Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΔΥΟ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ..... ΧΟΡΕΥΟΥΝ


Δεν κάναμε καμία ανάρτηση μέχρι σήμερα για το θέμα της ανακάλυψης όπλων σε διαμέρισμα στο Αγρίνιο όχι γιατί δεν είχαμε χρόνο αλλά πολύ απλά γιατί δεν αποδεχόμαστε τον ρόλο του μεταφορέα (βαποράκια) «ειδήσεων» και «πληροφοριών» από ανώνυμες αστυνομικές πηγές κ.λ.π.
Δεν αναφερθήκαμε καθόλου, στα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν στην μαθητική πορεία που έγινε χθες στο Αγρίνιο καθώς αφ’ ενός ήταν εντελώς ασήμαντα αλλά και αφ’ ετέρου θα έπρεπε να καυτηριάσουμε δύο συμπεριφορές. Αυτούς που πετούσαν πέτρες αλλά και αυτούς που απαντούσαν με δακρυγόνα (σας θυμίζει τίποτε η εικόνα των μικρών Παλαιστινίων με τις σφεντόνες και των πάνοπλων ισραηλινών με τα πολυβόλα;).
Σήμερα όμως θα σχολιάσουμε εμμέσως αυτά που διαδραματίστηκαν στο Αγρίνιο ασκώντας κριτική σε μια φιλική μας ιστοσελίδα που ασχολήθηκε εκτενώς με τα θέματα αυτά. Περιοριζόμαστε μόνο σε αυτή την κριτική γιατί αν την προχωρήσουμε και σε άλλα διαδικτυακά μέσα (δήθεν μπλογκ και μπλόγκερς) θα χάσουμε τη μπάλα.
Είναι γεγονός πως σε εποχές κρίσης χρησιμοποιούνται διάφορα γεγονότα που «προσφέρουν» στην κοινωνία «άρτον και θεάματα». Οι πολίτες επιχειρείται από την εξουσία και τους μηχανισμούς της να μεταβληθούν σε θεατές ρωμαϊκής αρένας. Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε γύρω από τις έρευνες και τις συλλήψεις που έγιναν πρόσφατα. Ο στόχος τους ήταν αφ’ ενός η έστω και προσωρινή απόσπαση της προσοχής από την καθημερινή, θλιβερή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα αλλά και αφ’ ετέρου η αποδυνάμωση και αποθάρρυνση των πολιτών στο να συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις που θα γινόταν για την επέτειο της δολοφονίας  του Γρηγορόπουλου. Απλά πράγματα και κατανοητά σε όλους. Και μπροστά σε αυτούς τους δύο στόχους παραμερίστηκαν άλλα και σοβαρότατα πράγματα. Παραμερίστηκε φερ’ ειπείν η δυνατότητα που είχαν οι λεγόμενες διωκτικές αρχές παρακολουθώντας όλους αυτούς που είχαν εντοπίσει να φτάσουν ίσως σε πολύ μεγαλύτερα πράγματα.
Αλλά οι αναφορές μας αυτές ξεφεύγουν από τον σχολιασμό που προαναφέραμε. Επανερχόμαστε λοιπόν σ’ αυτό. Γράφει λοιπόν η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «πληροφορίες για συλλήψεις και προσαγωγές»!!!! Έτσι του είπαν του συντάκτη του κειμένου έτσι έγραψε. Στην πραγματικότητα όμως καμία σύλληψη και καμία προσαγωγή δεν έγινε. Γράφει ο συντάκτης της ιστοσελίδας «Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τον ρόλο του χώρου (σ.σ. του διαμερίσματος στο Αγρίνιο), ως κεντρική «γιάφκα» οργάνωσης που ετοίμαζε χτύπημα». Στην πραγματικότητα η «κεντρική γιάφκα» του Αγρινίου έκρυβε ένα καλάσνικωφ (πόσα τέτοια άραγε υπάρχουν σε σπίτια στην περιοχή μας;), ένα άλλο όπλο που δεν λειτουργούσε και ένα πιστόλι (πόσα τέτοια έχουν στο σπίτι τους άραγε αγρινιώτες;). Αυτά τα ευρήματα λοιπόν έγιναν ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΙΑΦΚΑ. Γράφει λοιπόν η ίδια ιστοσελίδα βρέθηκε και δεύτερο κλεμμένο αυτοκίνητο στο Αγρίνιο, συνδέοντας το με την υπόθεση. Το αυτοκίνητο όμως αυτό ήταν σύμφωνα με την αστυνομία από…. άλλη υπόθεση!!! Έπρεπε όμως να γραφτεί έτσι γιατί «όλα οδηγούσαν» στην υπόθεση ότι το Αγρίνιο μπορεί να είναι το επίκεντρο της τρομοκρατίας. Και αυτή η εκδοχή επισημαίνεται από την ίδια ιστοσελίδα καθώς σε άλλη ανάρτησή της, τονίζεται ότι το Αγρίνιο ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του ΦΟΥΝΤΑ (λάθος κι αυτό καθώς η καταγωγή του Φούντα ήταν από το Αιτωλικό) αλλά και η μνήμη των παλιότερων μπορεί να ανασύρει τις υποθέσεις του Μάκη του Μπουκουβάλα ή του Νώντα του Σκυφτούλη!!! Τίποτε δεν είναι τυχαίο στην…. Πανούργα «αστυνομική σκέψη» των σύγχρονων Σαϊνιδων!!! Ένας δημοσιογράφος όμως γιατί να τα αναπαράγει όλα αυτά;
