Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Κατέβηκε για την τελευταία ζαριά ο Σταμάτης,πιο έτοιμος ο Μοσχολιός

Τ'ωρα τι να πούμε για την χτεσινή τηλεμαχία;Ξεκάθαρα πράγματα ο Σταμάτης πήγε στο ματσάκι για την τελευταία...επιθεση και με σκοπό να ανέβουν οι τόνοι.Ξέρετε, συσπείρωση επικοινωνία και τα γνωστά.Ο Μοσχολιός έδειξε προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.Ίσως βάζοντας όλα τα θέματα(με όσα στοιχεία είχε δηλαδή) ανάμεσα σε κραυγές και χειρονομίες μάλλον δεν περίμενε ότι θα τα απαντήσει όλα ο Μοσχολιός.Ο Νικάκης προς τιμήν του δεν μπήκε στη λογική αυτή και τελικά ο Σταμάτης δεν ήταν ο ευατός του.Να υποθέσουμε ότι τα άφησε όλα για τελευταία στιγμή και είχε πίστη στη... στρατηγική του;Τώρα ότι ξαναπεί στις ατομικές συνεντεύξεις αλλά που να προλάβει...

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Κανένας δεν κατάλαβε τη συνάντηση Σταμάτη με τους επαγγελματίες των μαγαζιών

Θεωρητικά ο Σταμάτης καλούσε 150 σχεδόν επαγγελματίες στον κλάδο αναψυχής, εστίασης κλπ για κουβέντα μαζί του. Τελικά βρέθηκαν μαζί του…12 όλοι κι όλοι κι αυτοί ανάθεμα αν κατάλαβαν γιατί έγινε η συνάντηση. Το ζήτημα που τους καίει που είναι το τσιγάρο δεν έφερε δέσμευση και πώς να φέρει όταν ο Σταμάτης ήταν εισηγητής του νομοσχεδίου στη Βουλή για το κόμμα του! Μετά, μαζί του ήταν κάποιοι υποψήφιοι που μιλούσαν σαν να είχαν μαγαζί αλλά άλλος ήταν εκπαιδευτικός και άλλος είχε μαγαζί…παλιότερα! Να μην τα πολυλογούμε έπεσε το τάξιμο της μείωσης των τελών, είπε κι ο Σταμάτης τι ομάδα είναι, του απάντησε κι άνθρωπος των μαγαζιών που ήταν μαζί του «καλό χωνί έφαγες» και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Όσο για την πρόσκληση που έπεσε στα χέρια μας από τακτ δεν τη δημοσιεύουμε… Σε επιχειρηματίες θα μίλαγε, χάθηκε να γράψει μια επιστολή και να τη στείλει; Γιατί η φωτοτυπία που δόθηκε μάλλον έδειξε και τη σοβαρότητα με την οποία βλέπει ο Σταμάτης τέτοια πράγματα… Α και μην το ξεχάσουμε: Χρόνια Πολλά!

