Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Τραγικό τροχαίο χθες στο Μύτικα

Xθες στις 4 παρά 10 το απόγευμα, στην 33 χ/θ Αστακού – Βόνιτσας ( Διασταύρωση Μύτικα) συγκρούσθηκαν νότιομετωπικά δύο κινούμενα Ι.Χ. αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα όχημα στη συνέχεια ανεφλέγη και καταστράφηκε ολοσχερώς με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 19χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων ακόμα ενηλίκων ατόμων.
Ο νεκρός νέος μεταφέρθηκε Π.Ν. Πατρών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Αντε και... με γειά τα μπάνια...


ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΟ, ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ'ΝΑΙ...

Ξεκινά η ΑΜΦΙΓΑΛ αλλά...


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε., το οποίο και ενέταξε στο μέτρο 1.2.3. του Π.Α.Α 2007-2013 με προϋπολογισμό 8.740.000 ευρω.
Η ΕΑΣ Αγρινίου με ανακοίνωσή της λέει ότι… «…βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τα μέλη της, τους κτηνοτρόφους του νομού μας και το σύνολο των πολιτών, ότι κινεί άμεσα τις διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικής άδειας ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του εργοστασίου, το οποίο και αισιοδοξεί ότι σε ένα χρόνο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, ώστε το 2011 να παρέμβει στην αγορά και να αλλάξει τα δεδομένα, προς όφελος των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών. Η πραγματικά σπουδαία αυτή επένδυση στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στο γάλα και τα παράγωγα προϊόντα του, ενισχύοντας ουσιαστικά το εισόδημα του κτηνοτρόφου και διασφαλίζοντας άριστες συνθήκες για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη του κλάδου.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς, ευχαριστεί την πολιτική ηγεσία και τον υπηρεσιακό μηχανισμό του ΥΠΑΑΤ για την καλή συνεργασία και το ενδιαφέρον που υπέδειξαν, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια παρουσιάστηκαν και να εγκριθεί η επένδυση."
Δεν λέμε, εντάξει, αλλά μας προκαλούνται και κάποιες απορίες.
Ας πούμε πως θα γίνει ανταγωνιστική αυτή η επένδυση απέναντι στο ολιγοπώλιο; Θα αγοράζει ακριβότερο το γάλα και θα το πουλάει φθηνότερα στον καταναλωτή; Γιατί αμα περιμένεις από τον καταναλωτή του νομού να αγοράζει το γάλα πιο ακριβό επειδή είναι ντόπιο ή βιολογικό, σωθηκες...
Και αυτη η ΕΑΣ πως θα λειτουργήσει με τέτοια περίπλοκη και εξειδικευμένη υποδομή, εδώ ούτε τα σφαγεία δεν μπορούσε να λειτουργήσει και τα έδωσε...
Πιστεύω κάποια πράγματα να έχουν προβλεφθεί, αλλιώς...



Εισήγηση Θ. Μωραϊτη στο Υπουργικό.


Tο νομοσχέδιο με το όποιο ενσωματώνεται η Οδηγία 2007/2 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γνωστή και ως Οδηγία INSPIRE (Infrastructure for Spatial Information in the European Community), εισηγήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουλίου στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.
Η Οδηγία 2007/2 προβλέπει τον ελεύθερο διαμοιρασμό ψηφιακής γεωχωρικής πληροφορίας που αφορά στο περιβάλλον, μεταξύ όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αρμοδίων οργάνων τους.
Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, τοποθετούνται οι βάσεις για την άμεση δημιουργία της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών, μιας ψηφιακής δεξαμενής δεδομένων στο διαδίκτυο όπου θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση και οι πολίτες και βέβαια, η δημόσια διοίκηση.
Όπως σημείωσε ο Υφυπουργός με το νομοσχέδιο μπορούν να λυθούν μια και καλή τα προβλήματα και οι στρεβλώσεις της Δημόσιας Διοίκησης σε θέματα διαχείρισης και διάθεσης γεωχωρικών δεδομένων. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει εποχή και τεχνολογία στη Δημόσια Διοίκηση σε επίπεδο γεωχωρικων πληροφοριών...
Ο Υφυπουργός επισήμανε πως στην Ελλάδα υπήρχε σοβαρό έλλειμμα υποδομών και κενά για τη δημιουργία Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών, που το νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη τους. Επίσης αναφέρθηκε στις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση και υλοποίηση της Οδηγίας, συμπληρώνοντας πως το ΥΠΕΚΑ με πολύ κόπο κατάφερε να ανταποκριθεί στην προθεσμία της 15ης Μαΐου του 2010 για την προετοιμασία αναλυτικής αναφοράς προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δε αλλαγές που επιφέρει στον τρόπο διαχείρισης και διάθεσης της γεωπληροφορίας στη χώρα, είναι θεμελιώδεις.
«Το παρόν Νομοσχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση για αρκετές μέρες και πιστεύω ότι είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι έγιναν πάνω από 1.000 παρατηρήσεις/σχόλια ενώ συμμετείχαν στη διαβούλευση περισσότερες από 180 δημόσιες υπηρεσίες και φορείς . Στο τελικό σχέδιο νόμου ενσωματώθηκαν αρκετά από τα σχόλια και τις παρατηρήσεις και των πολιτών και φυσικά των υπουργείων.» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θάνος Μωραΐτης.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος επίσης τόνισε πως τα οφέλη από το παρόν σχέδιο νόμου ήδη διαφαίνονται. Υπό την αιγίδα του Γρ. Πρωθυπουργού και με τη συνεργασία του ΥΠΕΚΑ και του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει πλέον διαθέσιμα γεωχωρικά δεδομένα αναγκαία για τη δασοπυρόσβεση, των οποίων το κόστος εκτιμάται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Εξασφαλίστηκαν όλα αυτά τα δεδομένα, που αντλήθηκαν με πολύ κόπο από άλλους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης και επιτεύχθηκε εξοικονόμηση όλου αυτού του ποσού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και πρόσφατα το Πυροσβεστικό Σώμα δεν είχε αεροφωτογραφίες που καλύπτουν όλα τα δάση της χώρας. Πλέον η Κτηματολόγιο Α.Ε. διαθέτει στο Π.Σ. αυτές τις αεροφωτογραφίες οι οποίες μάλιστα είναι διαθέσιμες και προς τους πολίτες.
«Η προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί είναι μεγάλη και το εγχείρημα δύσκολο.
Παράλληλα όμως τα οφέλη από το παρόν σχέδιο νόμου είναι πολλαπλά, όπως: εξοικονόμηση πόρων, ποιοτικά δεδομένα, καλύτερη διακυβέρνηση, διαφάνεια, αύξηση παραγωγικότητας, ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη , μείωση της γραφειοκρατίας και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας», είπε ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Θάνος Μωραΐτης.





Καταγγελία για ιερέα στην Παπαδάτου


Λάβαμε καταγγελία ανώνυνου αναγνώστη που λέει:
"Γράφω στα blogs του νομού μας και ελπίζω κάποιος ιερωμένος η υπάλληλος της Ιερής Μητρόπολης Αιτ/νιας να διβάσει την καταγγελία μου και να την μεταφέρει στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Κοσμά.
Στό χωριό μου Παπαδάτου Ξηρομέρου ενα μικρό και προοδευτικό χωριό εδω και αρκετό καιρό υπηρετεί ο κληρικός η μοναχός (δεν γνωρίζουμε) με το όνομα Εφραίμ.
Ο εν λόγω ιερωμένος εχει εκνευρίσει και διχάσει τους ήσυχους ενορίτες του χωριού με τις πράξεις του και τα λόγια του.
Ο ιερωμένος ο οποίος καθήκον του ειναι να διδάξει τον λόγο του Χριστού την αγάπη προς τον συνανθρωπό μας απο το βήμα του Ιερού και επι λέξη αφήνωντας άφωνους τους εκκλησιαζώμενους είπε οτι: πηγαίνωντας στο Ρίβιο ( συνοικισμός του χωριού) αγαλιάζει η ψυχή του ενω όταν έρχετε στο χωριό που εχει δαίμωνες διαβολίζετε!!
Άφωνοι οι ενορίτες που κατάλαβαν οτι τους απεκάλεσε δαίμωνες ανδρες και γυναίκες αποχώρησαν απο την εκκλησία."
Η καταγγελία λέει κι άλλα, η Μητρόπολη ας το εξετάσει το θέμα...

Tί λέει η ΑΔΕΔΥ για την απογραφή


Οι αριθμοί διαψεύδουν μια συστηματική και χρόνια παραποίηση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας με τα περί 1,5 - 2 ακόμη και 2,5 εκατ. Δημοσίων Υπαλλήλων. Αποδεικνύεται ότι τόσο σε αριθμό όσο και σε μισθολογική δαπάνη είμαστε κάτω από το Μ.Ο. της Ε.Ε.
Είναι ώρα από την προπαγάνδα να έρθουμε στην ουσία. Συγκεκριμένα:

· Στον τερματισμό της πολιτικής απαξίωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησής τους. Δηλαδή της εμπορευματοποίησης των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών και την επιβάρυνση των πολιτών με δυσβάσταχτο κόστος για τα μείζονα και αναγκαία για αξιοπρεπή διαβίωση.

· Στη δημοκρατική αναδιοργάνωση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, που σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, ξερίζωμα των λογικών περί κράτους – λάφυρου, του εκάστοτε νικητή των εκλογών.

· Στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής, εκσυγχρονισμό μέσων και διαρκή εκπαίδευση, ανανέωση δυναμικού και δυνατοτήτων, αξιοκρατία.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με σαφείς προτάσεις, συγκεκριμένες θέσεις και διεκδικήσεις, σταθερά επιδιώκει την αύξηση της κοινωνικής αποτελεσματικότητας των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών, τον απεγκλωβισμό από οποιαδήποτε λειτουργία ή διαδικασία που βρίσκεται στο πλέγμα ιδιωτικών, παρασιτικών ή αδιαφανών, πρακτικών ενός φθαρμένου και σε κρίση συστήματος.

Ορισε συνάντηση η Μπατζελή


Θορυβήθηκε όπως φαίνεται η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με τα όσα συμβαίνουν στην Αιτωλοακαρνανία και την διαφαινόμενη διάλυση του ΓΟΕΒ Αχελώου και τελικά γνωστοποίησε σε Νομαρχία - Περιφέρεια κλπ πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η συνάντηση που όλοι ζητούσαν στο Υπουργείο, ώστε να βρεθεί τρόπος εξόδου από το αδιέξοδο.
Η συνάντηση θα γίνει πιθανότατα την Τετάρτη και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μιας και η οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι έγγειες βελτιώσεις απαιτούν άμεσα μέτρα.
Για να δούμε...

"Mούφα" η πληροφορία για τα χρίσματα


Δεν επιβεβαιώνονται τελικά οι πληροφορίες που ήθελαν την Ιπποκράτους, να ανακοινώνει σήμερα τις "δεμένες" υποψηφιότητες σε δήμους της Χώρας για τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Δημοσιεύματα σε τοπικό επίπεδο έγραφαν πως πιθανώς σήμερα να ανακοινώνονταν μέχρι και έξι υποψηφιότητες, εκτός αυτής του Μεσολογγίου, ενώ πιθανότερο για άλλους θεωρούνταν πως η ανακοίνωση θα αφορούσε σε Αγρίνιο, Αμφιλοχία και Βόνιτσα.
Τελικά οι ανακοινώσεις μετατίθενται για τις επόμενες ημέρες.
Το σίγουρο πάντως είναι πως η Ιπποκρατους θα διενεργήσει δημοσκόπηση για Μεσολόγγι και Ναύπακτο.

