Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

"ΟΧΙ" ΚΕΔΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑΕ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ



Συνάντηση είχαν σήμερα τα προεδρεία της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ με τον πρόεδρο της ΝΔ και επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά η σκληρή γραμμή που επιλέγει να κρατήσει η ΝΔ και με το σχέδιο ΚαλλικράτηςΣε δηλώσεις τους οι πρόεδροι των δυο Ενώσεων, είπαν: Δ. ΔΡΑΚΟΣ: Το νομοσχέδιο, έτσι όπως κατατέθηκε, μας απογοήτευσε πλήρως. Και αυτό εξηγήσαμε και στην ηγεσία της Ν.Δ. και στον Πρόεδρο τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τα στελέχη. Εμείς, από την πλευρά μας, εάν δεν υπάρξει μεγάλη προσπάθεια για αλλαγές ουσιαστικές, θα πούμε ένα μεγάλο «όχι». Περιμέναμε να δώσει ο «Καλλικράτης» σάρκα και οστά στην Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση. Αυτή τη στιγμή είδαμε τα οστά. Διότι η σάρκα δεν υπήρξε. Και ως προς τις αρμοδιότητες και ως προς τους πόρους και ως προς το μέγα ζήτημα των στελεχών. Άρα, λοιπόν, ζητείται «Καλλικράτης» για να καταθέσει πρόταση οικοδομήματος για την Αυτοδιοίκηση.
Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Η σημερινή συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., τον Αντώνη Σαμαρά, έγινε με δική του πρωτοβουλία και θεωρούμε ότι ήταν εξαιρετικά χρήσιμη. Τον ενημερώσαμε για τη σημερινή απόφαση που πήραμε ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ που, χοντρικά, έχει δύο μέρη: Το πρώτο μέρος λέει ότι, αν αυτό το σχέδιο νόμου, παραμείνει ως έχει, δεν γίνεται αποδεκτό από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεύτερον του παραδώσαμε τις παρατηρήσεις που ομόφωνα αποφασίσαμε σήμερα στο θεσμικό, το οικονομικό και το χωροταξικό κομμάτι, το οποίο θα συμπληρωθεί, βεβαίως, τη Δευτέρα, με το έκτακτο συνέδριο, προκειμένου να κάνουμε μία τελευταία προσπάθεια ουσιαστικής βελτίωσης αυτού του σχεδίου Νόμου. Και ζητήσαμε τη βοήθεια του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΙΓΝΟΣ..


Την περίοδο των.. ισχνών αγελάδων, η καλύτερα του εξορθολογισμού των δαπανών στην δημόσια υγεία στην περιοχή, σηματοδοτεί η έλευση σήμερα του έτσι κι αλλιώς αδύνατου Γιάννη Μπίνα στη διοίκηση του νοσοκομείου στο Αγρίνιο, παραλαμβάνοντας από τον.. ευτραφή Γιάννη Γρηγορόπουλο, που αφήνει πίσω του μια άλλη εποχή..
Περιστολή δαπανών ανήγγειλε με τη μία ο Μπίνας και οι γιατροί ζήτησαν προσλήψεις και πληρωμή των εφημεριών.. αντε να βγάλεις άκρη..
Η φωτογραφία από το inagrinio

ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ!


ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ... ΟΧΤΑΝΗΣΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΙΟΦΥΡΙΑ!
Να μείνει ως έχει το Αιτωλικό, λένε κάποιοι κάτοικοι και σύλλογοι του Αιτωλικού που επισημαίνυον πως το Αιτωλικό ως... νησί, δεν πρέπει να συνενωθεί με το... ηπειρωτικό Μεσολόγγι. Θα κάνουν και κινητοποιηση λένε τη Δευτέρα!
Συγκεκριμένα, η Πολιτιστική Εταιρεία «Αιτωλικό εν Πολιτισμώ» έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Ντόλιο που λέει:
Κύριε Υφυπουργέ
Το Αιτωλικό, έδρα του ομώνυμου Καποδιστριακού δήμου, είναι ένα μικρό νησί πυκνοκατοικημένο (πληθ. νησιού 4500. Με τους συνοικισμούς εκτός νησιού 5.307, και συνολικός πληθ. δήμου 7.000 περίπου), με την ιδιομορφία να είναι το μοναδικό «εσωτερικό» νησί της Ελλάδας. Με πλούσια ιστορία που αρχίζει από τα αρχαία χρόνια και σπουδαία οικονομική και πολιτιστική συνεισφορά στη χώρα μας.
Έχει το πλεονέκτημα να είναι ακριβώς στο κέντρο ενός μοναδικού περιβάλλοντος που αποτελείται από το σύμπλεγμα λιμνοθαλασσών του δέλτα του Αχελώου, και στο κέντρο μιας τεράστιας γεωγραφικής ενότητας που αποτελείται από το δήμο Οινιαδών, το δήμο Αγγελοκάστρου και τμήμα της βορειοδυτικής πλευράς του Ζυγού που περιλαμβάνει αρκετές πρώην κοινότητες που κάποτε ήταν μέρος του δήμου Αιτωλικού με σύνολο κατοίκων που υπερβαίνει κατά πολύ τις 20.000.
Επισυνάπτομε σύντομο σημείωμα της ιστορίας και της σημερινής κατάστασης του δήμου Αιτωλικού.
Η πρόταση του σχεδίου της Διοικητικής Μεταρρύθμισης της χώρας μας δεν σημειώνει τη διατήρηση του δήμου Αιτωλικού είτε στα σημερινά του πλαίσια είτε διευρυμένου: με την προσάρτηση σ’ αυτόν των δήμων Οινιαδών και Αγγελοκάστρου.
Επιθυμία ισχυρή όλων των δημοτών είναι να διατηρηθεί ο ιστορικός δήμος μας.
Σας παρακαλούμε κ. Υφυπουργέ να εξετάσετε το ζήτημα της διατήρησης του ιστορικού δήμου Αιτωλικού στα σημερινά του πλαίσια, λόγω και της ιδιαιτερότητας του νησιού. Ή να παραμείνει διευρυνόμενος με την προσάρτηση σ’ αυτόν του δήμου Οινιαδών και του δήμου Αγγελοκάστρου. Σχήμα (σε μικρότερη έκταση) που ως δήμος Αιτωλικού είχε λειτουργήσει στο παρελθόν.
Σας επισυνάπτουμε σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αυξ.αρ.51/7.4.2010. και υπογραφές κατοίκων του νησιού.
Ευελπιστώντας στην ευαισθησία σας σε θέματα Τοπ. Αυτ/σης και στη θετική διάθεση και λύση του ζητήματος, σας ευχαριστούμε θερμά.
Μετά Τιμής.
Ο Πρόεδρος: Δ. Μπούρος, Ιατρός Καθηγητής του Δημοκρίτειου Παν. Θράκης
Η Αντιπρόεδρος: Αλέκα Γιαννούτσου, Δικηγόρος.
Ο Γ. Γραμματέας: Σ. Κοτσάφτης Δημοσιογράφος.

Το Δημ. Συμβούλιο Αγρινίου, συζητά ανοιχτά για τον Καλλικράτη


ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Με τον αέρα του "ισχυρού" αλλά και με επίγνωση πιστεύουμε της μεγάλης πρόκλησης που λέγεται νέο Αγρίνιο, Την Τρίτη 4 Μαίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου με Θέμα: «Συζήτηση για τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Eκαναν ερώτηση την επιστολή Σώκου



Αρμονική όπως φαίνεται είναι η συνεργασία Πάνου Κουρουμπλή και Σοφίας Γιαννακά με τον Θύμιο Σώκο, αφού η επιστολή του νομάρχη προς την Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα του ΟΠΑΔ στην Αιτωλοακαρνανία, κατατέθηκε ως ερώτηση από τους δυο βουλευτές. Αυτη η πρωτοβουλία δεν αποκλείεται να συνεπάγεται και μια πιο στενή συνεργασία των δυο βουλετυών που διακρίνονται για την μαχητικότητά τους.
Συγκεκριμένα, ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, κ. Υπουργό Οικονομικών και κα. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τη συνυπογραφή της βουλευτού κας. Σοφίας Γιαννακά. Θέμα της ερώτησης η λειτουργία των Υπηρεσιών Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές επισημαίνουν πως μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται στη λειτουργία των Υπηρεσιών Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου(Υ.Π.Α.Δ.) σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω σοβαρής έλλειψης ελεγκτών ιατρών που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.).
Εν συνεχεία ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί. «Σε τι άμεσες ενέργειες θα προβείτε για την ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό του Ο.Π.Α.Δ., ώστε να λειτουργήσουν εύρυθμα οι κατά τόπους Υ.Π.Α.Δ. και να εξυπηρετούνται ομαλά οι ασφαλισμένοι του εν λόγω οργανισμού;»

Τι είναι τα Κρατικά Κτήματα Ευηνοχωρίου;;;


Εντάξει, το ζημιογόνο ΙΧΘΥΚΑ τελειώνει και ίσως είναι και μια καλή αρχή μήπως και οι πολύ σημαντικές υποδομές του αξιοποιηθούν από κανέναν ιδιώτη. Κάπου διάβασα όμως πως στην λίστα με τους υπό κατάργηση Οργανισμούς κλπ υπάρχουν και τα... Κρατικά Κτήματα Ευηνοχωρίου! Τι ειν'τούτο πάλι; Που ανήκει; Υπάρχει ΔΣ που πληρώνεται και αν ναι ποιό είναι;