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ.... ΝΙΣΑΦΙ


Στις γνωστές ελληνικές καλένδες περνούν τόσο οι εν γένει επενδύσεις όσο και η κατασκευή μονάδας για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με τη μορφή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LPG) στον Αστακό. Ο μέχρι πρότινος επενδυτής, που δεν ήταν άλλος από την κυβέρνηση του εμιράτου του Κατάρ, ως γνωστόν με επίσημη επιστολή προς την ελληνική πλευρά, γνωστοποίησε πως αποσύρει το ενδιαφέρον για την επένδυση στον Αστακό.
Δεν φαίνεται, όμως, να αποσύρει συνολικά το ενδιαφέρον από τη συγκεκριμένη επένδυση, καθώς άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος των εμίρηδων είναι να κατασκευάσουν μεν το έργο αλλά… στην Αλβανία.
Κατά τα φαινόμενα και πέρα από τις επίσημες εξηγήσεις –περί διαφωνιών των εμπλεκόμενων εταιρειών-, το «ναυάγιο» αυτό, επήλθε λόγω οικονομικής διαφωνίας ανάμεσα στην Ιταλία και το Κατάρ για την τιμή διάθεσης του υγροποιημένου αερίου. Η Ιταλία θα ήταν ο βασικός υποδοχέας του παραγόμενου έργου στον Αστακό και γι' αυτό προκρίνεται τώρα η λύση της Αλβανίας, που μειώνει την απόσταση και άρα το κόστος μεταφοράς.
Η είδηση για την «αποκαθήλωση» του Αστακού από επενδυτικό κέντρο δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς εδώ και σημαντικό χρονικό διάστημα ήταν σαφές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κατασκευή του έργου.
Από την μια μεριά είχαμε τον ξεσηκωμό Ελλήνων ιδιωτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας που ανησύχησαν σφόδρα για την τελική τιμή του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος που θα ήταν πολύ φθηνότερη καθώς η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιούνταν στις εγκαταστάσεις του Αστακού θα ήταν πάμφθηνη. Μετά είχαμε τις «πονηράδες» άλλων πολυεθνικών εταιρειών (π.χ. EDISON) που έχουν δείξει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο παρόμοιο ενδιαφέρον (για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας) με μέσα και καύσιμα φθηνά.
Ακολούθησαν οι γνωστές «διαμαρτυρίες» και οι φωνές Περιβαλλοντιστών αλλά και των κομμάτων της αριστεράς για την επένδυση αυτή.
Τελικά το Πλατυγιάλι και ο Αστακός μετά από 25 χρόνια παραμένει σχεδόν ανεκμετάλλευτο παραδομένο στα γουρούνια και τα γελάδια της περιοχής. Κάποιοι δεν εννοούν και δεν θέλουν την ανάπτυξη και απασχόληση εκατοντάδων ή και χιλιάδων κατοίκων της περιοχής σε αυτό το τόπο.
Προσκολλημένοι και παγιδευμένοι είτε σε χίμαιρες είτε πολύ χειρότερα σε σχέσεις διαπλοκής με κάθε άλλον ενδιαφερόμενο (θυμάστε τότε με την περίπτωση του Λιθάνθρακα το Λαμπράκειον «Βήμα» έγραφε κατά της επένδυσης στο Πλατυγιάλι αλλά υπέρ της ίδιας επένδυσης –από άλλη εταιρεία- στην…. Εύβοια!!!).
Τα παιγνίδια που παίζονται είναι πολλά. Επιχειρηματικά και άλλα. Και δυστυχώς πάντα στην περιοχή θα βρίσκονται κάποιοι που είτε με υπαρκτές ανησυχίες είτε με κάθε και για κάθε άλλο λόγο θα αντιδρούν. Νισάφι πια 30 χρόνια είναι πολλά για να συνεχίζεται αυτό το βιολί…
Περιττό βέβαια είναι να τονίσουμε ότι βασικές ευθύνες σε όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που γίνονται με επίκεντρο το ΠΑΛΤΥΓΙΑΛΙ καίριες και σημαντικές ευθύνες έχουν και όλες οι κυβερνήσεις που έχουν διαχειριστεί αυτή την υπόθεση. Περιττό…..

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αίρεται η ασυλία του Δημήτρη Σταμάτη

Δεκτή έγινε από την Βουλή η αίτηση άρσης ασυλίας του εισαγγελέα για τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου σήμερα, Δημήτρη Σταμάτη. Κατά τη μυστική ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, σε σύνολο 193 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Σταμάτη ψήφισαν 146, 40 κατά και επτά παρών.
Ο κ. Σταμάτης κατηγορείται ότι κατά το χρονικό διάστημα 22-11-2002 έως 10-9-2003 ως Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας με πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υπέρβαση των ακραίων ορίων της διακριτικής του ευχέρειας, παρέβη τα καθήκοντά του (αποφάσεις περί ανάθεσης μεταφοράς μαθητών σε ιδιοκτήτη ταξί με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος και να βλάψει άλλον).
Εξ άλλου, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών:
- Ιωάννη Αμοιρίδη (ΠΑΣΟΚ) με 191 ψήφους κατά, μίας υπέρ, και μίας «παρών»
- Γεωργίου Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ) με 190 ψήφους υπέρ, μίας κατά και δύο παρών (για δύο υποθέσεις)
- Λάμπρου Μίχου (ΠΑΣΟΚ) με 10 ψήφους υπέρ, 181 και δύο παρών.