Αμερικανικό ενδιαφέρον για τον Αστακό.


Θέματα που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας στην ευρύτερη ζώνη της ΝΑ Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας καθώς και τις επενδυτικές προοπτικές στην περιοχή συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον ειδικό σύμβουλο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα, κ. Ρίτσαρντ Μόρνινγσταρ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπύρος Κουβέλης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου ΙTGI καθώς και η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος συνοδευόταν από επιτελείο ειδικών συμβούλων/εμπειρογνωμώνων σε ενεργειακά θέματα καθώς και την κυρία Μακάρθι επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ και τον σύμβουλο οικονομικών θεμάτων της πρεσβείας, κ. Πολ Μάλικ.
Κατά τη συνάντηση, όπως ανακοινωσε το υπουργείο Εξωτερικών, συζητήθηκε ο ενεργειακός σχεδιασμός της Ελλάδας και η ανάδειξη της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, όπως επίσης η ανάγκη άμεσης προώθησης του αγωγού ITGI.
Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο Αμερικανός αξιωματούχος για τη διαφοροποίηση προμήθειας των πηγών(χωρών) φυσικού αερίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξέλιξη του ενεργειακού κέντρου του Αστακού και στη συνεργασία με την κυβέρνηση του Κατάρ.

Συλληψη 27χρονου και 17χρονης για διαρρήξεις

Xθες Πέμπτη και από ώρες 03.00΄ έως 03.30΄δύο (2) ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας είκοσι επτά (27) και δέκα επτά (17) ετών αντίστοιχα, εισήλθαν σε δύο (2) καταστήματα στο κέντρο του Αγρινίου και αφαίρεσαν ένα (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (LAPTOP) και το χρηματικό ποσό των σαράντα οκτώ (48,00) Ευρώ.
Στις 05.00 δράστες προσήχθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις των. Στην κατοχή αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προαναφερόμενος ηλεκτρονικός υπολογιστής, το χρηματικό ποσό των δέκα (10,00) Ευρώ και διαρρηκτικά εργαλεία, ήτοι ένα (1) κατσαβίδι και ένας (1) θραύστης υαλοπινάκων. Φορητός υπολογιστής αποδόθηκε στον παθόντα. Συλληφθέντες δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος των δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αγρινίου.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

Διαχειριστικός στους παιδικούς σταθμούς του Μεσολογγίου.


Στην αρμόδια διεύθυνση επιθεώρησης ΝΠΔΔ & ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών διαβιβάστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το αίτημα του δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλου για διαχειριστικό έλεγχο στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου» για τα έτη 2003 έως και 2009.

«Το έργο που έχει επιτελέσει η δημοτική μας αρχή για την ουσιαστική αναβάθμιση των παιδικών σταθμών, όπως και την σύσταση και λειτουργία δυο βρεφονηπιακών σταθμών, κανείς δεν μπορεί να το ακυρώσει.
Είμαι βέβαιος, ότι ύστερα από την ολοκλήρωση του ελέγχου στους παιδικούς σταθμούς από την καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, οι συκοφάντες δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν.
Το δυστύχημα είναι ότι συνάδελφοι στο δημοτικό συμβούλιο, για τη δημιουργία και μόνο αρνητικών εντυπώσεων για τη δημοτική μας αρχή αντί της νόμιμης οδού επέλεξαν τη δικαστική. Δηλαδή ζήτησαν δικαστική συνδρομή για να καλύψουν την πολιτική τους γύμνια και ανεπάρκεια» σημείωσε σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

Δεν τους μαζεύει ούτε με.. επιστράτευση!


Σοβαρό πρόβλημα να περάσει θέματα στο δημοτικό συμβούλιο έχει πλέον ο Παπαθανάσης, καθώς αρκετοί είναι οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης που δεν συναινούν στις... μικροεξυπηρετήσεις του δημάρχου. Για έργα που “εξυπηρετούν κάποια άλλη σκοπιμότητα” έκανε λόγο η Ιουλία Χοχτούλα, άποψη που με την αρνητική τους ψήφο ενστερνίστηκαν τόσο ο (ανεξάρτητος πλέον) Χρήστος Σικώλας, όσο και ο πρόεδρος του συμβουλίου Τάσος Αλεξόπουλος. Ο Παπαθανάσης, με τις πρακτικές του, έχει χάσει τον έλεγχο της ομάδας, και δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει και... επιστράτευση! Που θα του ήταν πολύ χρήσιμη και στην περίπτωση της ΑΝΝΑ, απ' την οποία αποχώρησε οριστικά ο Άγγελος Σταυρόπουλος, και κανείς δεν προτίθεται να φορτωθεί στην πλάτη του την... χρυσή εποχή Κούμπιου...
Περισσότερα στην Ναυπακτία Press που κυκλοφορεί.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Kι ένα καλοκαιρινό που μ'αρέσει...

Θα τον "βγάλουν" οι επικριτές του...


Απίστευτο αυτό που συμβαίνει τελευταία με τις υποψηφιότητες στον δήμο του Μεσολογγίου, κάποιοι στην πρωτεύουσα, έφτασαν στο σημείο να πουν πως... συμφέροντα του Αγρινίου, μεταξύ αυτών και μέσα ενημέρωσης, θέλουν να επιβάλλουν τον Αναγνωστόπουλο, γιατί, λέει είναι "βολικός" για τους Αγρινιώτες και ούτε λίγο ούτε πολύ καλούν τα ΜΜΕ που εδρεύουν στο Αγρίνιο να μην ανακατεύονται με τα του Μεσολογγίου!
Τι λέτε ρε παιδιά, σοβαρά;
Είπαμε καλή η κριτική, αλλά η κριτική για ψύλλου πήδημα εκνευρίζει και δείχνει εμπάθεια.
Κάτι τέτοια κάνουν οι πολέμιοι του Αναγνωστόπουλου και έχουν συσπειρώσει κόσμο δίπλα στον δήμαρχο, δεν καταλαβαίνουν πως έτσι έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν; Να γιατί στην δημοσκόπηση ο Αναγνωστόπουλος έχει πάρει κεφάλι, και αν συνεχίσουν έτσι θα επανεκλεγεί και θα'ναι επανεκλογή πολύ μάγκικια...

Aliagas... τώρα και σε αποσμητικό χώρου...


Aller retour... συγγνώμη, a tout a l' heure λέγεται το νέο προϊόν που ανήκει στον γνωστό παρουσιαστή, δημοσιογράφο, μοντέλο, ηθοποιό και βεβαίως αρματωμένο πανηγυριστή Νίκο Αλιάγα, που ανέλαβε ως φαίνεται προσωπικά το promotion της σειράς αυτής που προς το παρόν περιλαμβάνει αποσμητικό χώρου και αρωματικό κερί.
Έτσι, ο Νίκος εθεάθη προχθές σε γνωστό τοπικό κατάστημα καλλυντικών στο Αγρίνιο, να υπογράφει αυτόγραφα και να λανσάρει τα αρωματικά προϊόντα του. Φυσικά δεν ήταν λίγες οι κυρίες που θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί του...
Μάθαμε πως για να δείξει - αποδείξει την ποιότητα του αποσμητικού χώρου, το χρησιμοποίησε ως άρωμα και... ψέκασε τον εαυτό του!
Ρε μπας και δεν πάνε καλά οι δουλειές του;
Τέλος πάντων, για όσες κυρίες δεν πρόλαβαν, υπάρχει και το πανηγύρι της Αγι΄Αγάθης στη Σταμνά τον Αύγουστο που ο Αλιάγας τιμά κάθε χρόνο και είναι και καπετάνιος παρέας μάλιστα.
Τι άλλο θέλετε, θα τον δείτε και φουστανελά...
Οh, mon Dieu! που λένε και οι Γάλλοι...

Στης Κατερίνας την πόρτα...


ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΕΒ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ...
Διάλυση βάρεσε ο ΓΟΕΒ Αχελώου που οδήγησε τα μέλη του Διοκητικού του Συμβουλίου σε ομαδική παραίτηση πριν λιγες μέρες. Τεράστια χρέη στην ΑΤΕ, σε εργαζομένους και προμηθευτές, απαρχαιωμένο αρδευτικό δίκτυο, απαξίωση και νομικό καθεστώς που "μπάζει" εχουν οδηγήσει την κατάσταση σε οριακά επίπεδα.
Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρά τις δραματικές εκκλήσεις Νομαρχίας, Περιφέρειας, εργαζομένων και αγροτών δεν φαίνεται να ασχολείται με την κατάσταση, γεγονός που προκαλεί εύλογα πολλές αντιδράσεις.
Σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχει ζήτημα και με το καθεστώς που θα ισχύσει με τον Καλλικράτη αφού κανείς δεν γνωρίζει τι σχεδιάζει το Υπουργείο. Η αρμοδιότητα της άρδευσης θα πάει στις αιρετές Περιφέρειες, τους νέους - διευρυμένους δήμους, θα παραμείνει στο Υπουργείο, τί θα γίνει;
Η Κατερίνα Μπατζελή δεν δείχνει προς το παρόν κάποιο ενδιαφέρον και καλείται να διαχειριστεί μια κρίση που μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα. Αν σκασει θα είναι πολύ αργά.Χρειάζονται λύσεις τώρα.


Θα βγούν λαβράκια και εδώ;


Μεγάλη έρευνα σε όλη την Ελλάδα, παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, για τις ατασθαλίες στον χώρο της Υγείας και τις υπερκοστολογήσεις στις προμήθειες φερμάκων, αναλώσιμου υλικού κλπ
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται έγγραφα - φωτιά του ΙΚΑ, από τα οποία προκύπτει οτι χρέωναν μέχρι και 25 φορές ακριβότερα κάποια υλικά, ενώ δεν αποκλείεται και στα μεγάλα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, να εμφανιστούν περιπτώσεις ασθενών , που υποβλήθηκαν σε εγχειρήσεις με πανάκριβα υλικά, χωρίς όμως να έχουν πραγματική ανάγκη τις επεμβάσεις αυτές!

Σημαντικές αποφάσεις στο Νομαρχιακό Συμβούλιο


Την χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. των έργων: «Προσθήκη κατ’ επέκταση νέας πτέρυγας δύο ορόφων Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» προϋπολογισμού 2.087.550 €, «Βελτίωση υποδομών Παπαστρατείων εκπαιδευτηρίων Αγρινίου» προϋπολογισμού 1.184.967 € και «Ανακατασκευή δαπέδων Παπαστρατείων Εκπαιδευτηρίων Αγρινίου» προϋπολογισμού 265.935€, αποφάσισε την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 η συντριπτική πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας.
Με την απόφαση αυτή εξασφαλίζεται η ομαλή χρηματοδότηση και η αποπληρωμή των πιο πάνω έργων το φυσικό αντικείμενο των οποίων βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.
Ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώνεται ο συντονιστικός ρόλος της Νομαρχίας στην κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής στο νομό.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση αποφασίσθηκε, ακόμη, η ένταξη στο Ετήσιο Νομαρχιακό Πρόγραμμα Έργων που χρηματοδοτείται από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), έργο με αντικείμενο τη σύνταξη ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης και ανάδειξης της περιοχής των τεχνητών λιμνών, των φραγμάτων ανάντι στο φράγμα των Κρεμαστών έως τις εκβολές του Αχελώου.
Στόχος της μελέτης είναι η ολοκληρωμένη παρέμβαση με έργα και δράσεις που θα αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής ενώ θα αποτελούν πρότυπο για αξιοποίηση ανάλογων περιοχών.
Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 420.000€ και η χρηματοδότησή της εξασφαλίσθηκε από πόρους της Δ.Ε.Η. στα πλαίσια της εφαρμογής των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των τριών υδροηλεκτρικών σταθμών.