Μαζικές απολύσεις στα εμπορικά


Πριν καλά-καλά γίνει αντιληπτή η οικονομική κρίση στο Αγρίνιο, οι εμποροϋπάλληλοι δέχονται κανονικό πογκρόμ απολύσεων και εργασιακών "διευθετήσεων" τις τελευταίες εβδομάδες. Πανικόβλητοι οι έμποροι έχουν προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις για να προλάβουν τα χειρότερα ενώ η κατάσταση δεν είναι καλύτερη για όσους μένουν ακόμη στις δουλειές τους, αφού είναι υποχρεωμένοι σε ελαστικά ωράρια και πληρώνονται για τετράωρα, ενώ δουλεύουν οχτάωρα, όπως γίνεται με το σούπερ μάρκετ δηλαδή. Μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας οι υπάλληλοι το βουλώνουν και τα πράγματα γίνονται πολύ άσχημα από πολύ νωρίς. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά οι ιδιοκτήτες καταστημάτων του Αγρινίου , όχι μονο συνεχίζουν να ζητούν εξωφρενικά νοίκια, αλλά πιέζουν και για αυξήσεις!
Η εικόνα της αγοράς προμηνύει πολύ δυσάρεστες καταστάσεις με δεδονένη και την πολύ κακή ψυχολογία του κόσμου που δεν ξέρει από που να φυλαχτεί.

Πως γίνεται η ήττα δικαίωση;


Κανονική παρέλαση έκανε χθες στα φιλικά του μουμουέ, με πρώτο και καλύτερο το τοπικό τηλεμονοπώλιο, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας Αποστόλης Κοιμήσης, που ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε οτι η πρόταση της ΤΕΔΚ υιοθετήθηκε από το Υπουργέιο των Εσωτερικών!!! Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας προσπάθησε να περισώσει κάτι από το "στραπατσάρισμα" που υπέστη μιας και ο βασικός κορμός της δήθεν απόφασης της ΤΕΔΚ απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα από τον Ραγκούση.
Στο θέμα της Τριχωνίδας ειδικά η πρόταση Κοιμήση και όσων ήθελαν με το ζόρι την αποδυνάμωση του Αγρινίου, επεσε με θόρυβο στο κενό, αφού η πρόταση του Υπουργείου δεν έχει καμιά σχέση με την πρόταση της ΤΕΔΚ. Η ΤΕΔΚ "πρότεινε" Στράτο στην Αμφιλοχία, το Υπουργείο είπε ΟΧΙ, η ΤΕΔΚ "πρότεινε" παρατριχώνιο δήμο , το Υπουργείο είπε ΟΧΙ, η ΤΕΔΚ είπε η Μακρυνεία στον παρατριχώνιο, το Υπουργείο είπε ΟΧΙ, η ΤΕΔΚ πρότεινε τη συνένωση της Χάλκειας με το Μεσολόγγι και το Υπουργείο είπε ΟΧΙ, σε ένα δεύτερο σενάριο η ΤΕΔΚ "πρότεινε" ενιαίο δήμο σε Τριχωνίδα και Αγρίνιο και εδώ το Υπουργείο είπε ΟΧΙ κλπ αν βάλουμε και τους σχετικούς συνδυασμούς. Οπότε, που υιοθετήθηκε η πρόταση του Κοιμήση, για να καταλάβουμε κι εμείς;

Πολιτικό μεγαλείο Σοφίας Γιαννακά


Ηταν η πρώτη που στήριξε τη δοκιμασία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και ειδικά των συνεργατών του.
Με μια δήλωση που μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα μνημείο πολιτικού ήθους και ύφους, ειδικά στις δύσκολές μέρες που περνάμε, η Σοφία Γιαννακά, ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που στάθηκε δίπλα στον Θάνο Μωραίτη και τους συνεργάτες του. Παραμερίζοντας τις αυξημένες κοινοβουλευτικές και κομματικές υποχρεώσεις της, ηταν εκείνη που θορυβημένη από το γεγονός της επίθεσης, προέβη σε ανακοίνωση-δήλωση, που λέει:

"Την αμέριστη συμπαράστασή της δηλώνει η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη και τους συνεργάτες του. Συμμερίζεται και εύχεται περαστικά στο συνεργάτη του Υφυπουργού ο οποίος τραυματίστηκε ύστερα από προσπάθεια του να αποτρέψει την βάναυση αυτή επίθεση. Δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του Υφυπουργού πολιτικά και ηθικά και εκφράζει την αμέριστη στήριξή της προς τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες. Η οποιαδήποτε έκφραση πρέπει να προσδιορίζεται από τα όρια και τους κανόνες που ορίζει το κοινωνικό σύνολο σε μία ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία.
«Καταδικάζουμε την βία ως μέσω επίλυσης διαφορών και πολύ περισσότερο ως μέσο πολιτικής έκφρασης. Οι προτάσεις, οι παρεμβάσεις, οι ειρηνικές διαμαρτυρίες, το νομικό «οπλοστάσιο» και κάθε άλλη ενέργεια που περιλαμβάνεται στο Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο για τα δικαιώματα του πολίτη στην Δημοκρατία, είναι μορφές αγώνα που στηρίζουμε και ακοιλουθούμε", είπε η βουλευτής.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Επίθεση κουκουλοφόρων στο πολιτικό γραφείο του Υφυπ. Περιβάλλοντος


Υλικές ζημιές στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού ΠΕΚΑ Θάνου Μωραΐτη, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Μπόταση 11 στα Εξάρχεια, προκάλεσε ομάδα περίπου πέντε κουκουλοφόρων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ, κατά την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας υπάλληλος του γραφείου.

Διάρρηξη σε διαμέρισμα στο Αγρίνιο

Την Τετάρτη 28 Απριλίου από ώρες 7.00 έως 15.00 στο Αγρίνιο στην οδό Τσίρκα, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν κλειδαριά από την κύρια είσοδο διαμερίσματος στον πρώτο όροφο, μπήκαν μέσα, και αφού έψαξαν όλους τους χώρους, αφαίρεσαν- κατά τη δήλωση που έκανε ο παθών- το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ και χρυσαφικά – κοσμήματα αξίας 12.000,00 ευρώ.
Η Ασφαλεία Αγρινίου αναζητά τη σύλληψη των δραστών.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Οι πληθυσμοί των προτεινόμενων δήμων


Για να δουμε μετά τις ανακοινώσεις Ραγκούση το πληθυσμό θα έχουν οι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας. Να επαναλάβουμε πως όπως λέει το Υπουργείο, οι ανακοινώσεις δεν είναι τελικές, αλλά πάρτε μια γεύση:

1. ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 84.683

2. ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 29.842

3. ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 35.431
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ 47.069

4. ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ 9.299
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ ΜΕ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ 20.937

5. ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ 21.445

6. ΔΗΜΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ 13.717

7. ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Βόνιτσα) 18.374

ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΑΝΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ


Μόνο τον Δημήτρη Σταμάτη δεν περίμεναν να δούνε χθες οι φορείς του Μεσολογγίου που έδωσαν συνέντευξη τύπου στην Αθήνα για το εφετείο. Κι όμως ο αθεόφοβος πήγε, πήρε και τον λόγο και υπερασπίστηκε το εφετείο στο Αγρίνιο!
Και είπε με νόημα πως αντί να ασχολούνται οι Μεσολογγίτες με το εφετείο, καλά θα κάνουν να διεκδικήσουν αλλαγή και έδρα σε μια νέα περιφέρεια! Στο τέλος εισέπραξε, έστω κι ένα δειλό, χειροκρότημα..

Και οι πρώτες αντιδράσεις: Ιναχος και Μακρυνεία


Η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών μπορεί να ικανοποιεί γενικά στο Αγρίνιο, την Ναυπακτία, το Ξηρόμερο, την Αμφιλοχία και εν μέρει το Μεσολόγγι (γιατί εκεί κάποιοι αγχώνονται για το μέγεθος του Αγρινίου), όμως φαίνεται πως υπάρχουν ήδη και οι πρώτες ανιδράσεις. Στον δήμο Ινάχου δεν μπορούν να χωνέψουν και τόσο καλά το γεγονός οτι το Θέρμο θα μείνει μάλλον μόνο του λόγω ορεινότητας, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο για τους ίδιους, ενώ και στην Ορεινή Ναυπακτία πιστεύουν πως πληρούν τα κριτήρια του Υπουργείου για άλλο δήμο.
Στην Μακρυνεία πάλι δεν αρέσει ούτε η μια ούτε η άλλη πρόταση δεν θέλουν δηλαδή ούτε Θέρμο και φυσικά, ούτε Μεσολόγγι και αν δεν μείνουν μόνοι τους, θα ζητήσουν σίγουρα Αγρίνιο. Οπότε το Αγρίνιο μπορεί να χωρέσει κι άλλους στη συνέχεια..
Στον δήμο Θεστιέων διαβάζω πως ο δήμαρχος σκοπεύει να συνεχίσει την διεκδίκηση για δήμο Τριχωνίδας, αλλά μάλλον αυτο λέγεται εν θερμώ. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και το ξέρει και ο ίδιος.

