Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Θα κάνει ανακοινώσεις ο Μαγκριώτης


Ερχόμενος από την Λευκάδα, θα επισκεφθεί την Αιτωλοακαρνανία την Παρασκευή ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Το πρόγραμμα του Υφυπουργού οριστικοποιήθηκε πριν λίγη ώρα σε σύσκεψη με την συμμετοχή βουλευτών του νομού. Στην Λευκάδα ο Υφυπουργός αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για την υποθαλάσσια ζεύξη του νησιού με την Αιτωλοακαρνανία. Στις 10 το πρωί της Παρασκευής θα επισκεφθεί την Βόνιτσα (για το έργο Ακτιο - Αμβρακία, όπου η Μηχανική τελικά έφυγε από την τέταρτη εργολαβία και ανέλαβε άλλη εταιρία) και στις 11 τα Αχυρά. Στη συνέχεια ο κ. Μαγκριώτης θα βρεθεί στο Αγρίνιο και στον Αγιο Ηλία και στις 4 το απόγευμα θα επισκεφθεί την Νομαρχία. Θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Μακύνεια, ενώ μεταξύ άλλων πρόκειται να αναφερθεί στο θέμα των απαλλοτριώσεων και τις επιτάξεις στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση για την απεμπλοκή του έργου της Ιόνιας.

I.E.K. ΑΧΕΛΩΟΣ T.V.

Για να μάθει το παιδί σας, σωστά Ελληνικά!
Ελεος, έλεος, έλεος. Επιτέλους οι υπέυθυνοι της τοπικής τηλεόρασης πρέπει να καταλάβουν ότι τα δελτία ειδήσεων δεν τα παρακολουθούν μόνο αλλοδαποί ή απόφοιτοι δημοτικού σχολείου. Πολλές φορές κάθονται και τα παρακολουθούν ή πέφτουν πάνω τους στο ζάπινγκ και άνθρωποι που έχουν πάει κάποιες τάξεις στο γυμνάσιο ή έχουν τελειώσει λύκειο ή ακόμη και κάποιο ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Αυτές λοιπόν οι γλωσσικές ακρότητες που γίνονται συνεχώς απο τους λεγόμενους (ή λεγόμενες) δημοσιογράφους εκφωνητές πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουν. Οι γλωσσικοί βαρβαρισμοί είτε αφορούν το συντακτικό είτε την ετυμολογία είτε την ορθογραφία (στους τίτλους των ειδήσεων) θα πρέπει να τους προβληματίσουν. Δεν σχολιάζουμε την ποιότητα ή το περιεχόμενο των ειδήσεων αλλά μας εξοργίζει η γλωσσική συμπεριφορά απέναντι στους τηλεθεατές των συγκεκριμένων προσώπων. Λιγο σεβασμός είναι απαραίτητος. Έλεος, οι κύριοι οι κυρίες αλλά και τα παιδιά δεν φταίνε αφού αυτές είναι οι δυνατότητες τους, τουλάχιστον προσλάβετε κάποιον που να έχει στοιχειώδη επαφή με την ελληνική γλώσσα. Αμαν με τους εντελώς αστοιχείωτους. Αμαν...

Τώρα αρδευτικά έργα πριν να είναι αργά


Αμεσα καλείται να απαντήσει η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην επιστολή του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου, όπου και παρουσιάζεται το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο απαρχαιωμένο αρδευτικό δίκτυο του νομού. Η μεγάλη ζημιά στην διώρυγα Δ20 που αρδεύει όλο τον κάμπο των Οινιάδων, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και αν δεν εγκριθούν άμεσα πιστώσεις τόσο για την συγκεκριμένη διώρυγα, όσο και για άλλα έργα, τότε σύντομα η αγροτική παραγωγή στον νομό, θα βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Με "μπαλώματα" δεν γίνεται πλέον δουλειά...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ:

«Κυρία Υπουργέ,

Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Υπαίθρου «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» αποτελεί ευκαιρία, ώστε να αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα και να σταματήσει η πλήρης απαξίωση του τεράστιου αρδευτικού δικτύου της πεδιάδας Αχελώου, του οποίου η αξία σε τρέχουσες τιμές είναι συγκρίσιμη με τα μεγάλα εθνικά έργα.
Άμεση προτεραιότητα για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, είναι ο εκσυγχρονισμός και η συντήρηση των υπαρχόντων αρδευτικών δικτύων για την προστασία της αγροτικής παραγωγικής δραστηριότητας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Πιο συγκεκριμένα, τα πρωτεύοντα εγγειοβελτιωτικά έργα είναι πεπαλαιωμένα, ηλικίας άνω των πενήντα (50) ετών, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές με μεγάλη απώλεια και σπατάλη τεραστίων ποσοτήτων νερού. Οι επεμβάσεις που έγιναν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και χρηματοδοτήθηκαν στα πλαίσια του Γ' ΚΠΣ ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος κάλυψαν μόνο τα πολύ επείγοντα προβλήματα των δικτύων. Για την ανανέωση των δικτύων, τα οποία έχουν περάσει στο σύνολό τους το όριο ζωής που προβλέπει το Υπουργείο, πρέπει να διατεθούν πολλαπλάσιες πιστώσεις.
Προς τούτο, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας έχει υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις Πράξεων προς ένταξη στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση των υπαρχόντων αρδευτικών δικτύων στο Νομό:
i) «Αναμόρφωση Αρδευτικών Δικτύων Παραλίμνιων Εκτάσεων Λιμνών Λυσιμαχείας και Τριχωνίδας (Ζώνες 5, 6 και 6α)»
iι) «Αρδευτικό έργο Ζώνης 11Β Κάτω Αχελώου Ν. Αιτωλ/νίας»
iii) «Μελέτη - Κατασκευή Αποκατάστασης Βλαβών διώρυγας ΔΧΧ πεδιάδος Κάτω Αχελώου».
Η πραγματικότητα απέδειξε για ακόμη μια φορά την ανάγκη ταχύτερης κινητοποίησης και βελτιστοποίησης της οπτικής υλοποίησης έργων, ιδιαίτερα για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αρδευτικών δικτύων μιας και:
1. Η μεγάλη καθυστέρηση στην ένταξη και δημοπράτηση της προτεινόμενης πράξης «Μελέτη- Κατασκευή Αποκατάστασης Βλαβών διώρυγας ΔΧΧ πεδιάδος Κάτω Αχελώου» επέτεινε σειρά προβλημάτων με αποκορύφωμα την αποκόλληση σε αρκετά σημεία του πυθμένα της Διώρυγας ΔΧΧ, του Κάτω Αχελώου.
2. Έχει προκληθεί τεράστια διαρροή νερού καθιστώντας αδύνατη την άρδευση 150.000 στρεμμάτων με καλλιέργειες στο Δήμο Οινιαδών (Κατοχή, Νεοχώρι, Λεσίνι κ.λ.π.) και έχει ήδη προξενηθεί σοβαρή οικονομική ζημία, τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στις αρδευτικές υποδομές.
3. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας επενέβη για την επιδιόρθωση των ζημιών, προκειμένου, το συντομότερο δυνατό, να αποκατασταθεί η ροή του νερού προς τις αρδευόμενες εκτάσεις με ίδιες δαπάνες που ανέρχονται στο ποσό των 160.000€.
4. Οι καθυστερήσεις στην ένταξη και δημοπράτηση Πράξεων συντήρησης και εκσυγχρονισμού των λοιπών υπαρχόντων αρδευτικών υποδομών εντείνουν την δυσλειτουργικότητα του αρδευτικού δικτύου στο σύνολό του.

Κυρία Υπουργέ,
Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως:
Α. Λάβατε υπόψη σας τον επείγοντα χαρακτήρα των επεμβάσεων επισκευής στη Διώρυγα ΔΧΧ της πεδιάδος Κάτω Αχελώου, η οποία καθίσταται έτι περαιτέρω επίκαιρη και επιτακτική και να χρηματοδοτηθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αναλόγως.
Β. Εντάξατε στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» τα προτεινόμενα έργα εκσυγχρονισμού και συντήρησης των υπαρχόντων αρδευτικών δικτύων, προκειμένου να δοθεί τεχνικώς άρτια λύση στο χρονίζον και ζημιογόνο θέμα του εν πολλοίς ασυντήρητου αρδευτικού δικτύου της πεδιάδας Αχελώου, αναδιατάσσοντας επί τα βελτίω τα χρονοδιαγράμματα ένταξης και δημοπράτησης του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες προστασίας και ανάπτυξης της γεωργικής οικονομίας.»


Ενεργος ρόλος στους δασικούς συνεταιρισμούς.


Στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνετή κατανομή των περιορισμένων οικονομικών πόρων που υπάρχουν, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προχωρά στην υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού δασών με τη συνεργασία δασικών συνεταιρισμών.
Πέρα από την κατανομή των χρηματοδοτήσεων στα περισσότερα δασαρχεία της χώρας για έργα δασοπροστασίας, ολοκληρώνεται τώρα και η συμπληρωματική ανάθεση σε εγκεκριμένους δασικούς συνεταιρισμούς, σε συνεργασία με τα δασαρχεία.
Σε πρώτη φάση επιλέχθηκαν έξι νομοί της χώρας, με κριτήριο την επικινδυνότητά τους στην εκδήλωση πυρκαγιών. Για το σκοπό αυτό 900.000 ευρώ διανεμήθηκαν ισόποσα στους νομούς Αττικής, Κορινθίας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Χαλκιδικής και Ευβοίας.
Το ΥΠΕΚΑ εξετάζει ακόμη τη δυνατότητα ένταξης και άλλων περιοχών στο μέτρο αυτό.
«Φέτος δίνουμε έμφαση στις προληπτικές δράσεις δασοπροστασίας με παράλληλη ενεργοποίηση θεσμικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου Πολιτείας και φορέων για την μέγιστη δυνατή αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούμε την πρωτοβουλία για την συμμετοχή των δασικών συνεταιρισμών στους καθαρισμούς των δασών», αναφέρει σε δήλωση του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.
Η εφαρμογή του συγκεκριμένου πιλοτικού προγράμματος , έχει ανακοινωθεί από τις αρχές Μάιου και εντάσσεται στο σύνολο των δράσεων του ΥΠΕΚΑ για την δασοπροστασία την φετινή αντιπυρική περίοδο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απο το... 1965 στα αζήτητα αρχαίος τάφος στην Παλαιομάνινα.


Από το 1965 μέχρι σήμερα ένας μυκηναϊκός τάφος παραμένει αναξιοποίητος στην Παλαιομάνινα.
Το πολύ ενδιαφέρον θέμα δημοσιεύει το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Παλαιομάνινα», όπου στο πρωτοσέλιδο (και στη σελίδα 6) δημοσιεύεται ένα «θέμα της ντροπής» όπως γράφεται χαρακτηριστικά για την τύχη που έχουν κάποια σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους θολωτούς μυκηναϊκούς τάφους, που βρίσκεται στην περιοχή της Παλαιομάνινας, είναι από το 1965 κάτω από δέντρα, θάμνους και … αδιαφορία.