Το αποκορύφωμα όμως όλου αυτού του σκεπτικού ο συντάκτης των κειμένων της ιστοσελίδας το εναποθέτει σε μια τελευταία ανάρτησή του. Όπου εκεί πλέον το «αστυνομικό του δαιμόνιο» -καλύτερα αυτών που του τα υπαγορεύουν- βρίσκεται σε οργασμική φάση!!! Η «γιάφκα» που βρέθηκε γράφει βρίσκεται ακριβώς απέναντι από στέκι αντιεξουσιαστών!!! Ευθέως λοιπόν συνδέεται η γιάφκα με πρόσωπα και χώρο που δραστηριοποιούνται στο Αγρίνιο. Εδώ κάποιος σταυροκοπείται από τα τεράστια άλματα της σκέψης. Σε μια υποτίθεται περιοχή που η αστυνομία έχει στραμμένη την προσοχή της οι τρομοκράτες στήνουν μια «γιάφκα» γιατί θέλουν να βλέπουν από κοντά η συνενόχους τους ή συντρόφους τους ή….. Χριστέ και Παναγιά μου!!! Αφήστε που το διαμέρισμα με το αντιεξουσιαστικό στέκι δεν είναι «ακριβώς απέναντι» αλλά στα 200 μέτρα. Αυτό είναι μια λεπτομέρεια.
Όλα αυτά όμως όπως και πολλά άλλα τα παθαίνει κάποιος που κουβεντιάζει πολύ με…. Αστυνομικές πηγές!!! Ας προσέχουν λοιπόν καλοί φίλοι με ποιούς κουβεντιάζουν αλλά και τι γράφουν.
Στο θέμα τώρα των «επεισοδίων» κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας.
Πέσανε κάποιες πέτρες από μια ομάδα μαθητών, μπαχαλάκηδων ή λοιπών νεαρών. Και πέσανε κάποια δακρυγόνα ενώ οι αστυνομικοί έπιασαν στο κυνηγητό (χα χα χα) κάποιους νεαρούς. Γράφει λοιπόν η ιστοσελίδα ότι συνελήφθησαν πέντε (5) ενώ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί!!! Και ευθέως ο αναγνώστης βγάζει το συμπέρασμα ότι αφού τραυματίστηκαν αστυνομικοί θα έγινε ο «κακός χαμός» το δυστύχημα όμως είναι ότι ο ένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε αλλά «έσκασε» από το τρέξιμο και είχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο ενώ  άλλος κατά τη στιγμή της σύλληψης ενός μαθητή όπως τον έπιασε από ο μπουφάν του, στραμπούληξε  (ίσως και να το έσπασε) το μικρό δάχτυλο του χεριού του!!!
Αυτοί ήταν οι τραυματισμοί των αστυνομικών. Είναι φανερό ότι έτσι δημοσιογραφία δεν γίνεται. Είναι φανερό ότι έτσι το σύνθημα «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» θα ακούγεται όλο και περισσότερο στις πορείες και τις εκδηλώσεις αυτών των ανθρώπων.
Σε κάθε περίπτωση όμως όλα τα παραπάνω ας γίνουν ένα μάθημα για όλους. Όπως μάθημα ας γίνει και το γεγονός ότι η κατάληψη που έγινε στο δημαρχείο Αγρινίου έληξε χθες το βράδυ όταν η πολυάριθμη ομάδα των αντιεξουσιαστών που συμμετείχε, αποφάσισε να φύγει, όταν κάποιοι «μπαχαλάκηδες» και χουλιγκάνοι άρχισαν να καίνε κάδους και να πετάνε φωτοβολίδες στην “ALPHA” τράπεζα. Kαι αυτό είναι ένα μάθημα γιατί όλοι οι αντιεξουσιαστές ή οι αναρχικοί δεν είναι «μπαχαλάκηδες». Είναι άτομα με άποψη και κυρίως πολιτικοποιημένα. Και όταν θα το καταλάβουν αυτό και οι πολίτες και κάποιοι δημοσιογράφοι αλλά και κάποιοι «μπαχαλάκηδες» που φορώντας κουκούλα ή κράνος τα έβαζαν και έβρίζαν πολίτες θα είναι πολύ καλύτερα. Αυτά τα ολίγα…. για σήμερα….