Η πρόταση Ραγκούση στο πιο επίσημο




1. Ο Δήμος Αγρινίου με έδρα το Αγρίνιο θα αποτελείται από τους δήμους Αγρινίου, Παραβόλας ,Παρακαμπυλίων ,Στράτου,Νεάπολης ,Αγγελοκάστρου, Παναιτωλικού και Θεστιέων οι οποίοι καταργούνται

2. Δήμος Ξηρόμερου με έδρα τη Βόνιτσα αποτελούμενος από τους δήμους α. Ανακτόριου, Παλαίρου και Μεδεώνος οι οποίοι καταργούνται.

3. Δήμος Αστακού με έδρα τον Αστακό αποτελούμενος από τους δήμους Αστακού, Φυτειών και Αλυζίας, οι οποίοι καταργούνται.

2. Δήμος Ναυπακτίας με έδρα τη Ναύπακτο αποτελούμενος από τους δήμους Ναυπάκτου, Αποδοτιάς , Πυλλήνης , Πλατάνου, Αντιρρίου και Χάλκειας οι οποίοι καταργούνται

5. Δήμος Αμφιλοχίας με έδρα την Αμφιλοχία αποτελούμενος από τους δήμους Αμφιλοχίας , Ινάχου και Μενιδίου οι οποίοι καταργούνται

Πρόταση 16. Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι αποτελούμενος από τους δήμους Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Οινιάδων και Αιτωλικού, οι οποίοι καταργούνται.
7. Δήμος Τριχωνίδας με έδρα το Θέρμο αποτελούμενος από τους δήμους Θέρμου, Αρακύνθου και Μακρυνείας, οι οποίοι καταργούνται

Πρόταση 2
6. Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι αποτελούμενος από τους δήμους , Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Οινιάδων , Αράκυνθου , Μακρύνειας και ε. Αιτωλικού, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Στο δήμο Θέρμου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.
Γ. Ο Δήμος Θέρμου χαρακτήριζεται ως ορεινός

Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ


Ναυπακτία ένας δήμος μαζί με Χάλκεια, παίζει όμως να πάρει από την Χάλκεια δημοτικά διαμερίσματα και το Μεσολογγι. Μεσολόγγι με Οινιάδες και Αιτωλικό. Οι δήμοι της Μακρυνείας ή με Θέρμο ή με Μεσολόγγι, ειναι μια από τις 14 περιπτώσεις διπλής πρότασης που επικαλείται ο Ραγκούσης. Αγρίνιο με τους εφτά γύρω δήμους (Νεάπολη, Στράτο, Παναιτωλικό, Παρακαμπύλια, Θεστιέων, Παρααβόλα, Αγγελοκαστρο), δυο δήμοι στο Ξηρόμερο και Αμφιλοχία με Μενίδι και Ιναχο.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΚΑ


Ορκίστηκε σήμερα ο Γιάννης Μπίνας
Για να σπάσω και λίγο την μονοτονία, το ΚΑΦΚΑ της Αμφιλοχίας επισκέφθηκε χθες ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Κώστας Πατσιαλός και είχε συνάντηση και συζήτηση με διεύθυνση και προσωπικό. Τελευταία κυκλοφόρησαν φήμες πως το ΚΑΦΚΑ πάει για λουκέτο αλλά ο Πατσιαλός καθησύχασε τους πάντες και διαβεβαίωσε πως η προνοιακή πολιτική του Υπουργείου θα ενισχυθεί.
Σήμερα στην Πάτρα ορκιστηκε και ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, ο Γιάννης Μπίνας που αναλαμβάνει αύριο κανονικά καθήκοντα. Καιρός ήταν..

Αλλαγές στις συνενώσεις δημ. διαμερισμάτων


Εκτός από τις διπλές προτάσεις που θα υπάρχουν σε 14 δήμους της χώρας, όπου εδώ μάλλον θα πρέπει να βάλουμε την Μακρυνεία που ζει μια.. αβεβαιότητα, το σχέδιο προβλέπει και αλλαγές στις συνενώσεις δημοτικών διαμερισμάτων. Δηλαδή μπορεί με κάποιο δήμο να συνενωθούν συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα και όχι ολόκληροι δήμοι. Οπως σωστά επισήμανε αναγνώστης αυτο έχει να κάνει και με την Χάλκεια, που άλλα διαμερίσματα πρέπει να συνενωθούν με Ναύπακτο και άλλα με Μεσολόγγι.

14 δήμοι θα εχουν διπλή πρόταση,πανίσχυρα τα νησιά.

Ιδιαίτερες αναφορές στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μιλησε για δήμους - κυβερνεία, θέλοντας να τονίσει την μεγάλη δύναμη που αποκτούν τα νησιά, που ανεξαρτήτως μεγέθους γίνεται το καθένα και ένας δήμος.
Ειπε επίσης πως υπάρχουν και 14 "δύσκολες" περιπτώσεις από τους 333 δήμους που θα πάνε στη διαβούλευση με μια διπλή πρόταση από το Υπουργείο. Δεν αποκλείεται να είναι και δήμος από τον νομό στη λίστα αυτη.

333-343 οι νέοι δήμοι

Περιόρισε πολύ τον αριθμό των δήμων που θα προκύψουν με τις συνενώσεις ο Ραγκούσης. Οι νέοι δήμοι θα είναι από 333 έως 343 όπως είπε πριν λιγο. Υπάρχει δηλάδή ενα μικρό ενδεχόμενο προσθήκης ενός δήμου μετά τη διαβούλευση στην Αιτωλοακαρνανία. Φτάνει να δούμε και τον αριθμό τους.

Tώρα ο Καλλικράτης στο Υπουργικό


Για τις αλλαγές που επιφέρει στη λειτουργία του κράτους το πρόγραμμα Καλλικράτης μιλά αυτην την ώρα ο πρωθυπουργός. Το Υπουργικό Συμβούλιο ξεκίνησε με καθυστέρηση εξαιτίας έκτακτης σύσκεψης για την οικονομία. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις Ραγκούση για να μιλήσουμε με σιγουριά και για τα ορια των δήμων του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ειπαμε πως μόνο για τη Μακρυνεία δεν μιλάμε με σιγουριά ακόμα.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρωταγωνιστικό ρόλο καλείται να διαδραματίσει το Αγρίνιο, μετά την παρουσίαση του σχεδίου Καλλικράτης από τον Υπουργό Εσωτερικών. Πρόκειται πλέον για μια πολή ισχυρή αυτοδιοικητική οντότητα, με γρήγορες προσβάσεις σε μεγάλα έργα υποδομής και φυσικούς πόρους και έχει πλέον όλες εκείνες τις δυνατότητες να ανταγωνιστεί στα ίσια την Πάτρα και τα Γιάννενα. Αυτο ίσως να μην αρέσει ακόμη και σε κάποιους εντός του νομού Αιτωλοακαρνανίας που έκαναν το παν για να περιορίσουν αυτη την προοπτική, αλλά ευτυχώς... είχαν γνώση οι φύλακες..

"Μπαλαντέρ" η Μακρυνεία;

Οργιάζουν οι φήμες σχετικά με την τύχη των δήμων της Μακρυνείας, μιας και όλα δείχνουν πως το Θέρμο θα είναι μόνο του. Το σχέδιο θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά το Υπουργικό Συμβούλιο και δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη εαν η Μακρυνεία θα είναι μόνη της, ή εαν θα συνενωθέι τελικά με το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι

"Mάχες" ως την τελευταια στιγμή.

Αυτήν την ώρα γίνονται οι ανακοινώσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο για το πρόγραμμα Καλλικράτης, με πληροφορίες για έντονο παρασκήνιο μέχρι την τελευταία στιγμή. Την τελευταία στιγμή έκλεισε το θέμα του Θέρμου και της Μακρυνείας. Ο δήμος Αγρινίου αναμένεται ισχυρός παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν να "κουτσουρευτεί", τόσο προς Τριχωνίδα όσο και προς τον δήμο Στράτου

Κατι ξέρει ο Μαγγίνας και δεν προκαλεί...

AΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΘΕΣΗ


ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ενεργοποιήθηκαν και μάλιστα μαζικά φορείς του νομού, για την κατάθεση και πάλι του αιτήματος απόσπασης της Αιτωλοακαρνανίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 17 συνολικά φορείς υπογράφουν το παρακάτω υπόμνημα και καλούν σε ευρεία σύσκεψη την Κυριακή στο Αγρίνιο. Οι βουλευτές, ΤΕΔΚ, δήμοι κλπ καλούνται να πάρουν θέση.
Η πρόταση των φορέων αναφέρει:
Αυτοδιοικούμενα Ν.Π.Δ.Δ. Επιχειρηματιών και Ελευθέρων Επαγγελματιών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών, Ενώσεις Αγροτών, Δημοσίων Υπαλλήλων και Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού συνυπογράφουν πρόταση για τη διοικητική μεταρρύθμιση


Αγρίνιο 27 Απριλίου 2010


Οι παρακάτω υπογράφοντες Πρόεδροι Φορέων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010, αφού συζήτησαν διεξοδικά το πρόγραμμα της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας το ονομαζόμενο «σχέδιο Καλλικράτης», μετά και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις αλλά και τα όσα προέκυψαν από την μέχρι τώρα διαβούλευση σε επίπεδο νομού, διαπιστώνουν τα εξής:

Η διοικητική μεταρρύθμιση του 1998 με το σχέδιο Καποδίστριας, παρά τις σχετικές αδυναμίες, έχει αποδείξει στην πορεία του χρόνου, πως υπήρξε τομή και αναγκαιότητα και αποτέλεσε ένα θετικό βήμα στην αποκέντρωση, όμως έχει κλείσει τον κύκλο της.

