένες συνομιλίες προέκυψε ότι οι αστυνομικοί είχαν «συναλλαγές» με τους εμπόρους ναρκωτικών, υποσχόμενοι σε αυτούς άλλοτε διάφορες ποσότητες προκειμένου να «εκμαιεύσουν» πληροφορίες για τη δράση άλλων κυκλωμάτων και άλλοτε ευνοϊκές καταθέσεις σε κατηγορουμένους που εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πέραν από τον διοικητή της δίωξης Ναρκωτικών Βόλου (αστυνόμος β') και τους δύο αρχιφύλακες, στο κύκλωμα εμπλέκονται κι άλλοι αστυνομικοί, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία.

Βασικοί πρωταγωνιστές τού κυκλώματος ήταν αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών (χασίς και ηρωίνη) από την πατρίδα τους και άλλες χώρες των Βαλκανίων, και τις διακινούσαν σε πιάτσες της ελληνικής επικράτειας.

Ως μέλη της φέρονται ακόμη αθίγγανοι από τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, περιοχή όπου γινόταν εκτεταμένη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Σε εφόδους της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιεί τις έρευνες για την υπόθεση, σε σπίτια των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο και στο Αγρίνιο, κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ και μικροποσότητες χασίς και ηρωίνης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κύκλωμα διατηρούσε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούνταν ως κρύπτη ναρκωτικών.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι από το διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

protothema.gr

Άλλοι τέσσερις αστυνομικοί εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα!

 
Πριν από λίγο η Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, εξέδωσε δελτίο τύπου για την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Συνολικά, συνελήφθησαν ή εμπλέκονται 58 άτομα, εκ των όποιων οι επτά αστυνομικοί

Να θυμίσουμε πως στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν μετά τις νέες συλλήψεις, προκύπτουν στοιχεία και για άλλον αστυνομικό ή ιδιώτες από την περιοχή του Αγρινίου.

Αναλυτικά , εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην Ελλάδα και στην μετέπειτα διακίνησή τους στην εγχώρια επικράτεια.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά (58) άτομα, από τα οποία 51 είναι ιδιώτες και 7 αστυνομικοί (3 Αξιωματικοί, 3 Αρχιφύλακες και 1 Υπαρχιφύλακας), που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, του Αγρινίου και των Γιαννιτσών.
Από τους εμπλεκομένους συνελήφθησαν χθες (30-12-2012) στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και του Αγρινίου, (29) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (23 ημεδαποί και 6 αλλοδαποί), μεταξύ των οποίων (3) αστυνομικοί, ενώ αναζητούνται άλλα (9) μέλη.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, του νόμου περί ναρκωτικών, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της υπόθαλψης εγκληματία και του νόμου περί όπλων. Επίσης, με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται άλλα (5) μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονται έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της Χώρας.
Η δικογραφία περιλαμβάνει και τους υπολοίπους 14 εμπλεκομένους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και άλλοι 4 αστυνομικοί.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2011, έχοντας ως «εγκέφαλους» τρεις υπηκόους Αλβανίας, ενώ διέθετε συγκεκριμένη ιεραρχία και δομή και συνολικό σχεδιασμό. Η εγκληματική οργάνωση είχε επιπλέον διαρκή δράση, με προκαθορισμένους ρόλους για τα μέλη της, τα οποία στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητά τους λάμβαναν ιδιαιτέρα μέτρα προφύλαξης και αντιπαρακολούθησης.
Σκοπός της οργάνωσης ήταν η εισαγωγή στη χώρα μας από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και η περαιτέρω διακίνηση και εμπορία τους στην εγχώρια επικράτεια.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση διακίνησε το τελευταίο έτος, τουλάχιστον 400 κιλά χασίς, 30 κιλά ηρωίνης και ένα κιλό κοκαΐνης, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά πόσα, για τα οποία διερευνάται η περαιτέρω διάθεση τους.
Οι αστυνομικοί, μέλη - συνεργοί της οργάνωσης, εκμεταλλευόμενοι την υπηρεσιακή τους ιδιότητα, κατά περίπτωση, παρείχαν ουσιώδεις πληροφορίες και υλικά μέσα στην εγκληματική οργάνωση και συγκάλυπταν τη δράση της, με σκοπό την διευκόλυνση και υποβοήθησή των παρανόμων δραστηριοτήτων της .
Επίσης σε διάφορες περιπτώσεις αστυνομικοί της οργάνωσης ενημέρωναν ψευδώς Εισαγγελικές Αρχές για υποτιθέμενη συνδρομή μελών του κυκλώματος σε συλλήψεις ατόμων που διακινούσαν ή κατείχαν ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να επωφελούνται προβλεπόμενης σχετικής ευεργετικής διάταξης του νόμου Περί Ναρκωτικών.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Το χρηματικό ποσό των 37.000 ευρώ περίπου, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών
• Τρία (3) πιστόλια
• Ένα (1) δίκαννο κυνηγετικό όπλο
• Ένα (1) πιστόλι κρότου
• Πλήθος φυσιγγίων
• Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο
• Πληθώρα κινητών τηλεφώνων
• Βιβλιάρια Τραπεζικών Ιδρυμάτων, καθώς επίσης και συναλλαγματικές μεγάλων χρηματικών ποσών
• Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών
Επίσης, κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης επιχείρησης, συνελήφθησαν (6) ημεδαποί για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων αναζητηθέντων μελών.

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Δημαρχείο (φωτο)

Παραμονή πρωτοχρονιάς σήμερα και η Δημοτική Φιλαρμονική Αγρινίου κατέφθασε πριν λίγο στο Δημαρχείο. Η μελωδία από τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα "πλημμύρισε" τον χώρο του δημαρχείου
Τα μέλη της Φιλαρμονικής παίζοντας τα κρουστά και πνευστά όργανα, έδωσαν μία πολύ διαφορετική νότα στην αγαπημένη μελωδία.

Ο Δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός έδωσε τις καλύτερες ευχές του στα μέλη της Φιλαρμονικής: «Χαίρομαι που προσφέρουν όλοι για τη Φιλαρμονική μας. Μας κάνετε περήφανους! Εύχομαι να γίνουν και άλλα παραρτήματα σε χωριά γιατί είναι μια διέξοδος για τα παιδιά. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες καλή συνέχεια στα μαθήματα σας . Υγείας σε εσάς και τις οικογένειές σας»

Ο μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής  κ. Βασίλης Κονίδας ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για την στήριξη του στη Φιλαρμονική χαρακτηρίζοντάς τον ʽʼαφανή ήρωαʼʼ γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «Δίνεται καθημερινά τον δικό σας αγώνα για να παρέχουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να μαθαίνουν δωρεάν μουσική.»

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους, χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος. Ένα έτος το οποίο θα είναι δύσκολο, αλλά έχω εμπιστοσύνη σε όλους μας, ότι θα το ξεπεράσουμε και ότι του χρόνου τέτοιο καιρό, θα έχουμε καλύτερες μέρες. Θέλω να μεταφέρω την αισιοδοξία μου ως Δήμαρχος του Αγρινίου, ότι απ το πρώτο κιόλας εξάμηνο του ʼ13, θα φανούν οι κόποι των προσπαθειών που έχουμε κάνει ως δήμος σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση όλων των δομών που προσφέρουμε, σε επίπεδο πρόνοιας αλλά και στα μεγάλα έργα που θα κατασκευάσουμε, ώστε να δοθούν και θέσεις εργασίας.
Εύχομαι αυτή τη χρονιά να πάνε καλύτερα τα πράγματα για όλους. Εύχομαι τα καλύτερα και σε εσάς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σε όλο τον κόσμο!», δήλωσε αργότερα ο κ. Μοσχολιός.

Και με την βούλα. Εως 8 Ιανουαρίου πληρωμή τελών κυκλοφορίας ΚΑΙ κατάθεση πινακίδων...


Πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε επισήμως ότι για το 1 εκατομμύριο οδηγών που δεν είχαν πληρώσει μέχρι στιγμής τα τέλη κυκλοφορίας , παρατείνεται η προθεσμία μέχρι της 8 Ιανουαρίου 2013.
Επίσηςη η  ίδια ημερομηνία ισχύει και για...
την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας , άτι που ο Γ.Γ. Πληρ. Συστημάτων κ.Θεοχάρης είχε αποκλείσει το πρωί στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις....

Ουρές στις εφορίες για την κατάθεση πινακίδων

Ουρές στις εφορίες για την κατάθεση πινακίδων

Τελευταία ημέρα σήμερα της καταβολής των τελών κυκλοφορίας και σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Χάρη Θεοχάρη, το 80% των κατόχων Ι.Χ. έχουν πληρώσει τα τέλη.
Τελευταία ημέρα σήμερα και για την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας και στις εφορίες έχουν δημιουργηθεί ουρές. Στη ΔΟΥ Παλλήνης, από το πρωί, δεκάδες πολίτες, περιμένουν στην ουρά, για να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους  

ΘΕΟΧΑΡΗΣ : ΠΑΡΑΤΑΣΗ 7 ΗΜΕΡΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

 
Παράταση 7 ημερών από το υπουργείο Οικονομικών για την εξόφληση των τελών Κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Θεοχάρη, από τον Σκάι Όπως τόνισε στην τηλεόραση...
της ΝΕΤ ο κ. Θεοχάρης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ανάμεσα στις προτάσεις που θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα να είναι και η μόνιμη παράταση της αποπληρωμής των τελών μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν πληρώσουν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, τότε το ποσό διπλασιάζεται. Επίσης, οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο θα μπορούν να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου.Αν στους ελέγχους που θα γίνονται από την Τροχαία, διαπιστωθεί ότι κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει το τέλος, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.Επίσης, από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία. Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ LIVE@RIALTO CAFE






Σας περιμενουμε σε ενα μεσημεριανο live party να αποχαιρετησουμε μαζι το 2012!!!
2:30 μ.μ.

Οι υπεύθυνοι του Rialto υπόσχονται άφθονο κέφι, για τις τελευταίες ώρες του 2012 και την καλύτερη υποδοχή του νέου χρόνου!

«Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου»

 
Ο νεοαποκτηθείς βραζιλιάνος του Παναιτωλικού Σίλβα Τζούνιορ, δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει
Ο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Ντα Σίλβα Τζούνιορ αποτέλεσε χρονικά το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναιτωλικού, για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο που τυπικά ακόμη δεν έχει αρχίσει. Ο 37χρονος μέσος γεννήθηκε στις 24/9/1976 στο Ρεσέφι της Βραζιλίας ,μια πόλη με 1.5 εκατομμύριο κατοίκους. Βρίσκεται στη χώρα μας από το καλοκαίρι του 2006 παίζοντας μέχρι το περασμένο καλοκαίρι συνεχώς στην Α΄ κατηγορία με την ομάδα του Εργοτέλη. Στο «Γεγονός» ο νέος αμυντικός μέσος του Παναιτωλικού μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.
Στην πρώτη ερώτηση γιατί αποφάσισε να παίξει ποδόσφαιρο ξανά ύστερα από όσα είχαν κυκλοφορήσει ότι στάματα ,μας ξαφνιάζει λέγοντας : «εγώ ποτέ δεν δήλωσα κάτι τέτοιο , αυτά τα έγραψαν οι εφημερίδες. Εγώ επέστρεψα στη Βραζιλία, στην οικογένεια μου για να κάνω τη ζωή μου. Πάντα ήθελα να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο στη χώρα μου, στην Πορτογαλία , στην Ελλάδα ή όπου μου δίνονταν η ευκαιρία.»
Για την φυγή του από τον Εργοτελη τονίζει : «Στον Εργοτέλη άλλαξαν πολλά πράγματα και το κλίμα δεν ήταν τόσο καλό και έφυγα γιατί ήταν καλύτερο αυτό για μένα.»
Για τους καλύτερους συμπαίκτες του που είχε στον Εργοτελη τονίζει -γελώντας – πως «ήταν ο Τζούνιορ (ο ίδιος δηλαδή), ο Ρομανο , ο Λεάλ ,ο Ροντζέριο Μάρτινς, ο Μάριο Χίμπλιγκερ, ο Κουτσιανικούλης και άλλοι ακόμη».
Για τη φημολογία ότι έχει σκοπό να ασχοληθεί με την πολιτική χαμογελώντας ανέφερε ότι « Στόχος μου είναι να βοηθήσω έναν φίλο μου που πολιτεύεται και τίποτε άλλο.»
Όσον αφορά τις πρώτες του εμπειρίες από την νέα του ομάδα Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Ντα Σίλβα Τζούνιορ αναφέρει: « Τα πράγματα είναι καλά εδώ. Είναι καλό σωματείο , είναι πολύ καλός ο πρόεδρος . Γνωρίζω τον προπονητή μου 6 χρόνια από την πρώην μου ομάδα και είναι ο βασικός λόγος που ήρθα στο Αγρίνιο.»
Σε ερώτηση κατά πόσο είναι έτοιμος , μιας και έμεινε αρκετούς μήνες χωρίς ομάδα, δήλωσε: «Ήρθα ένα μήνα πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις μου με την ομάδα ώστε να ετοιμαστώ γι αυτές . Πιστεύω θα είμαι απόλυτα έτοιμος για το πρώτο μας παιγνίδι την νέα χρονιά.»
Στην Ελλάδα ο Τζούνιορ αγωνίστηκες σε μια ομάδα που δεν είχε πολλούς φιλάθλους και χωρίς μεγάλο άγχος για το αποτέλεσμα.
Για το αν θα τα καταφέρει να αγωνιστεί καλά σε μια ομάδα που από παντού (φιλάθλους , διοίκηση , προπονητή , ΜΜΕ) δέχεται καθημερινή πίεση απαντά: « Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά . Δεν έχω κανένα πρόβλημα . Είναι πιο καλό για μας πιστεύω . Αυτό είναι η ζωή , αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτό μου αρέσει πιο καλά. Είναι σημαντικό να μας φωνάζει ο κόσμος όταν πάμε καλά να μας χειροκροτεί , όταν δεν τα καταφέρνουμε να αποδοκιμάζει. Έτσι είναι το άθλημα.»
Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από σένα, τον ρωτάμε . «Ήρθα να βοηθήσω την ομάδα , θέλω να κάνω τη δουλειά μου σε ότι μου ζητήσει ο προπονητής μου , η ομάδα μου να βοηθήσω όπως μπορώ. Αισθάνομαι έτοιμος να βοηθήσω.»
Σε τρεις αγωνιστικές ο Παναιτωλικός θα αγωνιστεί στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτελη. Αναπόφευκτη η ερώτηση για το πως θα αισθανθεί ως αντίπαλος με την πρώην ομάδα του : «Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία αυτό το ματς. Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω κόντρα σε ομάδα που αγωνίστηκα. Έχω εκεί πολλούς φίλους, ο Εργοτέλης είναι σαν οικογένεια. Θα είναι ένα πολύ καλό παιγνίδι για μένα.»
Πως σχολιάζει το γεγονός ότι έμεινε 6 χρόνια στην ίδια ομάδα : « Όχι μόνο στον Εργοτελη (6), αλλά και στην Πορτογαλία έμεινα 4 χρόνια στον ίδιο σύλλογο (Πάκος Φερέιρα) και στη Βραζιλία έμεινα πολλά χρόνια σε μια ομάδα. Αυτό δεν είναι εύκολο. Έτσι είναι η ζωή μου, έτσι έτυχε , έτσι το ήθελε ο Θεός. Στην Πακος Φερέιρα είχα όλα τα χρόνια τον ίδιο προπονητή τον Ζοσέ Μότα , στον Εργοτελη πάλι όλες τις περιόδους τον Νίκο Καραγεωργίου.»
Πως εξηγεί το γεγονός και αν θέλει να φτάσει αρκετούς φημισμένους συμπατριώτες σου ( Ριβάλντο, Ρομάριο, Καφού, Ρομπέρτο Κάρλος ) που συνέχισαν να αγωνίζονται σε αρκετά μεγάλη ποδοσφαιρική ηλικία: «Όσο μπορώ θα παίζω, το ποδόσφαιρα είναι η ζωή μου, το μυαλό μου δουλεύει καλά ,τα πόδια μου είναι καλά. Ακομη και όταν σταματήσω να αγωνίζομαι πάλι με το ποδόσφαιρο θέλω να ασχοληθώ.»
Στην αιώνια και διαχρονική κόντρα για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή ανάμεσα στον Πελέ και τον Μαραντόνα τονίζει χαμογελώντας: «Ο Πελέ είναι ο καλύτερος όχι γιατί το λέει ο Τζούνιορ , αλλά γιατί το λέει η FIFA» .
Σε 1 1/2 περίπου χρόνο η χώρα του θα φιλοξενήσει το 20ο παγκόσμιο Κύπελλο. Στην παρατήρηση μας ότι στην μοναδική φορά που η Βραζιλία διοργάνωσε το παγκόσμιο κύπελλο δεν πήρε το τρόπαιο δηλώνει κατηγορηματικά: « Η Βραζιλία πρέπει να πάρει το Κύπελλο».
Κλείνοντας αναφέρθηκε και στους φιλάθλους της νέας του ομάδας που του έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση όταν πέρσι αγωνίστηκε στο Αγρίνιο με τον Εργοτέλη: «Τον κόσμο τον θέλουμε μαζί μας , κοντά μας , τώρα έχουμε μπροστά μας ακομη 26 αγώνες και πρέπει να παίζουμε η ομάδα και οι φίλαθλοι μας μαζί. Αυτό είναι σημαντικό για να παίξουμε του χρόνου Α΄ εθνική.»
Από το Ρεσίφι, την πόλη που γεννήθηκε ο Ριβάλντο, προέρχονται οι νέες προσδοκίες του Παναιτωλικού να πετύχει κάτι καλύτερο από αυτό που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Ο Σίλβα Τζούνιορ που τα τελευταία 10 χρόνια έχει ταυτιστεί με το κίτρινο χρώμα στην φανέλα του (Πάκος Φερέιρα, Εργοτέλης) θα συνεχίσει να πορεύεται με αυτό και στο Αγρίνιο που αποτελεί την καινούργια του ποδοσφαιρική Ιθάκη. Όσον αφορά στο αριθμό φανέλας που θα πάρει δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, αλλά μάλλον θα επιλέξει το 17 , ηλικία που έχει η μεγαλύτερη του κόρη από τα τρία παιδιά που έχει.
«Αυτός είναι παικταράς…»
Παρόν στην κουβέντα ήταν και ο νεαρός συμπατριώτης του Ανδριάνο Αραούχο που μαζί του ήρθε από την Βραζιλία και προπονείται με τον Παναιτωλικό. Του ζητήσαμε την γνώμη του και ήταν κατηγορηματικός και ιδιαίτερα παρορμητικός : «Αυτός είναι παικταράς, είναι δεκάρι , έχει και τα δυο πόδια, έχει μυαλό για να παίξει μπάλα , είναι καλό παιδί και μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ. Με την εμπειρία που έχω το πιστεύω πάρα πολύ.»
Γ.Μ.
Eφημερίδα "Γεγονός"