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.....


(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ, ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ. ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ)
Οι εκλογές τελείωσαν, νικητές και ηττημένοι έβγαλαν τα συμπεράσματα τους (σιγά τα ωά) , πήραν τα μηνύματα τους (έτσι τα λένε τώρα) αλλά τελικά μόνον η κοινωνία και ο φτωχός λαός μας «έπαιξε» και έχασε. Μονά ζυγά και τα πάντα όλα, για την εξουσία. Και έτσι και αλλιώς όλα δικά της, είναι. Και τα καλά και τα κακά. Και τα σημαντικά και τα ασήμαντα. Και τα μικρά και τα μεγάλα. Οι κάθε λογής εξουσιαστές της κάθε μικρής ή μεγάλης κοινωνίας πάντα παίρνουν μηνύματα!!! Μόνο που συνήθως τα γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους και ξανά μανά αργότερα από την αρχή.
Και όσο μικρό και αν αποκαλέσουν κάποιοι το σημερινό μας θέμα όσο ασήμαντο και να το χαρακτηρίσουν εμάς δεν θα μας κάνουν να είμαστε λιγότερο εξοργισμένοι.
Και εξηγούμαστε. Οι κυβερνώντες μας,  πριν τρείς-τέσσερεις μήνες ψήφισαν στη βουλή (νομοθέτησαν ως εκπρόσωποι μας και πληρώνονται γι’ αυτό) έναν νόμο που αναφερόταν στον τρόπο διεξαγωγής του εκλογικού αγώνα και μεταξύ άλλων προέβλεπε τα ποσά των εκλογικών δαπανών εκάστου εκ των συμμετεχόντων καθώς και τις διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν. Το νομοθέτημα αυτό από τον Αύγουστο που μας πέρασε είναι νόμος του κράτους.
Συγκροτήθηκε  επιτροπή ελέγχου δαπανών, στην Περιφέρεια και στην οποία προεδρεύει δικαστικός λειτουργός και μετέχουν ως μέλη ένας εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του ΣΔΟΕ και της ΤΕΔΚ / ΕΝΑΕ. Αποκλειστικό έργο της επιτροπής αυτής ήταν και είναι να πραγματοποιεί τον έλεγχο των οικονομικών των συνδυασμών και των υποψηφίων και των εκλογικών παραβάσεων, σύμφωνα με τον νόμο 3870/2010 που ψήφισε η βουλή μόλις πριν λίγους μήνες (το καλοκαίρι) όπως είπαμε παραπάνω.
Η επιτροπή αυτή, σύμφωνα με την νομοθεσία, επιβάλλει ποινές στους παραβάτες άμεσα (το αργότερο μέχρι πέντε μήνες μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων) και χωρίς την παρέμβαση πολιτικού προσώπου. Οι επιβαλλόμενες ποινές μπορεί να φτάσουν ακόμη και μέχρι την έκπτωση από το αξίωμα, προσώπων που έχουν εκλεγεί αλλά και πέρα των άλλων διοικητικών ποινών που επιβάλει (πχ πρόστιμα), η Επιτροπή, μπορεί στις περιπτώσεις που έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα (π.χ. φοροδιαφυγή) να στείλει για τα περαιτέρω στον εισαγγελέα τα στοιχεία που έχουν προκύψει.
Σύμφωνα λοιπόν με τον νόμο, όλα τα έσοδα (και τα έξοδα) των συνδυασμών θα έπρεπε να είναι ονομαστικά και οι πληρωμές να διακινούνταν μέσω τραπέζης. Οι συνδυασμοί μπορούσαν να εκδίδουν θεωρημένα από την αρμόδια ΔΟΥ διπλότυπα εισιτήρια εισόδου για εκδηλώσεις που θα έκαναν (και τα οποία θα ήταν ονομαστικοποιημένα) ενώ κρατούσαν (ή θα έπρεπε) και θεωρημένα από την ΔΟΥ βιβλία, Εσόδων-Εξόδων.