Είναι πλέον καιρός για το επόμενο και καθοριστικό βήμα, μέσα από ένα νέο σχέδιο που θα προβλέπει την δημιουργία μικρού αριθμού αλλά ισχυρών και ομοιογενών Δήμων, με αποσαφηνισμένους πόρους και αρμοδιότητες, με ουσιαστική αποκέντρωση δομών και υπηρεσιών. Δήμους που θα μπορούν όχι μόνο να είναι βιώσιμοι αλλά και να έχουν την προοπτική της ανάπτυξης. Δήμους, που να αποτελούν ενιαία χωροταξική και αναπτυξιακή ενότητα, που να εκμεταλλεύονται τις υπάρχουσες διαδημοτικές δομές και υποδομές. Δήμους που να μην κατατεμαχίζεται η ενότητά τους για την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων του πολιτικού προσωπικού. Χωρίς, άλλωστε, ισχυρή Αυτοδιοίκηση δεν νοείται Δημοκρατία και αληθινή εξουσία στον πολίτη.

Οι ανακοινώσεις για τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, μέχρι στιγμής κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά πέραν των όσων παρουσιάστηκαν για διαβούλευση, διαπιστώνεται πως πολύ νωρίς και χωρίς να προηγηθεί καθόλου διάλογος, «έκλεισε» το θέμα αλλαγής των ορίων υφιστάμενων Περιφερειών.


Πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος και τα επιχειρήματα που προβάλλονται μέχρι σήμερα, δεν μπορούν να πείσουν , μιας και ζητούμενο μέσα από την διοικητική μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι και η άρση των μεγάλων αδικιών που έγιναν στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, όταν αποφασίστηκε χωρίς να ρωτηθεί κανείς, η δομή των σημερινών Περιφερειών. Η πολύχρονη εμπειρία από την παραμονή της Αιτωλοακαρνανίας στην σημερινή «Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», μας υποχρεώνει εκ των πραγμάτων να συνταχθούμε και να αγωνιστούμε ενωμένοι όλοι οι φορείς του νομού, που επιδιώκουν την απόσπαση από την συγκεκριμένη διοικητική δομή, που ποτέ δεν λειτούργησε σε όφελός της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών της. Αντιθέτως, αποτέλεσε τροχοπέδη σε μια σειρά αναπτυξιακών ζητημάτων, με πολλά και χαρακτηριστικά παραδείγματα που είναι σε όλους γνωστά. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να καλλιεργηθεί περιφερειακή συνείδηση, με την παραμονή δηλαδή σε ένα διοικητικό σχήμα που δεν έχει καμιά ομοιογένεια, κοινωνική, παραγωγική, πολιτισμική, γεωγραφική κλπ.

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την εξόφθαλμη αυτή περίπτωση, της δημιουργίας δηλ. ενός μορφώματος που στην πράξη απέτυχε και οδήγησε την Αιτωλοακαρνανία αλλά και την ευρύτερη περιοχή στην υστέρηση και την υπανάπτυξη, έστω και την ύστατη ώρα είναι επιτακτική η ανάγκη για αποκατάσταση αυτής της αδικίας που συνένωσε τρεις περιοχές χωρίς κάποιο δεσμό μόνο και μόνο γιατί περίσσεψαν από τον υπόλοιπο «σχεδιασμό».

Καλούμε όλους τους πολιτικούς, θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού να συνταχθούν στο μέτωπο που αναπτύσσεται, ώστε η Αιτωλοακαρνανία να αποσπαστεί επιτέλους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να αποτελέσει την έδρα μιας νέας Περιφέρειας με όμορους νομούς, στη λογική μιας ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες. Ζητούμε τη δημιουργία Περιφέρειας που θα ανταποκρίνεται στα γεωγραφικά, πολιτιστικά και οικονομικά κριτήρια που ισχύουν για όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες της Χώρας.

Καλούμε ιδιαίτερα τους Βουλευτές του νομού την ΤΕΔΚ και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Θεωρούμε ότι υπάρχει χρόνος για να δουν όλοι τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και γιατί το υπάρχον μοντέλο έφερε και τους τρεις νομούς-δεσμώτες στις τελευταίες θέσεις στην ανάπτυξη όλης της χώρας και της Ε.Ε. των 15, αλλά και γιατί είναι βέβαιο ότι ειδικά η περιοχή μας αδυνατεί να βρει το μέλλον της σε ένα θεσμό όπου πρέπει να αναζητεί ρόλους και πόρους από ότι


περισσεύει από τη γειτονική μητρόπολη της Πάτρας, που υπηρετεί το δόγμα “όλα στην Πάτρα”, ένα δόγμα τις συνέπειες του οποίου έχει πληρώσει τουλάχιστον η Αιτωλοακαρνανία διαχρονικά. Τίποτε δεν έχει χαθεί ακόμη, ο αγώνες που χάνονται είναι αυτοί που δεν δίνονται.

Επίσης, ομόφωνα αποφασίστηκε να κληθούν οι Βουλευτές, η ΤΕΔΚ και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε σύσκεψη με τους φορείς που υπογράφουν το υπόμνημα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή 2 Μαΐου και ώρα 11.00



Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Περιφερειακό Τμήμα Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου

Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδος

Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου

ΕΑΣ Αγρινίου

Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας

Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου

Ένωση Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδος

Σύλλογος Λογιστών Αγρινίου και Περιχώρων

Σύνδεσμος Οικονομολόγων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδος

Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας

Σύλλογος Χοιροτρόφων Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ

Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας

Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ βαθμού Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ

Σοβαροί είναι οι κίνδυνοι να μην λειτουργήσει το αεροδρόμιο του Ακτίου, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Για το θέμα ο Θύμιος Σώκος έστειλε επιστολή στον περιφερειάρχη που αναφέρει:
"Είναι γεγονός ότι το αεροδρόμιο του Ακτίου, το οποίο είναι και το 4ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας μας, είναι υποδοχέας ενός μεγάλου αριθμού πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, οι οποίες εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου πρόκειται να αρχίσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Μπροστά όμως σε αυτή την πραγματικότητα το αεροδρόμιο του Ακτίου αυτόν τον καιρό αντιμετωπίζει δύο σημαντικά προβλήματα, τα οποία εάν δεν επιλυθούν τις αμέσως επόμενες μέρες κινδυνεύει να ακυρωθεί όλο το πρόγραμμα των πτήσεών του.
Ειδικότερα, το πρώτο πρόβλημα αναφέρεται στη μη αποπεράτωση των εργασιών συντήρησης και επισκευών, οι οποίες υλοποιούνται στον κεντρικό αεροδιάδρομο από την 131 Σμηναρχία Μάχης.
Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι η εξυπηρέτηση μόνο μικρών αεροσκαφών από τον βοηθητικό αεροδιάδρομο και ως εκ τούτου να μην υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης μεγάλων ή και μεσαίων επιβατικών αεροσκαφών, για τις ανάγκες των οποίων απαιτείται η λειτουργία του κεντρικού αεροδιαδρόμου.
Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την υποβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας του αεροδρομίου από 9 σε 4 λόγω της μη έγκαιρης υπογραφής των συμβάσεων του πολιτικού προσωπικού, το οποίο υποστηρίζει το σύστημα πυρασφάλειας του αεροδρομίου και το οποίο διαχειρίζεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Με δεδομένα αυτά τα προβλήματα αντιλαμβάνεστε ότι βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η περαιτέρω λειτουργία του αεροδρομίου εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, προκαλώντας έτσι αλυσιδωτές αντιδράσεις και ανεπανόρθωτες επιπτώσεις σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της Δυτικής Ελλάδας.
Συνεκτιμώντας επίσης και την άσχημη οικονομική συγκυρία της χώρας μας θεωρούμε ότι η μη άμεση επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων στο αεροδρόμιο του Ακτίου, αφ’ ενός μεν θα ακυρώσει τη λειτουργία του αεροδρομίου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αφ’ ετέρου θα καταστήσει μη προσπελάσιμους όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες."

Ομόφωνα Αγρινιο ζητά ο δήμος Στράτου



ΚΑΙ ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στράτου. Στροφή 180 μοιρών έκανε ο δήμαρχος που πρότεινε ο δήμος να μείνει μόνος του και εφόσον δεν γίνει αυτό να συνενωθεί με το Αγρίνιο. Επειτα από παρεμβάσεις συμβούλων, ώστε να μην υπάρχει υπονοούμενο για συνένωση με την Αμφιλοχία, βγήκε ομόφωνη απόφαση ώστε να ζητηθεί ο δήμος να μείνει μόνος του κι αν αυτο δεν γίνει τότε να συνενωθεί με το Αγρίνιο και μόνο το Αγρίνιο.

ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟΝ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥ

Σε εξέλιξη αυτην την ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στράτου. Ο δήμαρχος πάλι άλλαξε άποψη μπροστά στη γενική κατακραυγή και το Συμβούλιο βγάζει απόφαση υπέρ της συνένωσης με το Αγρίνιο. Πρισσότερα σε λίγο

ΔΑΓΚΩΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ!