Aπελπιστικά μόνος ο Λουκόπουλος...


ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΊΑ ΚΑΙ ΠΉΡΕ ΤΗΝ... ΨΉΦΟ ΤΟΥ!
Aρνητικά σχόλια έχει αποσπάσει η χθεσινή στάση του παραιτηθέντος προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Στάθη Λουκόπουλου στην συνεδρίαση του οργάνου στο Μεσολόγγι.
Όπως αναφέρει στο site της η εφημερίδα ΑΙΧΜΗ ο Λουκόπουλος αρνήθηκε να υπερψηφίσει δύο τυπικά θέματα αλλά σημαντικά θέματα που αφορούσαν το νοσοκομείο Μεσολογγίου αφενός, τα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια αφετέρου.
Και για τα δύο ο κ. Λουκόπουλος προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία με μόνο τον ίδιο να ψηφίζει τελικά αρνητικά!
"Ως λόγους που προέβη σε αυτή την ακατανόητη, για άλλους, πράξη, επικαλέστηκε την θεωρούμενη από τον ίδιο αδικία της νομαρχίας για την Ναυπακτία και την εύνοια αντίθετα των περιοχών Μεσολογγίου και Αγρινίου, πράγμα που σύμφωνα με τον αρμόδιο αντινομάρχη Χρ. Πετρόπουλο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.
Όλοι πάντως πιστεύουν πως η στάση του κ. Λουκόπουλου είναι απότοκος της πρόσφατης παραίτησης και των κακών σχέσεων πλέον με το νομάρχη Θ. Σώκο. Σε κάθε περίπτωση η καταψήφιση ενός θέματος υγείας όπως η επέκταση του νοσοκομείου Μεσολογγίου μόνο δυσμενείς εντυπώσεις προκαλεί…"
ΠΗΓΗ aixmi-news.gr

Νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Στράτου!


Το’χει στο αίμα του ο δήμαρχος Στράτου Δημήτρης Μουρτζιάπης, δεν εξηγείται διαφορετικά. Ο θερμόαιμος δήμαρχος ενεπλάκη σε νέο επεισόδιο προχθές αργά το βράδυ στο πανηγύρι στην Κυψέλη (Σφήνα) του δήμου του.
Λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς ξεκίνησε ο καυγάς δεν γνωρίζουμε αλλά ο δήμαρχος παρεξηγήθηκε κάποια στιγμή με παρέα που διασκέδαζε δίπλα στην δική του. Αφού άλλαξε κουβέντες δεν άργησε να έρθει και στα χέρια με κάποιους και έγινε το σώσε. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για πολύ ξύλο. Δηλαδή ο δήμαρχος έριξε πολλές, αλλά έφαγε κιόλας…
Το επεισόδιο έληξε όταν οι συμπλεκόμενοι εκτονώθηκαν και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων διαφορετικά, ακόμα θα δέρνονταν!
Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν υπήρχε επέμβαση της Αστυνομίας. Απλά να θυμίσουμε πως μόλις πριν μερικές εβδομάδες ο Μουρτζιάπης πιάστηκε με τον Λάμπρο Κοτρολό σε εσωκομματική διαδικασία στο Μεσολόγγι, ενώ πολλοί θα θυμούνται την άγρια συμπλοκή στην οποία πρωταγωνίστησε σε νυχτερινό κέντρο στο Αγρίνιο, τον χειμώνα. Νευρικός είναι τελευταία ή μου φαίνεται;

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Bloggers: οι καλύτεροι συντάκτες του τοπικού τύπου


Αυτό που συμβαίνει στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικά στο Αγρίνιο με τα μπλογκς δεν έχει προηγούμενο, μιας και όπως φαίνεται οι μπλογκερς έχουν γίνει οι καλύτεροι και οι πλέον συμφέροντες "συντάκτες" στις τοπικές εφημερίδες αφού είναι και άμισθοι ασφαλώς... Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι μισές εφημερίδες οφείλουν μεγάλο μέρος της τοπικής τους ύλης στα μπλογκς, αφού δεν διαθέτουν ετσι κι αλλιώς δημοσιογράφους που θα έπρεπε να έχουν...
Kαι καλά να διαβάζεις κάτι και να το διασταυρώνεις, να το κάνεις ρεπορτάζ κλπ αλλά να μην μπαίνεις καν στον κόπο ρε παιδί μου; Αντιγραφή - επικόλληση;
Ετσι λοιπόν, βάζουν την είδηση, δεν γράφουν και την πηγή, τα μπλογκς δεν διαμαρτύρονται, τι να πουν αλλωστε και ολα καλά όλα ωραία. Την βγάλαμε την έκδοση και σήμερα.
Αλλο ένα θέμα για προβληματισμό για την εικόνα του τύπου στον νομό μας.
Ασφαλώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, μην τρελαθούμε, δεν αφορά όλους αυτό που γίνεται.
Μια ματιά πάντως σε κάποιες εφημερίδες θα σας πείσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αιτωλοακαρνάνας ο υπάλληλος της Νομαρχίας Αρτας, με το παιδικο πορνογραφικό υλικό!


Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν υπάλληλο της Νομαρχίας Αρτας, για κατοχή και πιθανή διακίνηση πορνογραφικού υλικού, μεταξύ του οποίου και σκληρης παιδικής πορνογραφίας...
Από τις επίσημες ανακοινώσεις είναι γνωστό ότι είναι 40 χρονών, ότι δούλευε στην Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχίας Άρτας, ότι οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στον υπολογιστή στην υπηρεσία του, μετά από πληροφορίες που είχαν, μετά πήγαν κι απ' το σπίτι του όπου βρήκαν και κατάσχεσαν δυο σκληρούς δίσκους, με αρχεία , φωτογραφικό υλικό και DVD με πλούσιο πορνογραφικό υλικό και μάλιστα παιδικού!!!
Σύμφωνα με ΜΜΕ της Αρτας, ο 40χρονος υπάλληλος είναι από την Αιτωλοακαρνανία και σήμερα οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες.


Πιέσεις στον Γ. Κατσούλα στην Αμφιλοχία


Μεγάλη παρασκηνιακή δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Δημοτικών Εκλογών!Τα κομματικά στελέχη μετά και την οριστικοποίηση του 50% φαίνεται να έχουν αρχίσει να πιστεύουν πως το παιχνίδι δεν είναι χαμένο και θα παλέψουν για την 2η Κυριακή!Για το σκοπό αυτό φαίνεται να έχουν βάλει όλα τα μέσα προκειμένου να πείσουν τον ίσως πιο δυνατό υποψήφιο,που δεν είναι άλλος από τον πρώην Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ Γιώργο Κατσούλα!Το συγκεκριμένο πρόσωπο φαίνεται να συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά προκειμένου να δώσει την μάχη επι ίσοις όροις...με καλό προφίλ,εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε καλή ηλικία γι'αυτή τη θέση!Σημαντικό ρόλο όμως θα παίξει και η στάση του Μάριου Σαλμά στην διαδικασία,καθώς απαραίτητη προυπόθεση για την όποια συζήτηση είναι η αλλαγή στασης του Βουλευτή της ΝΔ,ο οποίος έδειχνε να έχει επαναπαυτεί στην κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ και στην δική του μοναρχία στο Βάλτο!Η ανοιχτή στήριξη και από τον Αμφιλοχιώτη πολιτικό δείχνει να είναι η τελευταία προυπόθεση ώστε ο κ Κατσούλας να πει το πολυπόθητο για τους Νεοδημοκράτες "ναι" και να αναψει για τα καλά το σκηνικό των Δημοτικών Εκλογών!
Από amfiloxia-news.blogspot.com

Φιλόδοξο πρόγραμμα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρουσίασε την Τετάρτη 28 Ιουλίου, σε κοινωνικούς φορείς το Πρόγραμμα Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων για τη Πραγματική Οικονομία.
Στους δέκα μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και από την ίδρυση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος θεσμικών παρεμβάσεων, νομοθετικών και άλλων, που επιτρέπουν την υλοποίηση των αναπτυξιακών σχεδίων που επεξεργάσθηκε το ΥΠΕΚΑ κατά το διάστημα αυτό.
«Το Πρόγραμμα Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων που παρουσιάζουμε σήμερα στοχεύει στο μέλλον, στην ανάπτυξη της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες, σε μια Ελλάδα όπου κυρίαρχο ρόλο θα διαδραματίσει η πράσινη ανάπτυξη, η πράσινη οικονομία. Είναι η πράσινη απάντηση στην κρίση, μέσα από την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας που θα διαμορφώσουν μια νέα πραγματικότητα. Σε αυτό το νέο τοπίο, το ΥΠΕΚΑ καλείται να διαδραματίσει ρόλο καθοριστικό, ώστε να κατευθύνει και να συντονίσει ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. » τόνισε σε δήλωση του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, το πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων, «στοχεύει στην Ελλάδα του 2020, του 2030. Μία Ελλάδα που θα ανταποκρίνεται στις διεθνείς οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις. Την Ελλάδα που επιδιώκει να παίξει σημαντικό ρόλο, τοπικά και περιφερειακά στη νέα πραγματικότητα που φέρνει η «πράσινη οικονομία».
Βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος αναπτυξιακών παρεμβάσεων είναι τα ακόλουθα:
· Προσέλκυση και πραγματοποίηση αναπτυξιακών επενδύσεων με συνολικό προϋπολογισμό €44,44 δισ. έως το 2015.
· Δημιουργία άνω των 210.000 νέων θέσεων εργασίας εκ των οποίων 27.000 αφορούν σε προσωπικό μόνιμης απασχόλησης.
· Τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε μερικούς από τους σημαντικότερους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας όπως είναι ο κλάδος των κατασκευών, των εγκαταστάσεων και παραγωγής εξοπλισμού, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών και μελετών παντός τύπου καθώς και του τομέα της επικοινωνίας.
· Μεταφορά σημαντικής τεχνογνωσίας μέσω της δημιουργίας νέων κλάδων, νέων ειδικοτήτων και νέων προϊόντων.
· Αξιοποίηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.
· Επίτευξη σημαντικών δημοσιονομικών οφελών μέσω της ανάσχεσης του ρυθμού αύξησης της ανεργίας, της μείωσης των δαπανών σε επιδόματα ανεργίας και κίνητρα απασχόλησης, αύξηση των εισφορών προς τους ασφαλιστικούς φορείς και τόνωση της ζήτησης μέσω της δημιουργίας νέων εισοδημάτων.

Απώτερος σκοπός της εφαρμογής του προγράμματος αναπτυξιακών παρεμβάσεων είναι η αξιοποίηση της δυναμικής του ιδιωτικού τομέα μέσω της απελευθέρωσης των θεσμών όπου το ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει ρόλο συντονιστικό μεταξύ των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων για την καθοδήγηση της οικονομίας προς ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, διασφαλίζοντας την επίτευξη των στόχων του προγράμματος με τρόπο γρήγορο και αποτελεσματικό.