Ο νομοθέτης με τον νόμο αυτό, ασφαλώς, σκοπό είχε αφ’ ενός να περιορίσει το κόστος του προεκλογικού αγώνα, για να μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα, και να διεκδικήσουν με ίσες δυνατότητες την εκλογή τους, άνθρωποι που έχουν πραγματική τοπική ακτινοβολία χωρίς να διαθέτουν ταυτόχρονα υπέρογκα ποσά για πανάκριβες καμπάνιες αλλά και να πατάξει το όργιο φοροδιαφυγής που παρατηρούνταν συνήθως από επαγγελματίες κάθε είδους που εμπλεκόταν σε αυτές τις διαδικασίες καθώς βέβαια να πατάξει η να περιορίσει και το πολυθρύλητο «Μαύρο Πολιτικό» χρήμα.
Η εφαρμογή του νόμου φυσικά και ήταν υποχρεωτική για όλους τους συνδυασμούς και τους κάθε είδους υποψηφίους, που συμμετείχαν τόσο στις εκλογές για την Περιφέρεια όσο και για τους Δήμους με πληθυσμό πάνω από τους 10.000 κατοίκους.
Μάλιστα ο νομοθέτης και στα πλαίσια της λεγόμενης διαφάνειας ανάγκασε όλους τους συμμετέχοντες να δημοσιοποιούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών ΟΛΑ τα σχετικά (έσοδα και έξοδα που έκαναν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου).
Και εξ’ αιτίας αυτού του γεγονότος και της υποχρέωσης σήμερα καθώς μετά τον προεκλογικό και εκλογικό ορυμαγδό βρήκαμε το χρόνο να κοιτάξουμε από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αλλά και ως ενεργοί πολίτες, τι και πόσα χρήματα διακινήθηκαν σε αυτές τις εκλογές, την σχετική ιστοσελίδα, πέσαμε από τα σύννεφα, καθώς ανακαλύψαμε ότι όλη αυτή η διαδικασία και αυτό το νομοθέτημα ήταν μια τεράστια μπαρούφα.
Ένας νόμος που οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν γι’ αυτόν, ένας νόμος που οι φωστήρες οι βουλευτές μας ανάλωσαν χρόνο και φαιά ουσία κουρελιάστηκε με τον χειρότερο τρόπο από κάποιους άλλους συμπολίτες μας, που τρομάρα τους και τρομάρα μας, εμείς τους εκλέξαμε πρόσφατα για να «τακτοποιήσουν» τα της τοπικής μας κοινωνίας!!! Και αυτοί οι ίδιοι με ξεδιάντροπο τρόπο. Γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους τον νόμο, τις διαδικασίες του και όλα τα συναφή τον γελοιοποιούν και ταυτόχρονα γελοιοποιούνται. Και όλα αυτά την ώρα που η κοινωνία μας, οι πολίτες αυτής της χώρας, αυτού του τόπου, βιώνουν ην μεγαλύτερη πολύ-επίπεδη κρίση, της σύγχρονης ιστορίας.
Αυτά λοιπόν που είδαμε και διαβάσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών μας προκάλεσαν κατ’ αρχή πανικό γιατί τέτοια ξετσιπωσιά ψεύδους, ανακριβειών και σαχλαμάρας, δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση να συναντήσουμε από ανθρώπους που διεκδίκησαν χθες την ψήφο μας και αύριο θα είναι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και επικεφαλής σε νομικά πρόσωπα, δημοτικοί σύμβουλοι κ.λ.π.. Μας προκάλεσαν οργή γιατί εκτός από αυτούς τους εμπλεκόμενους είδαμε ένα σωρό άλλους επαγγελματίες να ψεύδονται με τον χειρότερο τρόπο εκδίδοντας διάφορα απίθανα επίσημα φορολογικά στοιχεία.  Μας προκάλεσε λύπη γιατί είδαμε άλλους να αδιαφορούν εντελώς για το νόμο αλλά τουλάχιστον αυτοί να διασώζονται καθώς δεν γράφουν ψέματα!!! Μας προκάλεσε προβληματισμό για το που πάμε καθώς και το πόσο δίκιο έχει η κάθε κυρία Μέρκελ που μας αποκαλεί ως λαό όπως μας αποκαλεί. Και μας γεννήθηκε και ένα ερωτηματικό. Τι θα κάνει η πολιτεία σε αυτό το χάλι; Θα εφαρμοστεί ο νόμος; Θα κινητοποιηθούν οι Εφορείες; Θα ελέγξουν τα παραστατικά των επαγγελματιών; Προκύπτουν τεράστια ζητήματα από την ανάγνωση των σχετικών πινάκων (στη σελίδα 5 θα βρείτε συγκεντρωτικούς πίνακες για τους συμβούλους του Αγρινίου). Ζητήματα που σχετίζονται με το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε όλο αυτό το διάστημα αλλά και ζητήματα εφαρμογής του νόμου.