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η δεν ξέρει ή δεν θέλει να ξέρει...

Συνεχίζονται τα απίστευτα πράγματα από τον Σταμάτη και τους συνεργάτας του...

Το είπαμε και θα το ξαναπούμε: Δεν είναι μακριά το να γελάσει ο κόσμος μαζί σου. Ο Σταμάτης στο… κλείσιμο του συνδυασμού του αποφάσισε να βγάλει και μια ανακοίνωση για να ευχαριστήσει τους νυν και πρώην δημάρχους που τον… στήριξαν. Μόνο που δεν πρέπει να τους ρώτησε και πολύ. Γιατί ήδη ο δήμαρχος Νεάπολης Κώστας Καπελάκης έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης που του λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι παρεξήγησε τη φιλοξενία που του πρόσφερε στο δημαρχείο! Και ότι δεν στηρίζει αυτόν αλλά το Μοσχολιό! Και δεν είναι μόνο αυτό. Είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι και άλλος πρώην δήμαρχος τον πήρε τηλέφωνο για να του ζητήσει το λόγο και του απάντησε ότι «με αυτά ασχολούνται τα blog»! Δηλαδή δυο πράγματα συμβαίνουν. Ή δεν ξέρει τι ανακοινώσεις βγάζει το γραφείο τύπου του ή κάνει πως δεν ξέρει για να υποβαθμίζει όσα ακολουθούν ανακοινώσεις που ανάθεμα κι αν τις βλέπει.
Και στις δυο περιπτώσεις πάντως κρίμα είναι…

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ: ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ... ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ!

ΜΑΘΗΜΑ 2ον
Μετά το προηγούμενο μάθημα και πριν περάσουμε στην "καλλιτεχνία" και την ποίηση θεωρούμε πρέπον να ενημερώσουμε τον φίλτατο μας υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου για μια ανάρητηση που έπεσε στην αντίληψη μας πριν δύο και κάτι εβδομάδες στο γνωστό νεοδημοκρατικό τοπικό μπλογκ "ΠΑΡΟΝ":
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:

"Ανακοίνωσε το συνδυασμό του ο Γιώργος Αποστολάκης με τη βοήθεια του γραφείου τύπου του κ. Σταμάτη!


Πρώτος από όλους τους υποψηφίους στην περιοχή ο Δήμαρχος Ανακτορίου και υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου Γ. Αποστολάκης παρουσίασε χθες τον συνδυασμό του με τον οποίο θα δώσει τη μάχη για την επικράτηση στο Δήμο. Στο βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε... θα δείτε (αν έχετε την υπομονή) ένα – ένα τα πρόσωπα που μετέχουν στο συνδυασμό του Αποστολάκη.  Είναι πρόσωπα προερχόμενα από όλους τους κομματικούς χώρους αφού είναι γνωστό πως ο Δήμαρχος επιβιώνει στα δημοτικά πράγματα της περιοχής τόσα χρόνια χρησιμοποιόντας τους πάντες. Αλγεινή εντύπωση σε δεξιούς που έμαθαν  πρόσωπα και πράγματα από την εκδήλωση προκάλεσε η ισχυρή παρουσία στο πλευρό του κ. Αποστολάκη , της blogger – δημοσιογράφου κ. Δ. Λαοπόδη η οποία εκτελεί χρέη γραφείου τύπου στον κ. Σταμάτη. Η κ. Λαοπόδη όπως μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο καταμαρτυρεί πως δεν ήταν εκεί με την δημοσιογραφική ιδιότητα αλλά με την ιδιότητα της φίλης.... Ο κ. Σταμάτης αν και δεν επιβεβαιώνει το ρόλο της κ. Λαοπόδη δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα καθώς ενόχλησε η παρουσία της εκεί σε συντονιστικό ρόλο μιας και το γραφείο τύπου του κ. Σολδάτου δεν θα μπορούσε να έρθει στην παρουσίαση του Μοσχολιού στο Αγρίνιο για παράδειγμα για να τον προλογίζει με ζεστά λόγια και να δηλώνει στήριξη! 


Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ: ΠΟΝΗΜΑ ΠΕΡΙ... ΒΑΚΕΤΑΣ


ΜΑΘΗΜΑ 1ον
Με αφορμή, διάφορες  «ανακοινώσεις» και «δελτία τύπου» που τώρα τελευταία αποτελούν έξοχα δείγματα «καλλιγραφικής γραφής» -για δημοσιογραφική ούτε λόγος να γίνεται- του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Αγρινίου Δημήτρη Σταμάτη ανατρέξαμε σε λεξικά αλλά και λοιπές πηγές για την Ετυμολογία της λέξης: ΒΑΚΕΤΑ.
Βρήκαμε είναι αλήθεια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σε σημείο που σκεφτήκαμε ότι είναι πιθανόν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στον φίλτατο και αγαπητό Δημήτρη (χωρίς ίχνος ειρωνείας αυτό) σε μελλοντικά «ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ» που θα (εκ) δώσουν προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι υπεύθυνοι συνεργάτες του.
Το γιατί διαλέξαμε αυτή τη λέξη και όχι κάποια άλλη είναι ένα από αυτά, που κρατάμε ως «μυστικό», για κατ’ ιδίαν ενημέρωσή μας (αν και ακροθιγώς  ήδη το έχουμε πράξει) στον φίλτατο Δημήτρη. Ελπίζουμε να ενημερωθεί ο ίδιος και κατά επέκταση να ενημερώσει τους συνεργάτες του, δια τα περαιτέρω….
Και ιδού αυτά που βρήκαμε στο Βικελεξικό αλλά  και στο «λεξικό της πιάτσας»:
βακέττα, βακέτα και ιταλιστί  vacchetta (αγελάδα), Vacche,  ή ισπανιστί  vaca (αγελάδα) κ.λ.π.:
1.    1. φτηνό δέρμα από ενήλικα βοοειδή (αγελάδα) που χρησιμοποιείται για την κατασκευή φτηνών δερμάτινων ειδών  (για παπούτσια-τσάντες κλπ, που βρίσκεις στο Μοναστηράκι μπιρ-παρά).
2.       2. Αγρινιώτικη έκφραση για την λέξη καραπούτανο, πόρνη του αίσχιστου επιπέδου.
3.       3. Παλιά αργκό, στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Αντιγράφω τον ορισμό από «Το Λεξικό της Πιάτσας  του Βρασίδα Καπετανάκη, πρώτη έκδοση 1950.
 «Βακέττα, ἡ = Τὀ έκ μόσχου δέρμα. Μ.τ.φ.ρ. Ἡ ὑπερὠριμος γυνἠ. Ἠ δι' αλοιφὢν καί ψιμμυθἰων προσπαθοὓσα νά παρουσιάσῃ φρέσκον, τό γεγηρασμένον καί ρυτιδωμένον πρόσωπόν της.».
Και το παράδειγμα που ακολουθεί  είναι πάλι του Καπετανάκη:
«... Τὴν εἶδες νύχτα καί σοὒ φἀνηκε νἐα· ἄμα θὰ τὴν δῂς μἐρα, τὀτε θὰ καταλἀβῃς τὶ βακἐττα εἶναι...»

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα παραπάνω, δεν είναι πλάκα ή χιούμορ. Ενημέρωση είναι και τίποτε περισσότερο ή λιγότερο. Μόνο που η ενημέρωση θα έχει και συνέχεια καθώς το λεξιλόγιο μας είναι πλούσιο. Αρκετά μάλιστα. Όπως άλλωστε και οι γνώσεις μας.

Δελτία τύπου για να μπλογκάρουν και να βγάζουν απωθημένα!

