Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ;

Αναζητούνται δύο πρόσωπα που θα παίξουν (παίζουν) στη συνέχεια, σημαντικό ρόλο στο νέο δήμο Αγρινίου. Το πρώτο, θα πρέπει να καταλάβει την θέση του Γενικού Διευθυντή του Δήμου και το δεύτερο, τη θέση του συνηγόρου του Δημότη (νέος θεσμός). Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ποιοι θα υποβάλλουν αίτηση για αυτές τις σημαντικές θέσεις και ποιοι τελικά θα τις καταλάβουν. Αν και νομίζω ότι για τις δύο αυτές θέσεις θα έπρεπε εξ' αρχής οι υποψήφιοι να προτείνουν και να δεσμεύονται εκ των προτέρων. Να ξέρει ο κόσμος. Και να όχι για τη θέση του Γενικού Διευθυντή τουλάχιστον για τη θέση του συνήγορου του Δημότη.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο.... ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ


Είναι γεγονός ότι σε πολλές οικογένειες επικρατεί πολιτικός πλουραλισμός. Αλλού η μαμά αλλού ο μπαμπάς αλλού ο γιός ή η κόρη. Σπάνιο όμως είναι το φαινόμενο αυτός ο πλουραλισμός να φτάνει μέχρι και τον εκλογικό ανταγωνισμό. Εγινε όμως στο Μεσολόγγι όπου η μαμά ως κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. συμμετείχε στον συνδυασμό του κ. Πρεβεζάνου και ο γιός, συμμετείχε στον συνδυασμό του ΚΚΕ με τον κ. Μαργαρίτη!!!
Το τι ψήφισε στο β’ γύρο, ο γιός της κυρίας δεν το γνωρίζουμε να σας πούμε. Πάντως ή κατά συνείδηση ή κατά  την γραμμή (λευκό ή άκυρο) η κατά μάνα και κατά κύρη. Κάθε πιθανότητα δεκτή και ο πλουραλισμός, πλουραλισμός.
Για σκεφτείτε όμως να δούμε μιαν τέτοια εκείνα και στις προσεχείς εθνικές εκλογές, με την Ντόρα επικεφαλής του κόμματος της και τον Κυριάκο, να κατεβαίνει υποψήφιος, ως αντίπαλος της με την Ν.Δ.!!! Και κάτι τέτοιο εμείς το βλέπουμε ως πιθανότατο εκτός και αν…. μιλήσει στο γιό προηγουμένως ο….. μπαμπάς!!!
Αλλά ο οικογενειακός πλουραλισμός δεν σταματάει εδώ. Για σκεφτείτε λοιπόν να δούμε, υποψήφιο με την Ντόρα τον κ. Ανδρέα Καραγκούνη και υποψήφιο με την Ν.Δ. του Σαμαρά, τον κ. Κώστα Καραγκούνη!!! Δεν γίνονται θα μου πείτε αυτά τα πράγματα. Ετσι λέω και ‘γω δεν γίνονται. Οπότε μάλλον τσάμπα οι δηλώσεις του νεαρού Καραγκούνη ότι είναι βουλευτής της Ν.Δ. Μέχρι πότε άραγε;

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΤΩ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ!!!!!!

 Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το ενδεχόμενο να αποφασίσει τελικά ο κ. Σταμάτης να καθίσει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου του Αγρινίου. Και τι δεν θα έδινα να ακούω τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου (τον όποιο πρόεδρο) να του λέει: «καθίστε κάτω κύριε Σταμάτη. Δεν έχετε το λόγο». Αμ’ πως…..
Αλλά και μεγάλο θα είναι το ενδιαφέρον μας, να μάθουμε και να δούμε το ποιος θα αναπληρώνει τον κ. Σταμάτη όταν αυτός θα λείπει στην Αθήνα. Κάτι μου λέει πως θα έχουμε εκπλήξεις καθώς η επετηρίδα επιβάλει τον κ. Νίκο Καζαντζή αλλά υπάρχουν «κάποιοι» που αυτό ούτε θέλουν να το ακούσουν! Για να δούμε αρχικά τι θα πράξει ο κ. Σταμάτης και μετά την…. συνέχεια.
Πάντως νομαρχιακός σύμβουλος δεν έμεινε παραπάνω από τρείς μήνες. Να δούμε ως δημοτικός πόσο θα μείνει. Α και δοθείσης ευκαιρίας εάν μείνεις κ. Σταμάτη θα κρατήσεις δίπλα σου τον κ. Φεύγα ή θα αρκεστείς στον Λευτεράκη; Η συμβουλή μας είναι τον δεύτερο. Και αυτό γιατί ο πρώτος αφ΄ενός κοστίζει το κατι τις του, παραπάνω, ενώ ο δεύτερος με 800 ευρουλάκια θα σου κάνει τη δουλειά που πρέπει. Ασε, που δεν θα αναγκαστεί να πάει και στο….. ταμείο το παιδί! Το ταμείο της ανεργίας ντε, να μην παρεξηγούμαστε κιόλας.
Αν και ξέχασα. Για το ταμείο ανεργίας χρειάζονται προηγουμένως να δουλεύει κανείς ή να έχει δουλέψει κάποτε. Και εν προκειμένω χλωμά τα βλέπω τα πράγματα. Πολύ χλωμά…. Για αυτό σου λέω πάρτον τον άνθρωπο θα σου την κάνει τη δουλειά. Θα σου την κάνει….

ΠΟΥ ΠΑΣ, ΟΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΟΟΟοοοοοοοοοοοοοοοο


Ένσταση λέει έκανε η θα κάνει, ο κ. Σταμάτης στο Αγρίνιο γιατί ο επανεκλεγείς δήμαρχος του ή γιατί ξεπέρασε το πλαφόν των προεκλογικών δαπανών που έθετε ο νόμος ή γιατί άργησε δυο-τρείς μέρες να καταθέσει τα χρήματα στον σχετικό λογαριασμό που υπήρχε στην Τράπεζα!!! Ναι, να κάνεις, Δημήτρη μου. Όχι μια αλλά δύο και τρείς και τέσσερεις, τέτοιες ενστάσεις. Έχουν μεγάλη τύχη. Α, κάνε και μία ακόμη γιατί ο δήμαρχος, δεν βρήκε χρόνο να πάει στον οδοντίατρο και μια κουφάλα στον δεξιό τραπεζίτη, του δημιουργούσε κακοσμία!!! Κάνε άλλη μια καθώς υποψήφιος τοπικός του σύμβουλος κατούρησε το αμάξι δικού σου συμβούλου και άλλη μια γιατί ψηφοφόρος του Μοσχολιού είπε στον Λευτεράκη σου «που πας ρε έρμε, ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΟΟΟΟΟΟΟοοοοοοοοοο!!!!».
Α και να μην ξεχάσεις να βάλεις ισχυρή νομική παρουσία στα εντεταλμένα όργανα να εξετάσουν την καταγγελία σου ή την προσφυγή σου για να έχεις πιθανότητες να την κερδίσεις. Να μην γυρίζεις μετα από δω και από κει και κατηγορείς και τους άλλους  για…. ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ!!!
Και σαν κατακλείδα δεν μας λες ποιος από όλους τους συμβούλους, σου υπέδειξε να το κάνεις αυτό. Ο Λευτέρης; Η Δήμητρα; Ή ο κ. ΦΕΥΓΑΣ;

ΧΑΡΟΥΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ & ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΩΝ

Διαβάζω αυτές τις ημέρες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, μπλογκ κ.λ.π.) διάφορα ευχαριστήρια εκλεγμένων ή μη συμβούλων. Πέρα από τις συνηθισμένες κοινοτυπίες (δεν μπόρεσα ποτέ μου να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί αυτή διαδικασία) μερικά ξεχωρίζουν είτε επειδή προκαλούν γέλιο είτε γιατί γεννούν ερωτηματικά. Φερ’ ειπείν διαβάζω σε…. ευχαριστήριο (!!!) της νεοεκλεγείσας δημοτικής συμβούλου στο Αγρίνιο κυρίας Ρούση: «Πάντα δίπλα σας». Δηλαδή κυρία Ρούση θα σας έχουμε νταντά στο εξής; Η εννοείται κάτι άλλο; Όπως ας πούμε εάν με χρειαστείτε «εδώ είμαι εγώ»! Για κάντε το μας λιανά. Άκου, πάντα δίπλα σας….
Διαβάζω σε άλλη επιστολή αποτυχόντος δημοτικού συμβούλου στο Μεσολόγγι (κ. Δελαπόρτας αν δεν κάνω λάθος) που πήρε 139 ψήφους ένα δριμύ κατηγορώ προς τους συνδημότες του, που δεν τον προτίμησαν με την ψήφο τους. Και ο κ. Δελαπόρτας αραδιάζει από το 1962 που γεννήθηκε, τα επιτεύγματα του. Σημαιοφόρος στο σχολείο, πρωταθλητής στο κολύμπι και στο πόλο, πρωταθλητής στο Καράτε και στο Κίνγκ-Μποξινγκ, επιχειρηματίας νυχτερινού μαγαζιού, καθηγητής στο ΤΕΕ Μεσολογγίου και το 3ο Δημοτικό της πόλης, πρόεδρος της αερολέσχης της πόλης και δημιουργός της ομάδας αλεξιπτωτιστών ελεύθερης πτώσης. Ακόμη, παίκτης και αρχηγός της ΑΕΜ καθώς και αρχηγός του Αρη Αιτωλικού (7 ψήφους πήρε στο Αιτωλικό όπως γράφει) καθώς και μέλος του Δ.Σ. το νοσοκομείου Μεσολογγίου. Και θεωρεί ο άνθρωπος ότι με τόσα προσόντα έπρεπε να ψηφιστεί!!! Δύο τινά μπορεί να συνέβηκαν είτε δεν τους τα είπε προεκλογικά όλα αυτά ή αν τους τα είπε δεν συγκίνησαν κανέναν. Και δεν συγκίνησαν είτε γιατί άλλοι ήταν καλύτεροι ή γιατί αυτά δεν ενδιέφεραν. Το παράπονο εμείς δεν καταλαβαίνουμε. Το παράπονο και μάλιστα δημόσια.
Σε κάθε περίπτωση πάντως όσοι ανακατεύονται με την εκλογική διαδικασία ας κατανοήσουν ότι ο κόσμος έχει άλλα κριτήρια για την ψήφο που δίνει. Και δυστυχώς τα κριτήρια αυτά ποτέ δεν είναι σταθερά. Και γιαυτό σχεδόν ποτέ δεν βγαίνουν οι πιο ικανοί ή άξιοι (αφήστε που αυτοί ως συνήθως ΔΕΝ συμμετέχουν. Είναι κομμένοι από χέρι). Συνήθως βγαίνουν αυτοί που έχουν….. μπάρμπα στην Κορώνη!!! Και όχι απαραίτητα μπάρμπα!!! Θείο, νονό, κουμπάρο, πατέρα ή σύζυγο, στις μέρες μας, θα έλεγα. Και δια του λόγου του αληθές κοιτάξτε το ποιοι και ποιες εξελέγησαν στο δήμο Αγρινίου!!! Το μπουκέτο των…. θαυμάτων…

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΕΥ(ΓΑ-ΤΟ-Σ) Ο ΔΗΜ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Αποκαλύπτουμε σήμερα (και σιγά-σιγά θα ακολουθήσουν πολλές άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες) έναν απο τους αντισυστημικούς τρόπους που επέλεξε ο αποτυχών υποψήφιος νεοδημοκράτης δήμαρχος Αγρινίου κ. Δημήτρης Σταμάτης για να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ το ΣΥΣΤΗΜΑ στο Αγρίνιο.
Ο κ. Σταμάτης λοιπόν αφού είδε ότι απέναντι του ορθονόταν ενα "παντοδύναμο σύστημα" ως γνήσιος επαναστάτης επέλεξε να χτυπήσει το σύστημα με τα ίδια μέσα που χρησμοποιούν τα κάθε είδους και λογής συστήματα. Χρησμοποιήσε λοιπόν στο "επιτελείο" του μαζί με τους άλλους "αντισυστημικούς" φίλους και τον κ. Βασίλειο ΦΕΥΓΑ.
Ποιός είναι όμως ο κ. Βασίλειος Φεύγας; Όπως μας είπαν πηγές μας παρά του κ. Σταμάτη ο κ. Φεύγας έλκει την καταγωγή του απο τα μέρη μας και είναι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ!!! Όπως βρήκαμε στο διαδίκτυο (το ρουφιάνικο ξέρετε τι κάνει όταν το ψάξεις!!!) ο κ. Φεύγας είναι ιδρυτής της Εταιρείας Mirotheou, Fevgas Campaigns for politics and business.
Να πως αυτοπαρουσιάζεται ο ίδιος ο κ. Φευγας στο μπλογκ που έχει και διατηρεί:
"Είμαι σύμβουλος πολιτικής στρατηγικής και επικοινωνίας και ιδρυτής της Mirotheou, Fevgas Campaigns. Από μικρός γοητευόμουν από τις συζητήσεις στο κοινοβούλιο (Παπανδρέου V Μητσοτάκης). Από μικρός μου άρεσε να σχολιάζω. Και να γράφω. Αν και δε γνώριζα ότι υπήρχε το επάγγελμα που εξασκώ σήμερα, πάντα κάτι με έσπρωχνε προς τα εκεί. Την τελική παρότρυνση μου την έδωσε ο James Carville , ένα βράδυ Παρασκευής το Φθινόπωρο του 1993. Του είχα βρεί ένα δυνατό πρωτοσέλιδο εφημερίδας για το τηλεοπτικό σποτ της καμπάνιας που είχε αναλάβει στην Ελλάδα. Εγώ δούλευα τότε ως εθελοντής. Κάνεις γι' αυτή τη δουλειά μου είπε. Άκουσα τη συμβουλή του (εδώ τον άκουγε ο Κλίντον και μια ντουζίνα πρωθυπουργοί) και δεν το μετάνοιωσα.
 Από τότε έχω γράψει για απίθανα πράγματα. Ομιλία για την παρουσίαση ενός βιβλίου για τον Αϊνστάιν, προεκλογικές ομιλίες αρχηγών κομμάτων, ομιλίες για Υπουργούς, Βουλευτές και Δημάρχους. Έχω γράψει έως και επικήδειο (ακούγεται γελοίο αλλά είναι δύσκολο να γράψεις έναν πετυχημένο επικήδειο λόγο). Έχω συμβουλέψει Δεξιούς και Αριστερούς. Σοσιαλιστές και Συντηρητικούς. Έχω κάνει καμπάνιες εντός και εκτός Ελλάδας. Έχω περάσει άπειρες ώρες σε συσκέψεις. Σε σοβαρές όπου έλεγες να μην τελειώσουν. Αλλά και σε ανίαρες όπου δεν έβλεπα την ώρα να φύγω. Κάπως έτσι κυλά η επαγγελματική μου ζωή. Την απολαμβάνω γιατί μου αρέσει η δουλειά μου, όπως απολαμβάνω και την προσωπική μου ζωή.
 Διαβάζω αρκετά. Ημερήσιες και κυριακάτικες ελληνικές εφημερίδες, The Economist, Foreign Affairs, Harvard Business Review. Και Vanity Fair. Από βιβλία βιογραφίες, ιστορικά μυθιστορήματα και John Grisham. Μου αρέσει να ακούω ethnic μουσική και Jazz, αλλά λατρεύω επίσης τους U2.".
Ετσι μου λύθηκε και μένα το ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ποιό τρανό μυαλό έγραψε την τεελυταία προεκλογική ομιλία του κ. Σταμάτη στο Αγρίνιο. Προφανώς ο κ. Φεύγας εκτός και εαν ο κ. Σταμάτης αυτή τη φορά δεν τον άκουσε και εμπιστευτηκε ΜΟΝΟΝ τον κ. Λευτέρη.
Πάντως πολύ αντισυστημικά πολέμησες το σύστημα κ. Σταμάτη! Γιαυτό έγινες και πιστευτός.....