Επεισόδιο σε βάρος αστυνομικών προκάλεσε χθες κάτοικος της περιοχής του Αγρινίου, που συνελήφθη να κατέχει μικροποσότητες ναρκωτικών. Κατά τον έλεγχο ο δράστης κατάπιε άγνωστη ποσότητα ηρωίνης και στη συνέχεια επιτέθηκε σε αστυνομικό και τον δάγκωσε στον δείκτη του αριστερού του χεριου! Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα αρμοδίως...

"Ρε που έμπλεξα..."


Μια μέρα ακόμη. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για τις συνενώσεις.
Επτασφράγιστο μυστικό κρατά ο Ραγκούσης το χωροταξικό και να του το αναγνωρίσουμε, ξέρει να κρατάει μυστικά. Μόλις μια μέρα έχει απομείνει ακόμη και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο οτι στην Αιτωλοακαρνανία οδηγούμαστε τελικά σε 7-8 δήμους. Αυτές τις μέρες ο νομός βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και ασκούνται πιέσεις απ'όλες τις πλευρές. Γενικώς πάντως δίνεται η εικόνα χάους κι έχουν μπει λυτοί και δεμένοι για να κάνουν το δικό τους..
Οι δυο δήμοι στο Ξηρόμερο θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι και το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η Τριχωνίδα. Παραρτιχώνιος δήμος δεν θα γίνει, αλλά παίζει πολύ το θέμα του δήμου Στράτου και της συνένωσης του με την Αμφιλοχία, σε αντίθεση με τη βούληση των κατοίκων του δήμου, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει, αν συμβεί αντιδράσεις Σε αντιστάθμισμα, ίσως δοθεί ο δήμος Αρακύνθου στο Αγρίνιο και συνενωθεί τελικά η Μακρυνεία με το Θέρμο. Σε όλα θα πρέπει να συνυπολογίζουμε και τον κομματικό παράγοντα. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να χάσει δήμους και εαν χάσει θέλει αυτοί να είναι λίγοι.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΚΡΥΒΟΥΝ ΘΕΤΙΚΟ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡAΤΗ»


Οι «σκληροί» της ΝΔ στην ΚΕΔΚΕ έβαλαν βέτο στον Κακλαμάνη
Στα συρτάρια του προέδρου της ΚΕΔΚΕ και δημάρχου Αθηναίων έχουν μείνει για πάνω από 10 ημέρες τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για τον «Καλλικράτη», που ανατέθηκε κατόπιν εντολής του Νικήτα Κακλαμάνη στο ΙΤΑ, στην εταιρεία ΚΑΠΑ Research.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, ο λόγος που η συγκεκριμένη έρευνα (η οποία σημειωτέον διεξήχθη ανάμεσα σε περίπου 800 δημάρχους) κρατείται μυστική είναι ότι τα αποτελέσματά της είναι ιδιαίτερα θετικά για τον «Καλλικράτη».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περίπου το 55 με 60% των δημάρχων (δηλαδή, 440-480 από τους 800) λένε «ναι» στον «Καλλικράτη». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και δήμαρχοι της ΝΔ στηρίζουν τον «Καλλικράτη», με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ο χάρτης της Αυτοδιοίκησης είναι «γαλάζιος», καθώς το ποσοστό των δημάρχων που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά το 50%.

ΠΑΛΙ "ΚΟΥΝΗΘΗΚΑΝ" ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ


3,8 R ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ
Σεισμός έγινε πριν λίγη ώρα με επίκεντρο λίγα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας και ανατολικά της Ναυπάκτου. Το μέγεθος του υπολογίζεται στα 3,8 Ρίχτερ ενώ το εστιακό βάθος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα για αυτό και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Πάτρα, Ναύπακτο, Ευπάλιο κλπ και ανησύχησε τον κόσμο

Ετοιμαζεται για το Αγρίνιο ο Σταμάτης.


Αφού "έκαψε" για τα καλά τον Γιώργο Παπαναστασίου, ο βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης, κάνει τελευταία οτι περνά από το χέρι του για να διατηρείται στην επικαιρότητα Πολύ συχνός στο Αγρίνιο, κάνει πολλές δημόσιες εμφανίσεις, παρεμβαίνει σε πολιτικά θέματα, έχει με θάρρος ταχθεί υπέρ του Αγρινίου σε δυο μέτωπα (εφετείο και συνενώσεις), ενώ κάνει και πολλές "μυστικές" συναντήσεις τόσο με στελέχη της ΝΔ όσο και με άτομα του χώρου των ΜΜΕ στην περιοχή. Η διαίσθηση μου μου λέει πως κάτι ετοιμάζει. Δεν είναι και λίγοι οι πολιτικοί και προσωπικοί του φίλοι που θεωρούν δεδομένη την κάθοδό του στον νέο δήμο Αγρινίου και οι μέχρι τώρα κινήσεις του αυτό μαρτυρούν, άσχετα εαν αυτός το διαψεύδει. Αλλωστε ο Σταμάτης είναι γνωστό πως δεν φημίζεται για την εγκυρότητα των διαψεύσεων του..
Από την άλλη θα μου πείτε πως αποκλείεται αυτός ο πολιτικός να αρχίσει περιοδείες στη.. Χούνη και το Αφράτο! Εχει βαρεθεί ο άνθρωπος, δεν την μπορεί την ταλαιπωρία..
Για να δούμε..

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ


Διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής για το βιβλίο του για την πράσινη διέξοδο
Συνάντηση εργασίας με στελέχη των Οικολόγων Πράσινων

Στην Αθήνα θα βρίσκεται για σύντομη επίσκεψη ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, συμ-πρόεδρος της ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο. Η επίσκεψή αποτελεί συνέχεια της παρουσίας στη χώρα μας της Ρεμπέκα Χαρμς, επίσης συμ-προέδρου των Πράσινων, τον περασμένο μήνα, ως προσκεκλημένης των Οικολόγων Πράσινων.
Δηλώσεις και παρεμβάσεις στο ευρωκοινοβούλιο από τον παλιό ηγέτη του «Γαλλικού Μάη» και από άλλα στελέχη των Ευρωπαίων Πράσινων για την ελληνική κρίση και το ευρωπαϊκό «χρέος» αλληλεγγύης, έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη της χώρας μας. Η περσινή εκλογή του πρώτου ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων έχει φέρει το πράσινο κίνημα εγγύτερα στην ελληνική οπτική.
Το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:00 ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή το νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στα ελληνικά με τον τίτλο «Τι να κάνουμε».

ΤΩΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ
Σύσκεψη με την συμμετοχή κορυφαίων φορέων του Αγρινίου και του νομού πραγματοποιείται αυτην την ώρα για το πρόγραμμα Καλλικράτης και ειδικά το θέμα αλλαγής των ορίων της Περιφέρειας. Στην σύσκεψη συμμετέχουν το Εμποροβιομηχανικό και Τεχνικό Επιμελητήριο, η ΕΑΣ Αγρινίου, και πολλοί συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς-ομοσπονδίες.
Οι φορείς θεωρούν πως πολύ νωρίς και τελείως αναίτια έκλεισε το θέμα αλλαγης Περιφέρειας για την Αιτωλοακαρνανία και αναλαμβάνουν νέα πρωτοβουλία για το θέμα, καλώντας παράλληλα τους πάντες να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το οτι δεν συμμετέχουν φορείς από το Μεσολόγγι επίσης δεν είναι τυχαίο, δεν ανταποκρίθηκαν μιας και για τους φορείς αυτούς, το πρόβλημα δεν είναι η Πάτρα, αλλά το Αγρίνιο. Τέτοια κατάντια...
Ειναι βέβαιο πως θα συζητηθεί και η στάση κάποιων συγκεκριμένων φορέων και πολιτικών εκπροσώπων του νομού, που έσπευσαν να κλείσουν αμέσως το θέμα. Ειναι γνωστό άλλωστε πως αυτη η ιστορία "πουλήθηκε" από μέσα..

ΗΘΕΛΑΝ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ.. ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ
Στην απόλυση δύο εργατών προχώρησε η εργοδοσία στο εργοτάξιο της εταιρείας «OSSA - ΕΛΑΣ», στη θέση Καλυδόνα Μεσολογγίου, σε σήραγγα της Ιονίας Οδού, συμφωνα με δημοσίευμα στον "Ριζοσπάστη" επειδη οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη σήραγγα.
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας με ανακοίνωσή της σημειώνει πως οι εργάτες του εργοταξίου απολύθηκαν γιατί «αρνήθηκαν να δουλεύουν σε σήραγγα με ακατάλληλα μηχανήματα, μέσα σε καυσαέρια, σε λάσπες και νερά. Γιατί αρνήθηκαν να χρησιμοποιούν εκρηκτικά χωρίς να έχουν ανάλογη ειδίκευση και ειδικότητα, γιατί απαίτησαν να υπάρχει επαρκής εξαερισμός, να διαθέτει η επιχείρηση προσωπικά είδη ασφαλείας»! Γιατί «οι εργάτες πήραν στα χέρια τους την περιφρούρηση της 48ωρης απεργίας στο έργο», γιατί «οι απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς βγήκαν έξω από τη σήραγγα με την απαίτηση του Συνδικάτου να κάνει έλεγχο στο ΚΕΠΕΚ».
Οπως τονίζει η Ομοσπονδία, οι εργάτες δεν είναι μόνοι τους. «Δίπλα τους είναι η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Είναι κοντά τους το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα. Τον προειδοποιούμε ότι το έργο θα ξαναδουλέψει μόνο όταν:
Προσλάβει ξανά τους εργάτες στη δουλειά.
Εφαρμόσει όλους τους κανόνες εργασίας στη σήραγγα και γενικά στο έργο.
Οταν εφαρμόσει όλες τις συλλογικές συμβάσεις.
Οταν οι συνθήκες δουλειάς στο έργο γίνουν ανθρώπινες».