Γιατί δεν λέει τους λόγους ο Λουκόπουλος;


Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας υπέβαλλε ο Στάθης Λουκόπουλος, σε μια περίοδο που οι διαδικασίες για τα χρίσματα βρίσκονται στην τελική τους ευθεία. Οπότε εύλογα η παραίτηση Λουκόπουλου προκαλεί πολλά ερωτηματικά, μιας και ο ίδιος δεν θέλει να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της παραίτησης του. Εαν οι λόγοι σχετίζονται όμως με την φημολογούμενη μη στήριξη του Ναυπάκτιου δικηγόρου από τον νομάρχη για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στη Ναύπακτο, πολιτικά είναι μάλλον αστείοι...
Νωρίτερα ο κ. Λουκόπουλος έκανε δήλωση που λέει: "Υπέβαλα με επιστολή απευθυνόμενη προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 28/6/2010 στην γραμματεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Αρ.Πρωτ.536) την γραπτή μου παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου του Σώματος. Ταυτόχρονα επέδωσα στη γραμματέα του κ. Νομάρχη χειρόγραφη προσωπική επιστολή για τον κ. Νομάρχη σε κλειστό φάκελο με τις αιτίες και τις αφορμές που κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας προέκυψαν και που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση.
Επειδή η προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο επιστολή παραίτησής μου δεν γνωστοποιήθηκε στον λαό της Αιτωλοακαρνανίας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα προς τους επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, είμαι υποχρεωμένος να προβώ με την παρούσα στη γνωστοποίηση της παραίτησής μου."

ΨΑΡΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε απο Επιτροπή διαπιστώθηκε ότι από την Ιχθυόσκαλα του Μεσολογγίου διακινούνται καθημερινά εκατοντάδες κιλά αλιευμάτων με είδη που υπάρχουν στις Ελληνικές θάλασσες αλλά που έχουν αλιευθεί στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού ωκεανού.
Τα αλιεύματα αυτά διοχετεύονται τόσο στην αγορά του Μεσολογγίου όσο και σε αυτή του Αγρινίου και κατά κανόνα παρουσιάζονται ως αλιεύματα προερχόμενα από θαλάσσιες περιοχές του νομού μας (ακόμη και από τη λιμνοθάλασσα).
Όπως διαπίστωσε η Επιτροπή όσα αλιεύματα περισσέψουν στην ιχθυόσκαλα του Μεσολογγίου διοχετεύονται στη συνέχεια στην Πρέβεζα και από κει με ένα ακόμη …. «ταξιδάκι» σε ιχθυόσκαλες της Μακεδονίας και κατά προτίμηση αυτή της Καβάλας.
Όπως μας επισημάνθηκε το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά σύνηθες ενω παράλληλα το υπάρχων θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει κρατά δεμένα τα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών στην επιβολή ακόμη και των παραμικρών κυρώσεων!!! Γεγονός απαράδεκτο καθώς οι καταναλωτές παραμένουν εντελώς απροστάτευτοι στις διαθέσεις των κυκλωμάτων εμπορίας ιχθυο-αλιευμάτων.
Οπως μας επισήμαναν συνομιλητές μας που υπηρετούν σε υγειονομικές υπηρεσίες ελέγχου της ποιότητας των τροφίμων τελικά ο μόνος και στοιχειωδέστερος τρόπος προστασίας του καταναλωτή σχετίζεται με την ικανότητα του αφ’ ενός να μπορεί να ξεχωρίσει την φρεσκότητα του προσφερόμενου είδους αλλά και το είδους του ψαριού.

Καλλιεργούσε χασίς σε γλάστρες


25 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης αρκετά εκ των οποίων ξεπερνούσαν σε ύψος το ένα μέτρο καλλιεργούσε σε γλάστρες ένας 40χρονος στο Θέρμο. Οι άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Αγρινίου σε έφοδο που έκαναν χθες, εκτός από τα δενδρύλλια εντόπισαν στην κατοχή του 40χρονου και μικροποσότητα αποξηραμένης ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
Ο 40χρονος αναμένεται να προσαχθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Αγρινίου για τα περαιτέρω.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Αλλαγή στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας


«Με τον σχεδιασμό που παρουσιάζουμε και με την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας και των φορέων στη διαβούλευση, μπορούμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα, για την επίτευξη του στόχου πού έχουμε θέσει για την συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε θέματα ενέργειας. O φιλόδοξος αυτός σχεδιασμός, προβλέπει σημαντικές επενδύσεις που θα φτάσουν τα 22 δισ. ευρώ στον ενεργειακό τομέα ως το 2020 προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι «20 - 20 – 20». Είναι άλλη μια απόδειξη ότι η πράσινη ανάπτυξη, μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας και να δώσει αναπτυξιακό διέξοδο. Η έξοδος από την κρίση, μπορεί να έρθει μέσα από νέες λύσεις και νέα πρότυπα, που θα οδηγήσουν σε νέες θέσεις εργασίας και νέες επενδύσεις» τόνισε σε δήλωση του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την παρουσίαση του σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ για την επίτευξη των στόχων «20-20-20».
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «20 - 20 – 20» προβλέπει συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο κατά 20 %, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά το ίδιο ποσοστό και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου επίσης κατά 20 % ως το 2020.
Για την Ελλάδα οι εθνικοί στόχοι που έχουν τεθεί σε θέματα ενέργειας είναι συμμετοχή των ΑΠΕ κατά 18 % στην τελική κατανάλωση ενέργειας και κατά 40 % στην ηλεκτροπαραγωγή, αύξηση της συμμετοχής των βιοκαυσίμων στο 10 % και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 4 % σε σχέση με το 2005.
Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, περιλαμβάνει δύο κυρίως σενάρια, το σενάριο αναφοράς και το σενάριο επίτευξης των στόχων, τα οποία βασίζονται στις τελευταίες εκτιμήσεις της μεσοπρόθεσμης εξέλιξης των οικονομικών μεγεθών της χώρας, της απόδοσης πολιτικών και μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας και της επιτάχυνσης της διαδικασίας υλοποίησης επενδύσεων για ΑΠΕ. Το σενάριο αναφοράς περιλαμβάνει δράσεις και πολιτικές που έχουν ήδη δρομολογηθεί πριν το 2009, ενώ το σενάριο επίτευξης των στόχων περιλαμβάνει και προσπάθειες που πρόσφατα υιοθετήθηκαν όπως ο νόμος για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ΑΠΕ.
Τα αποτελέσματα του σεναρίου επίτευξης των στόχων, σε αντίθεση με αυτά του σεναρίου αναφοράς, δείχνουν ότι είναι δυνατή η επίτευξη του 20% στην ενέργεια και 40% στον ηλεκτρισμό από ΑΠΕ. Μέχρι το 2020 αναμένεται να πραγματοποιηθούν επενδύσεις ύψους 16 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ που θα καταλήξουν σε περισσότερα από 15.000MW εγκατεστημένης ισχύος, από περίπου 4.500MW το 2010. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να εγκατασταθούν επιπλέον 6.000MW αιολικά, 2.500MW φωτοβολταϊκά και περίπου 250MW μονάδες με χρήση βιομάζας. Το σύνολο των επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 22 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι, μετά το 2012, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/29/ΕΚ η ηλεκτροπαραγωγή από συμβατικά καύσιμα θα επιβαρύνεται με το κόστος αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών που εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στο ύψος των 20 ευρώ/ MWh, για το ελληνικό σύστημα. Η επίτευξη των στόχων μέσω της αυξημένης διείσδυσης των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 1,3 δισ. ευρώ τη δεκαετία 2010- 2020 από τη μείωση των αγορών δικαιωμάτων εκπομπών.
Το Σχέδιο θα βρίσκεται σε διαβούλευση έως τις 28 Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τις πιθανές βελτιώσεις που θα προέλθουν από τη διαβούλευση θα αποτελέσει τη βάση για τη σύνταξη της Υπουργικής Απόφασης, η οποία εξειδικεύει ανά έτος τη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.
Επιπλέον, το Σχέδιο αυτό θα εξετάζεται και θα επικαιροποιείται ανά δύο χρόνια, ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι εξελίξεις της αγοράς και της βελτίωσης των τεχνολογιών, αλλά και η ζήτηση της ενέργειας.


Η αλήθεια για τα Δελφινάρια


Με αφορμή τη λειτουργία του νέου δελφινάριου στο Αττικό Πάρκο στα Σπάτα, φιλοζωικές οργανώσεις έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στους αρμόδιους φορείς, ζητώντας τους να σταματήσουν τη λειτουργία του και να μη δώσουν άδεια για τη διεξαγωγή παραστάσεων. Επίσης ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να αναθεωρήσουν τη θέση τους σχετικά με τις επισκέψεις σχολείων σε ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία.
«Πολλοί λίγοι άνθρωποι βλέπουν την αιχμαλωσία ως πρόβλημα» λέει ο O'Barry εκπαιδευτής του Flipper ο οποίος όταν πέθανε στα χέρια του η Κάθυ, ένα από τα δελφίνια που έπαιζε τον Flipper, κατάλαβε ότι είναι λάθος να κρατάμε αιχμάλωτα τα δελφίνια και αφιέρωσε τη ζωή του στην προστασία τους. «Τα δελφίνια δείχνουν να γελούν, η μουσική παίζει, ο ήλιος λάμπει, όλοι φαίνεται να περνούν καλά. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι».
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο αρχείο "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΑ" το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε απο το παρακάτω link:
http://www.box.net/shared/2xu9z5op4d
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Για χιλιάδες χρόνια, τα δελφίνια έχουν αποτελέσει θέμα ιστορικών αναφορών πολλών λαών ξεκινώντας από τη Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα. Τις τελευταίες δεκαετίες, η αναπτυγμένη νοημοσύνη τους, η κοινωνικότητά τους, η πολύπλοκη μεταξύ τους επικοινωνία, ο αλτρουϊσμός τους, η κοινωνική τους συμπεριφορά έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων μελετών.

Τα δελφίνια είναι θηλαστικά και έχουν αναπτυγμένη νοημοσύνη, έντονη προσωπικότητα, συνείδηση, συναισθήματα, μνήμη, αισθάνονται πόνο, χρησιμοποιούν εργαλεία, έχουν περίπλοκες διανοητικές και συναισθηματικές δυνατότητες, πολυσύνθετο εγκέφαλο, σκέφτονται για το μέλλον, αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη, επιλέγουν τις κινήσεις τους, δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με άλλα άτομα του είδους τους και έχουν κοινωνική συνοχή.