Υ.Γ.: Απο ότι γνωρίζω ο συστημικός αντίπαλος σου ΔΕΝ χρησιμοποίησε εποικοινωνιολόγο του διαμετρήματος του κ. Φεύγα! Μάλλον γιαυτό θα κέρδισε! Τι λες; Α, και που είσαι φιλικά και δωρεάν προσέφερε τις υπηρεσίες του ο κ. Φεύγας ή έναντι αμοιβής; Απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον..... ΦΙΛΙΚΑ!

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΧΩΡΙΣ.... ΛΟΓΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Δ. ΣΤΑΜΑΤΗ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΔΡΑΚΟΥΣ ΓΙΑ…. ΠΑΙΔΙΑ, λίγο πριν τη σύνταξη!

Με παραμύθια μεγαλώσαμε όλοι μας. Είτε ο παππούς είτε η γιαγιά είτε κάποιο άλλο συγγενικό μας πρόσωπο στην τρυφερή μας ηλικία συχνά-πυκνά τροφοδοτούσε την παιδική μας φαντασία με απίστευτες εικόνες και σκηνές. Πότε για να τρομάξουμε (να κοιμηθούμε ή να φάμε), πότε για να χαλαρώσουμε ή να γελάσουμε, πότε για να ταξιδέψουμε σε μέρη μαγικά κι…. Ονειρεμένα. Παραμύθια ακούσαμε και γευτήκαμε όλοι μας. Μεγαλώσαμε όμως και πλέον δεν τα πιστεύουμε. Και όσο και αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να μας τα «σερβίρουν» ανά πάσα στιγμή και αλά-καρτ οι περισσότεροι αντιστεκόμαστε και οι επαΐοντες αναζητούν όταν ακούνε τέτοια που κρύβεται ή ποιός είναι ο δράκος. Και είναι γνωστό σε όλους ότι παραμύθι χωρίς δράκο είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Άνοστο δηλαδή.
Στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση σερβιρίστηκαν (ή επιχειρήθηκε να σερβιριστούν) άφθονα παραμυθάκια. Κακογραμμένα τις περισσότερες φορές και ακόμη περισσότερο κακοειπωμένα. Ο μεγαλύτερος ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ της περιόδου με το χρυσό μετάλλιο να κρέμεται ακόμη στο στήθος του, αναδείχτηκε ο ΑΠΟΤΥΧΩΝ νεοδημοκράτης υποψήφιος δήμαρχος, για το Αγρίνιο Δημήτρης Σταμάτης.
Και τι δεν είπε το…. ΑΤΟΜΟ!!!! Παραμύθια και παραμυθατζής πρώτης γραμμής. Από το δωρεάν νερό (!!!) στους Αγρινιώτες μέχρι τα δωρεάν δημοτικά τέλη στους νέους επιχειρηματίες του!!! Από κοινωνικό-οικονομικά βοηθήματα σε δημότες μέχρι και οικόπεδα σε άστεγους!!!
Το μεγαλύτερα (αλλά όχι και ωραιότερα) παραμύθια που ακούστηκαν από το στόμα αυτού του ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗ ήταν δύο. Το πρώτο ήταν ότι μας εμφανίστηκε ο αντιμνημονιακός και αντάρτης του βουνού. Και αυτό χωρίς καμία αιδώ όταν ο ίδιος μόλις ένα χρόνο πριν ως μέλος και μέρος της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας είχε οδηγήσει τη χώρα μας στην εξαθλίωση και στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Τότε που ό ίδιος ως μέρος και μέλος αυτής της πλειοψηφίας είχε γεμίσει κάθε δημόσια υπηρεσία και οργανισμό από STAIGERS συμβασιούχους κάθε είδους. Αυτός λοιπόν με τις τεράστιες ευθύνες μας ξεφούρνιζε αντάρτικα και του βουνού ηρωϊκά αντιμνημονιακά άσματα.
Το δεύτερο και πιο τρελό ΠΑΡΑΜΥΘΙ του, ήταν αυτό που μας έλεγε  για ΑΝΑΤΡΟΠΗ του κατεστημένου και του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!! Και παρουσίαζε τον εαυτό του και την ομάδα του, ως αντί-συστημικούς ανατρεπτικούς μοχλούς!!!Ωιμέ-ωιμέ. Ο άνθρωπος που ελέω οικογενειακής καταβολής και κληρονομιάς έγινε πολιτικός, βουλευτής, αποστάτης, στη συνέχεια νομάρχης (για οκτώ χρόνια παρακαλώ) και πάλι μετά βουλευτής, μιλούσε για αντισυστημικό πόλεμο και ανατροπή. Λες και μιλούσε σε άλλον κόσμο. Λες και απευθυνόταν σε αμνήμονες. Λες και μιλούσε για πρώτη φορά. Λες και κανείς δεν ήξερε τον βίο και την πολιτεία του ως βουλευτή ή ως νομάρχη Αιτωλ/νίας. Λες και κανείς από τους ακροατές του και πολιτικούς του φίλους δεν ήξερε το «σύστημα» των χαριτόβρυτων και καλλίπυγων δεσποινίδων που είχε δημιουργήσει στο νομαρχιακό κατάστημα στο Μεσολόγγι ή το σύστημα των μεγαλοεργολάβων (και μικρών και μικρών) κατά τη διάρκεια της νομαρχιακής του θητείας. Λες και κανείς δεν ήξερε τους δεσμούς του και την καλλιέργεια κάθε είδους σχέσεων του με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και ανθρώπους που κινούταν γύρω απ’ αυτά. Αυτός λοιπόν βαθιά ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ περιστοιχιζόμενος από μια σειρά άλλων συστημικών προσώπων παραμύθιαζε τους ακροατές του για τον δήθεν αντισυστημικό αγώνα του.
Ο αρχιερέας κάθε είδους ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και διαπλοκής, συνεπικουρούμενος από δυο-τρείς περιθωριακούς αριστεριστές (Ζαραβίνας-Κορδάτος) και άλλους τρείς-τέσσερεις στυλοβάτες του τοπικού κοινωνικού-οικονομικού ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ εξουσίας, το έπαιξε, επαναστάτης και ανατροπέας!!!
 Και φυσικά εισέπραξε τα επίχειρα. Ρητά και κατηγορηματικά από το λαό της περιοχής μας. Οξω απ’ δω του είπανε. Αρκετά. Αρκετά ήπιες, έφαγες, χόρεψες, κορόιδεψες….. Φτάνει πα. Καιρός για…. ΣΥΝΤΑΞΗ….