Kάνανε τον δήμο Καραγκιόζ'μπερτέ...


ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΤΙΕΩΝ
Φυλλάδιο κυκλοφορούν γνωστοί-άγνωστοι στον δήμο Θεστιέων, δήθεν υποστηρικτές της συνένωσης με το Αγρίνιο. Πρόκειται για κανονική προβοκάτσια που θέλει να φτάσει την αντιπαράθεση στα άκρα και να πολώσει τα πράγματα. Τα φυλλάδια δεν είναι τωρινή υπόθεση στον δήμο Θεστιέων και παλιότερα, προεκλογικά, είχαν κυκλοφορήσει κάποια, προφανώς από τους ίδιους τύπους, που περιλάμβαναν και άθλια υπονοούμενα για την προσωπική ζωή του δημάρχου Θεστιέων. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει ενοχλήσει και όσους θέλουν πραγματικά τη συνένωση με το Αγρίνιο, αφού βλέπουν πως κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν την αντιπαράθεση στα άκρα και να συσπειρώσουν τον κόσμο του δημάρχου, που τελευταία είναι ιδιαίτερα αποδυναμωμένος και δέχεται δικαιολογημένα πολιτικές επικρίσεις για την στάση που ακολουθεί

ΔΩΣ' ΤΟΥ ΓΑΤΟΥΛΗ...



ΛΙΓΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ


«Δεν κατανοώ την λογική ορισμένων θεσμικών παραγόντων που υποστηρίζουν μεν ένα Αγρίνιο «μητροπολιτικό» και δεν έχουν την ίδια άποψη και για τους υπόλοιπους δήμους….Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά», λέει ο Πάνος Κουρουμπλής, που τάσσεται όπως φαίνεται είτε στην πολυδιάσπαση της Τριχωνίδας, ή στη δημιουργία πολύ λίγων και μεγάλων δήμων στον νομό, μάλλον το δεύτερο.
ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ
Βέβαια, μην κατηγοράμε μόνο τον Κουρουμπλή, ξεσκονόπανο τον κάνανε τον Καλλικράτη όλοι τους με το τράβα-άσε και το ράβε-ξηλωνε...

... δεν πας για ψάρεμα καλύτερα...


«Υπεύθυνη Ερασιτεχνική Ψυχαγωγική Αλιεία», είναι ο τίτλος της νέας έκδοσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, η οποία περιέχει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για την ερασιτεχνική αλιεία στις λίμνες, στις λιμνοθάλασσες και τις θάλασσες του νομού.
Την έκδοση επιμελήθηκε η Διεύθυνση Αλιείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.
Πάντως αν θελουν κάποιοι υπευθυνότητα, ας ασχοληθούν με όλους τους καραπαράνομους, που δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο με δυναμίτες, νυχτερινά, μπουκάλες κλπ Το λιμενικό τους ξέρει

ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


Περίπου δύο στους τρεις πολίτες δηλώνουν ότι συμφωνούν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» που παρουσιάζεται τελικά την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Μetron Αnalysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ΕΕΤΑΑ από τις 15 ως τις 19 Απριλίου. Συγκεκριμένα, το 66,3% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης», ενώ ένα ποσοστό 30,2% το αποδοκιμάζει.
Το ποσοστό αποδοχής του είναι ακόμη υψηλότερο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ (82%) και πιο χαμηλό (55,2%) μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων τάσσονται υπέρ της εφαρμογής του σε ποσοστό 67,5%.
Πάντως σχεδόν οι μισοί πολίτες (το 45,1%) δηλώνουν ελάχιστα ενημερωμένοι για τις λεπτομέρειες του σχεδίου, για το οποίο άλλωστε και η κυβέρνηση έχει αποφύγει τις επίσημες ανακοινώσεις. Πολύ ενημερωμένο δηλώνει μόνο ένα ποσοστό 28,6% των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ και ένα ποσοστό 22,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ ενώ καθόλου ενημερωμένο δηλώνει το 30,3% στο σύνολο των ερωτηθέντων ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν.
Παρ΄ όλα αυτά, το 55,1% των πολιτών εκφράζει την πεποίθηση ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» μπορεί να συμβάλει στη ριζική αλλαγή του διοικητικού συστήματος της χώρας, ποσοστό που ανεβαίνει στο 73,5% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ και μειώνεται στο 47,3% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ. και στο 47,1% στους ψηφοφόρους των μικρότερων κομμάτων

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ


ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ Η ΠΑΣΚ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΤΕΕ-ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Η διαμόρφωση συνθηκών κομματικής... επετηρίδας, η αποχή νέων μηχανικών όχι απαραιτήτως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ που δεν ήθελαν όμως την επικράτηση της ΔΚΜ στην ηγεσία του ΤΕΕ της Αιτωλοακαρνανίας σε συνδυασμό με την "ηττοπαθή" επιλογή και πάλι του κ. Τσιλιμαντού στο τιμόνι της ΠΑΣΚ των μηχανικών ήταν επαρκείς λόγοι ώστε ένας από τους κορυφαίους επιστημονικούς φορείς του νομού, να παραμείνει στα χέρια της ΝΔ για ακόμα τρία χρόνια. Ηταν κάτι που είχε προβλεφθεί και τα αποτελέσματα αυτό αποδεικνύουν περίτρανα.
Ειναι χαρακτηριστικό οτι στο Αγρίνιο, η ΔΚΜ είχε άνετη νίκη με παράλληλες πολλές αποχές "διαμαρτυρίας" στο ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, ακριβώς εξαιτίας της επιλογής Τσιλιμαντού, ενώ νέοι μηχανικοί όπως οι κ. Τσιρογιάννης, Καφρίτσας κλπ, που κάποιοι δεν επέτρεψαν να ηγούνται της προσπάθειας, είχαν πρωτιές σε σταυρούς. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός οτι στην κάλπη του Μεσολογγίου (οπου με βάση το Αγρίνιο θεωρούνταν δεδομένο οτι η ΝΔ θα θριάμβευε) οι δυο μεγάλες παρατάξεις ισοψήφησαν με ψήφους 83-83
Οι συνθήκες φέτος, εξαιτίας και της εσωκομματικής διαφωνίας που υπήρχε στην ΔΚΜ ήταν ιδανικές, όμως κάποιοι επέμειναν σε παλιές, δοκιμασμένες και αποτυχημένες επιλογές, αντί για την ανανέωση.
Ας πρόσεχαν..

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΑΝΕΤΗ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΚΜ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ
Ανετη πλειοψηφία παίρνει η ΔΚΜ στις εκλογές του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας. Ανεπίσημα αποτελέσματα για το Αγρίνιο, αναφέρουν διαφορά με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ 52 ψήφων, 216 έναντι 164.

Ο ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ


ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Νέα δημοσιέυματα στον Κυριακάτικο τύπο μιας και την Τετάρτη γίνονται οι ανακοινωσεις Ραγκούση. Το Βήμα κάνει λόγο για 8 δήμους στον νομό Αιτωλοακαρνανίας χωρίς όμως να αναφέρεται αναλυτικά, ενώ στην Απογευματινή γίνεται ειδική αναφορά στο Αγρίνιο και τη συνένωση του με τους εφτά δήμουςς της περιοχής.
Αναφορά στον δήμο Τριχωνίδας κάνει το Βήμα: "Ετσι, για παράδειγμα, έκλεισε το θέμα που είχε δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, στην οποία, όπως όλα δείχνουν, θα συσταθούν εννέα δήμοι. Το ίδιο συνέβη και στην Αιτωλοακαρνανία, στην οποία οι τοπικοί παράγοντες διαφωνούσαν γύρω από τον δήμο Τριχωνίδας, στη Δράμα, όπου βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν εμπλακεί έντονα στις διαμαρτυρίες των τοπικών παραγόντων, καθώς επίσης και στην Πέλλα, για την οποία η παρέμβαση της υφυπουργού Εσωτερικών κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη υπήρξε αποφασιστική."

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΔΚΜ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΕΕ
Προβάδισμα εξασφαλίζει η ΔΚΜ, σύμφωνα με την καταμέτρηση που αυτή την ωρα είναι σε εξέλιξη, περισσότερα σε λίγο. Φαίνεται πως τα προγνωστικά θα επιβεβαιωθούν

ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΕ


ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Ανοιξαν πριν από λίγη ώρα η κάλπες για τις εκλογές στο ΤΕΕ, και συγκεκριμένα στι εκλογικά Τμήματα του Αγρινίου και του Μεσολογγίου. Στο Αγρίνιο η καταμέτρηση ξεκίνησε από την Διοικούσα του παραρτήματος σε αντίθεση με το Μεσολόγγι, όπου η καταμέτρηση ξεκίνησε για το Κεντρικό Συμβούλιο.
Η συμμετοχή φέτος είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές μιας και φέτος και στα δύο Τμήματα, ψήφισαν 660 μηχανικοί από τους 974 εγγεγραμμένους, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει 566.
Η φωτογραφία είναι από το inagrinio.blogspot.com

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Και καράβι σέρνει...