Ο Σταμάτης δεν ασχολείται μάλλον και έχει αφήσει τους γνωστούς να βγάζουν τα εσώψυχά τους πάνω στα δελτία της παράταξής του. Με δυο λόγια, γράφουν οτι τους κατεβάσει η γκλάβα τους και δεν ρωτάνε και κανέναν...
Χτες, είχαμε άλλη μια "παγκόσμια αποκλειστικότητα" με δελτίο της παράταξής του βουλευτή, με σχόλιο για μια λέξη σε δελτίο του Μοσχολιού που αναφερόταν στο πρόγραμμά του! Και όχι μόνο βγήκε μια ανακοίνωση που ανάθεμα αν την κατάλαβε κανένας υποψήφιός του αλλά έκανε κάτι…γλωσσοπλαστικά μούρλια!
Άσε που έκανε και λάθος για τη λέξη.
Πάντως ανθυποψήφιος υπάρχει σίγουρα και χρησιμοποιείται για να μην μπλέκεται με τον συνυποψήφιο.
Αυτό που δεν υπάρχει είναι το ανθυποψηφοδέλτιο και το ανθυποπρόγραμμα!
Οι εκλογές θα ρθουν και θα περάσουν και στις μνήμες μας θα ανασύρονται για καιρό τα απίθανα ολισθήματα εμπάθειας και μιζέριας των συνεργατών του Δημήτρη Σταμάτη. Σε αυτον τον τομέα πάντα "έπασχε"... Τώρα, τον παίρνουν και πάλι στο λαιμό τους. Καλά θα κάνει να τα ελέγχει πρώτα αυτά τα μνημειώδη γραπτά, για να απογφέυγει την γελοιοποίηση.. Του προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες, που μας κάνουν να αναπολούμε με νοσταλγία τον Ρούσση το 2006. Πάντως σε σχολές δημοσιογραφίας και προβολής, θα διδάσκονται ως παραδείγματα προς  αποφυγή!
Αλήθεια, στην συγκέντρωση της ΟΝΝΕΔ και στην φίλη του τη Βόζεμπεργκ, γιατί δεν πήγε χθες ο Σταμάτης; Μαθαίνουμε σήμερα πολλά για εσωτερικές γκρίνιες και μέτωπο με τους νεολαίους του κόμματος. Αληθεύει πως σε φίλους του χθες έλεγε πως είναι έτοιμος να τα "βροντήξει";

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΥ…

Πνιγμένος στον ωκεανό των προβλημάτων του ο Δημ. Σταμάτης και οι «συνεργάτες» του ψάχνουν απεγνωσμένα σωσίβιο…

Έχουμε γράψει πως θεωρούμε τον Δημήτρη Σταμάτη πολύ έξυπνο και έμπειρο πολιτικό. Τις τελευταίες μέρες έχει υποπέσει όμως σε άσχημα ολισθήματα, εκτός κι αν δεν γνωρίζει τα δελτία τύπου που βγάζουν οι «συνεργάτες» του, έκτακτοι και μη, που αγγίζουν τα όρια της εμπάθειας και της γελοιοποίησης.
Δεν θα σταθούμε στο θέμα των έργων του δήμου κλπ αστεία, αλλά χθες το δελτίο με τίτλο «Πλημμύρισε το Αγρίνιο» (μας κάνουν και υπόδειξη τι τίτλο να βάλουμε…) ξεπέρασε κάθε όριο γελοιότητας.
Πλημμύρισε λοιπόν το Αγρίνιο, χθες από τις νεροποντές και νασου κι ένα βιντεάκι με αντίστοιχη μουσικούλα την ώρα της βροχής, με ρυάκια στην άκρη του δρόμου. Το κείμενο και λίγο… ποιητικό προφανώς λόγω της μιας εκ των ιδιοτήτων πολυπράγμονος συνεργάτη του Σταμάτη, πρωην συνεργάτη του Αντωνόπουλου και πρώην συνεργάτη του Τραπεζιώτη και γενικώς πρώην...  Το τι γέλιο έπεσε από χθες, δεν περιγράφεται…
Μόνο ένα στοιχείο, παρά τον τεράστιο όγκο νερού, που έπεσε σε δυο περιπτώσεις η Πυροσβεστική έλαβε μονό τέσσερεις κλήσεις για άντληση υδάτων από αυλές. Σε μια πόλη 100 χιλιάδων δηλαδή, με δυο δυνατές νεροποντές, τέσσερεις πολίτες πήραν τηλέφωνο, για αντιμετώπιση μικροπροβλημάτων…
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές. Ότι από την μια μεριά υπάρχει πρόγραμμα (κατατέθηκε χθες) , σοβαρότητα. πλήρες ψηφοδέλτιο και σιγουριά και από την άλλη μιζέρια, ανασφάλεια, πανικός, που οδηγούν που αλλού, στον λαϊκισμό, στα όρια της συκοφαντίας μάλιστα μερικές φορές…
Αλήθεια, εκείνο το ψηφοδέλτιο που είναι; Όχι τίποτε άλλο αλλά θα στεναχωριόντουσαν και πολλοί που θα έμεναν απ’έξω… Η καταληκτική ημερομηνία είναι την Κυριακή και όπως μου λένε σμπίροι μου, ο Σταμάτης πλέον έχει φτάσει σε σημείο να βάζει υποψηφίους, θέλουν δεν θέλουν…