Εδώ και κάποιο διάστημα, το Αττικό Πάρκο φιλοξενεί δελφίνια και θαλάσσια λιοντάρια με σκοπό την έκθεση των ζώων αυτών αλλά και τη διεξαγωγή παραστάσεων για το κοινό. Μάλιστα, έχει ανακοινωθεί ότι οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αιχμαλωσία αυτών των ζώων και οποιαδήποτε χρήση τους σε παραστάσεις. Οι τσιμεντένιες δεξαμενές νερού δεν καλύπτουν με τίποτε τις ανάγκες των ζώων. Είναι άδεια κλουβιά χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα ζώα, γεγονός που τους προκαλεί στρες, επιθετικότητα και ανία. Δημιουργούνται πληγές στο δέρμα των ζώων από τις χημικές ουσίες στο νερό και την έκθεση στον ήλιο. Σε φυσικές συνθήκες, τα δελφίνια περνούν μόνο 10% του χρόνου τους στην επιφάνεια του νερού, ενώ στις τεχνητές δεξαμενές είναι αναγκασμένα να περνούν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου τους στην επιφάνεια του νερού, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στην υγεία τους. Στο φυσικό περιβάλλον τα δελφίνια καλύπτουν μέχρι και 40 μίλια την ημέρα, γεγονός που κάνει οποιαδήποτε κλειστή εγκατάσταση τρομακτικά μικρή. Σε συνθήκες αιχμαλωσίας, τα ζώα είναι επιρρεπή σε ασθένειες και συνεχή ψυχολογική πίεση. Μειώνεται ο μέσος όρος ζωής και η ποιότητα της ζωής τους υποβαθμίζεται σε μεγάλο βαθμό.

Η παρουσία δελφινιών και θαλάσσιων λιονταριών σε ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία διαιωνίζει την ιδέα ότι η αιχμαλωσία των ζώων είναι επιτρεπτή για τη δική μας ψυχαγωγία. Μάλιστα, η παρουσία τους είναι αντίθετη με οποιοδήποτε επικαλούμενο «εκπαιδευτικό» χαρακτήρα, καθώς τα ζώα βρίσκονται σε κατάσταση αιχμαλωσίας.

Ο Rick O’ Barry, ο διάσημος εκπαιδευτής δελφινιών είπε:
“Ο θάνατος του Flipper με έκανε να καταλάβω ότι τα δελφίνια δεν πρέπει να βρίσκονται σε αιχμαλωσία” και αφιέρωσε τη ζωή του στην προστασία τους.

Καλούμε την πολιτεία να σταματήσει τη «φιλοξενία» των δελφινιών και θαλάσσιων λιονταριών στο Αττικό Πάρκο και να υποχρεώσει την επιστροφή τους, να σταματήσει τη χρήση τους για αναπαραγωγή, γεγονός το οποίο θα εδραιώσει την παρουσία τους στο συγκεκριμένο πάρκο, και να μην δώσει οποιαδήποτε άδεια για τη διεξαγωγή παραστάσεων με ζώα.

Επίσης, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους σχετικά με τις επισκέψεις σχολείων σε ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία. Στον 21ο αιώνα με τόσο εξελιγμένη τεχνολογία, υπάρχουν άπειροι τρόποι για να γνωρίσουμε τα ζώα και να μάθουμε για τη ζωή τους. Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την ευημερία των ζώων θα πρέπει να βοηθήσουν για τη διατήρηση του φυσικού τους περιβάλλοντος και να στηρίξουν τις οργανώσεις που αγωνίζονται για τα ζώα και το περιβάλλον.


Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Αρθρο Δημήτρη Σταμάτη.


Να επενδύουμε το χρόνο μας στη ζωή
με ουσιαστικό και παραγωγικό τρόπο

Κατά κοινή ομολογία η πατρίδα μας οικονομικά και πολιτικά βρίσκεται σε κρίση. Μια κρίση που εδώ και τρεις μήνες επιχειρούμε να την αναδιατάξουμε και να την διαχειριστούμε με ένα εργαλείο το οποίο διακρίνεται από μία καθαρά τεχνοκρατική μεθοδολογία, που έρχεται να καταργήσει κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Σήμερα, είτε το θέλουμε να το αποδεχθούμε είτε όχι, κινδυνεύουμε να πολιτικοποιήσουμε την απελπισία. Και η απελπισία αυτή μας οδηγεί σε καταχρηστικές γενικεύσεις, που τις περισσότερες φορές το πολιτικό μας σύστημα τις μεταλλάσει μέσα από ηθικοπλαστικές απλουστεύσεις σε άδικα αυτοενοχοποιητικές διαθέσεις.
Λέμε δηλαδή: «Όλοι φταίμε», «όλοι έχουμε ευθύνη». Θα μου επιτρέψετε όμως να μην συμφωνήσω με αυτές τις διαπιστώσεις. Γιατί αν κάποιος συμφωνήσει με αυτές τις γενικεύσεις και αποδεχθεί ότι έτσι είναι τα πράγματα, τότε πολύ εύκολα μπορούμε να οδηγηθούμε και ως κοινωνία και ως πολιτικός κόσμος στον μη καταλογισμό της ευθύνης. κι αυτό, όσο και να ενοχλεί κάποιους η θέση μου, μας οδηγεί σιωπηρά και σταθερά στο αξίωμα ότι «φταίχτης δεν υπάρχει». Δυστυχώς πολλοί είναι εκείνοι στις μέρες μας, που οικοδομούν τη συνενοχή, για να καταργήσουν την ενοχή.
Ακούγεται ίσως λίγο παράτολμο, σήμερα, ένας βουλευτής ενός κόμματος που κυβέρνησε τη χώρα για πολλά χρόνια, να υποστηρίζει τα παραπάνω. Όμως πιστεύω ότι όλοι αντιλαμβάνεστε, πως στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, ο νομός μας, οι άνθρωποι δίπλα μας, το ζητούμενο πρέπει να είναι όχι ο πολιτικός σκεπτικισμός μιας στείρας πολιτικής υπεράσπισης πολιτικών επιλογών του παρελθόντος. Το ζητούμενο σήμερα πρέπει να είναι η ουσιαστική προσέγγιση της αλήθειας και η εξαγωγή εξ’ αυτής παραγωγικών θεωρήσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στο να δρομολογηθούν, πάνω σε χρήσιμες κατευθύνσεις, αποτελεσματικές λύσεις.
Σήμερα, κάθε άλλο παρά ποτέ, πρέπει να κερδίσουμε το πιο μεγάλο στοίχημα της ιστορίας μας και αυτό δεν είναι άλλο από το να μάθουμε να επενδύουμε το χρόνο μας στη ζωή με ουσιαστικό και παραγωγικό τρόπο. Αυτό είναι η μόνο ρεαλιστική διέξοδος και για την πατρίδα μας, αλλά και για τον νομό μας.
Δημήτρης Σταμάτης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας,ΑΡΘΡΟ /εφημ.ΧΩΡΑ

Οι κινήσεις Αντωνόπουλου και Τραπεζιώτη



Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη το εάν οι κ. Αντωνόπουλος και Τραπεζιώτης θα κάνουν το επόμενο βήμα για την καθοδό τους στις εκλογές του Νοεμβρίου, μιας και προς το παρόν μόνο σε διερευνητικές ενέργειες έχουν προχωρήσει.
Ο Βασίλης Αντωνόπουλος το τελευταίο διάστημα και μετά την οριστικοποίηση του χρίσματος στον Παύλο Μοσχολιό, έχει εισπράξει πολλές αρνήσεις μελών του ΠΑΣΟΚ, που δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε τέτοια κίνηση. Προς το παρόν ο γιατρός Δημήτρης Βλάχος έχει πει το ΟΚ και συζητήσεις υπάρχουν με τον πρόεδρο των διαιτητών κ. Ντάουλα. Πληροφορίες για συμμετοχή γνωστής γιατρού του Αγρινίου και δημοτικό σύμβουλο της Νεάπολης, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ο παιδίατρος και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τις προσπάθειές του και το βέβαιο είναι πως αν δεν δημιουργήσει αξιόπιστο πυρήνα, θα κάνει πίσω, γεγονός πολύ πιθανό.
Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης πήρε το «πράσινο φως» από την δημοτική του ομάδα χθες, όσους του έχουν απομείνει δηλαδή, όταν έθεσε το ερώτημα εάν θα είναι μαζί του, εφόσον κατέβει υποψήφιος. Και αυτός όμως αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες έξω από τα όρια του δήμου του.
Πληροφορίες λένε πως ο δήμαρχος Θεστιέων απέκλεισε σενάρια που μιλάνε για συνεργασία του με τον Βασίλη Αντωνόπουλο.

Απάντηση για την δακοκτονία στον νομό.


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανταποκρινόμενο στο αίτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη, απάντησε αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Το πρόβλημα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, εφαρμόσθηκε σε 36 ελαιοπαραγωγικούς Νομούς, υπό την εποπτεία και τις οδηγίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής).
Η μέθοδος που εφαρμόζεται είναι με δολωματικούς ψεκασμούς από εδάφους, μέθοδος αποτελεσματική και πλέον φιλική στο περιβάλλον και τους χρήστες, με χρήση εντομοκτόνων εγκεκριμένων, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης, διαχείρισης της ανθεκτικότητας και προστασίας της ωφέλιμης πανίδας και του περιβάλλοντος.
Η επιτυχία του προγράμματος προϋποθέτει την καλή συνεργασία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, την προθυμία συμμετοχής των παραγωγών που συμμετέχουν, είτε ως ψεκαστές, είτε ως παγιδοθέτες, είτε ως εργολάβοι ψεκασμού στο πρόγραμμα καθώς και την πιστή εφαρμογή των τεχνικών οδηγιών από τους αρμόδιους γεωπόνους.
Σε ότι αφορά τον νομό Αιτ/νίας για το έτος 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης, το πρόγραμμα εφαρμόσθηκε σε 3.100.245 ελαιόδενδρα, έγιναν 2 ψεκασμοί και το ποσοστό προσβολής ήταν 0%.
Σχετικά με τα ελαιοκτήματα που βρίσκονται στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας, αυτά θα πρέπει να τυχαίνουν της φυτοπροστασίας που ορίζεται από το πρόγραμμα βιολογικής και να ελέγχονται για την συμμόρφωση τους από την αρμόδια υπηρεσία.
Η Γενική Δ/νση Φυτικής Παραγωγής, έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που την αφορούν, για το πρόγραμμα δακοκτονίας 2010, σημειώνεται όμως ότι για την υλοποίηση του προγράμματος υπάρχουν συναρμόδια Υπουργεία ( Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) που θα πρέπει και εκείνα να κάνουν τις απαραίτητες

Στη χώρα των Γεργεσηνών...