Θα αναφερθούμε πολύ ενδεικτικά σε ορισμένες περιπτώσεις που επισημάναμε με τη σημείωση ότι οι αναφορές είναι απόλυτα ενδεικτικές και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προσωπικές αναφορές. Και δεν αποτελούν προσωπικές αναφορές πολύ απλά γιατί η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που έχουν καταθέσει στοιχεία είναι μακράν και μακριά από κάθε στοιχείο αλήθειας και πραγματικότητας.
Θα αρχίσουμε με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) και τον κ. Βασίλη Νικάκη που για τον προεκλογικό του αγώνα είχε έσοδα 799 ευρώ και δαπάνησε για ψηφοδέλτια και έντυπο υλικό 799 ευρώ!!! Μάλιστα καλά διαβάσατε 799 ευρώ!!!
Θα συνεχίσουμε με τον υποψήφιο στο Μεσολόγγι κ. Μουρκούση που είχε έσοδα 2.000 ευρώ και ολοκλήρωσε τον προεκλογικό του αγώνα με 3.680 ευρώ!!! Απ’ αυτά δαπάνησε τα 2.200 για εκτύπωση ψηφοδελτίων αλλά και έντυπη διαφήμιση!!!
Ξανά στο Αγρίνιο και σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους των δύο συνδυασμών που συνέχισαν στον β’ γύρο. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο κ. Γρίνος Γιώργος (νυν πρόεδρος Δ.Σ. που επανεξελέγη) είχε έσοδα 550 ευρώ και δαπάνησε 528 ευρώ. Το όριο δαπανών του ήταν 2.000. Τα χρήματα αυτά ο κ. Γρίνος τα δαπάνησε σε μια καταχώρηση σε περιοδικό 50 ευρώ!!! Σε καταχώρηση σε μια εφημερίδα 100 ευρώ και σε εκτύπωση εντύπων και καρτών με μόλις 270 ευρώ + το Φ.Π.Α. (τα ποσά τα αναφέρουμε και κρατήστε τα γιατί θα δείτε παρακάτω υπάρχουν σε άλλους, διαφορετικές τιμές!!!).
Πάλι στον συνδυασμό του κ. Μοσχολιού και η επόμενη ενδεικτική αναφορά μας.
Η κυρία Κολοβού-Λεχωρίτη (νυν αντιπρόεδρος Δ.Σ. δεν εξελέγη) είχε έσοδα 307 ευρώ και δαπάνησε 307 ευρώ!!! Πού τα δαπάνησε; Στην εκτύπωση καρτών έναντι 250 ευρώ + Φ.Π.Α. (Η κυρία Κολοβού μάλλον πλήρωσε ακριβά καθώς ο κ. Γρίνος σχεδόν με τα ίδια λεφτά έβγαλε και κάρτες και Φυλλάδια!!!).
Μένουμε στον ίδιο συνδυασμό και πάλι για να συναντήσουμε την δήλωση της κυρίας Ευαγγ. Κραβαρίτη (νυν συμβούλου που επανεξελέγη). Η κα Κραβαρίτη δηλώνει έσοδα 2.000 και δαπάνες 798 ευρώ. Απ’ αυτά έδωσε 700 ευρώ ως εισφορά στον συνδυασμό και 80 ευρώ για…. κάρτες (τυχερή η κυρία Κραβαρίτη που όχι μόνο εξελέγη αλλά πλήρωσε και το 1/3 των χρημάτων που πλήρωσε η κα Κραβαρίτη που δεν βγήκε). Τελικά η κα Κραβαρίτη από τα έσοδα των 2000 ευρώ της περίσσεψαν και 1.200 ευρώ. Αυτό είναι τύχη. Συνεχίζουμε στα ίδια πεδία. Συναντάμε λοιπόν τη δήλωση του κ. Στάθη Τσούκαλου (νυν αντιδήμαρχος, που εξελέγη). Γράφει λοιπόν: Έσοδα 2.000 και έξοδα 1772. Τα έξοδα αφορούσαν ταχυδρομικά 545 ευρώ, εισφορά στον συνδυασμό 700 ευρώ, 320 ευρώ για κάρτες και έντυπα μαζί καθώς και διαφήμιση σε περιοδικό 50 ευρώ και σε εφημερίδα 70 ευρώ. Όπως φαίνεται ο κ. Γρίνος και ο κ. Τσούκαλος έχουν αρμονία στα έξοδα τους!!! Μόνο που ο κ. Τσούκαλος ξέχασε στις επιστολές να βάλει….. τα φάκελα!!! Ή μήπως να τα έστειλε χωρίς φάκελο; Μπορεί. Να παραμείνουμε ακόμη για λίγο εδώ. Η κυρία Σολακίδου- Πιστιόλη τώρα (σύζυγος του διοικητή της Τροχαίας εκ Πτολεμαϊδας αν δεν κάνουμε λάθος που εξελέγη), γράφει: Έσοδα 150ευρώ και έξοδα 50 ευρώ +Φ.