Οι βασικοί Πυλώνες του προγράμματος αναπτυξιακών παρεμβάσεων είναι οι ακόλουθοι:
Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μεταβαίνοντας σε μία ανταγωνιστική οικονομία χαμηλής κατανάλωσης σε άνθρακα:
Αειφόρος διαχείριση και προστασία των φυσικών πόρων:
Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, με σεβασμό στο περιβάλλον:
Ενίσχυση των μηχανισμών και θεσμών περιβαλλοντικής διακυβέρνησης:
Το Πρόγραμμα Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων του Υπουργείου αποτελεί προϊόν της συγκροτημένης προσπάθειας της Κυβέρνησης για την εφαρμογή μίας βιώσιμης αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα τόσο σε περιβαλλοντικό, ενεργειακό και χωροταξικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εξασφάλισης της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης της και της εξόδου της από την οικονομική κρίση, θέτοντας γερά θεμέλια για τις επόμενες γενιές.
Μέσω του Προγράμματος αυτού προωθούνται λύσεις για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική οικονομία, αποσκοπώντας στην αυτάρκεια και βιωσιμότητα της. Οι επενδύσεις του Προγράμματος Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων μπορούν να αποτελέσουν το όχημα για την επανεκκίνηση των παραγωγικών φορέων της χώρας παρέχοντας τόνωση στην δραστηριότητα μερικών από τους σημαντικότερους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας σημαντικό εγχώριο αναπτυξιακό απόθεμα μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της επένδυσης στην έρευνα και τις νέες τεχνολογίες.
Η υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού Προγράμματος θα απαιτήσει σημαντική προσπάθεια και συνεχή διάλογο με όλους τους κοινωνικούς φορείς, με σκοπό τη διασφάλιση της θετικής ανταπόκρισης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία του Προγράμματος. Το Υπουργείο δεσμεύεται ότι θα επιδιώξει τον διάλογο αυτό και θα είναι ανοικτό σε κάθε πρόταση προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος.»

Επανόρθωσε ο δήμος Θεστιέων...


Μετά τις διαμαρτυρίες της Νομαρχίας προς τον δήμο Θεστιέων, υπήρξε πλήρης αναδίπλωση από πλευράς δήμου που να θυμίσουμε πως για το Σάββατο είχε προγραμματίσει την διοργάνωση του 3ου art lake festival, χωρίς καν να ρωτηθεί η Νομαρχία που τα προηγούμενα χρόνια είχε την πλήρη ευθύνη του φεστιβαλ.
Ετσι, ο δήμος έβαλε στους συνδιοργανωτίες και την Ν/Α Αιτωλοακαρνανίας και το θέμα έληξε.
Το Φεστιβαλ θα γίνει το Σάββατο 31 Ιουλίου 2010 στα Αμπάρια Παναιτωλίου και περιλαμβάνει:
20:00 Ανάγνωση παραμυθιού και δραματοποίηση με την Αλεξάνδρα Δημητριάνου (παιδαγωγό)
20:30 Οικοπαιχνίδια δίπλα στη λίμνη
21:00 Προβολή της ταινίας «Μίμης ο σιδεράς» της Λίνας Βερτμίλερ
23:00 Μεταμεσονύκτιες προβολές με ροκ μουσική
Παράλληλες δράσεις
Διαγωνισμός graffiti και έκθεση
Ecocamping στην παραλία
Το Σάββατο 31 Ιουλίου του 2010 η ΔΗ.Κ.Ε.ΘΕ. και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεστιέων συνδιοργανώνουν με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» το 3o ART LAKE FESTIVAL 2010 στη θέση Αμπάρια Παναιτωλίου.
Το παραμύθι και το θέατρο συναντάει το οικολογικό παιχνίδι και ο κινηματογράφος το ροκ, παράλληλα με την δημιουργική αναζήτηση των νεαρών καλλιτεχνών των δρόμων. Μια δράση που στοχεύει σε μια εναλλακτική και οργανωμένη έκφραση του δημιουργικού αυθορμητισμού στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης στην προβολή και ανάδειξη της λίμνης Τριχωνίδας.

Συλληψη επιδειξία στο Αγρίνιο!


Σήμερα και περί ώρα 01.15 στο Αγρίνιο και επί της οδού Καλλέργη από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός διότι "κατελήφθη δημόσια να επιχειρεί ακόλαστη πράξη προκαλώντας σκάνδαλο." οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.
- Συλληφθείς δράστης με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγηθεί κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου.
Ο νεαρός το πρωι χθες μπροστά σε δυο γυναίκες αλλά και εμβρόντητους περαστικούς κατέβασε το παντελόνι του και άρχισε να αυνανίζεται, ενώ επανέλαβε το ίδιο σήμερα στις 01:30 αλλά αστυνομικοί είχαν ειδοποιηθεί και τον συνέλαβαν. Ο συγκεκριμένος έχει προβεί σε ανάλογες πράξεις και κατά το παρελθόν στην περιοχή.

Aναγνωστόπουλος: "Ποιοί κλαίνε τα λεφτά τους;"


Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, σχετικά με την υποψηφιότητά του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Κατανοώντας τους «ευσεβείς πόθους» των γνωστών κύκλων της αμφισβήτησης και υπονόμευσης, της δημοτικής μας αρχής θέλω να κάνω γνωστό στους πολίτες του δήμου μας, ότι πολύ σύντομα θα προβούμε σε δημοσιοποίηση της πολιτικής μας πρότασης για τις εκλογές του Νοέμβρη, σε ανοιχτή εκδήλωση.
Μια πρόταση πλήρως προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολιτών του διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου, για την κατάρτιση της οποίας ήδη εργάζεται ένας μεγάλος αριθμός συνεργατών μου.
Παράλληλα είναι προφανές ότι οι ίδιοι κύκλοι έχουν περιέλθει σε σύγχυση και είναι διάχυτη η νευρικότητά τους εξαιτίας της απαξίωσης που εισπράττουν καθημερινά από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας.
Την πλειοψηφία που αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη δημοτική μας αρχή, για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειές της που έδωσαν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της πόλης και δημιούργησαν προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο.
Είναι οι κύκλοι που για να επιβιώσουν πολιτικά και επιχειρηματικά έχουν επιλέξει το δρόμο της λάσπης και της σπέκουλας, μη σεβόμενοι τους στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής ηθικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Τέλος σχετικά με τη δημοσκόπηση που έγινε στο δήμο μας για τις τάσεις της κοινής γνώμης για τις εκλογές αναρωτιέμαι και προσπαθώ να βρω ποιοι …κλαίνε τα λεφτά τους;»
Επίσης ο δήμαρχος Μεσολογγίου σχολιάζοντας δημοσιεύματα για την εκδήλωση της ΝΑ Αιτωλοακαρνανίας που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Ευηνοχώρι την προσεχή Κυριακή και ακυρώθηκε σε δήλωσή του τονίζει: «Όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν, μουσαφίρηδες στον τόπο μας δεν πάμε.»

Δραματική επιστολή για τον δρόμο Αστακός - Μύτικας


ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΖΩΩΝ
Με επιστολή του στους αρμοδίους, ένας 33χρονος νέος από την περιοχή, ο Χ. Παππάς, κρούει των κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί με τα κοπάδια ζώων στον δρόμο Αστακός - Μύτικας. Ο ίδιος πριν λίγα χρόνια είχε τραυματιστεί σοβαρά στην προσπάθεια τοθυ να αποφύγει ένα κοπάδι, έξα από τον Αστακό. Διαβάστε τι γράφει:
πριν από 3,5 χρόνια κόντεψα να χάσω τη ζωή μου στον επαρχιακό δρόμο Αστακού- Μύτικα εξαιτίας ενός κοπαδιού ζώων που ήταν μετά από τυφλή στροφή καταμεσής του οδοστρώματος, λίγο έξω από τον Αστακό. Στην προσπάθεια μου να αποφύγω το κοπάδι έριξα το αυτοκίνητο εκτός δρόμου, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να καταστραφεί ολοσχερώς. Και εγώ φυσικά τραυματίστηκα αρκετά σοβαρά από την ανατροπή του αυτοκινήτου, αλλά και από τα γυαλιά των παραθύρων που έσπαγαν το ένα μετά το άλλο.

Τριάμιση χρόνια τώρα προσπαθώ με κάθε τρόπο να αλλάξω την πρωτοφανή (και για τα ελληνικά δεδομένα) πρακτική των γιδοβοσκών της περιοχής εκεί να αφήνουν τα ζώα τους ελεύθερα, και όπου αυτά καταλήξουν, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει τίποτα.

Σημειώστε επίσης τα παρακάτω:
1. Από το σημείο που εισήλθα στον αυτοκινητόδρομο Αστακού-Μύτικα ερχόμενος από Αγρίνιο- Σκουρτού (στην απαράδεκτη εκείνη γέφυρα λίγο μετά το Κέντρο Υγείας) μέχρι και το σημείο του ατυχήματός μου, εκεί δηλαδή που βρέθηκε το κοπάδι, δεν υπάρχει πουθενά προειδοποιητικό σήμα περί κοπαδιών ζώων!

2. Οι γιδοβοσκοί εκεί έχουν τη συνήθεια να αφήνουν τα ζώα τους ελεύθερα, αδιαφορώντας αν αυτά θα σταθμεύσουν πάνω στο οδόστρωμα. Μα η πινακίδα, κε Νομάρχη, που προειδοποιεί για ζώα, δεν δηλώνει ότι μπορεί μία μαύρη αγελάδα να έχει κοιμηθεί μέσα στη μαύρη τη νυχτιά πάνω στην μολυβή άσφαλτο και να πάρει ο Χάρος τον οποιοδήποτε μοτοσυκλετιστή περνάει από κει!...
Ούτε ότι μπορούν τα κατσίκια του καθενός να παραμονεύουν πίσω από κάθε τυφλή στροφή (για πολλές από τις οποίες είστε και πάλι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ)! Τα ζώα πρέπει πάντα να συνοδεύονται, λέει Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και μάλιστα με φωσφορούχα διακριτικά, έστω ο συνοδός τους. Αυτοί δεν είναι καν εκεί!!!
Τι απ’ όλα αυτά έχετε εφαρμόσει εσείς, λαοπρόβλητε κύριε Νομάρχη; Δεν συζητάω βέβαια για το ανύπαρκτο Αστυνομικό Τμήμα του Αστακού. Ο τότε Διοικητής του τμήματος μου είχε δηλώσει ότι είναι ανίκανος να βάλει σε τάξη αυτούς τους ανθρώπους.

3. Πως πιστεύετε, ότι θα αντιδράσει ο γάλλος, γερμανός, ιταλός τουρίστας όταν μετά από μία στροφή, θα χρειαστεί να ακινητοποιήσει πλήρως το όχημά του στη θέα ενός κοπαδιού; Ακόμα και με τα νόμιμα 80 χιλιόμετρα την ώρα, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό, πιστέψτε με. Τι εντύπωση θα αποκομίσει για την περιοχή, την οποία επέλεξε για τις διακοπές του; Ποσώς μάλλον σας ενδιαφέρει και αυτό. Πάντως να ξέρετε, στη χώρα τους δεν είναι συνηθισμένοι από τέτοιου είδους "δοκιμάσιες" στους δρόμους όπου κινούνται με τα αυτοκίνητά τους.