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ...

Πληρώνει τους εργαζόμενους.. με κουπόνια!


ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!
Επειδή δίνεται η εντυπωση πως την κριση πληρώνουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάποιοι φαίνεται πως ξεχνούν πως εδώ και χρόνια στον ιδιωτικό τομέα επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας με τετράωρα, part-time κι ένα σωρό άλλες ελαστικές σχέσεις εργασίας που επιλέγουν οι εργοδότες για να μειώσουν τα κόστη τους και ν'αυξήσουν τα κέρδη τους.
Ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ της περιοχής έχουν βρεί κι αυτοί έναν τρόπο για να συμπιέσουν τα κόστη και πληρώνουν τους εργαζομένους σε.. είδος. Δηλαδή αντί να δίνουν όλο το μισθό περικόπτουν ένα τμήμα του και το δίνουν σε.. κουπόνια, υποχρεώνοντας τους υπαλλήλους να ψωνίζουν από το σουπερ μαρκετ του εργοδότη, θέλουν δε θέλουν. Το ποσό που περικόπτεται από τον μισθό είναι κοντά στα εκατό ευρώ τον μήνα μαθαίνω.
Αυτό δεν νομίζω να είναι και τόσο νόμιμο, αλλά αν τολμήσει να διαμαρτυρηθεί και κανείς, ξέρει τι τον περιμένει, οπότε..

Ισοπαλία και..μάλλον αντίο play off..


Παρά την προσπάθεια για νικηφόρο αποτέλεσμα Παναιτωλικός και Εθνικός ήρθαν ισόπαλοι, μετά από ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο Εθνικός, χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρία έως τότε, προηγήθηκε με γκολ του Ροντρίγκο, που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ στο 42’. Αν και ο διαιτητής ανέχτηκε το υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων σε πολλές περιπτώσεις, ο Εθνικός έμεινε στο 47’ με δέκα παίκτες όταν ο Σιλιγαρδάκης αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα κάνοντας δυνατό φάουλ στον Παλαιολόγο.
Στο 57’ ο Θεοδωρίδης με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε, για να κάνει το 1-2 σε αντεπίθεση ο Κορακάκης στο 77’. Να σημειωθεί ότι στη φάση αυτή οι παίκτες του Εθνικού δεν τήρησαν το Fair Play, όπως νωρίτερα σε ανάλογη φάση έκαναν οι αντίπαλοί τους. Η πίεση του Παναιτωλικού ήταν έντονη και ισοφάρισε στο 80’ με κεφαλιά του Μανίκα, μετά από σέντρα του Γκόλια.

ΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ;


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει πως πρόσφατα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αποκάλυψαν ότι σε σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ εμπλέκονταν Έλληνες γιατροί και μέλη διοικητικών συμβουλίων ελληνικών νοσοκομείων, οι οποίοι δωροδοκούνταν από υψηλόβαθμα στελέχη φαρμακευτικής εταιρείας.
Ειδικότερα η Βρετανική Δικαιοσύνη προχώρησε στην καταδίκη σε ποινή κάθειρξης ενός έτους, υψηλόβαθμου στελέχους βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας, κατόπιν ομολογίας του ιδίου ότι χρημάτιζε Έλληνες γιατρούς, προκειμένου να εξασφαλίζει συμβόλαια για την προμήθεια ορθοπεδικού εξοπλισμού αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε ελληνικά νοσοκομεία.
Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει πως ενώ τα δικαστήρια του Λονδίνου αποδίδουν δικαιοσύνη για υπόθεση διαφθοράς στο εξωτερικό, στην Ελλάδα δεν έχει έως σήμερα αποδοθεί καμία ευθύνη. Εν συνεχεία ερωτάται η Υπουργός Υγείας, σε τι διοικητικές ή δικαστικές ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο ώστε αφενός να εντοπιστεί το κύκλωμα αυτό και αφετέρου να παραπεμφθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη;

Πλακωνονται για περιπτερα και θελουν εφετεία..

Ο χαμος έγινε πριν από λίγες μερες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μεσολογγίου με βαριές κουβέντες και απειλές, για την μετακίνηση κατά... τρία μέτρα ενός περιπτέρου στο κέντρο της πόλης. Οσοι παραβρέθηκαν δεν πίστευαν στ'αυτιά τους όσοι πέρναγαν απ'έξω θα νόμιζαν οτι συνεδριάζουν νταλικέρηδες..
Το πρόβλημα στο Μεσσολόγγι είναι η έλλειψη εκπροσώπησης σε επίπεδο βουλευτή ή μήπως η ποιότητα της υφιστάμενης πολιτικής εκπροσώπησης;

Οτι ειναι νόμιμο, είναι και ηθικό;


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ TROKTIKO ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΕΕ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
"Όργιο ίντριγκας και διαπλοκής εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες, καθώς την Κυριακή διεξάγονται εκλογές για τα νέα όργανα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα. Το διακύβευμα δεν είναι μία θέση στη διοίκηση του ΤΕΕ, αλλά όσα θα γίνουν μετά την εκλογή. Η ίντριγκα φτάνει μέχρι το μεδούλι και όχι μόνο ...
στην Αθήνα. Όπως, για παράδειγμα, ... σε ένα από τα μικρότερα περιφερειακά τμήματα, κάπου στη Δυτική Ελλάδα, όπου ο εν ενεργεία πρόεδρος του, που μεταξύ άλλων ήταν και υποψήφιος βουλευτής, τα βρήκε με πρόεδρο μικρής τράπεζας που εξαρτάται άμεσα από το ΤΕΕ και διόρισε τη σύζυγό του νομική σύμβουλο για τις υποθέσεις της τράπεζας με το τοπικό κατάστημα της. Το φοβερό; Ο ένας είναι της Νέας Δημοκρατίας και ο άλλος του ΠΑΣΟΚ.
Αυτά βλέπουν οι μηχανικοί και θα τους φασκελώσουν όλους. Το μυαλό τους στο βόλεμα, στα μαγαζάκια που συντηρεί το ΤΕΕ, από το υστέρημα των μηχανικών. Δεν πάει να έρθουν δέκα Νομισματικά Ταμεία, αυτοί το χαβά τους, πως θα ξεκοκαλίσουν τα λεφτά και την περιουσία που τους επιτρέπει το κράτος να διαχειρίζονται, όπως τους βολεύει.
Τίποτα δεν γίνεται, χωρίς αντάλλαγμα, στο ΤΕΕ. Μαυρογιαλούροι, όλοι τους. "
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ TROKTIKO.
ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΕ ΣΕ "ΠΕΡΙΕΡΓΗ" ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΛΑΔΗ

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΤΟΥ'ΔΩΣΕ ΧΡΙΣΜΑ...


Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ. ΕΧΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ"
"Εισαι νέος και πρέπει να τρέξεις..", κάπως έτσι το πάει το πράμα ο Δημήτρης Σταμάτης, που συνεχίζει να καλεί τον Γιώργο Παπαναστασίου να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος στο Αγρίνιο. Απαντώντας και στο γεγονός οτι ο Παπανασταασίου δεν θέλει να είναι υποψήφιος, ο Σταμάτης επικαλείται το νεαρό της ηλικίας του και λέει πως ο ίδιος επειδή είναι παλιός και του περνάει ο λόγος στον Σαμαρά, έχει τον τρόπο να "πείσει" τον Παπαναστασίου τελικά. Α, αν θέλει πάλι μπορεί και να τον βοηθήσει με το να είναι υποψήφιος μπολιτικός σύμβουλος!
Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ θεωρεί βέβαιο πως τελικά ο Σταμάτης θα είναι υποψήφιος.
Εδω που τα λέμε με αυτα που βλέπω και ακούω, κάτι τέτοιο ψυλιάζομαι κι εγώ. Δεν είναι και λίγοι οι φίλοι του Σταμάτη που το επιβεβαιώνουν. Μπορεί τελικά ο παμπόνηρός πολιτικός να θέλει απλά να... κάψει τον Γιώργο.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΑΧΕΛΩΟ


TA EBAΛΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗΕιδικό πρόγραμμα ύψους 3 δισ. ευρώ με στόχο την αναζωπύρωση και ανάπτυξη της περιφέρειας ανακοίνωσε από τη Λάρισα ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης. Ο υφυπουργός Υποδομών μετείχε την Πέμπτη σε τεχνική σύσκεψη, που έγινε στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία εδρεύει στη Λάρισα, με τη συμμετοχή και της αντίστοιχης διαχειριστικής αρχής και εξέτασε έργα θεσσαλικού ενδιαφέροντος που εντάσσονται στα τομεακά προγράμματα του υπουργείου του. Όπως είναι φυσικό επί τάπητος οι Θεσσαλοί έθεσαν το θέμα του Αχελώου.
Αναφερόμενος στο θέμα του Αχελώου ο κ. Μαγκριώτης είπε ότι σε συνεργασία των υπουργείων Υποδομών και Περιβάλλοντος συγκροτείται επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα επισκεφτεί τις επόμενες μέρες τη περιοχή, με ρητή εντολή να μελετήσει την υφιστάμενη κατάσταση και να υποδειχτεί ποια έργα μπορούν να συνεχιστούν χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον.
Εξάλλου, αίσθηση έκανε το σχόλιο του υφυπουργού περί προκαταλήψεως του Συμβουλίου της Επικρατείας και τάχθηκε μάλιστα υπέρ της πρόσκλησης των μελών του στην περιοχή προκειμένου να σχηματίσουν ίδια άποψη.
Επανέλαβε δε τη δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι η Θεσσαλία δε θα μείνει χωρίς υδάτινους πόρους.
efpoliteia.blogspot.com

ΧΑΜΟΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΗΜΑ

ΣΤΙΣ 27 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Καζάνι που βράζει μοιάζει η περιοχή του Αγρινίου, αφού την Τρίτη έρχονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τον Καλλικράτη και ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, υπάρχει ένα ντόμινο αντιδράσεων και εντάσεων που δύσκολα θα εκτονωθεί. ΣΤΙς 27 Απριλίου, μέρα που γίνονται καΙ οι ανακοινώσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Στράτου, κάτω από την πίεση συμβούλων, προέδρων τοπικών συμβουλίων και κατοίκων που καταγγέλουν τον δήμαρχο Στράτου για τη μέχρι τώρα στάση του, θεωρώντας πως μέσα απο παρασκήνιο επιδιώκει τη συνένωση του δήμου με την Αμφιλοχία. Ο Μουρτζιάπης έχει αλλάξει άλλωστε μέχρι τα τώτα 2-3 φορές θέση για τον δήμο του, αλλά σε λίγα 24ωρα, θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει. Θεωρείται βέβαιο πως η συνεδρίαση αυτη θα είναι θυελλώδης.
Από την άλλη μεριά, στου δήμου Θεστιέων τα μέρη, τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά και το πρωί κατατέθηκε αίτημα για νέο δημοτικό συμβούλιο, που δύσκολα θα δεχτεί η πλειοψηφία που έχει κιόλας, όπως όλα δείχνουν χάσει την πλειοψηφία.
Ηρθε πάντως και η ώρα των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών. Αυτο φαίνεται από τα όσα συμβαίνουν. Ο κόσμος έχει σιχαθεί να βλέπει πως αποφασίζουν άλλοι γι'αυτον χωρίς αυτόν, σε κλειστές συσκέψεις και με γνώμονα όχι αναπτυξιακό αλλά την πολιτική επιδίωξη και επιβίωση του καθενός απίθανου που θέλει με αυτόν τον τρόπο να υποθηκεύσει το μέλλον ολόκληρων περιοχών. Ηρθε η ώρα λοιπόν ο κόσμος να ξυπνήσει.

Για τον φιλο που ζήτησε ΝWOBHM.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

TΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ


ΞΕΦΤΙΛΑ-ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ!
Οι τραγικές ελλείψεις στο χώρο της δημόσιας υγείας αναδείχτηκαν με τον πιο δυσάρεστο τρόπο πριν από λίγες ώρες, όταν ασθενοφόρο από το Αγρίνιο παρέλαβε τραυματία σε τροχαίο ατύχημα - που συνέβη στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Περιθωρίου - για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου!!!
Κι αυτό διότι στο νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο για τη διακομιδή…
Έτσι για περίπου μια ώρα από τις 15:25 που σημειώθηκε το ατύχημα έως και τις 16:11 που έφθασε το ασθενοφόρο με αγωνία και αγανάκτηση κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο στον τραυματία...
ΑΠΟ MESSOLONGHINEWS

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΡΟΚΙΑ...


ΤΗΙΝ LIZZY-THE SUN GOES DOWN

Ξεσηκωμός κατά Μουρτζιάπη


Πολίτες απ'όλα τα δημοτικά διαμερίσματα τον καταγγέλουν και θέλουν δημοψηφίσματα.
Η επίμονη στάση του δημάρχου Στράτου να μην συγκαλεί δημοτικό συμβούλιο, εχοντας ομως ο ίδιος και χωρίς καμιά νομιμοποίηση στηρίξει την "πρόταση" της ΤΕΔΚ για συνένωση με Αμφιλοχία, έχει προκαλέσει ξεσηκωμό στη Λεπενού και όλα τα χωριά του δήμου Στράτου. Πριν λίγο κυκλοφόρησε ανακοίνωση πολιτών όλων των χωριών του δήμου που λέει:
"Καταγγέλλουμε την στάση του Δημάρχου Στράτου κ. Δημητρίου Μουρτζιάπη για την εσκεμμένη ενέργεια του να μην συγκαλέσει το δημοτικό συμβούλιο να λάβει απόφαση για ψήφιση της πρότασης εν όψη της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης <Καλλικράτης>.
Η ενέργεια του Δημάρχου είναι εσκεμμένη προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικά και μικροκομματικά συμφέροντα του ίδιου και διαφόρων τοπικών παραγόντων και παραγοντίσκων που υιοθετούν την πρόταση ενσωμάτωσης του Δήμου Στράτου στον Δήμο Αμφιλοχίας ,πέρα από κάθε έννοια λογικής επιχειρημάτων και ενάντια στην επιθυμία και απαίτηση των τοπικών κοινωνιών, και παρά τις ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων του Δήμου.
Ο κ. Μουρτζιάπης αφού ο ίδιος έχει αλλάξει μέχρι σήμερα δυο φορές την στάση του αποδεικνύοντας την έλλειψη υπευθυνότητας εκ μέρους του δεν συγκαλεί το δημοτικό συμβούλιο για να πάρει απόφαση για το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά το μέλλον του Δήμου και των δημοτών για τα επόμενα πενήντα χρόνια.
Ο κ. Μουρτζιάπης με τις ενέργειες του αυτές ,προσπαθεί να υποθηκεύσει το μέλλον του Δήμου και των Δημοτών για τα επόμενα πενήντα χρόνια οδηγώντας τον Δήμο στην αφάνεια και την απαξίωση, και τους Δημότες σε μαζικές μεταδημοτεύσεις, προκειμένω να διαφυλάξουν τα συμφέροντα τους που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πόλη του Αγρινίου σε όλα τα επίπεδα (ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ).
Να γνωρίζει όμως ότι:
Οι τοπικές κοινωνίες θα αντιδράσουν ενεργά και δυναμικά και θα αγωνιστούν να μην πραγματοποιηθούν τα προσωπικά σχέδια τόσο του ιδίου καθώς και ορισμένων τοπικών παραγόντων που νομίζουν ότι με αποφάσεις μαϊμού θα επιβάλλουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις."

ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΤΑΙ ΑΓΡΙΑ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ


Μαζεύουν υπογραφές δημοτικοί σύμβουλοι που θέλουν πάλι δημοτικό συμβούλιο.
Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η πρόσκληση αλλά και η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την λήψη απόφασης υπέρ της δημιουργίας παρατριχώνιου δήμου αμφισβητείται ανοιχτά από δημοτικούς συμβούλους του δήμου Θεστιέων. Ηδη έχουν μαγέψει υπογραφές που αύριο το πρωί καταθέτουν στον πρόεδρο του Συμβουλίου, ζητώντας νέα συνεδρίαση. Να πουμε πως με βάση τον κοινοτικό κώδικα η συνεδρίαση θα πρέπει να γίνει μέσα σε έξι μέρες. Το πιθανό είναι ο κ. Τραπεζιωτης να βρεί κάποιο τερτίπι, ώστε να διαφυλάξει την πολύτιμη απόφαση που πήρε τη Δευτέρα, μιας και ειναι ολοφάνερο πως έχασε την πλειοψηφία αφού έχει απέναντί του εννιά από τους δεκαεφτά συμβούλους, από τους οποίους οι τέσσερεις είναι της παράταξής του.

ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗΣ


ΤΑ ΧΕΙ ΒΡΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΜΗΣΗ
Ο δήμαρχος Στράτου λέει πως διαφωνεί με την ανακοίνωση της παράταξης του σχετικά με το εαν υπήρχε και ποιά ήταν η απόφαση του ΔΣ της ΤΕΔΚ. Ο δήμαρχος λέει πως και απόφαση υπήρχε και πως η δική του παρατήρηση πως εκκρεμεί η απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου, έχει συμπεριληφθεί
Ειναι φως φανάρι πως τα χει βρεί με τον Κοιμήση και τώρα θα επιδιώξει να περάσει την άποψη του και στο δημοτικό συμβούλιο που συντομα θα συνεδριάσει για το θέμα, υπο την πίεση της αντιπολίτευσης. Το αν θα τα καταφέρει, είναι κομμάτι δύσκολο.
Λετε να ονειρεύεται υποψηφιότητα δημάρχου με τη ΝΔ και να κάνει σχέδια για το πως θα... αγναντεύει τον Αμβρακικό από το δημαρχείο της Αμφιλοχίας; Μάλλον, μιας και από Αγρίνιο μεριά, δεν θα έχει τύχη ούτε για σύμβουλος..
Καλά διάβασα κάπου, πως η μεγαλύτερη αντίδραση για τον Καλλικράτη, θα είναι από τους βλαχοδημάρχους.. κοιτάξτε τι γίνεται στην Αιτωλοακαρνανία και βγάλτε συμπέρασμα.