Π.Α. για κάρτες!!! Έτσι για να βλέπουν οι άλλοι που κάποιοι πλήρωσαν και λίγα και εξελέγησαν. Αμ’ πως…. Τώρα τα έντυπα που κυκλοφόρησαν προφανώς ήταν δωρεά του…. τυπογράφου!!! Άρα λεπτομέρεια!!! Να πάρουμε και την περίπτωση της κυρίας Ρούση Αγγελικής (από την εκλογ. Περιφ. Νεάπολης που εξελέγη). Δηλώνει λοιπόν η κυρία Ρούση (σύζυγος αστυνομικού και αυτή). Έσοδα 980 ευρώ και έξοδα 903 ευρώ. Που τα πλήρωσε; Ιδού: Διαφημίσεις σε εφημερίδες με τις εξής τιμές. Σε μια πληρώνει 20 ευρώ (σημείωση τόσο κοστολογείται η μικρή αγγελία στη «Ε»), στην άλλη 24 ευρώ (30 ευρώ στην «Ε» κοστολογείται η αγγελία γάμου), στην τρίτη 50 ευρώ (ακριβή αυτή!!!), ραδιοφωνική διαφήμιση σε ένα σταθμό 44 ευρώ, σε άλλον  150+ΦΠΑ , 40 ευρώ το μήνυμα και 50 η καταχώρηση σε περιοδικό αλλά και 50 ευρώ διαφήμιση στο Ιντερνέτ γενικώς!!!
Αυτά τα λίγα και χωρίς να είναι και οι τραγικότερες των περιπτώσεων από τον συνδυασμό του κ. Παύλου Μοσχολιού.
Από τον συνδυασμό του Δημ. Σταμάτη πάλι επιλέγουμε ανθρώπους που εξελέγησαν. Αρχίζουμε με τον κ. Γκρίζη Νικ. (νυν σύμβουλος που επανεξελέγη). Γράφει λοιπόν. Έσοδα 500 και έξοδα 161 ευρώ. Τα έξοδα του κ. Γκρίζη ήταν γενικώς διαφημιστικές καταχωρήσεις 85 ευρώ+Φ.Π.Α., προεκλογικές δημοσιεύσεις 55+Φ.Π.Α. Μέσα στη φθήνια ο κ. Γκρίζης αλλά μάλλον ξέχασε κάποια πραγματάκια (π.χ. ας πούμε τα φυλλάδια του ή τα χαρτομαντηλάκια του!!!). Δεν νομίζετε; Ο δεύτερος εντελώς ενδεικτικά επιλεγμένος από τον συνδυασμό Σταμάτη είναι ο κ. Κοτρολός Λ. (νυν δημ Σύμβουλος που επανεξελέγη) που είχε έσοδα 2.000 και έξοδα 780 ευρώ. Δαπάνησε ο κ. Κοτρολός αναλυτικά: για 2.000 Τετράχρωμα έντυπα 200 ευρώ, για τετράχρωμες Κάρτες 80 ευρώ, για διαφημιστική Καταχώρηση στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΕΙΑ» 80 ευρώ, για καταχώρηση στην εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ  80 ευρώ, διαφημιστικά μηνύματα στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ 40 ευρώ, για καταχώρηση προεκλογικά αγώνα σε άλλο άγνωστο μέσο 100 ευρώ, καταχώρηση στην εφημερίδα ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 25 ευρώ (είπαμε η μικρή αγγελία στην εφημερίδα «Ε» κοστίζει 20 ευρώ και η αγγελία γάμου 30!!!), για καταχώρηση στην ιστοσελίδα agrinionews.gr 20 ευρώ
για διαφημιστική προβολή στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» 24,60 (δεν κυκλοφορεί τέτοια εφημερίδα Λάμπρο μου). Και ένας τελευταίος τώρα από το συνδυασμό Σταμάτη για να ολοκληρώσουμε. Ο Θεόδωρος Σεϊτανίδης (νυν σύμβουλος, που δεν εξελέγη) είχε έσοδα 2.000 και έξοδα 450. Αυτά τα δαπάνησε ως εξής: Κάρτες 85 ευρώ+Φ.Π.Α., έντυπα  90 ευρώ+Φ.Π.Α. (σας έπιασε Κώτσους ο Θόδωρος τους υπόλοιπους  που «σκάγατε» τα ωραία σας ευρω!!! Πού τα 170 του κ. Σεϊτανίδη που τα 250 και τα 300 κάποιων άλλων!!! Συνεχίζουμε γιατί ο κ. Σεϊτανίδης έκανε καλές συμφωνίες φαίνεται. Και ιδού: διαφημιστική καταχώρηση  50 ευρώ σε άλλη εφημερίδα, 20 ευρώ, σε τρίτη 40 ευρώ, το ίδιο και σε τέταρτη και πέμπτη. Τέλος διαφήμιση στο… ιντερνέτ 20 ευρώ!!!