4. Γιατί να εξαιρείται αυτή η περιοχή από κάποιους κανόνες υγιούς συμπεριφοράς, δεν το καταλαβαίνω. Οι κύριοι στην περιοχή του Πολυκλαδικού Αγρινίου, που περνούν το κοπάδι τους προσεκτικά και υπεύθυνα, όντας εκεί, είναι διαφορετικοί από τους άλλους; Οι άλλοι δηλαδή στον Αστακό είναι «μη εκπαιδεύσιμοι»; Ούτε ένα πρόστιμο δεν τους έχει τεθεί για την επαναλαμβανόμενη παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, γιατί, λέει το Τμήμα Αστακού, είναι μόνο 20 ευρώ και δεν θα μπορούσε να τους συνετίσει. Κάθε μέρα από 20 ευρώ να πληρώνουν, να δούμε για πότε συνετίζονται!

5. Κύριοι, ένας είναι ο Παρανομαστής όλων αυτών: Έλλειψη Σεβασμού στην Ανθρώπινη Ζωή. Γνωστό φαινόμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ένας πολίτης παραλίγο να χάσει τη ζωή του πρόσφατα και άλλοι πολλοί στο παρελθόν, και δεν μπορεί να αποτρέψει ώστε αυτό να μην το πάθουν και άλλοι. Αυτό είναι αν μη τι άλλο τραγικό! Τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων στην ελληνική περιφέρεια συνιστούν ετησίως ένα μικρό πόλεμο και εσείς το ακούτε αυτό αδιάφορα και παθητικά. Μα, και εσείς είστε υπεύθυνοι, κύριοι, γι’ αυτό το μακελειό!

Πολλές φορές ζήτησα και εγγράφως να παραστώ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, να καταθέσω τις παρατηρήσεις μου, αλλά ποτέ δεν εκλήθη.

6. Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στο γεγονός ότι πολλές τυφλές στροφές που υπάρχουν στο κομμάτι αυτό οφείλονται, όχι τόσο στην κατασκευή του δρόμου και τη μορφολογία του τοπίου, όσο στους θάμνους δίπλα στο οδόστρωμα, που έχουν γιγαντωθεί και έχουν καταλάβει μέρος του οδοστρώματος! Εδώ και πολλά χρόνια διέρχομαι αυτό το δρόμο και μπορώ να διαβεβαιώσω, ότι ποτέ δεν νοιάστηκε κανείς να κόψει αυτούς τους θάμνους και να βελτιώσει την ορατότητα των οδηγών.

Μάλλον δεν έχετε βρεθεί σε οργανωμένο ευρωπαϊκό κράτος να δείτε τι περιποίηση υπάρχει στους δρόμους. Ας αρθεί επιτέλους το σύνθημα του «Μένουμε Ελλάδα» μπας και φέρουμε καμιά ιδέα και πρακτική από έξω! Αρκετά πια με το «Ελαδίτσα, το κέντρο του κόσμου»!

7. Δικαιολογία δεν υπάρχει στα αφτιά μου καμιά, όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές. Εάν τα κονδύλια δεν επαρκούν, ας προσκαλέσει ο Νομάρχης τους πολίτες, με τα δικά τους μέσα και σύνεργα, να εξορθολογίσουμε εμείς τον τόπο μας. Οι ενέργειες του ΣΚΑΪ στην Αθήνα απέδειξαν περίτρανα, ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει πολύ υψηλό επίπεδο ευαισθησίας για να καταλαβαίνει τις ανάγκες της πατρίδας, να συμπαρίσταται και να προσφέρει, καταθέτοντας αφιλοκερδώς τον προσωπικό του μόχθο. (Ας το κάνει αυτό και για τον καθαρισμό των παραλιών, άλλη μεγάλη ντροπή της περιοχής μας...)


Το παν είναι να διορθώνονται τα κακώς κείμενα και να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Στην Ελλάδα ο κόσμος «φεύγει» πολλές φορές «τζάμπα και βερεσέ», όπως λέει και ο λαός. Από ένα φρεάτιο που δεν έχει κλείσει καλά, από μία κακοτεχνία του δρόμου, από κάποιον που το μπαλκόνι του έχει φτάσει στο πεζοδρόμιο και είναι στο ύψος του ματιού, και χίλια άλλα τέτοια. Ε, όχι πια!

Ας νοιαστεί κάποιος και μ’ αυτά, και μάλιστα άμεσα!

Θα μπορούσα να αναφέρω ακόμα πολλά…
- Τι προδιαγραφές ασφάλειας έχει, για παράδειγμα, ο δρόμος Βλυζιανά- Βελά; Μήπως τον συμπεριλαμβάνετε τιμητικά και στα πεπραγμένα της τετραετίας σας, αυτό το «Μνημείο Οδικής Προχειρότητας, Αθλιότητας και Επικινδυνότητας»;
- Τι προδιαγραφές ασφάλειας έχει η γέφυρα στον Αστακό από την οποία εισέρχονται όλοι οι Αγρινιώτες για να κατευθυνθούν προς Μύτικα Αιτωλ/νίας;

Φοβερά απογοητευμένος και απελπισμένος από τη βραδύτητά σας, κύριοι, τόσα χρόνια, αναμένω κάποια αναλαμπή σας.

Ένας μόλις 33χρονος νέος.

Σας ευχαριστώ

Υ.Γ. Όσον αφορά στα ελλιπη κονδύλια, που μπορεί να επικαλεστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχω να απαντήσω τα εξής: Κάθε χρόνο ξοδεύονται τόσα χρήματα για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εντάξει, καλή και η ενίσχυση της πολιτισμικής και πολυ-πολιτισμικής κουλτούρας μας, αλλά μου φαντάζει όλο αυτό σαν ένα σπίτι που χρήζει άμεσης παρέμβασης προκειμένου να μην πέσει το ταβάνι και σκοτωθούν οι ένοικοί του, αλλά αντί αυτής της επισκευής, βάζουν NOVA για να βλέπουν πιο πολλά ντοκυμανταίρ για τους ΖΟΥΛΟΥ της Νέας Γουινέα ή για τα Ήθη και Έθιμα στους Λαούς της Άπω Ανατολής!
Φροντίστε για την ασφάλειά μας, κύριοι, και τη ζωή μας, και μετά για την κουλτούρα μας.

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΟΣΟ ΝΥΧΤΩΝΕΙ...


Η "ΜΑΓΚΙΑ ΜΑΣ" ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ...
Γιατί μαγκιά με μαγκιά έχει διαφορά.
Τις ώρες λοιπόν που η τροχαία, δημοτική αστυνομία κλπ είναι απούσες, είναι γνωστό πως η πλατεία Δημοκρατίας, η πεζοδρομημένη Παπαστράτου και άλλοι πεζόδρομοι, γίνονται κανονικοί δρόμοι, κυρίως για μηχανάκια αλλά και πάσης φύσεως οχήματα συμπολιτών μας που έτσι φαίνεται αντιλαμβάνονται πως γίνονται αντιδραστικοί, απέναντι στην εξουσία (;)
Ειδικά στην κεντρική πλατεία μεσημέρι και βράδυ, γίνεται το σώσε, δεν προλαβαίνεις να μετράς παραβάσεις. Οι αρμόδιοι πρέπει να βρούν τρόπους ελέγχου, για να παταχθεί το φαινόμενο, μιας πόλης δηλαδή όπου ο καθένας νομίζει οτι μπορεί να κάνει οτι γουστάρει..
Στην φωτογραφία, που απλά αποτυπώνει μια μόνιμη κατάσταση, το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο πάνω στην Παπαστράτου, ενώ το λευκό ΙΧ από πίσω έχει παρκάρει... πάνω στην πλατεία!

Πολύ σκληρός για να "πεθάνει" ο Αναγνωστόπουλος


Τοπικά μπλογκς αλλά και εφημερίδες σήμερα, δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με την πολυδιαφημισμένη δημοσκόπηση στο Μεσολόγγι, για την οποία γράφτηκαν αλλά και προβλέφθηκαν πολλά. Όσοι πανηγύριζαν προεξοφλώντας πάντως το δημοσκοπικό "στραπάτσο" του δημάρχου στο Μεσολόγγι, μάλλον τώρα θα πρέπει να το ξανασκέφτονται, αφού εάν ισχύουν τα όσα διαρρέουν, ο Αναγνωστόπουλος αντέχει, έχει πολύ μεγάλη διαφορά από τους υπολοίπους διεκδικητές του χρίσματος, και μάλλον ο πόλεμος που του γίνεται συσπειρώνει κόσμο κοντά του. Ο δήμαρχος εκτός των τειχών της Ιεράς πόλης είναι ισχυρός δεν παύει όμως να αμφισβητείται έντονα, ειδικά μέσα στο Μεσολόγγι. Γενικά η εικόνα είναι μπερδεμένη και η υπόθεση χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ είναι κανονική σπαζοκεφαλιά, τη στιγμή που ο Αναγνωστόπουλος λέει πως θα κατέβει έτσι κι αλλιώς. Πάντως, όσοι τον είχαν τελειωμένο, καλά θα κάνουν να προβληματιστούν..

Θανάσιμη παγίδα...


Επειδή διαφωνούμε κάθετα με την φίμωση των ελευθερων φωνών και απόψεων στο διαδίκτυο, χωρίς υποχρεωτικά να συμφωνούμε με τις απόψεις αυτές, συνεχίζουμε να αναρτούμε άρθρα του Παπα Ηλία Υφαντή, που τις τελευταίες εβδομάδες έχουν μπλοκαριστεί τα ιστολόγια και οι ηλεκτρονικές του διευθύνσεις, από "αόρατα χέρια"...

"Δεν είμαι προφήτης.

Αλλά διαπιστώνω ότι πολλά από αυτά, για τα οποία είχα γράψει πριν από καιρό, επαληθεύτηκαν, στη συνέχεια, σχεδόν μέχρι κεραίας.
Για παράδειγμα:
Το Δεκέμβρη (23) του 2008, σχετικά με τα γεγονότα (καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, κλπ), που είχαν διαδραματισθεί με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είχα γράψει, μεταξύ άλλων:
«Τι λέει, έγραφα τότε, η πραγματικότητα των τελευταίων ημερών;
Λέγεται ότι τάχα ο αδικοχαμένος Αλέξης Γρηγορόπουλος, σκοτώθηκε, γιατί βρέθηκε σε λάθος τόπο και σε λάθος χρόνο. Όμως.
Το περιστατικό αυτό καθαυτό δεν φαίνεται να έγινε σε λάθος ούτε τόπο και ούτε χρόνο. Κι ούτε τυχαία φαίνεται να είχαμε τη «συμπαράσταση» κάποιων αλλοδαπών κουκουλοφόρων και τη μεγάλη προβολή των επεισοδίων από κάποια ξένα Μ. Μ. Ε. Ή την όποια-όπως ειπώθηκε- «αλληλεγγύη» μεταξύ κάποιων αστυνομικών και
«κουκουλοφόρων».
Αντίθετα, όλα αυτά και άλλα πολλά φαίνονται να είναι μια «ματ» κίνηση στη σκακιέρα του κατεστημένου.
Που έγινε στον κατάλληλο, για να εξυπηρετήσει τα σχέδιά τους, και τόπο και χρόνο. Προκειμένου:
1ον. Να συκοφαντήσουν τον οποιοδήποτε αγώνα της νέας γενιάς. Έτσι ώστε
να μη μπορέσει να δραπετεύσει απ' το γκέτο της ανίας και της αγωνίας,
μέσα στο οποίο την έχουν φυλακίσει. Ιδιαίτερα μάλιστα, επειδή
διαισθάνονται ότι ο αγώνας των νέων γίνεται, όχι μόνο για σωστή
παιδεία, αλλά και για έναν καλύτερο κόσμο. Που οι νέοι ονειρεύονται,
αλλά το κατεστημένο, σε καμιά περίπτωση, δεν θέλει.
2ο. Να ενισχύσουν το παιχνίδι της Σκύλλας και της Χάρυβδης του
δικομματισμού. Που στραγγαλίζει τα δίκαια και συρρικνώνει τα
δικαιώματα του λαού. Ενώ διαιωνίζει τα προνόμια και προωθεί τα
συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κατεστημένου.
3ο. Να πλήξουν τον πολιτικό φορέα, που φαινόταν ικανός να διεμβολίσει
την παντοδυναμία του δικομματισμού, φορτώνοντάς του υποκριτικότατα την
ηθική ευθύνη των επεισοδίων.
4ο. Να «βαλτώσουν» το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Γεγονός, που
αποδεικνύουν και τα.άπορα πορίσματά τους. Με τα οποία έρχονται να
προσθέσουν στο οικονομικό το ηθικό σκάνδαλο, του
απροσχημάτιστου κουκουλώματος. Και..
5ον. Να βλάψουν σε κάθε περίπτωση την ελληνική οικονομία και να
γονατίσουν το λαό. Όπως συνέβη και πέρυσι με τις πυρκαγιές. Γεγονός,
που πολλαπλά συμφέρει το ξένο κατεστημένο, ενώ φαίνεται να αφήνει
αδιάφορους τους ντόπιους τοποτηρητές τους..».