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Εξετάζεται αστυνομικός του ΤΔΝ Αγρινίου, για εμπλοκή σε κύκλωμα ναρκωτικών

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο Αγρίνιο η είδηση της σύλληψης απο την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες,  ενός αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών
Σύμφωνα με το newsbeast.gr τρεις συνολικά αστυνομικοί βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες, ένας εκ των οποίων απο το Αγρίνιο.
Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο.  Μέχρι τώρα έχουν γίνει είκοσι οκτώ συλλήψεις ατόμων μεταξύ των οποίων είναι και οι τρεις αστυνομικοί.

'Έπειτα από πολύμηνες παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδέσεων κυρίως κρατουμένων των φυλακών η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αθήνας και τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόλου και του Αγρινίου, προχώρησε σε συλλήψεις 28 πολιτών ανάμεσα στους οποίους είναι και 3 αστυνομικοί, για υποθέσεις διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.

Οι τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη τον Βόλο, το Αγρίνιο ενώ πρώην αστυνομικός της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που εργάζεται στην αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών, μετέβη στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βοηθήσει το διοικητή της Ασφάλειας, στην ολοκλήρωση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, σε σπίτια υπόπτων στη Θεσσαλονίκη κατασχέθηκαν 40000 ευρώ, και μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς.
Η εμπλοκή του αστυνομικού από το Αγρίνιο, προέκυψε μετά από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και η είδηση έχει σκάσει σαν "βόμβα" μεταξύ των συναδέλφων του. Ο αστυνομικός έχει μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και εξετάζεται

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΛΙΑ! ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΝΑΙΟ “ΜΕΡΙΣΜΑ” ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

KARELIA TSIGARAΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΛΙΑ! Πέτυχε αύξηση τζίρου, πέτυχε αύξηση κερδών και αποφάσισε να δώσει γενναίο “μέρισμα” στους εργαζόμενους, συνολικού ύψους1,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Τη σχετική ανακοίνωση πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ανδρέας Καρέλιας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρωτοχρονιάτικη εορτή των εργαζομένων της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

KARELIA 1
Στις παροχές που ανακοίνωσε ο κ. Καρέλιας στους εργαζόμενους, περιλαμβάνονται:
* Επίδομα χειμερινής στολής € 200 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.
* Eπίδομα παρουσίας θα είναι φέτος € 850.00. Tο δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους.
* Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400.
* Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500.00.
* Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012.
* Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 750.00
* Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 1200.00 και 1699.00 ευρώ, θα λάβουν ενίσχυση € 1.500. Όσοι από αυτούς όμως έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 700.00
* Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν € 2.500.00. Όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 400.00 για κάθε ανήλικο παιδί.
- Στο φετινό εννιάμηνο η εταιρεία εμφάνισε αύξηση τζίρου από τα 458 στα 473 εκατ. ευρώ, εκτίναξη καθαρών κερδών από τα 25 στα 38 εκατ. ευρώ και θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές που υπερέβησαν τα 50 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις της Καπνοβιομηχανίας για το 2012 ανέρχονται στο ποσό των 7 εκατ. ευρώ    πηγη.bankwars.gr

TΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ (VIDEO)


Aπό το : tokarfi.gr
Σαν σήμερα πριν απο τρία χρόνια έφυγε απο τη ζωή ο Νίκος Κακαουνάκης. Ο εκδότης του Καρφιού και ο πιο μάχημος ρεπόρτερ της γενιάς του, θα μείνει αξέχαστος τόσο σε όσους τον γνώρισαν όσο και στον απλό κόσμο, στο πλάι του...
οποίου στάθηκε, σε όλη διάρκεια της δημοσιογραφικής του πορείας.
Ο Νίκος Κακαουνάκης (8 Ιουνίου 1938 – 30 Δεκεμβρίου 2009) ήταν Έλληνας δημοσιογράφος και εκδότης. Γεννήθηκε στην Πολυρρηνία Καστελίου Χανίων. Ορφανός από πατέρα, σπούδασε στο εκκλησιαστικό λύκειο. Στη συνέχεια εργάστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων και υπουργού της Ένωσης Κέντρου Πολυχρόνη Πολυχρονίδη. Μερικά χρόνια αργότερα γνωρίστηκε με τον εκδότη Χρήστο Λαμπράκη, ο οποίος του πρότεινε να εργαστεί στο Βήμα, απ’ όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία το 1965.
Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα με τη δημοσιογραφική του πένα και την παρουσία του. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον έντυπο τύπο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Μετά τη χούντα δημοσιογραφεί στα Νέα, όπου αναλαμβάνει επιτελικές θέσεις. Στο διάστημα αυτό γράφει το βιβλίο «2.650 μερόνυχτα συνωμοσίας». Το 1986 αποφασίζει να εκδώσει τη δική του εφημερίδα, Το καλάμι. Με την έκρηξη της ιδιωτικής ραδιοφωνίας αναλαμβάνει την πρωινή ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,4, η οποία αποτελεί την απαρχή της παρουσίας του στα ερτζιανά. Οι ραδιοφωνικές του εκπομπές στον ΣΚΑΪ 100,4 στα τέλη της δεκαετίας του 1980, συγκέντρωναν πολύ μεγάλη ακροαματικότητα. Παράλληλα ασχολείται με την τηλεόραση (ΣΚΑΙ TV) αναλαμβάνοντας αργότερα και τη γενική διεύθυνση του σταθμού. Εργάστηκε επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH για πολλά χρόνια και στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alter, Mega και Alpha. Το 1999 εξέδωσε την εφημερίδα Το Καρφί.