Υ.Γ.: Σε επόμενη ανάρτηση μας ακολουθεί η αποκαθήλωση των άλλων «αντσυστημικών συνεργατών» του κ. Δ. Σταμάτη. (Γνωστοί και μη εξαιρετέοι κύριοι και κυρίες)

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΕΓΩ-ΕΣΥ..... ΑΥΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!!

Ξανά πάλι στις επάλξεις. Μετά τον ορυμαγδό των εκλογών και τα όσα.... "θαυμαστά" και ωραία παρακολουθήσατε ιδίοις όμασι (αλλά και όσα δεν μπορέσατε να δείτε, καθώς έγιναν στο παρασκήνιο) ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ  ξανά ανεβαίνει στα.... κεραμίδια!!! Τροφαντός-τροφαντός με ανανεωμένη διάθεση και κυρίως ανεβασμένη ΛΙΜΠΙΝΤΟ. Για όλους και για όλα.
Και στο πρώτο μας μετεκλογικό ραντεβού επελέξαμε ως χαιρετισμό ένα ενδιαφέρον βίντεο-απόσπασμα απο την τελευταία προεκλογική ομιλία του κ. Δημ. Σταμάτη στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου. Παρακολουθήστετο. Είναι μόλις 100 δευτερόλεπτα.......


2.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Mε στιχους "τελείωσε" τον Σταμάτη...

Με στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη ο Παύλος Μοσχολιός έδωσε την καλύτερη απάντηση στο χθεσινο παραλήρημα Σταμάτη. Ενα παραλήρημα που όπως μαθαίνουμε, ενόχλησε πρώτους και καλύτερους τους βουλευτές που τον παρακολουθουσαν άναυδοι και μετά έφυγαν αρον-αρον...

Στην μεγάλη του συγκέντρωση σημερα, ο Παύλος Μοσχολιός είπε: "Την Κυριακή ο λαός μας μίλησε. Η μεγάλη νίκη της 7ης Νοεμβρίου φαίνεται ότι ενόχλησε κάποιους. Ευτυχώς λίγους. Σε αυτούς θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα με τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή και στοχαστή Μανώλη Αναγνωστάκη: Φοβάμαι αυτούς που με καταλερωμένη τη φωλιά τους πασχίζουν να βρουν τώρα λεκέδες στη δική μας». 

Αυτά ήταν, μεταξύ άλλων, μερικά από τα λόγια του υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου, Παύλου Μοσχολιού στη μεγάλη συγκέντρωση της 12ης Νοεμβρίου στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, που σφράγισε την προεκλογική εκστρατεία για το Δήμο Αγρινίου.
Για να συνεχίσει: «Έχουμε πίσω μας ένα κρυστάλλινο παρελθόν, μια διάφανη και δημιουργική διαδρομή, μια πορεία συνέπειας λόγων και έργων, γιατί αντιλαμβανόμαστε την πολιτική σαν μια υπόθεση του συνόλου των πολιτών, των οργανώσεων, των κοινωνικών ομάδων που διακατέχονται από πάθος, από αγάπη, από διάθεση προσφοράς για το κοινό αγαθό κι όχι σαν βήμα εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων.»


Ο Παύλος Μοσχολιός αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για τη συγκινητική παρουσία και τη συμμετοχή τόνισε: «Την Κυριακή ο λαός μας μίλησε. Οι πολίτες του Νέου Δήμου έβαλαν ψηλά τον πήχη και έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το δικό τους μήνυμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όλους όσοι για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους εκφράστηκαν διαφορετικά. Νιώθουμε υπερηφάνεια για τη μεγάλη αποδοχή του έργου, των θέσεων, του Προγράμματος και των επιλογών μας. Γιατί ο λαός μας έχει και μνήμη και κρίση. Αναγνωρίζει ότι την τετραετία που πέρασε κάναμε σημαντικό έργο για την Πόλη μας. Έργο που είναι ορατό όχι μόνο στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας. Αναγνωρίζει ότι ως Δήμαρχος, υπηρέτησα με συνέπεια το κοινό καλό, ότι είχα και έχω όραμα για την πόλη και λειτούργησα πάντοτε με κανόνες, αρχές και αξίες. Αφουγκράστηκα τις αγωνίες και τα προβλήματα όλων των κοινωνικών ομάδων, αλλά και του κάθε πολίτη χωριστά, και συμμετείχα στις προσπάθειες εξεύρεσης αλλά και διεκδίκησης λύσεων. Όλοι μαζί, αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να δημιουργήσουμε τον 15ο σε πληθυσμό Δήμο της Χώρας. Αξιοποιήσαμε και ενισχύσαμε το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, χωρίς εργασιακές ομηρίες, και οικοδομήσαμε σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης»
Δεν παρέλειψε, δε, να εκφράσει τη συγκίνησή του γιατί όπως είπε: «Τη  συγκίνηση που μου χαρίζει η παρουσία σας, η αναγνώριση και η εμπιστοσύνη σας. Σήμερα, από δω, απ’ τη μαρτυρική πλατεία, την πλατεία του Αβραάμ Αναστασιάδη, του Χρήστου Σαλάκου και του Πάνου Σούλου, στέλνουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα σ’ αυτούς που παραχαράσσουν τους κανόνες της πολιτικής και της ευπρέπειας. Ότι το προοδευτικό κίνημα θα προχωρήσει ενωμένο, γιατί έχει ένα λαμπρό παρελθόν, ένα δυναμικό παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, τα νιάτα του  τόπου μας.
Θα είμαστε μαζί, κάθε μέρα, στο μετερίζι μιας ωραίας και μοναδικής αποστολής Να κάνουμε το νέο μας Δήμο Πρωτοπόρο. Πρώτο σε ανάπτυξη, σε κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, στην απασχόληση και την καινοτομία, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό».
Κλείνοντας ο κ. Μοσχολιός ζήτησε τη μαζική συμμετοχή των πολιτών για την μεγάλη νίκη της 14ης Νοεμβρίου γιατί όπως είπε «Η υπόθεση του Δήμου μας δεν περιορίζεται μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο. Είναι κοινή υπόθεση και ευθύνη όλων μας. Μαζί θα προχωρήσουμε στον Ωραίο Αγώνα, για το Νέο Κύκλο Ανάπτυξης και Ανάδειξης της Πόλης μας.
Για έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο όπου θα ζήσουν, θα εργαστούν και θα δημιουργήσουν τα παιδιά μας. Την Κυριακή δίνουμε την τελική απάντηση. Κάνουμε το μεγάλο βήμα. Ολοκληρώνουμε τη μεγάλη Νίκη. Νίκη του Αγρινίου. Νίκη των πολιτών του»