Κι απ' όσο μπορώ να ξέρω, όλα τα παραπάνω επαληθεύτηκαν. Με πρώτη την ελληνική οικονομία, που δολοφονήθηκε. Για να θαφτούν μαζί της και τα όνειρα και οι ελπίδες της νέας γενιάς. Και μάλιστα για γενεές γενεών..
Ο πολιτικός φορέας, που φαινόταν ικανός να διεμβολίσει τον δικομματισμό κατακερματίστηκε. Και βέβαια ο δικομματισμός νικητής και τροπαιούχος πατεί επί πτωμάτων και προχωρεί ακάθεκτος. Πάντα με το ίδιο ντεκόρ και την ίδια τακτική:
Με τα διάφορα «έκτακτα» περιστατικά. Που, όπως φαίνεται κάποιοι σκηνοθετούν για χάρη του. Έτσι ώστε να αποπροσανατολίζουν το λαό, για να μην καταλαβαίνει τις υποχθόνιες μεθοδεύσεις τους.
Μεθοδεύσεις, που μεταβάλλουν σε θανάσιμες παγίδες ακόμη και τα πιο ιερά του δικαιώματα. Όπως είναι η δημοκρατική εκλογή των εκπροσώπων του. Πράγμα που φαίνεται να ισχύει και τώρα με τις δημοτικές εκλογές. Για τις οποίες ο δικομματισμός προετοιμάζεται σάμπως για φιλικό ντέρμπυ.
Οπότε, φαινομενικά ο λαός θα κληθεί να εκλέξει τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αλλά, στην πραγματικότητα, για να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα μέχρι τώρα άθλια πεπραγμένα του δικομματισμού. Όπως:
Την καταλήστευση των μισθών και των συντάξεων. Το άδειασμα των εργαζομένων-και ιδιαίτερα των νέων- στον Καιάδα της ανεργίας. Την άνευ όρων υποταγή της χώρας και του λαού της στο διεθνές τοκογλυφικό κατεστημένο. Κλπ, κλπ, κλπ.
Θα καταμετρήσουν, λοιπόν, τα ένθεν και ένθεν ποσοστά τους. Τα οποία εναλλάσσονται, αναλόγως των περιστάσεων. Θα πανηγυρίσουν ο καθένας με τον τρόπο του. Αλλά, πάντα «μονά ζυγά» θα είναι δικά τους. Και πάντα ο λαός θα είναι «και μασκαράς και ζημιωμένος».
Και τι θα συμβεί, αφού θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης για τις μέχρι τώρα αθλιότητές τους;
Ασφαλώς και θα προχωρήσουν σε νέα προκρούστεια μέτρα για τον περαιτέρω ακρωτηριασμό ή την εξάρθρωση της οικονομικής, ηθικής και πνευματικής μας υπόστασης..
Γεγονός, που σημαίνει ότι, όπως έγραφα και στην «έσχατη πλάνη», οι επόμενες εκλογές δεν είναι καθόλου τυπικό θέμα. Αλλά ζήτημα «ζωής ή θανάτου». Για το μέλλον το δικό μας και της πατρίδας μας.
Ειπώθηκε υποκριτικότατα, από κάποιους παμπόνηρους μακελάρηδες του λαού, ότι πόνεσαν πολύ, για τα σκληρά και άδικα μέτρα που πήραν σε βάρος του..
Το ίδιο -με άκρα ειλικρίνεια-πρέπει να κάμει και ο λαός. Να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Να τους στείλει συλλήβδην στον Καιάδα. Όπως τους αξίζει. Με μέτρο όχι τον απάνθρωπο και άπονο πόνο των παμπόνηρων μακελάρηδων.
Αλλά το δικό του ιερό και αβάσταχτο πόνο. Για την άκρως παμπόνηρη και κατά συρροή, εξαπάτηση και την άδικη και άγρια καταλήστευση σε βάρος του..


Παπα-Ηλίας


Υ. Γ. Εκτός από τα δύο μπλοκ (ΥΠΕΡΒΑΣΗ και τα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ) , που μου κατάργησαν, έχουν φιμώσει και τα δύο ιμέηλ, με τα οποία επικοινωνούσα με τους συναδέλφους και αναγνώστες.
Και, όπως φαίνεται, είναι αποφασισμένοι να μου κλείσουν με κάθε τρόπο το στόμα.
Γι' αυτό παρακαλώ όσους συμμερίζονται το πνεύμα των γραφομένων μου να γνωστοποιήσουν, όσο μπορούν, την κλιμάκωση του διωγμού.
Για να γνωρίζουν και οι άλλοι φίλοι μας ότι η μη επικοινωνία μαζί τους οφείλεται όχι σε υπαιτιότητα δική μου, αλλά στην κατάσταση πολιορκίας.


http://papailiasyfantis.wordpress.com

Φωτοβολταϊκά: Ζητά διευκολύνσεις για τους αγροτες ο Μακρυπίδης.


Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τις Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κα. Κατερίνα Μπατζελή και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κα. Τίνα Μπιρμπίλη, ζητά να διευκολυνθούν οι αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, αυξάνοντας κατά 3 μήνες το χρονικό περιθώριο για την κατάθεση των κατά προτεραιότητα αιτήσεων των αγροτών, αφού το συγκεκριμένο πλεονέκτημα κινδυνεύει να ακυρωθεί στην πράξη λόγω καθυστερήσεων και επιπλέον αποσαφηνίζοντας το πλαίσιο και τους όρους για περιπτώσεις συνιδιοκτησίας όπως είναι τα εξ αδιαιρέτου αγροτεμάχια ώστε να μην υπάρξουν άδικοι αποκλεισμοί.

Συγκεκριμένα με την ερώτηση του ο Βουλευτής αναφέρει τα εξής: «Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων από κατ’ επάγγελμα αγρότες αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των αγροτών που έγινε πράξη με τον πρόσφατο νόμο 3851/2010.Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι σε σωστή κατεύθυνση, αφού ενισχύει το εισόδημα των αγροτών, αυξάνει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και προωθεί την πράσινη ανάπτυξη στις τοπικές οικονομίες.

Συγκεκριμένα, στις διατάξεις του νόμου προβλέπεται η δυνατότητα σε επαγγελματίες αγρότες να υποβάλλουν αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μέχρι 100 Kw, δίνοντας τους το πλεονέκτημα της κατ’ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα κατάθεσης αιτήσεων μέχρι 3 μήνες από την δημοσίευση του νόμου, δηλαδή μέχρι 4 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία όπου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις γενικά για τους ιδιώτες...
Παρόλαυτα έχουν υπάρξει παράγοντες που συμβάλλουν στην καθυστέρηση κατάθεσης των αιτήσεων οδηγώντας πρακτικά στην κατάργηση του πλεονεκτήματος των αγροτών.

Επιπλέον, ασάφειες στην αντιμετώπιση των ιδιοκτησιακών καθεστώτων, όπως είναι οι περιπτώσεις συνιδιοκτησίας των εξ αδιαιρέτου αγροτεμαχίων που είναι συνήθεις στον αγροτικό τομέα λόγω κληρονομιάς, δημιουργούν ερωτηματικά σε πληθώρα αγροτών για τις δυνατότητες συμμετοχής τους.

Επειδή υπήρξε καθυστέρηση της έκδοσης των απαραίτητων εγκυκλίων που προβλέπονται από τον νόμο καθώς και του οδηγού υποβολής αιτήσεων.

Επειδή, στο χρονικό διάστημα μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, οι αγρότες είναι απασχολημένοι με αγροτικές δραστηριότητες και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών βρίσκονται σε καλοκαιρινή άδεια, γεγονός που δυσχεραίνει την απαραίτητη ενημέρωση του αγροτικού κόσμου για τις δυνατότητες των φωτοβολταϊκών επενδύσεων και τις προϋποθέσεις που χρειάζονται.

Επειδή πρέπει να αποσαφηνιστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες και να μην υπάρξουν αδικίες.

Επειδή οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών που δεν πρέπει να χαθεί.

Ερωτούνται οι κ. Υπουργοί:

· Εάν προτίθενται να αυξήσουν κατά ένα εύλογο χρονικό διάστημα (3 μήνες) το περιθώριο για την κατ’εξαίρεση κατάθεση αιτήσεων για φωτοβολταϊκά των κατ’επάγγελμα αγροτών ώστε να δοθεί η δυνατότητα ενημέρωσης και συμμετοχής σε όσους αγρότες επιθυμούν;

· Σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε να αποσαφηνιστούν οι όροι για όλα τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα και να μην υπάρξουν άδικοι αποκλεισμοί;»

Tα εφτά βήματα των αγροτών, μέχρι τα φωτοβολταϊκά


Στo πλαίσιο της επίτευξης του στόχου της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες για την υποβολή νέων αιτήσεων από αγρότες για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, εγκατεστημένης ισχύος έως 100kW. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που στηρίζει τα αγροτικά εισοδήματα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και περιφερειακή ανάπτυξη.
Όπως είναι γνωστό με τον νόμο 3851/2010 προβλέπεται η κατά προτεραιότητα υποβολή αιτημάτων από επαγγελματίες αγρότες, για να μπορούν να εγκαταστήσουν σε εκτάσεις ιδιοκτησίας τους μονάδες ΑΠΕ, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, ανεμογεννήτριες, βιομάζα, κ.ά.
«Με την εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος παρουσιάζονται με σαφήνεια στους αγρότες τα επτά βήματα που θα πρέπει να κάνουν. Καλώ τους αγρότες μας να είναι προσεκτικοί στα βήματα αυτά και να τα ακολουθήσουν κατά γράμμα, ώστε να ενταχθούν στις διατάξεις του μέτρου. Δικό μας πρώτο μέλημα ήταν και είναι να διασφαλίσουμε ένα ικανοποιητικό εισόδημα σε χιλιάδες επαγγελματίες αγρότες, γνωρίζοντας την μεγάλη απώλεια που έχουν υποστεί από τις καταστροφικές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης», τονίζει σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης.