fimotro.blogspot.gr

Ηρέμησαν τα πνεύματα με Χρυσαυγίτες - αντιεξουσιαστές (φωτο-video)

 
Τόσο τα μέλη της Χ.Α. που νωρίτερα διένειμαν τρόφιμα "μονό για Έλληνες", όσο και οι αντεξουσιαστές που οργάνωσαν συγκέντρωση, μετά από πορείες, διαλύθηκαν χωρίς να προκληθούν επεισόδια
Τα μέλη της Χ.Α. , περίπου 100 με 150 άτομα, με επικεφαλής τον βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση , μετά τη διανομή τροφίμων στον Άγιο Κωνσταντίνο, προχώρησαν σε πορεία σε δρόμους του Αγίου Κων/νου, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αναρχικών, κατά των αλλοδαπών αλλά και της Αριστεράς. Να σημειωθεί πως την δράση της διανομής τροφίμων παρακολουθούσαν στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, εκτός από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν προκάλεσαν όμως κάποιοι επεισόδιο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, υπήρχαν και κάτοικοι της περιοχής που από τα μπαλκόνια τους αποδοκίμασαν τους Χρυσαυγίτες, που απάντησαν χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ομάδα περίπου 100 αντιεξουσιαστων που νωρίτερα είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Δημάδη, ξεκίνησε και αυτή πορεία, προς το πάρκο, με αποτέλεσμα να εκφραστούν φόβοι πως οι δυο πορείες θα συναντηθούν, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγονταν!

Τελικά, τα μέλη της Χ.Α. κατέληξαν και πάλι στην πλατεία του Αγίου Κων/νου και αφού μάζεψαν ρόπαλα, σημαίες, ασπίδες κλπ, τα περισσότερα μετέβησαν στα γραφεία τους, για περιφρούρηση.

Οι αντιεξουσιαστές στη συνέχεια, κινήθηκαν προς Άγιο Δημήτριο και εκεί συγκεντρώθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, για να ανακόψουν τυχόν επίθεση προς τα γραφεία της Χ.Α., την στιγμή μάλιστα που στην περιοχή, υπήρχε πολύ έντονη κίνηση από οχήματα και πολίτες, που κοιτούσαν με περιέργεια την κινητικότητα αυτή.

Τελικά η πορεία των αντιεξουσιαστών γύρισε πίσω και κατέληξε ξανά στην πλατεία Δημάδη και όπως φαίνεται τόσο η "δράση" της Χ.Α. όσο και η "αντίδραση" από πλευράς αντιεξουσιαστων και άλλων πολιτών έληξαν χωρίς παρατράγουδα, γεγονός που φοβούνταν ιδιαίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις, ειδικά σήμερα που το κέντρο του Αγρινίου, ήταν γεμάτο κόσμο και οχήματα και με τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα ανοιχτά.
H αστυνομία νωρίτερα σήμερα το πρωί προχώρησε σε 3-4 προληπτικές προσαγωγές ατόμων τα οποία στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Προς Αγιο Δημήτριο η πορεία των αντεξουσιαστών (φωτο)

 
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πορεία αντεξουσιαστών στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στο Αγρίνιο
Οι αντεξουσιαστές πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Δημάδη, όσο η Χρυσή Αυγή μοίραζε τρόφιμα μόνο για Έλληνες στον Άγιο Κωνσταντίνο

Η πορεία των αντεξουσιαστών μάλιστα κινήθηκε προς τον Άγιο Κωνσταντίνο, ωστόσο την απέτρεψαν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στα όρια Αγρινίου και Αγίου Κωνσταντίνου. Κατά συνέπεια οι αντεξουσιαστές συνέχισαν την πορεία τους στην Ηρώων Πολυτεχνείου υπό τον ασφυκτικό κλοιό διμοιρίας και κλούβας των ΜΑΤ.
Οι πληροφορίες θέλουν να κινούνται προς τον Άγιο Δημήτριο και υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως σκοπός τους είναι να προσεγγίσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου δημιουργούνται στοιχεία σκηνικού έντασης καθώς συγκεντρώνονται και αστυνομικές δυνάμεις.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ LIVE@RIALTO CAFE


Σας περιμενουμε σε ενα μεσημεριανο live party να αποχαιρετησουμε μαζι το 2012!!!
2:30 μ.μ.


Με το καλημέρα νέοι φόροι σε 3 εκατομμύρια μισθωτούς κα συνταξιούχους


20121229-214119.jpgΜε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από τη βουλή στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, περίπου 3 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα του έτους του 2013 φόρους υψηλότερους έως και 689%, λόγω της κατάργησης των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα παιδιά και την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας.
Επιπλέον, περίπου 700 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις με ετήσια εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν φόρους αυξημένους έως και 2.500%, εξαιτίας της επιβολής φόρου 26% στα εισοδήματά τους και μάλιστα από το πρώτο ευρώ.
Real

Επίθεση κρανοφόρων στην οδό Κρυστάλλη (video-φωτο)

Επίθεση σημειώθηκε πριν από λίγο σε ψητοπωλείο επί της οδού Κρυστάλλη από δεκαπέντε περίπου άτομα. Οι άγνωστοι προκαλεσαν φθορές στο καταστημα, ενώ μέσα σε αυτό βρίσκονταν περίπου δέκα μελη της Χρυσής Αυγής που έτρωγαν
Δεκαπέντε περίπου άτομα σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και άλλοι με κράνη και κρατώντας ρόπαλα κλπ, επιτέθηκαν σε ψητοπωλείο επί της οδού Κρυστάλλη νωρίτερα προκαλώντας του υλικές ζημιές .