Όλα αυτά τα ονόματα που αναφέρθηκαν ούτε τα χαρακτηριστικότερα ήταν ούτε τα πιο κραυγαλέα. Δεκάδες άλλα έχουν τα ίδια η ακόμη χειρότερα νούμερα. Νούμερα ενδεικτικά μια κουτοπονηριάς, μιας αδιαφορίας και μιας μαγκιάς που έχει οδηγήσει τη χώρα εδώ που την έχει οδηγήσει. Δυστυχώς δεν αλλάζουμε ποτέ και με τίποτε. Δυστυχώς δεν πιστεύουμε ότι θα συγκινηθεί κανείς από όλα όσα αναφέρονται παραπάνω. Δυστυχώς το κράτος θα πληρώνει σε μια εφημερίδα η έναν ραδιοφωνικό σταθμό μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ για μια διαφήμιση και ο κάθε υποψήφιος για να γλυτώσει τον Φ.Π.Α. θα πληρώνει 20, 30, ή 40 ευρώ. Δυστυχώς ο κάθε εμπλεκόμενος επαγγελματίας στο τέλος του τριμήνου θα έχει να λαμβάνει και επιστροφή Φ.Π.Α. εξ’ αιτίας όσων αγόρασε αλλά θα φαίνεται ότι δεν πούλησε. Και δυστυχώς οι ελεγκτικές αρχές θα κάνουν τα στραβά μάτια στην εξόφθαλμη φοροδιαφυγή που συνέβη μπροστά στα μάτια του το προηγούμενο διάστημα. Δυστυχώς πτωχευμένοι ήμασταν και πτωχευμένοι θα συνεχίσουμε να είμαστε όσο συνεχίζεται το ίδιο βιολί απ’ όλους μας.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 1. Όσοι θέλουν να δουν λεπτομέρειες και όλα τα μεγαλεία των ΕΚΛΕΚΤΩΝ τους ας ακολουθήσουν το παρακάτω LINK: http://ekloges.ypes.gr/diafaneia/index.html#expenses (κλικάροντας πάνω στα ονόματα των υποψηφίων ανοίγει παράθυρο  όπου φαίνονται τα διάφορα ποσά). Αξίζει τον κόπο, πιστέψτε μας. Αυτούς τους ανθρώπους μας τους πρότειναν και μεις τους ψηφίσαμε.
2. Το θέμα αυτό έχει δημοσιευτεί σχεδόν αυτούσιο στην εφημερίδα "ΕΒΔΟΜΑΔΑ" του Αγρινίου που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

"Θέλουμε τον ελεγκτή μας πισω!!!"

Tι ειν'τούτο πάλι στο Μεσολόγγι. Οι ελεγχόμενοι ξεσηκώθηκαν και θέλουν σώνει και καλά να παραμείνει ο ελεγκτής τους! Αντικαταστάθηκε λέει η προϊσταμένη του ΙΚΑ Μεσολογγίου Μαρία Μπακοδήμου ΔΕ,  με έναν ΠΕ τον  Β. Βλαχο. Τόσο απλά…
Και ξεσηκώθηκαν έμποροι, μπλογκ και πάει λέγοντας και λένε κάτω τα χέρια από την προϊσταμένη μας! Τσοντάρουν και το εκλπηκτικό οτι ο Βλάχος είναι και Αγρινιώτης! Που τα πάτε αυτο.