Τα επτά βήματα που απαιτούνται είναι τα εξής:

Βήμα 1ο:
Υποβολή αιτήματος στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) για έκδοση προσωρινής (αφορά αποκλειστικά το έτος 2010) βεβαίωσης ότι ο αιτών είναι επαγγελματίας αγρότης, σύμφωνα με τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην 249448 “Διαδικασίες ορισμού των επαγγελματιών αγροτών για την υποβολή αιτήσεων για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)” (ΦΕΚ Β΄ 1049) απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Βήμα 2ο:
Υποβολή αιτήματος στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.) για τη χορήγηση βεβαίωσης απαλλαγής ή όχι από Ε.Π.Ο. με απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα και του μελετητή, για την απαλλαγή από την υποχρέωση έκδοσης απόφασης Ε.Π.Ο., σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 13 του άρθρου 8 του ν.3468/2006, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 2 του άρθρου 3 του ν.3851/2010.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι, το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης δεν είναι αληθές, πέραν των προβλεπόμενων συνεπειών εκ του λόγου αυτού, επιβάλλονται και οι προβλεπόμενες από το άρθρο 22 του ν.3468/2006 κυρώσεις, καθώς και άλλες τυχόν προβλεπόμενες κυρώσεις στις σχετικές κείμενες διατάξεις.
2. Τεχνική περιγραφή της εγκατάστασης.
3. Απόσπασμα Πινακίδας Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5.000 με προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα, όπου φαίνονται η θέση εγκατάστασης του σχετικού εξοπλισμού με γεωγραφικές συντεταγμένες στο ελληνικό σύστημα αναφοράς ΕΓΣΑ87, στο οποίο θα αποτυπώνονται και οι σταθμοί της ίδιας τεχνολογίας, για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια παραγωγής ή απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.) ή προσφορά σύνδεσης σε ακτίνα 150μ. από τις γωνίες του γηπέδου εγκατάστασης του αιτούμενου σταθμού.

Βήμα 3ο (εξέλιξη παράλληλα με διαδικασία βήματος 2):
Υποβολή φακέλου αιτήματος στον Διαχειριστή Δικτύου (αρμόδια τοπική υπηρεσία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού - Δ.Ε.Η.) για έκδοση Προσφοράς Σύνδεσης, με βάση το σχετικό έντυπο αίτησης της Δ.Ε.Η. και τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτημα για έκδοση Προσφοράς Σύνδεσης.
2. Η ως άνω προσωρινή βεβαίωση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ότι ο αιτών είναι επαγγελματίας αγρότης.
3. Τεχνική περιγραφή της εγκατάστασης (όμοια με βήμα 2).
4. Απόσπασμα Πινακίδας Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5.000 με προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα (όμοια με βήμα 2).
5. Απόδειξη της κυριότητας επί της έκτασης (γίνεται δεκτό και συμβολαιογραφικό προσύμφωνο μεταβίβασης κυριότητας στον αιτούντα) και, σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, συναίνεση των συνιδιοκτητών για τη χρήση του εδάφους προκειμένου για την εγκατάσταση σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε.
6. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα και του μελετητή (όμοια με βήμα 2).
7. Ακριβές αντίγραφο αποδεικτικού υποβολής του αιτήματος προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.) για τη χορήγηση βεβαίωσης απαλλαγής από Ε.Π.Ο..

Διευκρινίζεται ότι, στην περίπτωση μη απαλλαγής από την υποχρέωση έκδοσης απόφασης Ε.Π.Ο., αρκεί στο στάδιο αυτό να υποβληθεί ακριβές αντίγραφο του διαβιβαστικού υποβολής της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων (Μ.Π.Ε.) στην αρμόδια περιβαλλοντική αρχή.

Επίσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 6β του άρθρου 15 του ν.3851/2010, τα νέα αιτήματα που υποβάλλονται από επαγγελματίες αγρότες στην ιδιοκτησία τους, εξετάζονται κατά προτεραιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα νέα αιτήματα, όπως αυτά ορίζονται στην παράγραφο 6 του άρθρου 15 του ν.3851/2010 –δηλαδή αυτά για τα οποία δεν είχε υποβληθεί αίτημα χορήγησης άδειας παραγωγής ή απόφασης εξαίρεσης στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) πριν την ισχύ του ν.3851/2010– μέχρι την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. που προβλέπεται στην περίπτωση β΄ της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 3468/2006 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του ν.3851/2010 και μετά την πάροδο τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση του νόμου 3851/2010 εφόσον δεν έχει εκδοθεί η ανωτέρω απόφαση Υ.Π.Ε.Κ.Α. Μετά την έκδοση της τελευταίας αυτής απόφασης του Υ.Π.Ε.Κ.Α. εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα σε αυτή.

Η προτεραιότητα των κατ’ επάγγελμα αγροτών στην εξέταση των υποβαλλόμενων αιτημάτων κατοχυρώνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου της ΔΕΗ.
Για την έκδοση δεσμευτικής προσφοράς σύνδεσης απαιτείται η προσκόμιση στη ΔΕΗ της βεβαίωσης απαλλαγής από Ε.Π.Ο., ή σε περίπτωση μη έκδοσης της εν λόγω βεβαίωσης, αποδεικτικό έλευσης εικοσαημέρου από την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος για την έκδοση της βεβαίωσης (βλ. δικαιολογητικό νο 7) και σε περίπτωση μη απαλλαγής από Ε.Π.Ο. προσκόμιση της απόφασης Ε.Π.Ο. του σταθμού.

Βήμα 4ο:
Υποβολή στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και σε εφαρμογή του ν.3852/2010 “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης” (ΦΕΚ Α΄ 87) (ισχύς από 1.1.2011) σε αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των Περιφερειακών του Υπηρεσιών, όπως αυτές θα οριστούν σχετικά:

(α) αιτήματος για τον χαρακτηρισμό του γηπέδου στο οποίο θα εγκατασταθεί ο σταθμός και, εφόσον χαρακτηρισθεί ως γη υψηλής παραγωγικότητας (Γ.Υ.Π.),
(β) αιτήματος για τη χορήγηση άδειας για το επιτρεπτό της εγκατάστασης σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε. σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, με δικαιολογητικά:
1. Αίτηση προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τον χαρακτηρισμό της έκτασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση της παρ. 1 του άρθρου 56 του ν.2637/1998 (ΦΕΚ Α’ 200), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 37 του άρθρου 24 του ν.2945/2001 (ΦΕΚ Α΄ 223) των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Π.Α.Τ.) και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) και στην περίπτωση χαρακτηρισμού της έκτασης ως Γ.Υ.Π., αίτηση για τη χορήγηση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της άδειας για το επιτρεπτό επέμβασης σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας για την εγκατάσταση σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε., σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 56 του ν.2637/1998 (ΦΕΚ Α’ 200), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 37 του άρθρου 24 του ν.2945/2001 (ΦΕΚ Α΄ 223) και την παρ. 7 του άρθρου 9 του ν.3851/2010 (ΦΕΚ Α΄ 85).
Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση κτήσης της βεβαίωσης χαρακτηρισμού της γης από τον ενδιαφερόμενο, αρκεί η υποβολή της στην αρμόδια Υπηρεσία.
2. Απόσπασμα Πινακίδας Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5.000 με προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα (ίδιο με βήμα 2).
3. Εφόσον το ακίνητο στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί ο φωτοβολταϊκός σταθμός έχει χαρακτηριστεί ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα και του μελετητή, στην οποία θα δηλώνεται ότι, η έκταση:
α. δεν βρίσκεται στα διοικητικά όρια του νομού Αττικής,
β. δεν έχει χαρακτηριστεί ως αγροτική Γ.Υ.Π. μέσω εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) ή Σχεδίου Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) του ν.2508/1997 (ΦΕΚ Α΄ 124), ή Σχεδίου Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) του άρθρου 29 του ν.1337/1983 (ΦΕΚ Α΄ 33) ή εφόσον αυτό συμβαίνει, ότι τα ανωτέρω σχέδια επιτρέπουν την εγκατάσταση.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι, το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης δεν είναι αληθές, πέραν των προβλεπόμενων συνεπειών εκ του λόγου αυτού, επιβάλλονται και τυχόν άλλες προβλεπόμενες κυρώσεις σε σχετικές κείμενες διατάξεις.

Βήμα 5ο:
Αίτημα στην αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία για Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας με απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1. Αίτημα για έκδοση Έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής Κλίμακας.
2. Τεχνική περιγραφή της εγκατάστασης (ίδια με βήμα 2).
3. Απόσπασμα Πινακίδας Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5.000 με προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα (ίδιο με βήμα 2).
4. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα και του μελετητή, στην οποία θα δηλώνεται ότι, ο αιτούμενος σταθμός δεν χωροθετείται σε δάσος ή σε δασική έκταση, σε ρέμα, στον αιγιαλό ή την παραλία, σε καθορισμένο αρχαιολογικό χώρο ή σε περιοχή απολύτου προστασίας της φύσης.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι, το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης δεν είναι αληθές, πέραν των προβλεπόμενων συνεπειών εκ του λόγου αυτού, επιβάλλονται και τυχόν άλλες προβλεπόμενες κυρώσεις σε σχετικές κείμενες διατάξεις.
5. Αποδεικτικό κατάθεσης της ως άνω υπεύθυνης δήλωσης καθώς και του ως άνω αποσπάσματος πινακίδας ΓΥΣ κλίμακας 1:5.000 με το προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα, στο οικείο δασαρχείο ή σε κατά περίπτωση άλλη αρμόδια υπηρεσία, καθώς και στην αυτοτελή υπηρεσία Υ.Π.Ε.Κ.Α.
6. Έγκριση της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠ.Α.Ε.), στην περίπτωση που ζητηθεί από την Πολεοδομική Υπηρεσία, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
7. Βεβαίωση χαρακτηρισμού της έκτασης ή μη ως Γ.Υ.Π. (από βήμα 4).
8. Άδεια για το επιτρεπτό της εγκατάστασης σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας από την οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης (από βήμα 4).

Βήμα 6ο:
Αίτημα για Σύμβαση Σύνδεσης στον Διαχειριστή του Δικτύου (Δ.Ε.Η.), η οποία απαιτεί την καταβολή εγγυητικής επιστολής, όπως θα οριστεί με απόφαση Υ.Π.Ε.Κ.Α., με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ορίζονται από τη Δ.Ε.Η.

Βήμα 7ο:
Αίτημα για Σύμβαση Αγοραπωλησίας στον Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ή τον Διαχειριστή μη Διασυνδεδεμένων Νήσων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ορίζονται από τον Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ή τον Διαχειριστή μη Διασυνδεδεμένων Νήσων.

"Iππείς": και τώρα στο Κηποθέατρο...