Έφεραν λοστούς και άλλα αντικείμενα επίθεσης και η αστυνομία βρίσκεται επιτόπου διεξάγοντας έρευνες. Πιθανολογείται ότι είναι συνέχεια της κόντρας μεταξύ αντεξουσιαστών και Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, με αφορμή την αυριανή διανομη τροφίμων, που ανακοίνωσε η ΧΑ Αιτωλ/νίας



Σε άλλο σημειο η διανομή τροφίμων της Χ.Α.
Στο μεταξύ η Χ.Α. Αιτωλ/νίας, πιθανώς μετα και από πιέσεις που ασκήθηκαν υπό τον φόβο επεισοδιων στο κέντρο του Αγρινίου, αποφάσισε την διανομη τροφίμων αύριο στην πλατεία της Δ.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου και όχι στην πλατεία Δημάδη, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει

Συγκέντρωση βοήθειας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «χαριστικό –ανταλλακτικό παζάρι», ομάδας πολιτών του Μεσολογγίου, κίνηση που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:
« Εκατοντάδες πολίτες, γεμάτοι από αγάπη προσήλθαν για να αφήσουν «αυτό που τους περίσσευε» και ακόμα περισσότεροι ήρθαν να πάρουνε «αυτό που τους έλειπε».
Έτσι το σύνθημα «Αυτό που σου λείπει κάποιος το προσφέρει, αυτό που σου περισσεύει κάποιος το χρειάζεται» της Ομάδας Πολιτών περιοχής Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Αλληλεγγύη για Όλους έγινε πραγματικότητα.
Η δράση συνοδεύτηκε με καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις (σχολική χορωδία Χρήστου Βλαχογιάννη, ρεμπέτικη κομπανία Τάκη Φωλιά, προβολή ταινίας ενώ στον χώρο λειτούργησε συλλογική κουζίνα) με στόχο να τονιστεί η γιορταστική ατμόσφαιρα της εκδηλώσεις.
Η τοπική κοινωνία στάθηκε δίπλα σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη για τον τόπο μας προσπάθεια και έδειξε έμπρακτα ότι ουδέποτε απομακρύνθηκε από τις αξίες της συμπαράστασης και αλληλοϋποστήριξης. Ο ατομισμός και η εσωστρέφεια δώσανε την θέση τους στην αλληλεγγύη και την εξωστρέφεια, περνώντας έμπρακτα σε νέες μορφές αυτοργανωσης και αντίστασης στην δυσάρεστη κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε.

Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους – εθελοντές που με μεράκι υπερέβησαν τις δυνάμεις τους θέτοντας τους εαυτούς τους στην διάθεση της κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά.
Ειδικότερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
•    Το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για την παραχώρηση του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου
•    Την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας για την παραχώρηση χώρου συλλογής αντικειμένων
•    Το Εργατικό Κέντρο για την παραχώρηση χώρου φύλαξης των αντικειμένων για την επόμενη δράση
•    Την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου

•    Την Χορωδία του Χρήστου Βλαχογιάννη
•    Τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου για την προβολή της δράσης
•    Την Φιλαρμονική Δ. Σολωμού για την συλλογική συμμετοχή των μελών της καθώς και μουσική υποστήριξη της όλης δραστηριότητας
•    Την Εθελοντική Ομάδα Ερευνάς Διάσωσης Μεσολογγιου για την συνεχή παρουσία τους στον χώρο
•    Τις ακαδημίες Α.Ε. Μεσολογγίου για την ενεργοποίηση για συλλογική συμμετοχή των «λιλιπούτειων» εθελοντών της
•    Το ξενοδοχείο «THEOXENIA» για την προσφορά εδεσμάτων στην συλλογική κουζίνα

•    Την Κάβα «Πασσιόπουλος» για προσφορά ειδών συσκευασίας
•    Το ξενοδοχείο «LIBERTY» για την διάθεση φορτηγών για μεταφορά αντικειμένων και για την πρόσφορα στην κουζίνα μας
•    Το «En –block» για τον δανεισμό εξοπλισμού
•    Καθώς και την εφημερίδα Αιχμή για την κάλυψη των εκδηλώσεων»


Ομάδα πολιτών Ι.Π. Μεσολογγίου
«Αλληλεγγύη για όλους»

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ LIVE@RIALTO CAFE

Σας περιμενουμε σε ενα μεσημεριανο live party να αποχαιρετησουμε μαζι το 2012!!!
2:30 μ.μ.

Που υπηρέτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί


20121229-080303.jpgΠου έκαναν στρατιωτικό οι πολιτικοί αρχηγοί; Η εφημερίδα παραπολιτικα ρώτησε και έμαθε και εμείς σας πληροφορούμε:
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας εξαγόρασε μήνες με 21 χιλιάδες δρχ. Παρουσιάστηκε στο ΠΝ το 76 και απολύθηκε 3 μήνες μετα.
Κάρολος Παπούλιας: παρουσιάστηκε πεζικό ως ανυποτακτος το 1952 εκπαιδεύτηκαν ως ανακριτής αιχμαλώτων .
Βαγγελης Βενιζέλος: βγήκε Ι3 λόγω παχυσαρκίας το 1986 στο Σύνταγμα πεζικού Κορίνθου.
Αλ. Τσιπρας: το 2003 το χαρτί του ήρθε για να υπηρετήσει στρατό ξηράς. Μετα τάχθηκε όμως στο ΠΝ .
Φωτης Κουβελης: οπλιτης στην Τρίπολη κατα τη χουντα .
Πάνος Καμμένος: υπηρέτησε κανονικά τη θητεία του με πολλές όμως άδειες .
Νίκος Μιχαλολιακος: έκανε θητεία 42 μηνών στους καταδρομεις.

Φιλική νίκη στο Μεσολόγγι

 


Νικητής αναδείχτηκε ο Παναιτωλικός στο φιλικό παιχνίδι που έγινε σήμερα στο Μεσολόγγι με την ΑΕΜ. Τα καναρίνια επικράτησαν με 2-0 απέναντι σε μια πολύ αξιόμαχη ομάδα. Τα γκολ για τους κυανοκίτρινους πέτυχαν Πασάς και Μπογντάνοβιτς. Με τα καναρίνια αγωνίστηκαν και τα νέα αποκτήματα της ομάδας Μπόγιοβιτς, Αραμπατζής και Τζούνιορ.

Το παιχνίδι

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι με τις δυο ομάδες να μην απειλούν ιδιαίτερα και να γίνεται ένα παιχνίδι κέντρου. Και οι δυο ομάδες κυκλοφορούσαν την μπάλα καλά, χωρίς όμως να δημιουργούν ευκαιρίες για γκολ. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Πασάς μέσα από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ για τα καναρίνια, με κοντινό σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νίκος Καραγεωργίου άλλαξε όλους τους παίκτες εκτός από τον Κίτσα. Το παιχνίδι στην συνέχεια δεν διέφερε πολύ από το πρώτο, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να τα καταφέρνουν αρκετά καλά, χωρίς όμως να δημιουργούν φάσεις. Το δεύτερο γκολ για την ομάδα μας το πέτυχε ο Μπογντάνοβιτς με πέναλτι που κέρδισε ο Μπόγιοβιτς.

Στο πρώτο ημίχρονο για τον Παναιτωλικός: Τακίδης, Μπακάκης, Ακουάρο, Κούσας, Γκόλιας, Τζούνιορ,Σφακιανάκης,Φαβάλι, Καμαρά, Πασάς, Κίτσας

Στο δευτερο ξεκίνησαν οι: Στεφανάκος, Αραμπατζής, Ιωάννου, Τζιτζής, Δάρλας, Μπογντάνοβιτς, Γιανεφ, Μύγας, Μήλιος, Μπόγιοβιτς και Κίτσας          

Πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 νέων γυναικών ελεύθερων επαγγελματιών...

 