Ο ΠΑΠΑ-ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ...
Ο Χριστός, μας λέει το Ευαγγέλιο (Μτθ: η, 28-θ,1) της Κυριακής 27-6-10, επισκέφθηκε τη χώρα των Γεργεσηνών.
Κι εκεί τον υποδέχτηκαν δύο δαιμονισμένοι.
Είναι δε πολύ χαρακτηριστικά τα λόγια με τα οποία τα δαιμόνια «υποδέχτηκαν» το Χριστό:
-Γιατί, του είπαν, ήρθες να μας βασανίσεις!
Οι βασανιστές και οι δήμιοι, που βασάνιζαν τους δυο ανθρώπους, τις οίδε για πόσα χρόνια, κατηγορούν το Χριστό σαν δήμιο και βασανιστή. Επειδή κατάλαβαν ότι θα ελευθέρωνε τα θύματά τους….
Δεν ήταν όμως μόνο τα δαιμόνια, που ενοχλήθηκαν απ’ την παρουσία του Χριστού. Ήταν και η κοινωνία των Γεργεσηνών. Οι οποίοι, ούτε πολύ ούτε λίγο, ζήτησαν απ’ το Χριστό να εγκαταλείψει τη χώρα τους.
Και, βέβαια, η στάση αυτή των δαιμονίων και των Γεργεσηνών δεν αποτελεί κάποιο μεμονωμένο περιστατικό, που συνέβη μόνο… «τω καιρώ εκείνω»!
Είναι πάγια πρακτική των δήμιων και βασανιστών της κάθε εποχής.
Ή μήπως ο κόσμος, μέσα στον οποίο-εδώ και τώρα- ζούμε δεν είναι ακριβές αντίγραφο της χώρας των Γεργεσηνών;
Όπου καταβάλλεται δαιμονιώδης προσπάθεια να ενταφιαστεί το Ευαγγέλιο! Και να παραμερισθεί το οποιοδήποτε σύμβολο, θα μπορούσε να θυμίζει τον καταλυτικό λόγο της αλήθειας και της δικαιοσύνης!
Όπου κάποιοι δαιμονισμένοι σπέρνουν στους λαούς τον όλεθρο και τη φρίκη των πολέμων και της δυστυχίας!…
Όπου οι σύγχρονοι αρχιτρομοκράτες επιδεικνύουν την ίδια με τα δαιμόνια συμπεριφορά!
Όταν κατηγορούν, όσους αγωνίζονται για την τιμή και την αξιοπρέπεια τους, ως τρομοκράτες. Και χρησιμοποιούν το παμπόνηρο αυτό εφεύρημά τους, ως πρόσχημα, για να μπορούν να διαιωνίζουν τα βασανιστήρια και την καταλήστευση σε βάρος χωρών και λαών.
Ή μήπως κάποιες φωνές, που έρχονται να καταγγείλουν τα έργα και τις ημέρες των αρχιδημίων αυτών σε τοπικό ή διεθνές επίπεδο δεν τις φιμώνουν τα διάφορα ΜΜΕ! Εφευρίσκοντας διάφορες αστείες και κουτοπόνηρες προφάσεις.
Μηδέ και του διαδικτύου εξαιρουμένου…
Όπου (στο διαδίκτυο, δηλ.), συνήθως, ακούγονται συχνά φωνές αλήθειας, που δεν ακούγονται από τα άλλα ΜΜΕ. Και διαφωτίζονται έτσι πολλές πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Που διαφορετικά θα έμεναν στο ημίφως της συσκότισης και του αποπροσανατολισμού.
Αλλά, όταν οι Γεργεσηνοί και οι δαιμονισμένοι του κάθε τόπου και του διεθνούς πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, θέλουν να κάμουν κάποια μεγάλη ατιμία σε βάρος του λαού, επιστρατεύουν και χρησιμοποιούν και το διαδίκτυο.
Όπως «κακή ώρα» συμβαίνει και τώρα στην περίπτωση του δικού μας λαού. Που υφίσταται την επιδρομή καταλήστευσης σε βάρος του, απ’ τη ληστοσυμμορία των ντόπιων εφιαλτών και των διεθνών τοκογλύφων…
Οι οποίοι, προκειμένου να παραστήσουν το κακούργημά τους ως περίλαμπρο κατόρθωμα ζητούν, «εδώ και τώρα», την, με κάθε τρόπο, φίμωση των ελαχίστων εκείνων μπλογκερς, που δεν κλείνουν τα μάτια τους και τ’ αυτιά τους και το στόμα τους μπροστά στο όργιο της βαρβαρότητας, που διαδραματίζεται γύρω τους.
Όπως συνέβη τις τελευταίες μέρες, με την, πέρα από κάθε λογική και συνείδηση, αναιτιολόγητη κατάργηση από το Google ορισμένων-μεταξύ των οποίων και του δικό μου (ΥΠΕΡΒΑΣΗ)- μπλογκς.
Γεγονός, για το οποίο διαμαρτυρήθηκα, με ανοιχτή επιστολή μου προς το Google (άρθρο «διάλογος ή βαρβαρότητα»).
Και προσέξτε κάποια σημεία του διαλόγου με κάποιον «Βαλέριο Πάρη», ο οποίος ανέλαβε (ή του ανέθεσαν-δεν γνωρίζω) να παίξει το ρόλο του «πολλά βαρύ» αυτόκλητου συνηγόρου:
Βαλέριος:
Ρε φίλε χαλάρωσε λίγο, δωρεάν υπηρεσία είναι. Σταμάτα να μυξοκλαίγεσαι…
Το Google είναι μια εταιρία και ο σκοπός των εταιριών είναι το κέρδος. Όλες οι λειτουργίες της εταιρίας υπάρχουν μόνο και μόνο για να παράγουν κέρδος και για κανένα άλλο λόγο.
Οι εταιρίες αυτές λειτουργούν συνήθως προληπτικά. Από τη στιγμή που θα γίνει καταγγελία διακόπτουν την πρόσβαση στην υπηρεσία για να μη γίνουν συνένοχες οι ίδιες.
Φανταστείτε λόγου χάρη να καταγγελθεί ένα blog για παιδική πορνογραφία. Αν το Google δεν διακόψει τη λειτουργία του τη στιγμή που γίνεται η καταγγελία γνωστή σε αυτό γίνεται συνένοχος.
Είναι λάθος σας να βλέπετε πίσω από γνωστές, σύννομες και συνήθεις πρακτικές μια επίθεση στο δικό σας blog….
Παπα-Ηλίας: Φίλε Βαλέριε
Λέτε: «Το Google είναι μια εταιρία. Και όλες οι λειτουργίες της εταιρίας υπάρχουν μόνο και μόνο για να παράγουν κέρδος και για κανένα άλλο λόγο»…
Και παράλληλα, φίλε Βαλέριε, μιλάτε για «δωρεάν υπηρεσία»…
Και προκύπτει το εύλογο ερώτημα: Πως είναι δυνατόν μια εταιρία, της οποίας «όλες οι λειτουργίες της υπάρχουν μόνο και μόνο για να παράγουν κέρδος και για κανένα άλλο λόγο», να παρέχει τις υπηρεσίες της δωρεάν!…
Ενώ, εξ αντιθέτου, είναι υπερβέβαιο ότι πάμπολλοι μπλόγκερς, όχι μόνο ως πελάτες, αλλά και ως δημοσιογράφοι προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και προς το Google και προς το κοινωνικό σύνολο…
Ασφαλώς δεν χρειάζεται να σχολιάσω το ότι η κατάργηση κάποιων μπλογκς γίνεται σύμφωνα με τις “γνωστές, σύννομες και συνήθεις πρακτικές”. Γιατί και οι ναζί ξεπάστρεψαν κάπου πενήντα (50) εκατομμύρια ανθρώπους με “σύννομες” ενέργειες…
Υποχρεούμαι όμως να αναφερθώ στο σχετικό με την “παιδική πορνογραφία” ατυχέστατο παράδειγμά σας. Γιατί θυμίζει τα λεγόμενα του Σκωτσέζου δημοσιογράφου σε κάποια πρόποση για τον “ανεξάρτητο τύπο”:
«Η δουλειά του δημοσιογράφου, λέει ο Σκωτσέζος,, είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφωρα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλει, να κολακεύει το θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω και δεν μπορώ να καταλάβω τι ανοησία είναι αυτή η πρόποση στον «ανεξάρτητο Τύπο».
Είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες! Εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων.
Είμαστε διανοούμενες πόρνες”
Τάδε Εφη ο Σκοτσέζος δημοσιογράφος John Swinton…
Η απαίτηση, συνεπώς, να καταργηθούν τα δικά μας τα μπλογκς, φίλε Βαλέριε, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ανήκουμε στις «διανοούμενες πόρνες». Επειδή, ακριβώς, ασκούμε δωρεάν και απαλλαγμένη από εξαρτήσεις δημοσιογραφία. Γιατί πάνω απ’ το μαμωνά και το κέρδος βάζουμε τον άνθωπο και τα δικαιώματά του.
Ο οποίος και τα οποία δολοφονούνται και θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.
Γεγονός, που ενοχλεί τα αμαρτωλά συμφέροντα της ντόπιας και διεθνούς ληστοσυμμορίας.
Αυτή είναι η αλήθεια! Τα υπόλοιπα είναι σανός για το κοπάδι, που βόσκει το χόρτο της-σε μεγάλο βαθμό-εκπορνευμένης, δυστυχώς, δημοσιογραφίας…
Παπα-Ηλίας
http://papailiasyfantis.wordpress.com
e-mail: papailiasyfantis@gmail.com

Επιστολή νομάρχη για καθαρισμό στην εθνική οδό


Την άμεση παρέμβαση της ΔΕΣΕ Πατρών για τον καθαρισμό της εθνικής οδού που σε πολλά σημεία της από τα σκουπίδια και τα ξερά χόρτα, είναι ακρως επικίνδυνη για την πρόκληση πυρκαγιάς με ανυπολόγιστες ίσως συνέπειες, ζητά με σημερινή του επιστολή προς τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Τάσο Αποστολόπουλο, ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
Διαβάστε την επιστολή του νομάρχη:

«Κύριε Γενικέ,
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ιδιαίτερα στο θέμα της καθαριότητας του Εθνικού Οδικού Δικτύου του Νομού μας, μήκους 365 χιλιομέτρων, βρίσκεται σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να συναντάμε εικόνες ντροπής.
Εκτός από αυτήν την απαράδεκτη εικόνα η συσσώρευση σκουπιδιών, πλαστικών αντικειμένων και ξηρών χόρτων δημιουργεί σε πλείστα όσα σημεία επικίνδυνες εστίες πυρκαγιών, εν δυνάμει καταλύτες περιβαλλοντικής και οικιστικής καταστροφής, φαινόμενα που βιώσαμε και πρέπει να εξαλείψουμε.

Κύριε Γενικέ,
Επειδή το ζήτημα αυτό απασχολεί, προβληματίζει και δημιουργεί ευθύνες και υποχρεώσεις σε όλους μας, παρακαλώ να επιμεληθείτε προσωπικά, ώστε να ενεργοποιηθούν οι οικείες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΔΕΣΕ, ΔΕΚΕ) για τον καθαρισμό του Εθνικού οδικού δικτύου, κυρίως δε του Άξονα Αντιρρίου-Άρτας ο οποίος διασχίζει το Νομό σε μήκος 140 χιλιομέτρων, από το οποίο διέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τη βελτίωση και τον καθαρισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου, η κατάσταση του οποίου προσβάλλει την κοινωνία και τον πολιτισμό μας.»

Καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Κύριοι βουλευτές
Όπως γνωρίζετε η οικονομική και κοινωνική κρίση καθώς και ο εργασιακός και ασφαλιστικός μεσαίωνας που επιβάλλεται με τα μέτρα της Τρόικας στην χώρα μας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών σε ανασφάλεια και εξαθλίωση. Οι άμεσα δραματικές συνέπειες στο οικογενειακό εισόδημα, η συρρίκνωση των αντοχών των μικροσυνταξιούχων και η ορατή απουσία αναπτυξιακής προοπτικής για τον τόπο, δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης, απόλυτης φτώχειας και απρόβλεπτων εκρήξεων και ανατροπών. Στο ζοφερό αυτό τοπίο η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου θεωρεί ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν:
· Στην υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου, κοινωνικού, καθολικού, αναδιανεμητικού και αλληλέγγυου χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.
· Στην περιφρούρηση των πόρων της κοινωνικής ασφάλισης με το χτύπημα της ανασφάλιστης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής, της εισφοροαπαλλαγής και των χαριστικών ρυθμίσεων.
· Στην ασφαλή διαχείριση των αποθεματικών και της ακίνητης περιουσίας των ταμείων.
· Στην ενίσχυση των ελεγκτικών οργάνων με απαραίτητο προσωπικό.
· Στην επιστροφή των λεηλατημένων από το κράτος και τις τράπεζες αποθεματικών.
· Στην απόσυρση του νόμου για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
· Στην πλήρη και σταθερή και αξιοπρεπή εργασία με μισθούς που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες για όλους και όλες.
Κύριοι Βουλευτές
Σας καλούμε την ύστατη τούτη ώρα να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να πείτε ένα ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που επαναφέρουν έναν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα στη χώρα μας.
Το Δ.Σ.


"Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι" στο Αγρίνιο


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΄΄ Γιορτές Καλοκαιριού 2010΄΄ παρουσιάζουν
τη θεατρική παράσταση:
Η ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΝΑΚΙ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΘΕΡΙΔΗΣ- ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΡΥΔΗ

την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010 ώρα 9.30 μ.μμ στο Κηποθέατρο του Δημοτικού Πάρκου.
Η «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι», μια από τις πρώτες κωμωδίες του Σαίξπηρ, μια από τις δημοφιλέστερες όλων των εποχών. Έχει ανέβει χιλιάδες φορές στο θέατρο, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, έχει γίνει ταινίες για τον κινηματογράφο. Αυτό το καλοκαίρι θα ζωντανέψει πάλι στη σκηνή σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, με τον ίδιο στο ρόλο του Πετρούκιου και τη Σμαράγδα Καρύδη στο ρόλο της Κατερίνας.
Όσες φορές και αν ανέβει η «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι», αυτό το αριστούργημα με την πολύ ξεχωριστή πλοκή, η ευφυΐα και η ευαισθησία του κειμένου, ο «πόλεμος» δυο αληθινά ερωτευμένων ανθρώπων, κλέβει και τις καρδιές των θεατών.
Με θριαμβευτή τον έρωτα, η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι είναι μια μεγάλη ιστορία ερωτικής εξημέρωσης, αληθινής αγάπης, μια κωμωδία που ο αντικατοπτρισμός της φτάνει στο σήμερα.
Ένα έργο με μεγάλη δημοτικότητα θα ζωντανέψει στη σκηνή από το ζευγάρι των πιο δημοφιλών ηθοποιών, σε μια ξεχωριστή, αστεία, κωμική και συγκινητική παράσταση. Και… λίγα λόγια για το έργο.
Ο Μπατίστα έχει δυο κόρες, τη μεγαλύτερη Κατερίνα και τη μικρότερη Μπιάνκα. Η Κατερίνα είναι μια δύστροπη και στριμμένη κοπέλα, ένα πανέξυπνο θηλυκό που αρνείται να υποταχτεί στους κανόνες της εποχής και να συνεννοηθεί με τους μνηστήρες που της κάνουν προξενιό.
Μέχρι που στην πόλη εμφανίζεται ο Πετρούκιο, ένας άντρας ευγενικής καταγωγής που δέχεται να παντρευτεί αυτή την ενδιαφέρουσα γυναίκα που κανείς άλλος γαμπρός δεν τολμάει να πλησιάσει, βάζοντας παράλληλα ένα στοίχημα με τον εαυτό του να την εξημερώσει. Έτσι αρχίζει ένας πόλεμος αισθημάτων, φύλων, απόψεων που καθρεφτίζουν τις αντιλήψεις τις εποχής, ένας πόλεμος διανθισμένος με κωμικά περιστατικά και συνεχείς ανατροπές που οδηγούν τελικά σε ένα χάπι εντ μιας μεγάλης ιστορίας αγάπης.



Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Νάστια Βραχάτη, Νίκη Γαβριηλίδου, Στέλιος Γούτης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Χρύσανθος Καγιάς, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Πατρίκιος Κωστής, Χρήστος Πλαΐνης, Δημήτρης Τσέλιος, Ηλίας Τσιάρας, Σόλωνας Τσούνης

Μετάφραση: Μαριαλένα Κωτσάκη
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης.
Σκηνικά- Κοστούμια: Μανώλης Παντελιδάκης
Χορογραφίες: Μαρία Μανιώτη
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Ενορχήστρωση - Μουσική Διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης
Στίχοι: Βίκυ Βολιώτη
Βοηθός Σκηνοθέτης: Γιώργος Σκληρός
Βοηθός Ενδυματολόγος: Σεμίραμις Μοσχοβάκη





ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 24€, Φοιτητικό 17€,


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Δημοτικός Κινηματογράφος «Ελληνίς»
Τηλ.: 26410 55655, 26410 44345
Ώρες: 20.00 – 23.00 καθημερινά

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΕΛΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ


Την παραίτησή της από την θέση της προέδρου του συλλόγου γονέων του ΚΔΑΠμεΑ μετά από χρόνια προσφοράς ανακοίνωσε η διευθύντρια της "Τριχωνίδα ΑΕ" Φρόσω Δελή, μετά και την επίθεση που δέχθηκε πριν λίγες μέρες έξω από το δημαρχείο του Αγρινίου, από εργαζομένους και γονείς του προγράμματος του ΚΔΑΠμεΑ.
Στη δήλωσή της παραθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την πορεία του ΚΔΑΠ, την δική της συμμετοχή αλλά και την επίθεση που δέχθηκε
Διαβάστε την δήλωση - παραίτηση της Φρόσως Δελή:
Την Τετάρτη 23-6-2010 και ώρα 10:30 πμ , στην οδό Χαριλάου Τρικούπη , στο Αγρίνιο, δέχτηκα προσωπικά ως Διευθύντρια της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. και ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων Και Φίλων Παιδιών Με Αναπηρίες, Του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (Κ.Δ.Α. Π. Με Α.) , Νομού Αιτωλ/νίας, πρωτοφανή δημόσια σωματική και λεκτική επίθεση από γονείς που ελάχιστα έχουν εμφανιστεί έως σήμερα στο Σύλλογο και στις συγκεντρώσεις, (παρουσία των εργαζομένων στο ΚΔΑΠ με Α, οι οποίοι γνώριζαν τη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος) , κατά εμού και κατά του γιού μου το οποίο είναι άτομο με Αναπηρία, με φράσεις όπως: «εκμεταλλεύεσαι το παιδί σου για να τρως χρήματα», «έφαγες τα λεφτά», «πήρες τα λεφτά και τα κακοδιαχειρίστηκες» κ.α..

Σε σχέση με τα ανωτέρω γεγονότα , αισθάνομαι την ανάγκη , για λόγους ευθιξίας και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, να γνωστοποιήσω τα εξής:

Από το 2003 με δική μου πρωτοβουλία , ως εργαζόμενη στην ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. και με συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης και των συνεργατών της εταιρείας, υπεβλήθη και εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η υλοποίηση του έργου «ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».

Σκοπός υλοποίησης του προγράμματος ήταν και είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών με αναπηρίες, η κοινωνική ένταξη τους, η στήριξη της οικογένειας ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Από το 2005 ασκώ τα καθήκοντα της Προέδρου του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων Και Φίλων Παιδιών Με Αναπηρίες, Του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (Κ.Δ.Α. Π. Με Α.) , Νομού Αιτωλ/Νιας, ως γονέας παιδιού με Αναπηρία και γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες ανατροφής και εκπαίδευσης αυτών των παιδιών και των γονιών τους. Από αυτή τη θέση και αξιοποιώντας και την θέση μου στην Τριχωνίδα Α.Ε. ως Διευθύντρια, στήριζα όλους τους γονείς και υποστήριζα τους εργαζομένους της δομής με υλικά και άϋλα μέσα, όπως επί πλέον εξοπλισμός της δομής , ίδρυση διπλής βάρδιας, ενίσχυση των εργαζομένων με νέες ειδικότητες, προώθηση των παιδιών σα αθλήματα, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, ίδρυση πιλοτικού προγράμματος νυχτερινής φιλοξενίας παιδιών, παραχώρηση του κτιρίου για τις ανάγκες του Συλλόγου, συμμετοχή σε κατασκηνώσεις, κ.α. τα οποία δεν ενθυμούμαι αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι σίγουρη ότι φανερώνουν εκ μέρους μου ένα έργο το οποίο πολλοί προσπάθησαν να υποβαθμίσουν.

Για την ιδιαίτερη ευαισθησία μου και ίσως και μεροληψία απέναντι στο δομή ΚΔΑΠ με Α , έχω δεχτεί παράπονα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε., οι οποίοι μάλιστα έχουν εκπλαγεί με τα συμβάντα όσο και εγώ.


Από το 2003 ως σήμερα, απορροφήθηκε τμηματικά από τις αναθέτουσες αρχές (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ΟΕΕ) , ποσό 1.530.614,37 €, το οποίο εισέπραξαν οι εκπαιδευτές – εργαζόμενοι του προγράμματος , καθώς και οι προμηθευτές της εταιρείας για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου.

Είναι στη διάθεση οποιουδήποτε αμφιβάλλει για τη νόμιμη και αξιοκρατική διαχείριση των κονδυλίων από τα οποία τίποτα δεν μένει στο ταμείο της εταιρείας, όλα τα έγγραφα που αφορούν την υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων τόσο από τις αναθέτουσες αρχές αλλά και από τους υπόλοιπους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς που επιβράβευσαν την εταιρεία για την ορθή υλοποίηση του.

Το πρόγραμμα ΚΔΑΠ με Α , εξακολουθεί να υλοποιείται επιτυχώς με φροντίδα και προσπάθεια πολλών ανθρώπων , τους οποίους ευχαριστώ , και μέλει να διατεθούν ακόμη τα χρήματα από τον ΟΕΕ, για την χρονιά 2009 -2010 , αν όλα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το νόμιμο τρόπο και όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Η καθυστέρηση υπογραφής σύμβασης μεταξύ της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. και του ΟΕΕ που πραγματοποιήθηκε με συνεχείς οχλήσεις εκ μέρους της διοίκησης της εταιρείας δεν οφείλεται ούτε σε παραλείψεις ούτε σε αμέλεια εκ μέρους της εταιρείας, αλλά σε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και σε εσωτερικά προβλήματα της αναθέτουσας αρχής, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το πλήθος των εκκρεμοτήτων που έχουν ακόμη και σήμερα στους φορείς υλοποίησης των έργων από το 2008.