Μετά την θριαμβευτική παρουσίαση των Ιππέων στην Επίδαυρο, που άνοιξε το μεγαλύτερο Φεστιβάλ της χώρας και μετά το «ταξίδι» σε διάφορες μεγάλες πόλεις της χώρας, οι Ιππείς παίχτηκαν στις 24 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών, όπου προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό θεατών. Πάνω από χίλια άτομα απόλαυσαν την δριμύτατη πολιτική σάτιρα των Ιππέων και πολύ συχνά η παράσταση διακόπτονταν από γέλια και χειροκροτήματα.
Στους Θεατές κατά γενική ομολογία άρεσε γενικά η παράσταση και ιδιαίτερη μνεία έγινε για την εξαιρετική παρουσία του χορού και την υπέροχη ερμηνεία του Παύλου Χαϊκάλη.
Ο δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.κ. Παύλος Μοσχολιός που παραβρέθηκε στην παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο, με τη λήξη της ,δήλωσε τα εξής:
«Σε μια δύσκολη περίοδο για τον πολιτισμό λόγω της οικονομικής κρίσης το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, συνεργάστηκε με τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, προκειμένου να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, μ΄ αυτή τη μεγάλη παραγωγή τους Ιππείς στην οποία πρωταγωνιστούν κορυφαίοι ηθοποιοί, όπως ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Γιώργος Αρμένης, ενώ αναγνωρισμένοι και άξιοι καλλιτέχνες ανέλαβαν την υλοποίηση της, όπως τη σκηνοθεσία ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου μας κ. Βασίλης Νικολαΐδης και τα σκηνικά και κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ.
Πιστεύω ότι σήμερα ο κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος γέμισε το Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών, απόλαυσε μια εξαιρετική παράσταση, που σατιρίζει με τον πιο καυστικό τρόπο τη λειτουργία των Θεσμών της εποχής εκείνης, και τυγχάνει να είναι και σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ.
Νομίζω λοιπόν ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου που είναι από τα πιο ιστορικά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας, συμμετέχοντας σ΄ αυτή την παράσταση, συνεχίζει δυναμικά την παρουσία του στα θεατρικά δρώμενα»
Ας σημειωθεί πως η παράσταση θα παιχτεί στο Κηποθέατρο του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου, στις 28 και 29 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ.
Προπώληση εισιτηρίων:Ώρες ταμείου 11.00 -13.00 & 19.00 – 21.00, τηλ. ταμείου 26410-56135
Τις ημέρες των παραστάσεων στο Αγρίνιο(28 & 29/7) το απόγευμα, η προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του Κηποθέατρου.

Χορηγός: Ίδρυμα Παπαστράτου

Kατεδαφίστε το...


Ο Δήμος Αγρινίου συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για τη διάνοιξη δρόμων – κοινοχρήστων χώρων – πεζοδρόμων και την αντιμετώπιση αντικειμενικών προβλημάτων εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης προχώρησε σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου 2010 στην κατεδάφιση ρυμοτομούμενου κτηρίου μεταξύ των ΟΤ 572Α -573Α που βρίσκεται πλησίον της οδού Δροσίνη και είναι κάθετο της Ε.Ο. Αγρινίου – Ιωαννίνων.
Η κατεδάφιση του κτηρίου θα συμβάλλει ουσιαστικά στη λειτουργική αλλά και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής όπου αναπτύσσεται μεγάλος αριθμός επιχειρηματικών και εμπορικών δραστηριοτήτων.
Να σημειωθεί ότι η διάνοιξη του δρόμου έγινε μετά από απαλλοτρίωση του ακινήτου από το Δήμο Αγρινίου που συντελέστηκε με πράξη αναλογισμού για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης.

Aρχισε η υλοποίηση του προγράμματος για τον Αμβρακικό


Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ξεκινά η υλοποίηση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος «Αειφορική Ανάπτυξη στον Αμβρακικό. Πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» για την περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου, η οποία περιλαμβάνεται στα διοικητικά όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας και Πρέβεζας.
Στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος ορίσθηκε να συμμετέχει και ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.

Lagοon party στην Τουρλίδα


Lagoon party στην παραλία της Τουρλίδας του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, την Κυριακή 1 Αυγούστου 2010, από τις 4μμ και μετά, το οποίο θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, μουσική συναυλία τοπικών συγκροτημάτων και dj.set
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Εμποροβιομηχανικός σύλλογος Μεσολογγίου, ο σύλλογος Νεολαίας Μεσολογγίου, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μεσολογγίου, ο σύλλογος εθελοντών ΠΡΟΤΕΚΤΑ και ο Ραδιοφωνικός σταθμός Ι.Π. Μεσολογγίου.


Κλοπή από τσιγγανάκια, 9, 11 και 12 ετών!

Χθες το μεσημέρι, στο Δ.Δ. Δοκιμίου – Δήμου Αγρινίου τρεις ημεδαποί ΄΄ ΡΟΜΑ΄΄ ηλικίας εννέα (9), έντεκα (11) και δώδεκα (12) ετών εισήλθαν στην οικία 58χρονης ημεδαπής και από κοινού ενεργώντας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των εκατό (100.00) ευρώ και ένα (1) μεταλλικό αναπτήρα πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από την παθούσα και τελικά συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου.
Ο τρίτος των δραστών (δωδεκάχρονος) προκειμένου να επιτύχει την διαφυγή του απείλησε την παθούσα με ψεύτικο πιστόλι. Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο ΄΄ όπλο ΄΄ και ο μεταλλικός αναπτήρας. Σε βάρος συλληφθέντων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Oριστικό: Με το 50% +1 οι εκλογές


Οριστικό τέλος στις φήμες περί ενδεχόμενης αλλαγής του εκλογικού νόμου, ξεκαθαρίζοντας πως «οι προσεχείς εκλογές της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιηθούν με το 50 συν 1. Το ζήτημα έχει λυθεί από την ψήφιση του Καλλικράτη. Τότε είχα πει πως θα βλέπαμε αλλαγή αν υπήρχε ομοφωνία όλων των κομμάτων. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εξάλλου το συγκεκριμένο σύστημα που θεσμοθετήθηκε αποτελούσε βασική προεκλογική μας δέσμευση», έβαλε μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου για τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Yποψήφιος Περιφερειάρχης απο το ΔΗΚΚΙ

Την απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση της πλειοψηφίας των στελεχών και μελών των Π.Ο του ΔΗΚΚΙ Αχαΐας-Ηλείας και στελεχών Αιτωλοακαρνανίας να είναι επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης (Αγροτικό-Εργατικό-Μέτωπο) στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας ανακοινώνει με το παρόν δελτίο τύπου το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ΟΕΣ-ΚΟΕΣ του ΔΗΚΚΙ κ. Αντώνης Λεχουρίτης. Στόχος της παράταξης είναι η διαμόρφωση ενός ψηφοδελτίου συνεργασίας πέρα από τα στενά κομματικά όρια του ΔΗ.Κ.ΚΙ, για συμμετοχή και στήριξη όλων των προβληματισμένων και ανήσυχων πολιτών της Δυτ. Περιφέρειας με τα όσα τραγικά γεγονότα συμβαίνουν γύρω μας. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου και εντός του Αυγούστου θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα πρώτα ονόματα. Παράλληλα συντάσσεται και η εκλογική διακήρυξη.

Επιστροφή Κωντσταντάρα στο Θέρμο


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25-7-2010, η προγραμματισμένη συγκέ-ντρωση του Συνδυασμού της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, στην Αίθουσα εκδη-λώσεων του Ξενοδοχείου «Απόλλων», μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής. Την εισήγηση παρουσίασε ο Δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Κώστας Φ. Μαραγιάννης. Η Οργανωτική επιτροπή παρουσίασε τα αποτελέσματα των επαφών και των συναντήσεων που πραγματοποίησε, με πο-λίτες, με φορείς, με εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και με δεκάδες απλούς πολίτες στο Θέρμο και στα Τοπικά Διαμερίσματα.
Το λόγο, πήρε στη συνέχεια, ο κ. Σπύρος Κωνσταντάρας που δήλωσε παρών και έτοιμος να ηγηθεί της νέας προσπάθειας. Τις επόμενες μέρες θα αναλάβει πρωτοβουλίες, μαζί με το Νίκο Παπαδημητρίου, για επαφές με άλλες κινήσεις και υποψήφιους με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές του Νοέμβρη.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο κ. Νίκος Παπαδημητρίου, Υποψήφιος Δήμαρχος το 1994,το 1998 και επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος του σημερινού Δημάρχου και πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής πλειοψηφίας του 2006 με 688 ψήφους. Δήλωσε παρών για τη νέα Δημοτική Συνεργασία και τον κοινό αγώνα.

Tα Γιάννενα αποχαιρέτησαν τον Π. Βρέλλη


Τον άνθρωπο που ίδρυσε το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας στο Μπιζάνι Ιωαννίνων, όπου ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με την ιστορία, μέσα από κέρινα ομοιώματα, ξακουστών, αλλά και αφανών ηρώων, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα, από την προεπαναστατική περίοδο έως και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αποχαιρετησαν το Σάββατο τα Γιάννενα.
Ο διάσημος γλύπτης Παύλος Βρέλλης, «έφυγε» αφήνοντας μας, μια τεράστια κληρονομιά.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Μια δήλωση που θα συζητηθεί.


ΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΤΣΑΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΕΚΙΑ...
"Πριν 30 χρόνια όταν συνειδητά ξεκίνησα να αγωνίζομαι για την ΝΔ δεν είχα σκεφθεί οτι θα ξύπναγε ένα πρωί ένας Καρδινάλιος και θα έστελνε τις αποφάσεις ΤΟΥ για την προσφορά μου και τους αγώνες μου στη ΝΔ.
Ο Καρδινάλιος μου είναι παντελώς άγνωστος κι όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν τον βρήκα ΠΟΥΘΕΝΑ. Προφανώς ξύπνησε πριν 30-40 μέρες από λήθαργο.
ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΞΥΠΝΗΜΑ.
Προσωπικά μου είναι παντελώς ΑΔΙΑΦΟΡΗ η σκηνική του παρουσία.
Προσωπικά όμως καθώς μεγάλωσα με ξεκάθαρες δημοκρατικές αντιλήψεις και ιδέες δεν δέχομαι καμιάς μορφής καθοδήγηση και ελέγχο από Καρδινάλιους αναλόγου μεγέθους. Τη σιχαίνομαι.
Οπότε ας κρατήσει τη βουλιμία του και τις διαθέσεις του για προσωπικά του ζητήματα.
Από πολιτικές ανοησίες και ηλιθιότητες δεν έχω καμιά ανάγκη να τις βλέπω και δημοσιευμένες ειδικά όταν αυτές έχουν αναφορά στο όνομα μου. Σε καμιά περίπτωση δεν θα ανεχθώ οποιαδήποτε αναφορά και έλεγχο και στο εξής γύρω από τ'ονομά μου.
Αν κάποιοι είδαν φως και μπήκαν, αυτό είναι κατάντια.
Αν κάποιοι νομίζουν ότι γίναν τσομπάνηδες, διάλεξαν λάθος καιρό και λάθος χώρο.
Η λογική "εγώ αποφασίζω και διατάσσω" δεν έχει καμιά σχέση με το άτομό μου καθώς θυμίζει ψυχιατρικού ενδιαφέροντος διαταραχές, τις οποίες δεν είναι της αρμοδιότητάς μου να θεραπεύσω.
Για τους ανθρώπους που ήρθαν από το πουθενά και νομίζουν ότι μπορεί να βρίσκονται παντού, το παραμύθι έχει βαλτώσει και δεν υπάρχει καμιά διάθεση για να βολέψουμε την ηλιθιότητα.
"Αϊ σιχτίρ" το μόνο που ταιριάζει.
Σαν σήμερα επανήλθε η το 1974 η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... Οπότε αποτελεί τεράστια ύβρη και πρόκληση τέτοιες συμπεριφορές και ασχήμιες από κορδωμένους Καρδινάλιους.
Ας ξαναγυρίσουν πάλι στα μνήματα τους. Καλύτερα ήταν εκεί και περισσότερο πρόσφεραν στην ηρεμία των νεκρών.
Από θόρυβο και ηχορύπανση δεν έχουμε ανάγκη καλοκαιριάτικα.."