Απλά είναι τα πράγματα .Ένας υπάλληλος ΠΕ πήγε σε θέση προϊσταμένου αντικαθιστώντας έναν ΔΕ. Κι όμως την Τρίτη συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι. Π. Μεσολογγίου με θέμα (πού ακούστηκε!!!!) την απομάκρυνση της κας Μπακοδήμου από την θέση της διευθύντριας του ΙΚΑ Μεσολογγίου. Δεν υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα στους εμπόρους του Μεσολογγίου;
Αποφασίστηκε ομόφωνα, λέει,  να αποσταλεί άμεσα επιστολή προς το Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλο, όπου θα εκφράζεται δυσαρέσκεια (!!!!!!) της διοίκησης για την ενέργεια αυτή, καθώς επίσης και θα ζητείται άμεση συνάντηση της διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου με τον Διοικητή του ΙΚΑ.
Φυσικά το ερώτημα είναι  γιατί ένας εμπορικός Σύλλογος μπορεί να εκφράζει την ευαρέσκεια του σε έναν συγκεκριμένο υπάλληλο.
Τι μπορεί να συμβαίνει όταν ο ελεγχόμενος δηλώνει ευαρέσκεια για τον ελεγκτή του και μάλιστα ζητά παράκαμψη του νόμου , που είναι ξεκάθαρος, ότι δηλαδή ο προϊστάμενος θα πρέπει να είναι  Π.Ε.; Ειναι τόσο κακό αυτό;;;
Ας μας πούνε όσοι φωνάζουν, ποιον θέλουνε και για προιστάμενο σε εφορία, ΟΑΕΕ, αστυνομία, κλπ να ξέρουμε τι γίνεται. Μου φαίνεται οτι κάποιοι ξεβολεύονται με την απομάκρυνση της κυρίας. Μηπως μπορούν να μας πουν πότε μπήκε στη θέση αυτή;

"Ηρωες" που μένουν αφανείς

Τα δώσανε όλα και σε αυτές τις εκλογές. Πίσω από τις κάμερες, πολλές φορές σε αντίξοες συνθήκες και τα έβγαλαν πέρα μια χαρά. Ειναι οι οπερατερ του Αχελώου. Απο αριστερά Σπύρος Οφνερ, Δημήτρης Παπαδημητρίου και Νίκος Τσούτσας.
Ελπίζουμε η πολλή έξτρα δουλειά να αναγνωρίστηκε δεόντως...

ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Ένα τραγικό περιστατικό που θα σημάδευε ανεξίτηλα την τοπική μας αθλητική ιστορία, συνέβη στον τελευταίο αγώνα της ομάδα μπάσκετ του Παναιτωλικού στην Κόρινθο όπου και αντιμετώπιζε τον Τήρωνα Αγ. Θεοδώρων. Στο 24' ο 27χρονος μπασκετμπολίστας του Παναιτωλικού ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, που μέχρι εκείνη την ώρα, ήταν ο κορυφαίος παίκτης του, σε μια προσπάθειά του να μπει στην αντίπαλη ρακέτα, γλίστρησε άσχημα, έπεσε ανάσκελα και το κεφάλι του κτύπησε με δύναμη στο παρκέ ενώ στην ίδια στιγμή ένας παίκτης της αντίπαλης ομάδας άθελα του, τον ποδοπάτησε.
Ο νεαρός παίκτης του Παναιτωλικού έμεινε στο παρκέ και ένα-δυο λεπτά αργότερα απώλεσε και τις αισθήσεις του εντελώς. Έπεσαν πάνω του νοσοκόμοι, γιατροί, φυσιοθεραπευτές και ευτυχώς μετά από λίγη ώρα ο παίκτης έδωσε σημεία ανάνηψης. Του φόρεσαν κολάρο στο λαιμό και οδηγήθηκε στο ιατρείο του γηπέδου όπου και παρέμεινε αρκετές ώρες.
Τελικά ο παίκτης αναχώρησε αργά μετά τον αγώνα για το Αγρίνιο με Ι.Χ. και όχι με το λεωφορείο της αποστολής. Παρακολουθήστε το βίντεο που εξασφαλίσαμε και ας ευχηθούμε τέτοια περιστατικά να μην βλέπουμε στους αθλητικούς χώρους, ποτέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φίλαθλοι που βρισκόταν στο γήπεδο την ώρα που ο Μιχαηλίδης μεταφερόταν με το φορείο, ξέσπασαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.
Να σημειωθεί ακόμη ότι οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν στον άτυχο παίκτη από τις ίδιες υποδομές του γηπέδου. Αν ανάλογο γεγονός συμβεί στο κλειστό του Αγρινίου δεν είμαστε καθόλου σίγουροι το κατά πόσο μπορεί αυτό να ανταποκριθεί τόσο άμεσα και καθοριστικά. Ας το έχουν ΚΑΙ ΑΥΤΟ υπ' όψιν τους οι αρμόδιοι του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αγρινίου....