Για τις αήθεις και παράλογες επιθέσεις που δέχτηκα την Τετάρτη 23-6-2010 , στην οδό Χαριλάου Τρικούπη , επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι των αρμόδιων αρχών και δικαστηρίων.
Ελπίζω να μην οφείλονται αυτές οι προσβλητικές συμπεριφορές σε άγνοια και αμάθεια των επιτιθέμενων , γιατί τούτο θα τους εξέθετε διπλά.

Υπογραμμίζω , ότι τα άτομα που μου επιτέθηκαν δεν είχαν σχέση με την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ ωφελήθηκαν από αυτό με προσπάθειες άλλων και κυρίως δικές μου.

Για όλα αυτά , και για λόγους προσωπικής προσβολής , βρίσκομαι στη δύσκολη θέση:

1. να παραιτηθώ από το αξίωμα της Προέδρου του Συλλόγου ενεργοποιώντας με αυτό τον τρόπο την διαδικασία εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου από την Γενική Συνέλευση των μελών
2. να διαγραφώ παντελώς από το Σύλλογο γονέων,
3. να μην ξαναεγγράψω το γιό μου Χρήστο Κακκαβά στο ΚΔΑΠ με Α




ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΔΕΛΗ
25/6/2010

ΣΑΡΩΣΕ Ο ΕΥΘ. ΔΡΟΣΟΣ


Άνετη εκλογή και για Έλενα Μάντζιου - Κοτρολού και Γιάννη Τσιτζέλη
Πρώτος και με διαφορά εξελέγη ο Ευθύμιος Δρόσος, στην νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, μετά την χθεσινή ψηφοφορία με την οποία και ολοκληρώθηκε το 8ο Συνέδριο της ΝΔ. Ο Αιτωλ/νας πολιτευτής και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, παρά την πρόσφατη περιπέτεια που είχε με την υγεία του δηλώνει παρών και μάλιστα με ηχηρό τρόπο, αφού εξελέγη πρώτος και με διαφορά από τα Περιφερειακά στελέχη της ΝΔ που ήταν υποψήφια για την Επιτροπή.
Πολύ καλή παρουσία έκανε και η Έλενα Μάντζιου Κοτρολού που εξελέγη άνετα στην Επιτροπή, όπως επίσης και ο Γιάννης Τσιτζέλης, πρ. πρόεδρος της ΝΟΔΕ και από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά στον νομό. Ακόμη από τον νομό στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ βγήκε και ο κ. Λάμπρος Ζωγράφος από το Μεσολόγγι, ενώ από την ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος συμμετέχει ο Ναυπάκτιος Αγγελος Σταυρόπουλος. Στο ανώτατο όργανο της ΝΔ πιθανώς συμμετέχουν και άλλα άτομα καταγόμενα από την Αιτωλοακαρνανία που όμως δρααστηριοποιούνται στην Αθήνα.

Aντιδράσεις επαγγελματοβιοτεχνών για το ασφαλιστικό.


Συνεδρίασε την Παρασκευή 25 Ιουνίου το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νίας, το οποίο και συζήτησε τις επιπτώσεις που επιφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Στην συνεδρίαση τονίστηκε πως παρά τις παρατηρήσεις που είχε έγκαιρα αποστείλει η ΓΣΕΒΕΕ, ελάχιστες από αυτές ελήφθησαν υπ’όψιν από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Η αναπτυξιακή διάσταση του Ασφαλιστικού δυστυχώς δεν υπολογίζεται από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές και αρνητικές επιπτώσεις και στο οικονομικό αποτέλεσμα που όλοι προσδοκούν για να σταματήσει ο κοινωνικός και οικονομικός κατήφορος.
Η επιχειρηματική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι μια συμμετοχική διαδικασία εργοδοτών και εργαζομένων που δεν πρέπει να ναρκοθετείται με την διαμόρφωση ενός αβέβαιου και ιδιαίτερα επικίνδυνου ανασφαλούς περιβάλλοντος που προδιαγράφεται με το υπό διαμόρφωση Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο για εργοδότες και εργαζομένους.
Μαζικά και δυναμικά πρέπει να περάσουμε στην κοινωνία και στην Κυβέρνηση το μήνυμα ώστε να σταματήσει η κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους Πρόνοιας και του Ασφαλιστικού.
Η Ομοσπονδία των Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού Αιτωλ/νίας, εκφράζει την συμπαράστασή της στην απεργία της 29ης Ιουνίου , ο αγώνας όμως δεν σταματά εκεί. Πρέπει να συνεχισθεί μέχρι την ανατροπή των μέτρων και γι’αυτόν τον λόγο μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση με την συμμετοχή όλων των σωματείων – μελών της Ομοσπονδίας για τον συντονισμό της κοινής δράσης που απαιτείται.


Ομιλία Παπαρήγα στο Αγρίνιο.


Πολιτική εκδήλωση οργανώνει το ΚΚΕ την Πέμπτη 8 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα. Στην ανακοίνωση του κόμματος, αναφέρεται:
• Ποια είναι η πραγματική αιτία για την κρίση;
Το ΚΚΕ προέβλεψε και έγκαιρα προειδοποίησε τον ελληνικό λαό ότι η πολιτική του καπιταλισμού αργά ή γρήγορα θα έφερνε τα χειρότερα για τον εργαζόμενο. Όσο κάνουν κουμάντο τα μονοπώλια, όσο κοινωνικοποιείται η παραγωγή αλλά όχι και τα μέσα παραγωγής, όσο υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε δυσμενή θέση.
• Ποιοι κινδυνολογούν για την οικονομία και επιβάλλουν στο λαό την «εθνική συστράτευση»;
Οι μηχανισμοί του κεφαλαίου που προπαγανδίζουν ότι έτσι είναι η κατάσταση και μπορεί να αντιμετωπιστεί με διαχείριση και θυσίες του λαού αφήνοντας στο απυρόβλητο τα μονοπώλια, τους κεφαλαιοκράτες.
• Υπάρχει διέξοδος;
«Οι αντεπαναστατικές ανατροπές δεν αλλάζουν το χαρακτήρα της εποχής. Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας μιας καινούριας ανόδου του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος και μιας νέας σειράς κοινωνικών επαναστάσεων».
ΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ!

Eνημέρωση για τις αλλαγές στους εκλογικούς καταλόγους


Ο Δήμος Αγρινίου κάνει γνωστό ότι στις 31 Αυγούστου 2010 λήγει η αποκλειστική προθεσμία για τις μεταβολές στους εκλογικούς καταλόγους, σύμφωνα με τους οποίους θα διεξαχθούν οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές Νοεμβρίου 2010.
Όσοι ενδιαφέρονται για μεταδημότευση και να εγγραφούν στον Δήμο μας, εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις, παρακαλούνται να προσέλθουν στον Δήμο μας , Χαριλάου Τρικούπη 10, 1ος όροφος, Γραφείο 9, τηλ. 2641033939 και να υποβάλουν σχετική αίτηση.
Η ίδια προθεσμία ισχύει και για τους Ευρωπαίους πολίτες που προέρχονται από τα 26 λοιπά κράτη –μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατοικούν στην χώρα μας .
Επιπλέον υπενθυμίζουμε ότι για πρώτη φορά οι εκλογές θα διεξαχθούν με την συμμετοχή των ομογενών και των νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ακόμη δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους έχουν και οι κάτοχοι αδειών: αόριστης ή δεκαετούς διάρκειας , ως επί μακρόν διαμένοντες, ως μέλη οικογένειας Ελλήνων ή πολιτών της Ε.Ε. με πενταετή διαμονή, ως γονείς ανηλίκων Ελλήνων πολιτών με πενταετή διαμονή, ως αλλογενείς σύζυγοι ομογενών τέως ΕΣΣΔ και οι λοιποί αναγραφόμενοι στον νόμο. Και για αυτές τις περιπτώσεις η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους λήγει στις 31/08/2010. Οι αιτήσεις υποβάλλονται εκεί όπου οι παραπάνω κατηγορίες υπέβαλλαν αίτηση για χορήγηση του εν ισχύει τίτλου διαμονής τους και εφόσον έχουν συμπληρώσει διετή μόνιμη διαμονή από την υποβολή της αίτησης.
Στη τελευταία περίπτωση θα γίνεται ειδική επεξεργασία των αιτήσεων, καταχώρηση αυτών σε ηλεκτρονικό σύστημα, έτσι ώστε να εφαρμοστούν και οι διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Σερβιρε ποτά σε ανήλικες


Το Σάββατο 26-6-2010 και περί ώρα 22.30΄ στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου στα πλαίσια της αστυνόμευσης της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους, συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος «καφετέρια – σνακ μπαρ», διότι κατελήφθη να έχει επιτρέψει την διάθεση – κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε δύο (2) ανήλικες οι οποίες δεν συνοδεύονταν από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.
Συλληφθείς με την σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αγρινίου.

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Tραγικός θάνατος 58χρονου

Τραγικό θάνατο βρήκε 58χρονος χθες το απόγευμα στα Διαμαντεϊκα του δήμου Αγρινίου, όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε. Ο άτυχος άνδρας είχε πάει με το γεωργικό μηχάνημα για καθαρισμό ενός χωραφιού σε αγροτική περιοχή κοντά στον οικισμό, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το τρακτέρ ανατράπηκε σε ένα μικρό ρέμα και καταπλάκωσε τον 58χρονο που βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

"Καψτε το μαγευτικό Θέρμο"!!!


Μερικοί έχουν ξεφύγει τελείως. Πρόσφατα στο facebook εμφανίστηκε ομάδα με τον παραπάνω τίτλο!
Διαβάζω στο www.thermo-greece. blogspot.com : "Δεν γνωρίζω ποιός δημιούργησε αυτό το group στο faceboook αλλά το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να το κατεβάσει αμέσως.Δεν πρέπει κανείς να ''παίζει'' με τέτοια θέματα.
Ίσως και οι ιδιοκτήτες του facebook πρέπει να σκεφτούν ότι κάποια στιγμή πρέπει να ελέγχονται αυτά που ανεβαίνουν για να μη φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις."

Τώρα προωθούν Σπηλιόπουλο


Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ στην Αχαία έχουν πλέον αντιληφθεί για τα καλά οτι η υποψηφιότητα του νομάρχη Δημήτρη Κατσικόπουλου δεν "τραβάει" με τίποτε κι έτσι τις τελευταίες μέρες επιχειρείται μια συσπείρωση των Πατρινών που θέλουν οπωσδήποτε πατριώτη τους Περιφερειάρχη, στο πρόσωπο του βουλευτή Κώστα Σπηλιόπουλου. Τα σχετικά δημοσιεύματα στον Πατρινό τύπο είναι πλέον καθημερινά και το σενάριο Κατσικόπουλου έχει αποδυναμωθεί πλήρως.
Ο ίδιος ο βουλευτής έχει αυτοπροταθεί για τον δήμο του Αιγίου, ενώ ετεροπρόταση του εχει κατατεθεί για την Περιφέρεια. Είναι δεδομένο πιά ότι στην Αχαία δημιουργούνται πολλά αντίπαλα στρατόπεδα, μιας και ο Θύμιος Σώκος έχει εκεί ισχυρά ερείσματα και μετά και από αυτή την εξέλιξη, επιβεβαιώνεται το σενάριο ότι ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρίσμα.