ΣΤΗΝ υλοποίηση προγράμματος για την επιχορήγηση 4.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών, γυναικών ηλικίας 22 έως 64 ετών, προχωρά η κυβέρνηση με την αξιοποίηση πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για το πρόγραμμα, του οποίου η μέγιστη δαπάνη θα...
ανέλθει συνολικά στο ποσό των 87,4 εκατ. ευρώ, υπεγράφη κοινή απόφαση από τους υπουργούς Εργασίας Ι. Βρούτση, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκη, για την τροποποίηση τεσσάρων άρθρων (2, 7, 14 και 15) της με αριθ. 6252/246/31.3.2010 ΚΥΑ (ΦΕΚ 364/ τ.Β/31?3?2010) απόφασης ως ισχύει, με θέμα «Επιχορήγηση 4.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών, γυναικών ηλικίας 22-64 ετών με διακριτικό τίτλο "Επιχειρηματικότητα ανέργων γυναικών ηλικίας 22-64 ετών”».
Τα τροποποιούμενα άρθρα αφορούν το πλαίσιο ένταξης, τη χρηματοδότηση και τις επιλέξιμες περιοχές, τις λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος, στη διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου του προγράμματος και στην τήρηση όρων πληροφόρησης και δημοσιότητας, που είναι αναγκαίοι.
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, η διαδικασία υπαγωγής των νέων ελεύθερων επαγγελματιών στο πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία στάδια.
1ο στάδιο: Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, στη σχετική περιοχή του δικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ.
Πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, θα πρέπει να έχουν προηγηθεί κατά σειρά:
- η εξατομικευμένη προσέγγιση από εργασιακό σύμβουλο του ΟΑΕΔ,
- η παρακολούθηση προγράμματος συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας σε ΚΠΑ του ΟΑΕΔ,
- η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ.
2ο στάδιο: Αξιολόγηση σε επίπεδο κατηγορίας κριτηρίων
3ο στάδιο: Ένταξη.
Η ένταξη στο πρόγραμμα πραγματοποιείται, ύστερα από τη θετική έγκριση του επιτόπιου ελέγχου (στο χώρο της επιχείρησης) από εκπρόσωπο του Οργανισμού.
Ο πρώτος επιτόπιος έλεγχος πραγματοποιείται εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αξιολόγησης των επιχειρηματικών σχεδίων από την Τριμελή Επιτροπή και ορίζεται κατόπιν συνεννοήσεως των ελεγκτών με την επαγγελματία. Οι ελεγκτές πρέπει να ενημερώσουν την επαγγελματία για το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών που πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της επιχείρησης, προκειμένου να ελεγχθούν.
Οι δαπάνες για την εφαρμογή του προγράμματος προβλέπεται να συγχρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους (ΠΔΕ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας), στο πλαίσιο του Γενικού Στόχου 3, 'Αξονες Προτεραιότητας 7, 8, 9: «Ενδυνάμωση των πολιτικών ισότητας, σε όλο το εύρος της Δημόσιας Δράσης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 - 2013».
Η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση βάσει της παρούσας ΚΥΑ, αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη de minimis ενίσχυση, έχει λάβει ή θα λάβει η επιχείρηση, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Το συνολικό ποσό ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγείται σε μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των οδικών μεταφορών δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.
Ο ΟΑΕΔ ασκεί τους προβλεπόμενους από το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου των ΕΠ του ΕΣΠΑ, ελέγχους στους δικαιούχους της πράξης του προγράμματος οποιαδήποτε χρονική στιγμή, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των όρων του προγράμματος...                                                     nonews-news.blogspot.gr

Η λίστα... μεγάλωσε – Νέοι κατηγορούμενοι για τα "στημένα"!

Ποινικές διώξεις για την υπόθεση των στημένων αγώνων ασκήθηκαν σε 14 νέα πρόσωπα
- O αριθμός των κατηγορουμένων ανέρχεται πλέον στους 97
- Ανάμεσα τους είναι παράγοντες, μπουκμέικερ και διαιτητές
- Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι πλημελημματικού χαρακτήρα, αλλά για κάποιους μπορεί να εξελιχθούν σε κακουργήματα

Όπως γράφει η εφημερίδα “Goal” οι καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Γιώργου Καλόφωνου που χειρίζεται την υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων οδήγησαν στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε 14 νέα πρόσωπα που δεν ήταν έως τώρα κατηγορούμενοι.

Οι νέοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης προστίθενται στους 83 στους οποίους έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργήματα και πλημμελήματα, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των κατηγορουμένων ανέρχεται πλέον στους 97!

Ανάμεσα στους 14 νέους κατηγορουμένους είναι παράγοντες, μπουκμέικερ και διαιτητές. Συγκεκριμένα, από τους 14 οι πέντε είναι πρόεδροι ομάδων της Football League και Football League 2, οι τέσσερις είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων ομάδων των ίδιων κατηγοριών, οι τέσσερις είναι μπουκμέικερ και ο ένας βοηθός διαιτητή, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί αρχικά στην υπόθεση, αλλά δεν είχε ασκηθεί δίωξη εναντίον του. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι πλημελημματικού χαρακτήρα, αλλά για κάποιους δεν αποκλείεται να εξελιχθούν σε κακουργήματα.

Από το γραφείο, πάντως, του ειδικού εφέτη ανακριτή Γιώργου Καλόφωνου που χειρίζεται την υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων έχουν περάσει με πλήρη μυστικότητα τον τελευταίο καιρό αρκετοί μάρτυρες αλλά και κάποιοι εκ των κατηγορούμενων και οι καταθέσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, μετά τις γιορτές.

Πρέπει να σημειωθεί πως μεταξύ αυτών που έχουν καταθέσει ως μάρτυρες είναι και ποδοσφαιριστές ομάδων ακόμη και της Super League που αγωνίζονταν σε κάποιες από τις ομάδες που εμφανίζονται στα φερόμενα ως στημένα ματς της λίστας της ΟΥΕΦΑ. Κάποιοι μάλιστα από τους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει την πόρτα του ανακριτικού γραφείου παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων ξέσπασε τον Ιούνιο του 2011 και οδήγησε ακόμη και σε προφυλακίσεις φερόμενων ως εμπλεκομένων καθώς και στην άσκηση ποινικών διώξεων σε ηχηρά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ανάκριση στην υπόθεση αυτή κυλάει με αργούς μεν ρυθμούς, αλλά φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία για την κρίση της δικαιοσύνης σχετικά με αυτούς που θα παραπεμφθούν σε δίκη και αυτούς που θα απαλλαγούν.

Στις φυλακές Κορυδαλλού παραμένει προσωρινά κρατούμενος ο πρώην ισχυρός άνδρας της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης, για τον οποίον το 18μηνο της προφυλάκισης ξεκίνησε αργότερα από τους άλλους καθώς διέφυγε δύο φορές της σύλληψης και τελικά συνελήφθη στα Σκόπια τον Νοέμβριο του 2012 και στη συνέχεια εκδόθηκε στη χώρα μας. Στην περίπτωση που ο Μάκης Ψωμιάδης δεν είχε διαφύγει της σύλληψης και είχε προφυλακιστεί όπως και οι υπόλοιποι τον Ιούνιο του 2011, το 18μηνο της προφυλάκισής του θα έληγε αυτόν τον μήνα   newsit.gr

Ανακοινώθηκε ο μόνιμος πληθυσμός-μείον 2.000 το Αγρίνιο

Χθες 28 Δεκεμβρίου η ΕΣΤΑΤ ανακοίνωσε τον μόνιμο πληθυσμό της χώρας. 14 χιλιάδες λιγότεροι οι κάτοικοι της Αιτωλ/νίας! Ουσιαστικά πρόκειται για τον πληθυσμό που λαμβάνεται υπ’οψιν για όλες τις χρηματοδοτήσεις κλπ.
Η Π.Ε.  Αιτωλ/νίας, με βάση τα οριστικά αυτά αποτελέσματα έχει μόνιμο πληθυσμό 210. 802 κατοίκους από 224.429 το 2001  και αναλυτικά:

Δήμος Αγρινίου:  94.181 κατοίκους

Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: 17.370 κατοίκους

Δήμος Αμφιλοχίας: 17.056 κατοίκους

Δήμος Θέρμου: 8.242 κατοίκους

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου 34.416 κατοίκους

Δήμος Ναυπακτίας 27.800  κατοίκους

Δήμος Ξηρομέρου 11.737  κατοίκους

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, σε όλους τους νέους δήμους  υπάρχει μείωση πληθυσμού. Στο Αγρίνιο αν και ο παλιός Καποδιστριακός δήμος αύξησε τον πληθυσμό του, υπήρξε μείωση σε πολλές Δημοτικές Ενότητες (πρώην δήμους) κι έτσι συνολικά για τον διευρυμένο δήμο υπάρχει μείωση περίπου δυο χιλιάδων κατοίκων, σε σχέση με την απογραφή του 2001

Αναλυτικά η Δ.Ε. Αγρινίου (τ. δήμος Αγρινίου) έχει 59.329 κατοίκους από 54.253 το 2001 και οι δήμοι που συνενώθηκαν μαζί του (σημερινές Δημοτικές Ενότητες) έχουν τον έξης μόνιμο πληθυσμό:

Δ.Ε. Αγγελοκάστρου 2.027 από 2.761 το 2001

Δ.Ε. Αρακύνθου 4.977 από 6.397

Δ.Ε. Θεστιέων 6.566 από 7.087

Δ.Ε. Μακρυνείας 3.681 από 5.241

Δ.Ε. Νεάπολης 5.070 από 5.052

Δ.Ε. Παναιτωλικού 1.386 από 1.853

Δ.Ε. Παραβόλας 3.773  από 4.482

Δ.Ε. Παρακαμπυλίων 1.943  από 2.757

Δ.Ε. Στράτου 5.429 από 6.438 το 2001

Εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης για τα τέλη κυκλοφορίας, λέει ο Χ. Θεοχάρης...