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ

Μεγάλες αντιδράσεις που φαίνονται πλέον να γίνονται ανεξέλεγκτες προκαλεί στο εσωτερικό του τοπικού ΠΑΣΟΚ η πολιτική συμπεριφορά του Γραμματέα της Ν.Ε. κ. Σπύρου Τορουνίδη.
Πέρα από τά όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τον κ. Τορουνίδη και έχουν οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα μεγάλης ήττας σε όλους τους δήμους του νομού αλλά και σε καθίζηση στο νομό μας για την περιφέρεια προχτές προστέθηκε ένα ακόμη γεγονός που σχετίζεται με ανακοίνωση που φέρεται να εξέδωσε η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας αλλά που στην πραγματικότητα έγραψε και απέστειλε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης με δική του πρωτοβουλία ο Γραμματέας της Ν.Ε. Σπύρος Τορουνίδης.
Η ανακοίνωση αυτή (παρακάτω τη δημοσιεύομε ολόκληρη) αφορούσε τις εξελίξεις με τα χρίσματα που δόθηκαν σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο που ως γνωστόν επιστράφηκαν αλλά και έμμεσα σε δήθεν θέση του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Μεσολογγίου.
Για τα όσα γράφονται σε αυτή την ανακοίνωση ξέσπασε σάλος μεταξύ των μελών αυτού του οργάνου με πολλά μέλη να καταφέρονται και απαξιωτικό τρόπο για τον Γραμματέα.
Είναι χαρακτηριστικά όσα μας είπε το μέλος της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, κ. Τάκης Μπαϊρακτάρης.
Αναφερόμενος στο θέμα μας τόνισε: " Ουδέποτε η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στον νομό μας πήρε απόφαση να προτείνει ως υποψήφιο για το Χρίσμα στο Μεσολόγγι τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο. Αυτό ήταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ θέση του γραμματέα αλλά και του βουλευτή Αιτωλ/νίας κ. Πάνου Κουρουμπλή".
Και ο ίδιος συνέχισε: "Τόσο η ανακοίνωση όσο και η τακτική του Γραμματέα που παρουσιάζεται στις κάθε είδους προεκλογικές εκδηλώσεις του κ. Γ. Αναγνωστόπουλου δεν αφορούν το ΠΑΣΟΚ συνολικά αλλά αφορούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και κατά περίεργο και εξωθεσμικό τρόπο, προτιμήσεις του". 
Σαν κατακλείδα παρουσιάζουμε τη σχετική ανακοίνωση που έφτασε ως ανακοίνωση της Ν.Ε. στα τοπικά ΜΜΕ. Αυτή έχει ως εξής:"Για την αποφυγή οποιωνδήποτε  παρερμηνεύσεων  ανακοινώνεται ότι:
Η Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ έδωσε τη στήριξή της για τον Δήμο Μεσολογγίου στον κ. Ι. Ψαράκη και στο Δήμο Ναυπάκτου στον κ. Ι. Νταουσάνη. Μετά την αποχώρηση του Ιωάννη Ψαράκη από το Δήμο Μεσολογγίου και του Ιωάννη Νταουσάνη από το Δήμο Ναυπάκτου, ΚΑΝΕΝΑΣ υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Μεσολογγίου δεν έχει την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση της  Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ  και του Γραμματέα της, προς την Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών  για το Δήμο Μεσολογγίου ήταν ο νυν Δήμαρχος Ιωάννης Αναγνωστόπουλος."
Με αυτά και όλα όσα έχουν προηγηθεί επιβεβαιώνεται η διάχυτη εκτίμηση που υπάρχει στον κόσμο ότι το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλ/νία μοιάζει περισσότερο με ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ παρα για συντεταγμένο κόμμα.


Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΥΛΑ ΕΣΚΑΣΑΝ..... ΜΥΤΗ


Στα τηλεοπτικά παράθυρα αντικρίσαμε σήμερα αλλά και χθες τον Πάνο Κουρουμπλή αλλά και τον Α. Μακρυπίδη. Και οι δύο εμφανίστηκαν κριτικοί  (η επικριτικοί) για τις κυβερνητικές επιλογές στην οικονομία. Ανταρτόπουλα δηλαδή…. Και αν ο κ. Μακρυπίδης το κάνει αυτό για πρώτη φορά (απότοκο του ανασχηματισμού πιθανότατα), ο κ. Κουρουμπλής τα…. Ξαναεπιχείρησα αυτά και κατά το παρελθόν και όχι μόνο σε κυβερνητικές επιλογές και πολιτικές.
Φερ’ ειπείν μόλις πριν 4-5 ημέρες στο Αγρίνιο και με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε «διάφορα καλά».
Δεν ξέρουμε αν ο κ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είπε, ότι είπε, χαριεντιζόμενος με τον υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο του Δ. Σταμάτη, Τάρεκ Αλομπισάτ, τον οποίο και συνάντησε στα εγκαίνια του σπιτιού φιλοξενίας του «χαμόγελου του Παιδιού», τις προάλλες. Όποιος λόγος κι αν υπήρχε, δε λες μπροστά σε δεκάδες άλλους… «εγώ ψηφίζω Τάρεκ»!!! Το πιθανότερο είναι να παρεξηγηθείς!!! Και δεν θα είναι η πρώτη φορά, αγαπητέ Πάνο.
Υ.Γ.: Ο κ. Αλομπισατ το προηγούμενο διάστημα ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό που επιχείρησαν να φτιάξουν οι κύριοι Αντωνόπουλος και Τραπεζιώτης

ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΦΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Δ. ΣΤΑΜΑΤΗ


Μεγάλη γκρίνια ξέσπασε μεταξύ των στελεχών της παράταξης του Δημήτρη Σταμάτη μετά τα εγκαίνια που έγιναν το Σάββατο στο εκλογικό του κέντρο στο Αγρίνιο. Λίγο η μικρή προσέλευση του κόσμου, αλλά πολύ περισσότερο η απουσία των βουλευτών (κ.κ. Σαλμά και Καραγκούνη) κι άλλων πρωτοκλασάτων τοπικών στελεχών της Ν.Δ. , αποτέλεσαν σημεία τριβής. Σχετικά με το παραπάνω σχόλιο, επιτελείς του κ. Σταμάτη σημείωναν με έμφαση τη Δευτέρα, ότι είναι αδιανόητο στην ομιλία του Γιάννη Λύτρα στον Αστακό να παρευρίσκονται και οι τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Νομάρχης, και στην ομιλία του Δ. Σταμάτη για τον μεγάλο Δ. Αγρινίου να μην παρευρίσκεται κανείς από το τοπικά κορυφαία ΝεοΔημοκρατικά στελέχη. Μπελάδες κι αυτοί…Αλλά όλα τα παραπάνω μάλλον είναι λίγα, καθώς, απ΄ ότι φαίνεται ο Δ. Σταμάτης έχει βρεθεί μπροστά σ’ ένα τεράστιο αδιέξοδο με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του. Αρνήσεις και μόνο αρνήσεις εισπράττει σε διάφορες κρούσεις που κάνει. Βλέπετε, η αίσθηση ότι χάνει από τον πρώτο γύρο, λειτουργεί αποτρεπτικά για πολλούς συναγωνιστές του. Να, που η λεγόμενη «παράσταση νίκης»  παίζει κι αυτή το ρόλο της…