Διευκρίνιση για την "καμπάνα" στον δήμαρχο Στράτου

Τελικά η πληροφορία που αναδημοσιεύσαμε από το aftodioikisi.gr περί επιβολής αργίας στο Δήμαρχο Στράτου δεν ήταν ακριβής. Συγκεκριμένα, δεν επεβλήθη τελικά όπως έγραψε το http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7226 και αναδημοσιεύσαμε και εμείς δύο μήνες αργία στο δήμαρχο Στράτου Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρη Μουρτζιάπη.Η είδηση δεν ευσταθεί αφού το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν μπορεί να επιβάλλει ποινή…και πόσο μάλιστα όταν η απόφαση δεν έχει εκδοθεί καν. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο όταν εκδώσει …, θα εκδώσει πόρισμα ….αυτό θα σταλεί στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Τ.Αποστολόπουλο και εκείνος θα αποφασίσει….

Σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα το "Παναγία Ελεούσα"


Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες στο νομό Αιτωλ/νίας Μεσολόγγι-Αγρίνιο, στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει για να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο στις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχει, απέκτησε την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση ποιότητας EQUASS Excellence από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για θέματα Αποκατάστασης (EPR). Στη συνέχεια μέσα από την ένταξη του στο δίκτυο των καταξιωμένων οργανισμών που απαρτίζουν την EPR, πέτυχε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα BEST Quality.
To BEST είναι ένα ακρωνύμιο το οποίο σημαίνει: Σύγκριση των Ευρωπαϊκών προτύπων στον τομέα των Κοινωνικών Υπηρεσιών σε Διακρατικό επίπεδο. Το πρόγραμμα αυτό λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει διάρκεια δύο χρόνια.
Ποιο σύστημα ποιοτικής διαχείρισης είναι το κατάλληλο για τους φορείς που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες; Σε τί εξειδικεύονται τα διάφορα συστήματα; Τί θα μπορούσε να καθιερωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη με σκοπό να καλυφθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Αυτά τα ερωτήματα έχουν απασχολήσει το πρόγραμμα BEST Quality. Επτά εταίροι από τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες έχουν συνεργαστεί σε αυτό το πρόγραμμα.
«Αν και η ποιοτική διαχείριση είναι ένα σημαντικό θέμα όσον αφορά τους οργανισμούς που υπάγονται στον κοινωνικό τομέα ωστόσο μια σύγκριση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο των συστημάτων που χρησιμοποιούνται από τους φορείς που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες δεν υπήρχε έως τώρα», εξηγεί ο Martin Künemund, ο υπεύθυνος του προγράμματος στο Josefsheim. «Εμείς έχουμε κάνει αυτή τη σύγκριση.» Τα συστήματα ποιοτικής διαχείρισης EFQM, Equass, E-Qalin, Investors in People και ISO 9001 έχουν εξεταστεί.
Το Josefsheim, ένας γερμανικός οργανισμός, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες κυρίως σε άτομα με σωματικές αναπηρίες, είναι ο ανάδοχος του προγράμματος αυτού.
Το πρόγραμμα BEST Quality απαρτίζεται από κορυφαίους οργανισμούς όπως: Το Cedar Foundation (Βόρεια Ιρλανδία), το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» (Ελλάδα), το Valakupiu Rehabilitation Centre (Λιθουανία), τον όμιλο Norddeutsche Gesellschaft für Diakonie και το Josefsheim Bigge, οι οποίοι είναι όλοι φορείς που παρέχουν υπηρεσίες προς άτομα με αναπηρίες. Το Stiftung Liebenau, το οποίο βρίσκεται κοντά στη λίμνη Constance, εξειδικεύεται περαιτέρω στη φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων. Το τμήμα της Κοινωνιολογίας-Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου του Dortmund έχει διεξάγει την επιστημονική επίβλεψη.
Ως πρώτο βήμα, οι εταίροι έχουν διαμορφώσει ένα πλάνο για να συγκρίνουν τα διάφορα συστήματα ποιοτικής διαχείρισης. Κατά τη διάρκεια του βήματος αυτού, έχουν ληφθεί υπόψη τόσο οι νομικές προϋποθέσεις που ισχύουν για τα συστήματα ποιοτικής διαχείρισης όσο και η πρακτική εμπειρία που έχουν και οι ίδιοι οι εταίροι κατά την εφαρμογή τους.
Το πρόγραμμα BEST Quality θα ολοκληρωθεί σύντομα με ένα διεθνές συμπόσιο στο Πανεπιστήμιο του Dortmund, στη Γερμανία. Την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 τα αποτελέσματα του προγράμματος θα παρουσιαστούν σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Εκτός των άλλων, θα δοθεί στους φορείς κοινωνικών υπηρεσιών ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης, το οποίο θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν ποιο ποιοτικό σύστημα διαχείρισης ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις τους, καθώς επίσης και στις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο Συμπόσιο τα αποτελέσματα του διετούς αυτού προγράμματος δε θα παρουσιαστούν μόνο, αλλά και θα συζητηθούν. Εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για θέματα Αποκατάστασης (EPR), τους χορηγούς και τους παροχείς κοινωνικών υπηρεσιών έχουν συμφωνήσει να συμμετέχουν σε μια δημόσια συζήτηση. Σε μια παράπλευρη έκθεση, οι παροχείς των ποιοτικών συστημάτων διαχείρισης θα παρουσιάσουν διάφορα ποιοτικά μοντέλα που δοκιμάζονται και ελέγχονται στην περίθαλψη των αναπήρων και των ηλικιωμένων.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διεθνές συμπόσιο, το πρόγραμμα και την αίτηση εγγραφής υπάρχουν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του προγράμματος: www.best-quality.eu.
Ως Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εφαρμόζοντας τις αρχές της άριστης πρακτικής του EQUASS Excellence ώστε ο φορέας μας να εξελιχθεί σε ένα από τα Πρότυπα Κέντρα Αποκατάστασης στην Ευρώπη. Σκοπός και όραμα μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των νοητικά υστερούντων ατόμων που υπηρετούμε καθώς και των οικογενειών τους.


Αρεσε πολύ το "Αχ λώων"


Μια ξεχωριστή και πρωτότυπη παιδική θεατρική παράσταση στα πλαίσια του προγράμματος των «ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ», είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, εκατοντάδες γονείς και συμμαθητές των μικρών μαθητών των δημοτικών σχολείων της περιοχής που πρωταγωνίστησαν σε αυτή.
Η παράσταση «Αχ λώων» ήταν αφιερωμένη στο πολύπαθο ποτάμι μας τον Αχελώο.
Με την καθοδήγηση των παιδαγωγών – εμψυχωτών τους Αποστολίας Πάστρα, Θανάση Βλάχου και Νεκταρίας Ζαμπάτη, τη μουσική επένδυση του Γιάννη Χασάπη και υπό τους ήχους της φλογέρας του μαθητικού συνόλου του Ωδείου του Γεράσιμου Κουτσαγγέλη, οι μικροί μαθητές έδωσαν σε όλους μας ένα υπέροχο μάθημα αυτοσεβασμού προς αυτό τον ακρογωνιαίο λίθο της ζωής του νομού μας, τον Αχελώο.
Προλογίζοντας την παράσταση ο Αντινομάρχης Παναγιώτης Κατσούλης, δήλωσε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Σεπτέμβρη όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές δημοτικών σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας να την παρακολουθήσουν.

"ΟΧΙ" της Β' ΕΛΜΕ στην παραχώρηση

Σφοδρά αντιδρά η Β' ΕΛΜΕ της Αιτωλοακαρνανίας στην απόφαση του δήμου Αγρινίου, να παραχωρήσει το κτίριο του Γ' Γυμνασίου στο Πανεπιστήμιο. Μάλιστα ανακοινώνει πως θα προχωρήσει και σε νομικές ενέργειες κατά της απόφασης αυτής.
Η ανακοίνωση της Β' ΕΛΜΕ, μεταξύ άλλων λέει: "Ο Δήμος Αγρινίου αντί να παίρνει πρωτοβουλίες για τα παραπάνω, εντελώς αυθαίρετα και βεβιασμένα και χωρίς έγκυρη ενημέρωσή μας, την Παρασκευή 18/6/2010 μεθόδευσε δια της ΔΕΠ, την παραχώρηση στο Πανεπιστήμιο του διδακτηρίου (στον Αη Γιάννη Ρηγανά) το οποίο ανήκει στο 3ο Γ/σίο Αγρινίου και στο οποίο στεγάζονταν το Μουσικό και φέτος το 1ο Γ/σιο (Παπαστράτειο). Η μετεγκατάσταση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών από την περιοχή της Νεάπολης στο κτίριο του 3ου Γ/σίου, όπου σήμερα το τμήμα αυτό στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο ιδιωτικού σχολείου που είχε ενοικιάσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θεωρήθηκε από το κ. Δήμαρχο πολιτική προτεραιότητα, χωρίς όμως αυτό να προκύπτει από κάπου.
Ξεχνά η Δημοτική αρχή, ότι στο κτίριο αυτό μετά την αποχώρηση του 1ου Γ/σίου Αγρινίου, η εκπαιδευτική κοινότητα περίμενε να μετακινηθεί το 5ο Λύκειο Αγρινίου από το σημερινό κτίριο του Βοηδολίβαδου (διαχρονικό αίτημα). Οι λόγοι είναι γνωστοί, όπως ότι δεν υπάρχουν Γ/σια στην περιοχή αυτή, που να τροφοδοτούν με μαθητικό δυναμικό το 5ο Λύκειο, ενώ αρκετοί γονείς για τους δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν την περιοχή και μετεγγράφουν τα παιδιά τους με διάφορους τρόπους στα άλλα Λύκεια του Αγρινίου, με τα γνωστά προβλήματα (υπεράριθμων τμημάτων), ενώ το συγκεκριμένο Λύκειο με πληρότητα καθηγητών και μέσων να είναι σε φθίνουσα προοπτική."

Κι άλλος πνιγμός...


Δυο μόλις μέρες μετά το τραγικό τέλος της νεαρής αλλοδαπής έρχεται άλλο ένα περιστατικό πνιγμού στην περιοχή της Βόνιτσας. Σήμερα παρασκευή και περίπου στις 8.30 μ.μ. βρέθηκε το πτώμα 40χρονου ημεδαπού στην γέφυρα που ενώνει την Βόνιτσα με το... νησάκι Κουκουμίτσα. Ο άτυχος άντρας δεν είχε δώσει σημεία ζωής από το πρωί που είχε φύγει από το σπίτι του. Ελπίζουμε το γεγονός να είναι το τελευταίο στην περιοχή μας.

bonitsapress.blogspot.com

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Επίσκεψη Μαγκριώτη


Ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης βρέθηκε το μεσημέρι στο Μενίδι και στον δρόμο του για την Ηπειρο επισκέφθηκε το εργοτάξιο της Ιόνιας που βρίσκεται κοντά στο χωριό. Το έργο αντιμετωπίζει και εκεί πολλές δυσκολίες λόγω των καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις
Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε σε μια εβδομάδα να έρθει στην Αιτωλοακαρνανία για να δει από κοντά την εξέλιξη των έργων που γίνονται στον νομό, αλλά και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Απ'ότι μαθαίνουμε ο Θύμιος Σώκος που συναντήθηκε στο Μενίδι με τον Υφυπουργό του έθεσε την αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων για την άρση της επικινδυνότητας του άθλιου οδικού δικτύου στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικά της εθνικής οδού από το Αντίρριο μέχρι το Μενίδι.

attacktv.gr, "μάχιμη" ενημέρωση από την Πάτρα.