 

Με «θετικό μάτι» εξετάζεται η παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, που λήγει στο τέλος του χρόνου, επισήμανε το πρωί του Σαββάτου σε δηλώσεις στην...
τηλεόραση του Σκάι, ο γενικός γραμματέας

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΤΟΥ TAXISNET

 

Παράταση δόθηκε στην ισχύ των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ήταν εγγεγραμμένοι...
πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2012, μέχρι και την 30η Απριλίου 2013.
Η παράταση δόθηκε με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.

Έτσι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι υφιστάμενοι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του TaxisNet, διατηρούνται σε ισχύ και με αυτούς θα μπορούν να υποβάλλονται κάθε είδους δηλώσεις.

Ζητούν οργανωμένους ποδηλατοδρόμους στο Μεσολόγγι

 
Ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου στο Μεσολόγγι με αφετηρία την κεντρική πλατεία στις 11:30. Παράλληλα με ανακοίνωσή τους οι ποδηλάτες ζητούν οργανωμένους ποδηλατοδρόμους στο Μεσολόγγι
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Ένα μεταφορικό μέσο οικονομικό(ειδικά τώρα με την τιμή της βενζίνης στα ύψη),οικολογικό(ο πλανήτης εκπέμπει SOS χρόνια τώρα-ακούει κανείς;;;)και...υγιεινό! Ένα μεταφορικό μέσο πολύ πιο γρήγορο από το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις στην πόλη γιατί δεν μπλέκεις ποτέ στην κίνηση!
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Η μητρόπολη του ποδηλάτου! Βρίσκεσαι παντού σε ελάχιστο χρόνο με το ποδήλατο. Όλη η πόλη είναι επίπεδη και επομένως δεν κουράζεσαι. Έχει φυσικές ομορφιές που τις χαίρεσαι και τις απολαμβάνεις ποδηλατώντας δίπλα σε αυτές. Με άλλα λόγια το Μεσολόγγι το ζεις ως κάτοικος αλλά και ως επισκέπτης με το ποδήλατο. Η τρέλα της μηχανοκίνησης των σύγχρονων τερατουπόλεων είναι άκρως παράλογo να κυριαρχήσει σε ένα ήρεμο και γραφικό παραθαλάσσιο μέρος όπως το Μεσολόγγι. Εδώ υπάρχει έντονη ποδηλατική κουλτούρα που πρέπει να αναδειχτεί και να υπερισχύσει.
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ & ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Παρ’ ολο που το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής στο Μεσολόγγι δεν παύει να αποτελεί ένα μεταφορικό μέσο ανασφαλές εξαιτίας της ανυπαρξίας ΥΠΟΔΟΜΩΝ-ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ και της ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης και διορατικότητας. Ας απαιτήσουμε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
• ΧΩΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΠΑΝΤΟΥ
• ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
• ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Διαβάστε στο "Γεγονός" που κυκλοφορεί

 

Με ποικιλία θεμάτων, ρεπορτάζ, ειδήσεις και σχόλια κυκλοφορεί το "Γεγονός" του Σαββάτου . Μαζί και πλήρες αθλητικό ένθετο


 


Διαβάστε στο


Ρεπετσάς-Ζουλιώτης: Οι δυο Καλυβιώτες του Ηρακλή Ψαχνών

Θανάση Ρεπετσάς και Δημήτρης Ζουλιώτης μίλησαν για όλα στο kalyvia.gr
Με αφορμή την ολιγοήμερη διακοπή των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα, ο Θανάσης Ρεπετσάς και ο Δημήτρης Ζουλιώτης επισκέφθηκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων, τον τόπο καταγωγή τους τα Καλύβια Αγρινίου, δύο ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούν επάξια το τοπικό ποδόσφαιρο αγωνιζόμενοι στην ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών. Οι δύο συμπατριώτες μας κατά την εδώ παραμονή τους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν με τα συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και πολλούς φίλους στο Αγρίνιο. Μάλιστα είδαν και τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ Καλυβίων, καθώς και της Α.Ε. Μεσολογγίου στο νικηφόρο παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Η ομάδα της Εύβοιας πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 23 βαθμούς, ενώ την 18η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό. Στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησαν στον Γιώργο Πανταζόπουλο και την ιστοσελίδα www.kalyvia.gr, σχολιάζουν μεταξύ άλλων το φετινό πρωτάθλημα, την παρουσία τους στην ομάδα των Ψαχνών, το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και δίνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά. Διαβάστε αναλυτικά:
- Ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας σας στο πρωτάθλημα της Football League;
Ρεπετσάς: Είναι πάρα πολύ καλή, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι στο τέλος του πρώτου γύρου θα είμαστε ψηλά στην βαθμολογία. Στόχος της ομάδας είναι να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις.
Ζουλιώτης: Η πορεία της ομάδας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα κρίνεται επιτυχημένη και αυτό γιατί η ομάδα «δουλεύει» σωστά, με προγραμματισμό και ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής την υποστηρίζει με θέρμη.
- Είστε ικανοποιημένοι από την αγωνιστική σας παρουσία και τη διαμονή σας στον ΗΡΑΚΛΗ και την περιοχή της Εύβοιας;
Ρεπετσάς: Είμαι στον τρίτο χρόνο που αγωνίζομαι στον ΗΡΑΚΛΗ και έχω καταφέρει να καθιερωθώ στο βασικό αγωνιστικό σχήμα της ομάδας. Επίσης περνάω καλά στην περιοχή και αυτός είναι ένας από τους λόγους που με κράτησε τόσο καιρό εκεί.
Ζουλιώτης: Πάρα πολύ ικανοποιημένος! Είμαι στην ομάδα ακριβώς ίδιο χρονικό διάστημα και αυτό δείχνει την αμοιβαία εκτίμηση που υπάρχει και από τις 2 πλευρές. Η διαμονή στα Ψαχνά και γενικά στην περιοχή της Εύβοιας είναι πάρα πολύ καλή! Όποιος μάλιστα την επισκεφθεί είμαι σίγουρος ότι θα του αρέσει πολύ.
- Πως κρίνετε το αγωνιστικό επίπεδο της Football League; Για τον προσεχή αγώνα με τον Παναιτωλικό τι προβλέπετε για το αποτέλεσμα;
Ρεπετσάς: Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών, αφού συμμετέχουν πολλές ομάδες από τις οποίες κάποιες πέρυσι συμμετείχαν στην Super League. Μια από τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την άνοδο είναι και ο Παναιτωλικός και για εμάς η επικείμενη αναμέτρηση αποτελεί ένα «ιδιαίτερο» συναισθηματικά παιχνίδι. Εύχομαι να γίνει ένα καλός αγώνας που θα αρέσει στους φιλάθλους, ενώ το ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες παραμένει καθαρά βαθμολογικό. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ με την μέχρι τώρα αγωνιστική του παρουσία δεν αρκείται πλέον σε μια απλά «τιμητική θέση» αλλά θα διεκδικήσει μέχρι τέλος την είσοδό του στα play-offs που οδηγούν στην επόμενη κατηγορία.
Ζουλιώτης: Το επίπεδο φέτος είναι πολύ υψηλό, αφού είναι ένα πρωτάθλημα με 21 ομάδες και οι μισές από αυτές διεκδικούν την άνοδο. Για το ματς με τον Παναιτωλικό πιστεύω ότι θα είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν κοινό στόχο και πραγματικά εύχομαι να γίνει ένα όμορφος αγώνας, που θα τον ευχαριστηθεί ο κόσμος και βέβαια να κερδίσει ο καλύτερος.
- Για τον τόπο καταγωγή σας, τα Καλύβια Αγρινίου και για τον ΠΑΟΚ, τι επιθυμείτε;
Ρεπετσάς: Για το χωριό εύχομαι οι κάτοικοί του να προσέξουν περισσότερο τον τόπο τους για να αναπτυχθεί και να γίνει πιο ελκυστικός για κάποιον που θέλει να το επισκεφθεί και να ζήσει σε αυτό. Για τον ΠΑΟΚ θα επιθυμούσα να ξαναγίνει όπως παλαιότερα, ένα ανταγωνιστικό σωματείο για το ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας.
Ζουλιώτης: Για τον ιστορικό ΠΑΟΚ Καλυβίων εύχομαι να ανέβει πιο ψηλά στις τοπικές κατηγορίες και τα παιδιά που αγωνίζονται στην ομάδα, είτε από το χωριό είτε από την γύρω περιοχή, να βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους της.
- Ποιες οι ευχές σας για τη νέα χρονιά του 2013 που «υποδεχόμαστε» σε λίγες ημέρες;
Ρεπετσάς: Εύχομαι για το νέο έτος πάνω απ΄όλα υγεία σε όλο τον κόσμο και υπομονή στις δύσκολες μέρες που ζούμε ως κοινωνία.
Ζουλιώτης: Επίσης και εγώ εύχομαι να έχουμε όλοι μας υγεία και να ξεπεράσουμε γρήγορα τα προβλήματα και τις αντιξοότητες των τριών τελευταίων χρόνων. Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο!