Ο ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΒΡΑΔΥΝΟΙΑ

 Μετά από έναν καλό ΚΑΙ ξεγυρισμένο –με ωραία όνειρα- βραδινό υπνάκο, πάλι εδώ για τα παραλειπόμενα του χθεσινοβραδινού παραληρηματικού λογύδριου του υπόδικου υποψηφίου δημάρχου Αγρινίου (και δυστυχώς βουλευτή της Ν.Δ.) Δημήτρη Σταμάτη.
Ο κ. Σταμάτης στο χθεσινό του παραλήρημα απέδειξε σε όλους γιατί και πως στο κόμμα του τον έχουν όλα τα χρόνια στα…. «τσικό». Είχε την ατυχή έμπνευση να δώσει τον λόγο στον Μάριο Σαλμά που ανεξάρτητα από τον αν συμφωνεί κανείς με όσα είπε σε κάθε περίπτωση μίλησε και αναφέρθηκε καθαρά στην πολιτική. Όχι τόσο αυτοδιοικητικά αλλά σε κάθε περίπτωση ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Όσοι πλαισίωσαν –πολιτικά πρόσωπα- στην εξέδρα της πλατείας δημοκρατίας  τον υπόδικο υποψήφιο της Ν.Δ. όπως έλεγαν μετά το τέλος του παραληρηματικού «λόγου» Σταμάτη, σε πολιτικούς τους φίλους ένοιωσαν απέραντη ντροπή για τα όσα ακουγόταν από το στόμα του. Ορισμένοι δε εξ’ αυτών ήταν ιδιαίτερα εξοργισμένοι και καταφερόταν με οξύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του. (Μετά τις εκλογές της Κυριακής θα αναφέρουμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για τα όσα είπαν όσοι είχαν την ατυχή έμπνευση, να ανέβουν μαζί του στην εξέδρα).
Όμως θα έχουμε στη συνέχεια και άλλες αναρτήσεις  αργότερα για τα του υπόδικου υποψηφίου. Σε αυτή θα επισημάνουμε μόνο μερικά φανερά ψεύδη του.
Αποτόλμησε λοιπόν να αναφερθεί ο υπόδικος ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ως γνωστόν του έχει αρθεί η ασυλία) σε αριθμούς και νούμερα. Και φυσικά κατέφυγε σε ολοφάνερα ψεύδη. Είπε λοιπόν αναληθώς ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ότι στις εκλογές της Κυριακής απέσπασε πολύ υψηλό ποσοστό ψήφων. Ψέμα μεγάλο και ολοφάνερο. Όχι μόνο δεν απέσπασε υψηλό ποσοστό αλλά και καταποντίστηκε κυριολεκτικά. Για παράδειγμα στις Δημοτικές εκλογές του 2006 ο υποψήφιος της Ν.Δ. κ. Ρούσης στο δήμο ΑΓΡΙΝΙΟΥ είχε πάρει 12.232 ψήφους και ποσοστό 39,89%. Την Κυριακή ο Σταμάτης στο ίδιο δείγμα (δήμο Αγρινίου) πήρε μόλις 8.958 ψήφους και ποσοστό  35,19%. Δηλαδή εμφανώς χαμηλότερο από το αντίστοιχο του Ρούση. Και όχι μόνο χαμηλότερο κατά 4,6% σε ποσοστό αλλά χαμηλότερο και κατά 2.300 ψήφους περίπου. Και για αν αντιληφθεί κανείς τον καταποντισμό ΣΤΑΜΑΤΗ πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ρούσης απέσπασε το ποσοστό του με πέντε συνδυασμούς ενώ ο κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ο υπόδικος) μόνο με τρείς. Αντίθετα με τον ΣΤΑΜΑΤΗ ο κ. Μοσχολιός το 2006 είχε στο Αγρίνιο αποσπάσει το  46,83% και τώρα το 46,3%. Δηλαδή στα ίδια. Αυτή την αριθμητική ο κ. Σταμάτης δεν την διδάχτηκε στο σχολείο που φοίτησε!!!
Αλλά όμως υπάρχει ακόμη μία αριθμητική για συγκρίσεις. Το 2002 στο Δήμο Αγρινίου με τον Θύμιο Σώκο να παίρνει το 55,8% και με πέντε συνδυασμούς ο κ. Γ. Αλεξόπουλος από τη Ν.Δ. απέσπασε το 34,6% και πήρε 10.466 ψήφους. Δηλαδή ο κ. Αλεξόπουλος είχε πάρει το 2002 περίπου 2.000 ψήφους περισσότερους από ότι το 2010 ο κ. Σταμάτης.
Επειδή όμως φαίνεται ότι το παραλήρημα δημιουργεί  σοβαρά προβλήματα στους υπολογισμούς να αναφέρουμε ακόμη μερικούς αριθμούς μήπως και κατανοήσει ο εμφανώς μαθηματικά βραδύνους, κ. Σταμάτης την αλήθεια. Το ότι συγκέντρωσε περίπου 2.500 ψήφους λιγότερους από ότι το κόμμα του στον δήμο ή ότι υπολείπεται κατά 5.100 ψήφους του αντιπάλου του, προφανώς δεν του λένε τίποτε…. και δεν το σχολιάζουμε τώρα. Την Δευτέρα όμως σίγουρα….
Και επανερχόμαστε…..