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αριθμοί και οι στατιστικές που τους συνοδεύουν σχετικά με τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στους τρείς νομούς της λεγόμενης Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.
Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε αυτά τα στατιστικά που δείχνουν αν μη τι άλλο τη συνολική παρακμή που βρίσκεται ο νομό μας τα τελευταία 15-20 χρόνια.
Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι με την αναθεώρηση του 2010 στο νομό μας είναι 244.905. Από αυτούς οι 121.564 άνδρες και οι 123.341 γυναίκες. Η Αχαϊα έχει 274.626 εκ των οποίων οι 134.056 είναι άνδρες και οι 140.570 γυναίκες και η Ηλεία 179.848 ψηφοφόρους με 89.177 άνδρες και 90.671 γυναίκες. Μόνο και μόνο η αναλογία που υπάρχει μεταξύ γυναικών-ανδρών στους τρείς νομούς δείχνει κάτι. Δείχνει ότι στο νομό που υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες (κάθε είδους) οι γυναίκες υπερτερούν κατά πολύ.
Το εντυπωσιακό όμως στοιχείο δεν είναι αυτό. Το εντυπωσιακό στοιχείο μεταξύ των τριών νομών προέρχεται από την απολύτως φθίνουσα πορεία που έχει ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων του νομού μας από το 2002 έως το 2006 από αυτό έως το 2010 (τα έτη αυτά έγιναν και θα γίνουν τοπικές εκλογές) σε σύγκριση με τους άλλους δύο νομούς.
Και ιδού που εξελίσσεται αυτή η ακολουθία:
 Στις δημοτικές εκλογές του 2002 στην Αιτωλ/νία ήταν γραμμένοι 254.285 ψηφοφόροι (124.099 άνδρες και 130.186 γυναίκες). Την ίδια στιγμή στην Αχαϊα ήταν 274.233  και στην Ηλεία 187.200 ψηφοφόροι.
Στις δημοτικές εκλογές του 2006 η κατάσταση μεταβλήθηκε στο αρνητικότερο για την Αιτωλ/νία καθώς οι ψηφοφόροι έγιναν 249.139 (123.243 α.-125.896 γ.), στην Αχαϊα 271.899 και στην Ηλεία 182.856.
Συγκρίνοντας αυτές τις δύο περιόδους με τη σημερινή (2010) βλέπουμε αμέσως-αμέσως ότι οι γραμμένοι ψηφοφόροι στην Αιτωλ/νία μέσα σε οκτώ χρόνια έχουν ελαττωθεί κατά (-) 9.380 ψηφοφόρους τη στιγμή που στην Αχαϊα  έχουν αυξηθεί κατά (+) 413 ψηφοφόρους και στην Ηλεία έχουν μειωθεί (-) 7.352.
Αν συγκρίνουμε την τετραετία 2006-2010 οι απόλυτοι αριθμοί δείχνουν για την Αιτωλ/νία μια μείωση (-) 4.234 ψηφοφόρων, στην Αχαϊα μιαν αύξηση κατά 2.727 ψηφοφόρους και στην Ηλεία μια μείωση κατά 3.008 ψηφοφόρους.
Μόνο και μόνο αυτοί οι αριθμοί δείχνουν την τεράστια ανισορροπία που επικρατεί ανάμεσα στους τρείς νομούς και ασφαλώς δείχνει την πορεία ανάπτυξης που ακολουθούν. Τα μηνύματα είναι σαφέστατα και εξηγούν εν πολλοίς και διάφορα άλλα πράγματα. Εξηγούν μεν αλλά και προδιαγράφουν τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο μέλλον και μετά…. τις Περιφερειακές εκλογές.