Πηγή: www.kalyvia.gr

Αισιοδοξία Μοσχολίου για το 2013

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τελευταία, αλλά και μια εκ των κορυφαίων συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου για το 2012, αφού κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς
Η συζήτηση κινήθηκε σε ήρεμα πλαίσια, ενώ ένα από τα αξιοσημείωτα της ήταν το γεγονός ότι το τεχνικό πρόγραμμα υπερψηφίστηκε και από τρεις συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του κ. Μουρτζιάπη, Καρακώστα και Δημητρέλη
Τα βασικά σημεία του τεχνικού προγράμματος παρουσίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στάθης Τσούκαλος, αναφέροντας πως σε αυτό είναι εγγεγραμμένα έργα 56,3 εκ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως τα χρήματα αυτά μπορούν να φτάσουν και τα 85 εκ. ευρώ με νέες εντάξεις μέσα στο 2013. 
Για εικονική πραγματικότητα έκανε λόγο ο εισηγητής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Καλαντζής που χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα "φάντασμα", που δεν περιλαμβάνει κανένα ουσιαστικό έργο και δεν δίνει καμιά προοπτική. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Καζαντζής που παρατήρησε πως η δημοτική αρχή ανακοινώνει διαρκώς εντάξεις έργων όχι όμως και ολοκληρώσεις.
Και ο κ. Νικάκης της ΛΑ.Σ. ζήτησε από την δημοτική αρχή να παραθέσει τα έργα που έχει ολοκληρώσει  και χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μη αναπτυξιακό, ενώ θεώρησε βέβαιο πως τα χρήματα που προϋπολογίζονται δεν θα έρθουν.

Απαντώντας ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός κατηγόρησε σύσσωμη την αντιπολίτευση ότι αντιμετωπίζει το θέμα με μιζέρια και έλλειψη προτάσεων. Χαρακτήρισε δε το πρόγραμμα υλοποιήσιμο τόσο εξαιτίας των εξασφαλισμένων χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ όσο και με βάση τις ανακοινώσεις του αρμοδίου Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, για σταθερή χρηματοδότηση των δήμων το 2013. Παράλληλα χαρακτήρισε το πρώτο εξάμηνο του 2013, χρονικό διάστημα που ο δήμος θα δρέψει τους καρπούς των σκληρών προσπαθειών που κατέβαλε τα δυο προηγούμενα χρόνια. Έκανε τέλος λόγο για συλλογική δουλειά και κάλεσε όλες τις παρατάξεις να είναι ενωμένες στα δύσκολα.

Στην συζήτηση παρενέβησαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας κ. Ρόκκος που χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, συμπληρώνοντας όμως πως οι παρεμβάσεις δεν έχουν στόχο, αναφορά που δεν έμεινε αναπάντητη από τον κ. Μοσχολιό, που είπε πως οι παρεμβάσεις έχουν μια συνολική αναπτυξιακή στόχευση για όλο το εύρος του δήμου.
Μετά το τέλος της συγκεκριμένης τακτικής συνεδρίασης ακολούθησε και έκτακτη για την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου το 2013, τον οποίο εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ράπτης. Ο προϋπολογισμός έχει ύψος 109,9 εκ ευρώ και ο αντιδήμαρχος τόνισε πως παρά την κρίση και την στάση του κράτους απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκητη ο δήμος Αγρινίου συνεχίζει να εξορθολογήσει τις δαπάνες του, να παραμένει υγιής οικονομικά και να συνδυάζει το νοικοκύρεμα με την υποστήριξη των κοινωνικών δομών, την αντιμετώπιση της καθημερινότητας και τα μεγάλα έργα υποδομής.
Οι κ. Καζαντζής και Γκρίζης έθεσαν ιδιαίτερα το θέμα της εποπτείας  μέσα από τα όσα προβλέπει το νέο μνημόνιο με τον κ. Μοσχολιό να απαντά πως ο προϋπολογισμός κινείται στο πλαίσιο των νέων αποφάσεων και δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την εποπτεία, με την οποία όμως εξέφρασε την πλήρη πολιτική αντίθεσή του.

Η κ. Γεωργία Μπόκα, εισηγήτρια της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε πως ο προϋπολογισμός βρίσκεται εκτός αναπτυξιακής τροχιάς, είναι χωρίς υλοποιήσιμα έργα, ενώ εγκάλεσε τον δήμαρχο για την απόφασή του να προχωρήσει στην πρόσληψη Γενικού Γραμματέας που όπως είπε θα επιβαρύνει τον δήμο κατά 36 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Η αναφορά της κ. Μπόκα ότι ο δήμος θα έπρεπε να είναι πιο σοβαρός προκάλεσε την αντίδραση του δήμαρχου που της υπενθύμισε πως αν και έχει το δικαίωμα να προσλάβει δέκα συνεργάτες εξυπηρετώντας ενδεχομένως σκοπιμότητες , δεν το έπραξε ποτέ. Έκανε επίσης αναφορά στην θητεία της κ. Μπόκα στην  νομαρχιακή αυτοδιοίκηση (τότε που οι σύμβουλοι έκαναν παρέλαση στους διαδρόμους).
Στην παρέμβαση του ο κ. Νικάκης τόνισε πως ο προϋπολογισμός κινείται με βάση τις επιταγές της τρόικας, κατηγορώντας για συνενοχή την ΚΕΔΕ, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στο σχέδιο Καλλικράτης τονίζοντας πως ο δήμος θα πρέπει επιτέλους να αντισταθεί στην εξαθλίωση του λαού, στην μετατροπή του σε φορομπηχτικό μηχανισμό και τις απολύσεις εργαζομένων.
Κλείνοντας την συζήτηση ο δήμαρχος Αγρινίου   θέλησε να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει και οι σύμβουλοι και οι πολίτες να είναι βέβαιοι πως η δημοτικοί αρχή θα πράξει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το έργο της