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΡΕΚΒΙΕΜ ΣΤΑΜΑΤΗ, ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

Με μια ομιλία κυριολεκτικά καφενοβιακού επιπέδου, ο νεοδημοκράτης βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Σταμάτης αποχαιρέτησε πριν απο λίγη ώρα στην πλατεία Δημοκρατίας τους λιγοστούς και αποκαρδιωμένους φίλους του που τον συνόδεψαν σε αυτή την προεκλογική -τρόπος του λέγειν- συγκέντρωση του.
Σε ένα ακατανόητο παραλήρημα ο κ. Σταμάτης ουσιαστικά είπε αυτό που ΟΛΟΙ ήξεραν απο την αρχή. Είπε δηλαδή ότι ποτέ δεν ήθελε και φυσικά ποτέ δεν πίστεψε ότι μπορεί να γίνει Δήμαρχος στο Αγρίνιο.
Μπροστά στα έκπληκτα μάτια (και βεβαίως αυτιά) του νεοδημοκρατικού ακροατηρίου του, ο Δημήτρης Σταμάτης δεν είπε τίποτε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής ενω αναφέρθηκε εκτενώς στους λόγους που θα ηττηθεί!!!
Όλα τα τα βρήκε και τα απέδωσε στο "σύστημα" που υπάρχει στη πόλη και που φυσικά "διατηρεί και καλλιεργεί" ο αντίπαλός του Παύλος Μοσχολιός. Βέβαια μέχρι τις παραμονές των εκλογών της Κυριακής την ήττα που φυσικά την έβλεπε και την οσμισζόνταν την απέδιδε στους εσωκομματικούς του αντιπάλους (!!!) που όμως σήμερα το βράδυ τους είχε όλους δίπλα του στην εξέδρα, δίνοντας τους και τον λόγο.
Αλήθεια, πως αντεξέ τον Σαλμά στην εξέδρα;
Ο κ. Σταμάτης που την περασμένη Κυριακή "κατόρθωσε" στο Αγρίνιο να συγκεντρώσει μικρότερο ποσοσοστό απο το αντίστοιχο του κ. Ρούση το 2006 και στον παλιό Δήμο Αγρινίου το μικρότερο ποσοστό που συγκέντρωσε ιστορικά υποψήφιος της Συντηρητικής παράταξης ουσιαστικά απόψε δήλωσε ΑΠΟΣΥΡΣΗ και σήκωσε λευκή πετσέτα.
Ομως στην ομιλία του ο κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ονομαστικά και σε κάποιους "φίλους" του. Ακριβώς σε αυτό το θέμα, θα αναφερθούμε και μεις αργότερα απόψε, σε άλλη ανάρτηση μας. Οσο και αν οι ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗ δεν είναι αντικείμενο συζήτησης και διαλόγου ως πρώην φίλοι επιτρέψτε μας να το επιχειρήσουμε.
Και τα λέμε αυτά γιατί απόψε ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ διαφημίστηκε δεόντως και ΔΩΡΕΑΝ -έστω και εν μέσω ασυναρτησιών- απο τον κ. Σταμάτη.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν καθώς θα κρυώσουν τα σουβλάκια μας και είμαστε στο πόδι απο τις 6.30 το πρωϊ.... Σε λίγο λοιπόν πρωην.... ΦΙΛΕ.

Και αυτή τη φορά ΔΕΝ θα κάνουμε το λάθος που διαπράξαμε κατα τη διάρκεια της νομαρχιακής σου θητείας να τα φορτώνουμε όλα τα ΣΤΡΑΒΑ και τα ΑΝΑΠΟΔΑ που έκανες κατα κόρον στις πλάτες άλλων. Είσαι μεγάλό παιδί πιά για να σε δικαιολογούμε...

Το αφεντικό τρελάθηκε!



Περάστε κόσμε! Διαλιέχτε!

 Κακός σύμβουλος ο πανικός και ο λαϊκισμός. Ο Σταμάτης έχει παραδοθεί και αφήνει τους «συνεργάτες» του να αλωνίζουν και να τον εκθέτουν περισσότερο.
Δεν υπάρχει πλέον πάτος στο βαρέλι. Ούτε που θυμάμαι πότε να ξαναείδα τέτοιο φυλλάδιο σαν αυτό που έβγαλε ο Σταμάτης σαν φεϊγ-βολάν στο δρόμο. Μιλάμε ότι εδώ γίνεται «του πάρτα όλα» και το κακό είναι ότι ο Σταμάτης τους πιστεύει κιόλας αυτούς που τον συμβουλεύουν κάτι τέτοια. Διαβάστε και χαρείτε υποσχέσεις και τάξιμο. Το μόνο που μένει είναι το «θα σας εξαφανίσομεν» που είπε ο Κωσταντάρας ως Μαυρογιαλούρος στην γνωστή ταινία. Αλλά τα έχουμε ξαναπεί. Με όποιον συμβουλάτορα καθίσεις, τέτοια μπουμπούκια θα πεις….Mέχρι την Κυριακή, προβλέπω να φέρνει και θάλασσα...
Λεφτεράκη, μην περιμένεις απάντηση, θα  πάρεις την Κυριακή την…. Β’ δόση και την εξοφλητική!
Αλήθεια ρε Λεφτέρη, πως τα καταφερες και "καθάρισες" τρείς υποψηφίους δημλαρχους, σε μια εκλογική αναμέτρηση;;;  Πρρρρρρττττ....

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Τηλεφωνικό ψηστήρι από Σταμάτη...

Ρε ποιος να το περίμενε...


Λοιπόν ότι θα έφτανε η μέρα που θα μάθαινα ότι ο Σταμάτης παίρνει τηλέφωνα προσωπικά σε διάφορους μεσάζοντες, για να ζητήσει να στηρίξουν στον β'  γύρο υποψήφιοι που του έφυγαν στον πρώτο,δεν το περίμενα.Κι όταν λέω μεσάζοντες μην πάει ο νους στο κακό κανενός.Εννοώ ας πούμε κυρίες φιλανθρωπικών οργανώσεων που ξέρουν π.χ. τον τάδε υποψήφιο και του λένε "εντάξει ότι έγινε έγινε,τώρα ο δικός μας άνθρωπος" και άλλα τέτοια.Δεν είναι και τόσο περίεργο αλλά ρε παιδί μου,πως να το πω...Πολύ παλαιοκομματικό και δεξιό όλο αυτό.Και είναι και το άλλο.Για έναν ειδικά που πήρε ο Δημήτρης να τον ψήσουν  εκεί κατά τα πατρογονικά εδάφη,κατάχλωμο το βλέπω...
Αλλά ρε παιδί μου,ποιος να το λεγε...Τς,τς,τς τι σου είναι η ήττα και η νίκη.Τι σου είναι ο άνθρωπος.Τι είναι η πατρίδα μας και άλλα τέτοια δεξιά,για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας...

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΕΛΑ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ Δ. ΣΤΑΜΑΤΗ