Το πόρταλ www.attacktv.gr είναι μια απόπειρα επαγγελματιών δημοσιογράφων της Πάτρας (μέλη της Ένωσης Συντακτών οι περισσότεροι), οι οποίοι, μέσω αυτού, θέλουμε να προβάλλουμε τα ζητήματα της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο, να τα σχολιάσουμε, να τα αναλύσουμε, να προσφέρουμε βήμα διαλόγου σε όλους τους αποκλεισμένους σήμερα από τα παραδοσιακά Μέσα.
Ταυτόχρονα αποτελεί και την αρχή μιας συνολικής προσπάθειας (θα ακολουθήσουν κι άλλες παρεμβάσεις μας) για να επιβιώσουμε σε ένα πολύ αρνητικό τοπίο όπως αυτό διαμορφώνεται και για τους δημοσιογράφους (απολύσεις, μη καταβολές μισθών επί μήνες, κλπ).
Αναμένουμε να παρακολουθείτε το attacktv και να το προωθήσετε στις επαφές των δικών σας emails.

Η δημοσιογραφική ομάδα του attacktv

Και με τη "βούλα", δυο σημαντικά κτήρια στο ΤΕΙ Μεσολογγίου


Σε μια σεμνή τελετή στον αύλειο χώρο της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Μεσολόγγι συνυπογράφτηκε σήμερα (Πέμπτη 24/6) από το δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο και τον πρόεδρο του ΤΕΙ της πόλης, Βαγγέλη Πολίτη – Στεργίου το πρωτόκολλο παραχώρησης στο ΤΕΙ, από το δήμο, του ιστορικού κτηρίου της Βαλβείου και των κτηριακών εγκαταστάσεων των παλαιών καπναποθηκών.
Η παραχώρηση έγινε, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, ώστε να ενισχυθούν οι κτηριακές υποδομές του ΤΕΙ Μεσολογγίου...
Πριν την υπογραφή του πρωτοκόλλου, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος τόνισε την σπουδαιότητα της απόφασης να παραχωρηθούν από το δήμο τα κτήρια στο ΤΕΙ καθώς όπως υποστήριξε: «το ΤΕΙ αποκτά πλέον παρουσία μέσα στην πόλη και ταυτόχρονα ενισχύονται οι υποδομές του». Επίσης ο δήμαρχος Μεσολογγίου υπογράμμισε στη δημιουργική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του δήμου και της διοίκησης του ΤΕΙ, στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ενίσχυσης του ιδρύματος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Βαγγέλης Πολίτης – Στεργίου αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την υιοθέτηση της πρότασής του, για την παραχώρηση των κτηρίων επεσήμανε τις προοπτικές που δημιουργούνται για το ΤΕΙ και τόνισε ότι στόχος της διοίκησης είναι, ειδικά το κτήριο της Βαλβείου να αποτελέσει μια πανελλήνιας εμβέλειας πνευματική δομή.
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΤΕΙ ανακοίνωσε την πρόθεση του ιδρύματος, να προβεί σε ψηφιοποίηση και καταγραφή με τους σύγχρονους κανόνες βιβλιοθηκονομίας των βιβλίων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης σε συνεργασία πάντα με το δήμο.
Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι με την παραχώρηση των κτηρίων - τα οποία και θα αναπαλαιωθούν από το ΤΕΙ Μεσολογγίου - ενισχύεται ουσιαστικά το ΤΕΙ σε μια περίοδο αξιολόγησης των περιφερειακών ΤΕΙ.

Nεωτερες εξελίξεις για το πιστολίδι.


Παλιότερες διαφορές και ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων του κόσμου της νύχτας, οπως όλα δείχνουν, είναι οι λόγοι του παρολίγον μακελειού τα ξημερώματα στο πανηγύρι του Αϊ Γιάννη Ρηγανά,στην πλατεία των Εργατικών κατοικιών.
Οι πρωταγωνιστές του αιματηρού επεισοδίου, είναι παλιοί γνώριμοι της Αστυνομίας και ειδικά ο ένας που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο του Αγρινίου, είναι υπεύθυνος για έξι σοβαρά περιστατικά μέσα σε δυο χρόνια, παρόλα αυτά όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος. Πριν από τρεις μήνες τραυμάτισε με πιστόλι δυο άτομα στα πόδια, και πριν μερικές μέρες, πανικόβαλε το μισό Αγρίνιο με πυροβολισμούς στον αέρα με καλάσνικοφ!
Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το πως ξεκίνησε το επεισόδιο, αλλά όπως προκύπτει η μια παρέα επιτέθηκε στην άλλη και ένας εκ των τραυματιών βλήθηκε απ'ευθείας ενώ οι άλλοι δυο τραυματίστηκαν από εξοστρακισμούς.
Σε κατ οίκον έρευνες έχει βρεθεί ένα πιστόλι και αύριο δύο από τους τραυματίες πρόκειται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα στο Αγρίνιο, με βαριές κατηγορίες, οπότε πιθανό να υπάρξουν και προφυλακίσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αγριο πιστολιδι και τρεις τραυματίες, στις Εργατικές του Αϊ Γιάννη Ρηγανα!


Σκηνες φαρ-ουέστ εκτυλίχθηκαν στις πέντε τα ξημερώματα σήμερα όταν παρέες που προφανώς είχα προηγούμενα, άρχισαν να αλληλοπυροβολούνται, σκορπώντας τον πανικό και τον τρόμο στο πανηγύρι του Αϊ Γιάννη Ρηγανά, στην πλατεία των Εργατικών κατοικιών στο Αγρίνιο.
Αποτελεσμα να τραυματιστούν επι τόπου δυο άτομα στα πόδια και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του Αγρινίου, ενώ ένας τρίτος τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, τραυματισμένος από σφαίρα στο χέρι. Πιθανολογείται ξεκαθάρισμα λογαριασμών, οι τρείς τραυματίες φρουρούνται και σε εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση

ΑΣΧΕΤΟΙ, ΑΡΡΩΣΤΟΙ, ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ..... ΤΥΦΛΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ, ΛΙΓΟΙ


******Διάβασα κάπου (τοπικό έντυπο αλλά και τοπικά μπλογκ) μια κριτική (παρόμοια λες και την έγραψε το ίδιο χέρι!!!) ότι δήμαρχοι δεν κάνουν απολογισμό της θητείας τους μπροστά στους πολίτες. Και δεν κάνουν, έλεγε η κριτική αυτή, γιατί πολύ απλά το έργο τους είναι μικρό και ανύπαρκτο. Διάβασα αλλά και άκουσα επίσης, με αφορμή την συνέντευξη τύπου του δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού για τον απολογισμό δράσης του προηγούμενου διαστήματος ότι ο δήμαρχος δεν τολμάει, να κάνει εκδήλωση στο Παπαστράτειο για τον απολογισμό γιατί δεν θα πάει κόσμος!!!
Απίθανα πράγματα δηλαδή!
***** Καλά βρε μάγκες. Μια εκδήλωση μπροστά σε 180 άτομα είναι ενδεικτική του φόβου και της τόλμης ενός τοπικού άρχοντα ή πολιτικού και η έκθεση του μπροστά σε 20 δημοσιογράφους δεν είναι; Και καλά μπορεί και9 να μην είναι γιατί οι δημοσιογράφοι είναι…. «εξαγορασμένοι». Οι 100 σελίδες του εντύπου με τις δράσεις και τον απολογισμό που θα διανεμηθεί στους δημότες της πόλης του Αγρινίου, τί είναι; Δειλία; Ανυπαρξία έργου; Φόβος; Για πέστε μας ορέ λεβεντόπαιδα. Δημόσια, λοιπόν, γραπτά και ανά χείρας. Πάρτε λοιπόν για να έχετε…. Και να λέτε φυσικά…
***** Α, ξέχασα όμως. Δεν σας αρέσει η κεντρική πλατεία! Δεν σας αρέσουν οι πεζοδρομήσεις, δεν σας αρέσουν οι διανοίξεις, δεν σας αρέσουν οι ασφαλτοστρώσεις, δεν σας αρέσουν οι εκατοντάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δεν σας αρέσουν τα έργα ανάπλασης στο γήπεδο του Παναιτωλικού, δεν σας αρέσουν οι εναέριοι ηλεκτροφωτισμοί, δεν σας αρέσει το πράσινο και οι δενδροφυτεύσεις, δεν σας αρέσουν οι διάφορες κοινωνικές υποστηρικτικές δράσεις, δεν σας αρέσει η δημοτική αστυνομία, δεν σας αρέσει η δημοτική αστυνομία και η ελεγχόμενη στάθμευση, δεν σας αρέσει η δημοτική Φιλαρμονική με τα εκατοντάδες παιδιά, το ΔΗΠΕΘΕ, οι νέες υδατοδεξαμενές και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, δεν σας αρέσει η ανάπλαση της παλιάς λαχαναγοράς, δεν σας αρέσει η δημοτική συγκοινωνία… Γενικά ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ…..!
****** Και σε αυτό μπορεί να έχετε δίκιο. Γιατί όταν λες δεν μ’ αρέσει αυτό τότε κρίνεσαι για την αισθητική σου αντίληψη, την γνώση σου για τα πράγματα, τη γνώση σου για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες μιας δημοτικής αρχής. Έχει δικαίωμα στο να λέει ο οποιοσδήποτε, ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ αυτό ή το άλλο, έχει. Δεν δικαιούται όμως να λέει ότι δεν έγινε έργο. Γιατί τότε ή ΤΥΦΛΟΣ είναι ή ΑΣΧΕΤΟΣ ή απλά ΑΡΡΩΣΤΟΣ και εμπαθής. Αλλιώτικα ας παραδεχθεί ότι έγινε αρκετό και μεγάλο έργο αλλά ούτε αυτό μου αρέσει ούτε οι φάτσες αυτών που είχαν την ευθύνη να το κάνουν!!! Οπότε μιλάμε πλέον διαφορετικά…
****** Και μάλλον τότε…. μιλάμε με τη γλώσσα των κωφαλάλων! Δηλαδή με χειρονομίες….. και μου έρχεται τώρα στο νου η πρώτη-πρώτη…. Η πολυσυνηθισμένη όλων των ελλήνων…. Αυτή με τα ανοικτά δάκτυλα των δυο χεριών και τη συνοδευτική λέξη….:
ΟΡΣΕ ή καλύτερα πάρε να’χεις…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