Τρικυμία εν κρανίω φαίνεται ότι έχει καταλάβει τόσο τους «επιτελείς» του κ. Δημήτρη Σταμάτη αλλά και προφανώς και τον ίδιο,  που  και προφανέστατα διαβάζει όσα γράφουν οι ανακοινώσεις του συνδυασμού, μετά το εκλογικό στραπάτσο της Κυριακής.
Και το λέμε αυτό, γιατί δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αλλιώτικα την παρακάτω αναφορά σχετικής ανακοίνωσης  του συνδυασμού Σταμάτη  (πιστεύουμε ότι συντάχθηκε από τον…. «ανεξάρτητο δημοσιογράφο»  και λίγο προηγούμενα, εκπρόσωπο του κ. Τραπεζιώτη, Λευτέρη Τηλιγάδα). Η ανακοίνωση του Σταμάτη λοιπόν ούτε πολύ ούτε λίγο μεταξύ άλλων ωραίων (και μάλλον μοιραίων) λέει και τα εξής περισπούδαστα:
«…. Απευθύνω κάλεσμα κοινωνικής και πολιτικής συσπείρωσης, για να απαλλάξουμε
την τοπική μας κοινωνία, από ένα καθεστώς τριάντα έξι χρόνων, που χρησιμοποιώντας
 όλα του τα εκβιαστικά εργαλεία και τις υπόγειες πρακτικές του, εξάντλησε τα
εκλογικά του όρια, αποδεικνύοντας ότι στην τοπική κοινωνία αποτελεί μειοψηφία…».
Κυριολεκτικά το μάλλον το… αφεντικό τρελάθηκε! Με ποιους ωρε θα κάνετε πολιτική και κοινωνική ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ; Με αυτούς που προφανώς υπονοείται που η πλειοψηφία των όσων στήριξαν τον συνδυασμό σας τους αποκαλεί ΑΚΟΜΗ «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ»;
Τι κοινό πολιτικά μπορεί να βρεί κανείς ,με  την πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα, που κυριαρχεί στον συνδυασμό σας και την παράταξη (κόμμα) που τη στηρίζει;
Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά καθώς μόνο ως αστειότητες μπορούν να εκληφθούν (οι κύριοι Ζαραβίνας ή Κορδάτος που ως γνήσιοι υπερκομμουνιστές υποστηρίζουν τον κ. Σταμάτη προφανώς δεν τα βρίσκουν αστεία!!!) και ας περάσουμε στα εντελώς ΤΡΕΛΛΑ.
Πως βρε λεβέντες λέτε το 48,3 % μειοψηφία; Εσείς και η παράταξη που στηρίζει τον συνδυασμό ΣΤΑΜΑΤΗ (Ν.Δ.) μόλις πριν λίγο καιρό είχε ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ δήμαρχος να εκλέγεται με ποσοστό μόλις 42%. Και αυτό το ψήφισε και το στήριξε έμπρακτα και ο ίδιος ο κ. Σταμάτης. Δηλαδή τι μας λέτε τώρα ότι ο πολιτικός φορέας που σας στηρίζει εκμεταλλευόμενος την πλειοψηφία που είχε στη Βουλή πριν μερικά χρόνια αναδείκνυε ως δημάρχους εκπροσώπους της μειοψηφίας;
Αλλά και αν δεν σας αρκεί αυτό ίσως κατανοήσετε την πολιτική ανοησία που εκδίδεται ως ανακοίνωση αν σας υπενθυμίσουμε τον εκλογικό νόμο που ψήφισε το κόμμα που στηρίζει τον κ. Σταμάτη. Αν σας διαφεύγει αυτός προβλέπει ότι ένα κόμμα με ποσοστό 39,5% σχηματίζει άνετη πλειοψηφία στη Βουλή!!! Τι λέτε ώρε ΦΩΣΤΗΡΕΣ; Έχετε λωλαθεί εντελώς από την εκλογική σφαλιάρα που έπεσε την Κυριακή και γράφετε και μιλάτε εντελώς μεθυσμένα και στα ξεκούδουνα;
Και καλά εσείς μπορείτε να το κάνετε κατά την προσφιλή σας συνήθεια, συνεχώς. Ο κ. Σταμάτης γιατί σας αφήνει να τον εκθέτετε κατά τέτοιο τρόπο;
Όσο για το άλλο που γράφετε  «περί εκβιασμών, υπόγειες πρακτικές ή σπατάλης δημόσιου χρήματος» τι να πει κανείς!!! Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια αν και η πρόοδος της και στον τομέα της ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ εσχάτως έχει κάνει τεράστια άλματα!!!
Ισως στα επόμενα της….. ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΕΙΑ!!! Ισως….
Υ.Γ.: Για τον αγαπητό Δημήτρη Σταμάτη: Ο επονομαζόμενος και Λάρυ Κινγκ (χι, χι), ό άλλος που επονομάζεται κύριος «Χικ, χικ» και ό έτερος που ακροβατεί μεταξύ Στάλιν, Μάο, Χότζα και του….. ωραίου φύλου –αν και υπέργηρος- δεν μπορεί να σώσει την παρτίδα. Αντίθετα σε οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη και ντροπιαστική ήττα από αυτή της Κυριακής.
 Την κυρία με τις…. ΚΑΜΕΛΙΕΣ την κατάλαβες και την απομάκρυνες σχετικά έγκαιρα. Τους εν λόγω, τώρα γιατί τους κρατάς πλάι σου και συνδιαλέγεσαι μαζί τους,  δεν το καταλαβαίνουμε. Ξέρεις τι λένε οι δικοί σου για δαύτους; Ειλικρινά…
Ο φίλος σου (που δεν σε ψήφισε φυσικά) ο…. ΓΑΤΟΣ

Mε κ.... δεν βαφονται αυγά.

Με κουτσομπολιά και φήμες η αποτυχημένη επικοινωνική ομάδα, (Εχουν και την συνδρομή της... ΑΚΙΔΑ μαθαίνουμε...)που πήρε στο λαιμό την τον Σταμάτη, προσπαθεί τώρα να ρεφάρει αλλά και πάλι λάθος δρόμο διάλεξε. Ειπαμε το γινατι βγάζει μάτι...

Δηλαδή, εντάξει, κατανοητή η προσπάθεια από την πλευρά κάποιων στελεχών του Σταμάτη να συσπειρώσουν τους δικούς τους και αν γίνεται να σπείρουν και κανένα ζιζάνιο στους απέναντι. Η διαφορά μεγάλη και θέλει θαύμα για να τουμπάρει. Αλλά με φημολογία και διασπορά κουτσομπολιών δε γίνεται δουλειά. Αν έχουν κάτι να πουν για τα οικονομικά από την πλευρά Μοσχολιού να το πουν ευθέως και στην τελική γιατί δεν κάνουν και μια ένσταση; Αλλά για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι σερφάροντας στο ίντερνετ και με ερασιτεχνικό τρόπο νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να βρουν χρυσό! Ο ίδιος ο Σταμάτης βέβαια δεν είναι και πολύ ζεστός γιατί που να ασχολείται τώρα με τέτοια...και είναι τυχεροί γιατί θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ. ΜΑΖΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ…. ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΑ!


 Μια η πολύ συνειδητή μας επιλογή, να σιωπήσουμε για λίγο και μια ο προσωπικός φόρτος εργασίας,  ανάγκασαν τούτο μπλογκ για είκοσι περίπου μέρες να περιορίσει αισθητά έως καθόλου, τις αναρτήσεις του.
Οι εκλογές της Κυριακής όμως σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής έτσι ή αλλιώς. Όλο το διάστημα που προηγήθηκε, μας έδωσε χρόνο να δούμε ορισμένα πράγματα και από μια διαφορετική σκοπιά. Μια σκοπιά, που η ύπαρξή της, μας ήταν άγνωστη και που η γνώση της,  μας…. Τρομοκράτησε.
Από τη Δευτέρα όμως και επειδή σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ, από αυτό εδώ το μπλογκ θα τα λέμε ΟΛΑ. Μα όλα….. Και τα καλά και τα κακά. Και τα κόλπα και τα ντόμπρα. Και αυτά που υπάρχουν στο προσκήνιο και κυρίως αυτά που υπάρχουν στο παρασκήνιο. Και το παρασκήνιο ως γνωστόν έχει πολύ, μα πολύ ζουμί.
Και αυτό δεν θα το κάνουμε μόνον μέσα από αυτό το μπλογκ. Θα το κάνουμε από το όποιο βήμα μας δίνετε η ευκαιρία και η δυνατότητα. Με τόλμη, αποφασιστικότητα και κυρίως εντιμότητα απέναντι στην αλήθεια και το γενικό συμφέρον του τόπου.
Με αυτές τις σκέψεις σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΚΑΛΠΗ (ότι κι αν διαλέξετε) και ραντεβού από τη ΔΕΥΤΕΡΑ,  εδώ, στην εφημερίδα, στο ραδιόφωνο και…..

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Eκλογές των μπάνερ...

Συνειδητά επιλέξαμε να μην μπούμε στη διαδικασία των πληρωμένων αναρτήσεων που γλύφουν πατόκορφα τους υποψηφίους για 100 ευρώ, ούτε για τα δεκάδες λογής μπανερς που πλημμύρισαν την τοπική μπλογκόσφαιρα, που έχει πια ξεφύγει τελείως...
Και εδώ τα μπλογκ του νομού και ειδικά του Αγρινίου, πρωτοπορούν πανελλαδικά ξεφτιλίζοντας την έννοια του προσωπικού ιστολογίου επιδιδόμενα σε μια πρωτοφανή αρπαχτή.
Τώρα για τους "διαφημιζόμενους" υποψηφίους, να τους ενημερώσουμε πως τους περιμένουν στη γωνία με αφορμή το γεγονός και μετά τις εκλογές θα πάει η ένσταση σύννεφο.
Να δούμε τότε πως και με τι τιμολόγια και σε ποιούς, θα δικαιολογηθεί αυτού του είδους η προβολή

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ετοιμάζει μανιφέστο μετά την ήττα ο Σταμάτης



Αυτό το πράμα που βλέπετε είναι η συγκέντρωση του Σταμάτη στην Αθήνα. Για να ακριβολογούμε σε μια καφετέρια της Αθήνας. Μετά και από αυτό είναι βέβαιο ότι ο Σταμάτης ξέρει και ετοιμάζεται...Γιατί ετοιμάζεται; Μα για ένα μανιφέστο ήττας που θα σπάσει κόκαλα. Θα πάει η καταγγελία σε άλλο τόπο. Ειδικά εκείνοι οι βουλευτές έχουν να ακούσουν...Μόνο που υπάρχει και η άλλη όψη. Όπως πολλοί λένε ήρθε η ώρα να ακούσει κι αυτός για όσα (δεν) έκανε.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΨΜΚ : κι άλλος συνδυασμός στο Μεσολόγγι!

Κάποιοι στο Μεσολόγγι, έχουν χιούμορ, από το blog sfyraki, δείτε τη διακήρυξη:

"Συμπολίτισσες-συμπολίτες,

Αποτελεί παράδοση των πολιτικών σχηματισμών να συνοψίζουν το πρόγραμμα και τις διαθέσεις των ηγετών τους σε λίγες μόνο λέξεις. Το πολιτικό (με την ευρύτατη έννοια!) Μεσολόγγι του 2010 συγκεντρώνεται στην πρόταση "Μέτωπο λαϊκής αλλαγής πορείας για την δημιουργία και το οράμα τώρα". Η δυναμική των συνθημάτων ξεπερνά τα χρόνια του Αντρέα (Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση). Σε αντιπαραβολή όλων των παραπάνω, με πρωτοβουλία της ιστοσελίδας μας, προτείνουμε ένα ανανεωτικό και ριζοσπαστικό σχέδιο διακυβέρνησης για το Μεσολόγγι του αύριο.
..τόσα χρόνια χορτάσαμε ψάρ', είδαμ' αρκετό μ΄νί
αλλά ήρθε ο καιρός να νιώσετε
το κ'νούπ' ενοχλητικά δίπλα στο αυτί σας..


Το Ψ.Μ.Κ. αποτελείται από όλες εκείνες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου που οραματίζονται και δρουν για ένα διαφορετικό Μεσολόγγι που θα έχει την ελάχιστη πολιτική βάση και την δυναμική να πάρει ρίσκα για την ανάπτυξη της περιοχής βασιζόμενη στους τρεις αυτούς βασικούς άξονες. Θεωρούμε ότι αυτά και μόνο είναι ικανά για να μας βγάλουν από τον βούρκο, ειδικά μετά την ταφόπλακα του Καλλικράτη. Η τετραετία που έρχεται θα είναι σαφώς δύσκολη, αλλά παρά τις αντιξοότητες δεν έχουμε και τίποτε άλλο στα χέρια μας. Υπό συνθήκας κρισίμους ανεβάζουμε ταχύτητες και δίνουμε ό,τι έχουμε..

Όχι, φυσικά και δεν συστήνουμε έναν ακόμα συνδυασμό για τις εκλογές.. Πόσοι άλλοι; Όσοι χρειαστούν, είναι η απάντηση.. Σε καμία απολύτως περίπτωση το σχήμα αυτό δεν αποτελείται από συγκεκριμένα πρόσωπα. Εμείς, λοιπόν, όσοι τουλάχιστον δεν έχουμε έσοδα από τα αντικείμενα της κριτικής μας (τουτέστιν Δήμος, πολιτικά πρόσωπα, κεντρική εξουσία) δηλώνουμε ότι θα είμαστε εδώ και την επομένη των εκλογών. Όπως μπορεί ο καθένας και με ό,τι μέσα διαθέτει. Αλλά εδώ. Όποιος και να είναι πάνω, όποιος και να είναι κάτω. Μια φορά, εμείς θα είμαστε και πάλι στις θέσεις μας. Περιμένοντας.. Εξάλλου, όλα μια ιδέα είναι..

Το φόντο είναι ψηφιακά τροποποιημένη φωτογραφία του Βαγγέλη Δούτσιου από την ιστοσελίδα Panoramio: http://www.panoramio.com/photo/3515009

Δεν του πάει.

Μεγάλη μας τιμή που ασχολήθηκε ο κ. Σταμάτης με τον κλάδο, όπως και με τους εκδότες, τους υποψηφίους, τις καταγωγές, τις δήθεν καταγγελίες, τα καιρικά φαινόμενα και πασών των Ρωσσιών που λένε… Μόνο που όποιον ρώτησα μου είπε το ίδιο. Σα να πέρασε η μπογιά του, ρε παιδί μου.
Κάποτε έκανε τα κόλπα του τα σέα και τα μέα του αλλά είχε μια αίγλη ή τουλάχιστον έτσι είχε τσιμπήσει ο κόσμος. Τώρα αυτά φαίνονται σαν τελικές προσπάθειες και σου αφήνουν μια νοσταλγία. Αυτό που λέμε, διηγώντας τα να κλαις... 
Δεν είναι μακριά το να αρχίσει ο κόσμος να λέει «κρίμα».
Και είναι κρίμα..